HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#1081 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 07. 10:41

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 9:32

Innentol kezdve no komment. :D

Krinyo

Azert nem tetszik neki a wmv, mert a Mac-es player iszonyat szarul jatsza le a videokat, tiszta pixelhalom az egesz. Inkabb kis se adta volna igy a Microsoft ezt a playert, egesz egyszeruen szemetseg, hogy ekkora tragyat hoztak ki, es meg a melluket is vertek ra. Quicktime persze mindket platformra letezik, es jol mukodik...

Vicces az is, hogy a WMV9 HD trailerek .exe-ban vannak felrakva, hogy veletlenul se tudjuk lejatszani Mac-en..

#1082 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 10:42

Oke, visszaszivom, kvaziszabvanyra gondoltam. Megfelel?

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1083 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 10:44

Windows-on meg a QuickTime videok pixelesek felnagyitva, engem meg pont ez duhit. :) Es lehet hogy lama vagyok, de nem talalom a full screent sem. :D Ezek szerint megy a szivatas oda-vissza. A tomoritesre en sem ertem miert van szukseg...

#1084 Felhasználó inaktív   rgranc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 10:48

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 11:06

Velemenyt mondasz valamirol amit nem is hasznaltal... :D Gratulalok, eddigi irasaidat is hasonlo szuron keresztul szemleljuk? Ha esetleg megis erdekel mit tud a WMV HD, itt megtudhatod:
http://www.microsoft.com/windows/windowsme...ntShowcase.aspx

:offtopic:

Pont tegnap hozott be egyik kolléga egy 300 megás mpg fájlt: az Astra műholdon sugárzott HDTV demóból vett fel kevesebb mint két percnyit (gépben van neki digitális műholdvevő kártya). Hát, a legnagyobb gondom az, hogy az ezerkilencszázvalamennyiszer 1080-as videót nincs milyen monitoron lejátszanom. :D

Amiben kapcsolódik a hozzászólásodhoz: a fenti videó után aztán elkezdtük leszedegetni ezeket a WMV demókat a fenti oldalról, és hááát... Elképesztő minőség, részletek - csak épp még mindig nincs kéznél 1900+ felbontást tudó monitor... :D

r.
Apróhirdetés: Félénk fiú keresi... ööö, izé, hmm, ááá, hagyjuk...

#1085 Felhasználó inaktív   rgranc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 10:51

Idézet: H.Andras - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 11:41

Vicces az is, hogy a WMV9 HD trailerek .exe-ban vannak felrakva, hogy veletlenul se tudjuk lejatszani Mac-en..

A WMV9 HD trailerek simán kicsomagolhatók több tömörítővel is Windowson, talán még macen is lehetséges (önkitömörítő archívumok), én nem futtattam az exe-ket, hanem winrarral csomagoltam ki.

r.

#1086 Felhasználó inaktív   rgranc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 10:53

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 11:44

nem talalom a full screent sem. :D

Ez engem is érdekelne...

r.

p.s. visszaszívás elfogadva. :D :respect:

#1087 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 11:12

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 11:44

Windows-on meg a QuickTime videok pixelesek felnagyitva, engem meg pont ez duhit. :) Es lehet hogy lama vagyok, de nem talalom a full screent sem. :D

Bar ugy tudom, hogy Radeon-od van, de ez a pixelesedes Nvidia kartyaknal csak az ujabb drivereknel jott elo, 50-es es 40-es sorozatu driverekkel meg semmi gond nem volt.
Full screen csak a regisztralt QT-ban van...

Szerkesztette: max-pain 2004. 09. 07. 11:12 -kor

#1088 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 11:13

Az 1280 x 720-as videokat pl. mar egy jobb 19"-os moncsin is meg lehet nezni, de persze az igazi egy komolyabb kivetito, ami tud ilyen felbontast... :D A lenyeg, hogy ez a technologia mar a jovorol szol, tulmutat a DVD-n, 4x-es felbontasu videot lehet ugyanakkora helyen tarolni... ugyanis mig az altalad emlitett MPEG file 18-20 mbit/s-os, ezek az allomanyok csak a DVD-nel alkalmazott 8-10 Mbit/s mellett nyujtjak ugyanazt a kepminoseget...

