HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#1311 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 22. 12:12

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 12:48

De esetleg azzal progival, ami a win-es játékokat futtatja, lehetne quarkot, pshopot, egyebet futtatni.  :)

Inkább maradok az OSX-nél. :)
RDaneel_hu

#1312 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 14:48

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 12:12

Inkább maradok az OSX-nél. :)

Ja, PC-n egyszerűbb winezni, csak lehetőségként mondtam. Nekem végül is jó lenne az OSX, csak amilyen gép kellene hozzá nekem itthonra, az alsó hangon 650K lenne, esetleg egy új iMac, de az is 400K fölött lenne, úgy ahogy nekem kellene.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1313 Felhasználó inaktív   La Palma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 22. 15:09

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 15:48

Ja, PC-n egyszerűbb winezni, csak lehetőségként mondtam. Nekem végül is jó lenne az OSX, csak amilyen gép kellene hozzá nekem itthonra, az alsó hangon 650K lenne, esetleg egy új iMac, de az is 400K fölött lenne, úgy ahogy nekem kellene.

Hadd kapcsolódjak be a vitába, mint aktív MacOS Classic, X és WinXP felhasználó.

Az OS X elindul már egy G3-ason is. Csodát természetesen nem kell várni tőle, de az XP-t is fel lehet telepíteniegy 400MHz-es penyóra, és hasonló lesz az "élmény". (én 220-éert vettem a használt G4-es iBook-ot és teljesen elégedett vagyok vele. DVD-t persze továbbra is a winxp-s pöcövel írok)

-A Mac nálam egyrészt minőséget jelent. Ha nagyon sok pénzem lenne, akkor SGI-t vennék...
-Másrészt viszont biztonságot. Az XP-s gépemen fut a NAV, a ADWARE és néhanapján azért bekapok egy-egy rosszindulatú támadást. Az iBook-om 3 hónapos folyamatos netezés után nem tapasztaltam bármiféle kémkedést. Hozzá kell tenni, hogy ha a mac os lenne a legnépszerűbb oprendszer (ezzel nem azt mondom, hogy a win a legnépszerűbb :) ), akkor valszeg a mac os-t is támadnák mindenfelől. NEhezebb lenne, de az okosok megtalálnák a módját.
-Harmadrészt: elegem lett abból, hogy egyszerű felhasználó mellett informatikusnak is kellett lennem a winxp mellett. Az X-nél nemtom mi folyik a háttérben, de nem is érdekel, mert fut és nem pedig döcög...

Korábban valaki írta, hogy ha az OS X futna x86-os platformon, akkor nem venne senki Apple hardvert. De erre csak annyi a válaszom, hogy az X előtt is vették az apple hardvereit.

#1314 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 18:29

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 15:48

Nekem végül is jó lenne az OSX, csak amilyen gép kellene hozzá nekem itthonra, az alsó hangon 650K lenne, esetleg egy új iMac, de az is 400K fölött lenne, úgy ahogy nekem kellene.

Visszajön az ára azzal, hogy nem kell baromi sok idôt fordítani magára a rendszerre. (müködik)
Egy winxp pedig hízik, szemetelôdik a registry, virusokat szopsz be, spyware... a rendszernek a tisztántartása idô. :)
Méghozzá nem is kevés.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2004. 11. 22. 19:06 -kor

RDaneel_hu

#1315 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:16

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 18:29

Visszajön az ára azzal, hogy nem kell baromi sok idôt fordítani magára a rendszerre. (müködik)
Egy winxp pedig hízik, szemetelôdik a registry, virusokat szopsz be, spyware... a rendszernek a tisztántartása idô. :)
Méghozzá nem is kevés.

Ne plíz, haddjuk ezt!  :)

Szerintem Te is tudod, hogy ez baromság, úgyhogy hagyjuk.

Maradjunk inkább az OSX-nél, mint témánál. Pl: az OSX is hízik és lassul természetesen. De már kezdésnek is tekintélyes méret? 2.5G, azt hiszem.
A Tiger mekkora (feltelepítve)?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1316 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:33

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 20:16

Maradjunk inkább az OSX-nél, mint témánál. Pl: az OSX is hízik és lassul természetesen. De már kezdésnek is tekintélyes méret? 2.5G, azt hiszem.

