Kar hogy szet van offolva a topic, de ha mar igy tortent, en is elmondanam a velemenyemet az Apple QT player-erol, amit Windows-ra csinaltak: a legrosszabb program, amit valaha keszitettek Winre. No meg a Windows-os iTunes szinten borzaszto, pedig azt meg ugy is reklamoztak az Apple oldalan, hogy a legjobb Windows-ra keszult app... ekkora pofatlansagot.
Itthon meg aztan vegkepp sutyerakok az emberek. Amikor eloszor mentem Apple Corner-be nezelodni, nagyon kemeny dumat levagott az elado srac. Mutogatta a dock-ot, es kozben magyarazta, hogy ilyet Windozra nem lehet csinalni. Adtam neki 3 linket, es akkor vegre sikerult elhallgattatnom. Nagyon tolakodo volt a srac, pedig mondtam, hogy csak nezelodni szeretnek.
Persze az exposéra is ugyanezt mondtak sokan, hogy Windozra olyat nem lehet, pedig olyannyira lehet, hogy mar az is mukodik, hogy nem csupan screenshot-okat mutat.
De ez mind nem szamit. Csak azt szeretnem megerteni egyszer, hogy mivegre ez az elvakult harc a ket tabor kozt. Mindket rendszernek vannak jo oldalai, es rosszak is. Egyaltalan nem tulzok, ha azt allitom, hogy egalban van a ket OS, bar szvsz ennek az egyik fo oka az, hogy mac oldalon sokkal kevesebb problemat kell lekuzdenie a fejlesztoknek, ezert gyorsabban fejlodhet, mig a masik oldalon a tobb lekuzdendo akadaly miatt, lassabb a fejlodes menete.
Egyebkent az olee altal belinkelt Joel Spolsky-cikk nagyon erdekes, nem tudom, hogy elolvastatok-e.
Szerkesztette: ion 2004. 09. 07. 15:13 -kor