Krinyo

#1089 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 11:15

Idézet: max-pain - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 12:12

Bar ugy tudom, hogy Radeon-od van, de ez a pixelesedes Nvidia kartyaknal csak az ujabb drivereknel jott elo, 50-es es 40-es sorozatu driverekkel meg semmi gond nem volt.
Full screen csak a regisztralt QT-ban van...

Mindket kartyanal (9800 Pro, Ti4600) tapasztaltam a pixelesedest, itt bent 9600 Pro-val is csinalja (osregi driver, valami 3.4-es)...
Csak reggeltben van fullscreen? Kar. :(

Krinyo

#1090 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 11:15

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 10:58

Nem mellesleg a H.264 ugyanugy palyazik a Blu-ray es HD-DVD-nel, mint a WMV9, hogy melyik lesz a befuto, az talan nemsokara kiderul.

Krinyo

Nem csak palyazik, hanem benne is van mindkettoben az MPEG-2 es a WMV9 (VC-9, VC-1) mellett.

#1091 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 11:18

Idézet: max-pain - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 12:15

Nem csak palyazik, hanem benne is van mindkettoben az MPEG-2 es a WMV9 (VC-9, VC-1) mellett.

I know. :D De attol meg hogy benne van, palyazik, mert IMHO csak 1 lesz az igazi befuto...

Krinyo

#1092 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 11:20

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 12:18

I know. :D De attol meg hogy benne van, palyazik, mert IMHO csak 1 lesz az igazi befuto...

Krinyo

Ha csak a licenszdijakat nezzuk, akkor valoban a WMV9-nek all a zaszlo ;)

#1093 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 11:23

Idézet: max-pain - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 12:20

Ha csak a licenszdijakat nezzuk, akkor valoban a WMV9-nek all a zaszlo ;)

;) Egyelore nem talaltam ingyenes H.264 enkódert/dekódert, szal egy kicsit varjunk a licencdijakkal kapcsolatosan.

Krinyo

#1094 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 11:26

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 12:23

;) Egyelore nem talaltam ingyenes H.264 enkódert/dekódert, szal egy kicsit varjunk a licencdijakkal kapcsolatosan.

Krinyo

Van ingyenes, csak az egyelore szar :)
Meg a fizetosoknek is honapok kellenek, hogy beerjenek...
Itt nezelodj:
http://forum.doom9.o....php?forumid=54

licenc :D :omg:

#1095 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 13:05

Idézet: rgranc - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 9:40

:offtopic:

Krinyó, nekem tetszenek a híreid, meg általában a hozzászólásaid, de most ezzel nagyot estél a szememben. Légy szíves, ezt a kijelentést vond vissza. Hacsak nem az IE kváziszabványról beszélsz. Mert a W3C szabványoknak legkevésbé megfelelő böngésző (micsoda meglepetés): az IE...
Az "IE kváziszabványról" meg csak annyit: százmillió légy nem tévedhet, ugye?

r.

khm, én úgy fogalmaznék, hogy a weboldalak többsége nem felel meg a W3C ajánlásoknak, (X)HTML akárhányas szabályoknak, és az IE csak elnéző velük. (Meg sokminden mással is.)
Szóval egy mondatban, nem a böngészőnek kéne a szabványoknak megfelelniük, hanem a honlapoknak.
Kép

Szerkesztette: Gyulavitéz 2004. 09. 07. 13:07 -kor

<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1096 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 13:21

Idézet: hybris - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 22:04

de szerintem ez mar az a kategoria, ahol par szaz ezer forint "nem szamit". Na, de reszemrol ennyit az offrol.