Ez nem baromsag, nekem sincs idom baszakodni a rendszerrel, mukodjon. Mindig. Restartolni se kelljen.

Az oprendszer annyi giga amennyit felinstallalsz, kit erdekel :) 1-2-3 az Applikaciok foglalnak sok helyet. iDVD 4 giga, DVD studio 6 giga, Motion 6 giga, stb. Ha ezeket nem hasznalod, akkor 1-2 giga korul van.

OS X nem hizik, marcsak azert sem mert irasvedett a System konyvtarad, csak az Apple szoftverfrissitesei irnak bele, de az minimalis. Gyakorlatilag 5 ev mulva is akkora lesz a System konyvtarad amekkora install utan volt.

#1317 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:01

Idézet: H.Andras - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:33

Ez nem baromsag, nekem sincs idom baszakodni a rendszerrel, mukodjon. ...

Úúúúúúú!

Kérlek hagyjuk ezt tényleg. Egyetlen megjegyzés, és nem reagálok erre többet. Az adaware-rel és a Nod32-vel (egyébként folyamatosan megy a Nod32) végigsöpörtetek a gépen miközben fórumozok. (utoljára 528 mp volt, írta különben nem tudtam volna). Sosem talál semmit.  És innentôl erre ne pazaroljunk több karaktert.

Idézet

#1318 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 23:30

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:01

Úúúúúúú!

Kérlek hagyjuk ezt tényleg. Egyetlen megjegyzés, és nem reagálok erre többet. Az adaware-rel és a Nod32-vel (egyébként folyamatosan megy a Nod32) végigsöpörtetek a gépen miközben fórumozok. (utoljára 528 mp volt, írta különben nem tudtam volna). Sosem talál semmit.  És innentôl erre ne pazaroljunk több karaktert.

Szerencses ember vagy, hogy nalad mindossze ennyi karbantartast igenyel az XP :)

#1319 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 01:43

Idézet: H.Andras - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 23:30

Szerencses ember vagy, hogy nalad mindossze ennyi karbantartast igenyel az XP :)

ezt hogy ertsem, hogy restartolni se kelljen ? Valamikor csak ki kell kapcsolnod a gepet.... Valami olyan tulajdonsagara gondolsz itt az OSX-nek amit en nem ismerek... ;)

Tom#
Hallowed are the Ori !

#1320 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 09:44

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 22:16

Óriási tévedés... az OSX nem hízik.
A System mappa Install után 1,04 GB és az azóta sem változott. (MacOSX 10.3)
Fél éve van fent a gépen, elötte a szerver verzió volt, de azt levettem.
Lassulni természetesen lassul, ahogy a vinyóra egyre több adat kúszik fel. :)

Nincs registry, az alkalmazások nem szemetelik tele a rendszert DLL file-okkal, egyáltalán semmit nem írhatnak bele a system mappába!

TomPP: nincs restart semmiféle program insallálása után, ha jól tudom.
Csak akkor kér restartot a gép, ha a rendszert update-eled. :)
Vicc, de még az MS Office is Drag and Drop módszerrel installálódik, és nem kér restartot.  :D
RDaneel_hu

#1321 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 10:13

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 22:16

De már kezdésnek is tekintélyes méret? 2.5G, azt hiszem.

Ugye nem mondod komolyan, hogy manapság, amikor 320 gigás vinyókat tesznek egyesek a gépükbe, akkor ez probléma:rolleyes: :D
RDaneel_hu

#1322 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:08

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 9:44

Óriási tévedés... az OSX nem hízik.
A System mappa Install után 1,04 GB és az azóta sem változott. (MacOSX 10.3)
Fél éve van fent a gépen, elötte a szerver verzió volt, de azt levettem.
Lassulni természetesen lassul, ahogy a vinyóra egyre több adat kúszik fel. :)

Nincs registry, az alkalmazások nem szemetelik tele a rendszert DLL file-okkal, egyáltalán semmit nem írhatnak bele a system mappába!