Valóban. Nem is a párszáz ezer miatt döntöttem Pc mellett (Amúgy a pc drágábbra jött ki, mint amennyibe kerülne itthon egy dual G5-ös elég fullosan). Egyszerűen amire használom arra gyorsabb.
Mayára... halkan súgom meg, van legális verzióm, de nem azt használom.(maya complete van legálisan, ami azért lényegesen olcsóbb mint az unlimited.)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1097 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 13:50

ha videot akartok lejatszani, mplayer. OSX ala van nativ is :)

Tom#
Hallowed are the Ori !

#1098 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 13:58

http://www.apple.com...tiger/h264.html
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1099 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 14:45

Kar hogy szet van offolva a topic, de ha mar igy tortent, en is elmondanam a velemenyemet az Apple QT player-erol, amit Windows-ra csinaltak: a legrosszabb program, amit valaha keszitettek Winre. No meg a Windows-os iTunes szinten borzaszto, pedig azt meg ugy is reklamoztak az Apple oldalan, hogy a legjobb Windows-ra keszult app... ekkora pofatlansagot.

Itthon meg aztan vegkepp sutyerakok az emberek. Amikor eloszor mentem Apple Corner-be nezelodni, nagyon kemeny dumat levagott az elado srac. Mutogatta a dock-ot, es kozben magyarazta, hogy ilyet Windozra nem lehet csinalni. Adtam neki 3 linket, es akkor vegre sikerult elhallgattatnom. Nagyon tolakodo volt a srac, pedig mondtam, hogy csak nezelodni szeretnek.
Persze az exposéra is ugyanezt mondtak sokan, hogy Windozra olyat nem lehet, pedig olyannyira lehet, hogy mar az is mukodik, hogy nem csupan screenshot-okat mutat.
De ez mind nem szamit. Csak azt szeretnem megerteni egyszer, hogy mivegre ez az elvakult harc a ket tabor kozt. Mindket rendszernek vannak jo oldalai, es rosszak is. Egyaltalan nem tulzok, ha azt allitom, hogy egalban van a ket OS, bar szvsz ennek az egyik fo oka az, hogy mac oldalon sokkal kevesebb problemat kell lekuzdenie a fejlesztoknek, ezert gyorsabban fejlodhet, mig a masik oldalon a tobb lekuzdendo akadaly miatt, lassabb a fejlodes menete.

Egyebkent az olee altal belinkelt Joel Spolsky-cikk nagyon erdekes, nem tudom, hogy elolvastatok-e.

Szerkesztette: ion 2004. 09. 07. 15:13 -kor

#1100 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 15:25

Idézet: ion - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 15:45

Kar hogy szet van offolva a topic, de ha mar igy tortent, en is elmondanam a velemenyemet az Apple QT player-erol, amit Windows-ra csinaltak: a legrosszabb program, amit valaha keszitettek Winre. No meg a Windows-os iTunes szinten borzaszto, pedig azt meg ugy is reklamoztak az Apple oldalan, hogy a legjobb Windows-ra keszult app... ekkora pofatlansagot.

iTunest a legtobben az ipodjuk miatt hasznalnak windowshoz, meg az apple zeneboltjat is csak ezzel lehet(ne elmeletileg) elerni. Quicktime meg tetszik, nemtetszik, ez van, legalabb jol hasznalhato, nem eszi meg a geped osszes eroforrasat, es kompatibilis szinte az osszes maces es jopar windowsos mediaformatummal (pict, aiff, mov...), valljuk be szerintem a mac felhasznalok orulnenek, ha a mediaplayer, akar csak meg is kozelitene a quicktimeot (akar azonos platformon nezzuk, akar ugy, hogy mac mp vs win qt).
A macre keszult legrosszabb programok pedig a kovetkezok: ms internet explorer (5), ms media player (any), ms office (a 95-2000-ig keszultek), ms exchange (any), ms foxpro (any), es ugy altalaban _barmely_ microsoft select cd-n szereplo maces program. Persze tudok, olyan rendszert is mondani, ahol nem a microsoft szoftverei jelentik a lejto legaljat es ez a linux. Csak, hogy ne legyen minden irasom olyan "negativ" :)
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.