TomPP: nincs restart semmiféle program insallálása után, ha jól tudom.
Csak akkor kér restartot a gép, ha a rendszert update-eled. :)
Vicc, de még az MS Office is Drag and Drop módszerrel installálódik, és nem kér restartot.  :D

Ez egy eleg nagy csusztatas. A Norton Systemworks meg LittleSnitch meg hasonlo okossagok szepen telehanyjak 3rdparty kernelmodulokkal a rendszeredet. Persze nem ugy mint a windows, de tulzas hogy nem nyulhatnak a system-be a programok.

#1323 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:58

Idézet: Goodman - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 13:08

Ez egy eleg nagy csusztatas. A Norton Systemworks meg LittleSnitch meg hasonlo okossagok szepen telehanyjak 3rdparty kernelmodulokkal a rendszeredet. Persze nem ugy mint a windows, de tulzas hogy nem nyulhatnak a system-be a programok.

Opsz... a Nortont tényleg elfeledtem. :think: Sorry.
Ha jól tudom, akkor a Tiger-hez már nem csinál Systemworks-t a Symantec.
Ez volt az utolsó... ugyanis épeszü ember nem rakja fel a Pantherre. :)
RDaneel_hu

#1324 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 15:12

Ez mekkora LOL :)

Mindössze 20 ember akarta elcserélni iPod-ját

A Creative akciójának keretében bárki becserélhette iPod-ját (régi modelleket is) egy új Zen Micro-ra egy szingapúri vásáron. A jelentkezôk azonban nem tolongtak: mindössze 20an éltek a lehetôséggel. Az Apple elleni PR-hadjárat újabb elemeként a Creative sorsolást fog tartani, melynek keretében 20, a Creative igazgatója által dedikált Zen Micro-t lehet nyerni. A symplification.com reakciója: "Tiszteletteljes javaslatunk: a U2 tagjainak lézerrel gravírozott aláírásai talán alkalmasabbak lennének e célra." :)

http://www.symplification.com/node/105

Az Apple elleni harcra egyébként 175 millió dollár kölcsönt vett fel a Creative, 5 éves futamidôre:

http://www.forbes.com/home/feeds/ap/2004/1.../ap1666751.html

#1325 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 23. 15:55

Idézet: H.Andras - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 16:12

Ez mekkora LOL :)

Mindössze 20 ember akarta elcserélni iPod-ját

A Creative akciójának keretében bárki becserélhette iPod-ját (régi modelleket is) egy új Zen Micro-ra egy szingapúri vásáron. A jelentkezôk azonban nem tolongtak: mindössze 20an éltek a lehetôséggel. Az Apple elleni PR-hadjárat újabb elemeként a Creative sorsolást fog tartani, melynek keretében 20, a Creative igazgatója által dedikált Zen Micro-t lehet nyerni. A symplification.com reakciója: "Tiszteletteljes javaslatunk: a U2 tagjainak lézerrel gravírozott aláírásai talán alkalmasabbak lennének e célra." :)

http://www.symplification.com/node/105

Az Apple elleni harcra egyébként 175 millió dollár kölcsönt vett fel a Creative, 5 éves futamidôre:

http://www.forbes.com/home/feeds/ap/2004/1.../ap1666751.html

Ezek szerint nem a Zen Microból befolyt összegekbôl fogják törleszteni.  :rolleyes: :D
RDaneel_hu

#1326 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 19:52

restart : azt hittem a deep sleep tert vissza... ilyen infokat valamiert szokatlanul nehezen talalok meg az apple oldalan...

Tom#
Hallowed are the Ori !

#1327 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 13:30

Sziasztok srácok!
Egyáltalán nem vagyok otthon mac ill osx témában de most úgy tűnik szükségem lesz a tudásra!
Ha minden jól megy ingyen birtokomba kerül egy imac G3 vagy egy powermac G3 (még nem tudni melyik kerül selejtezésre)
A lényeg az hogy valszeg második számú itthoni gépnek beállítom! Ahogy elnéztem imacet nem igazán fogom bővíteni talán powermacet (néztem mintha szabvány ram slotok ill pci is lett volna benne!)
A kérdésem az lenne hogy ezeken a hardwareken milyen oprendszert lehet futtatni (gondolom osx vagy bsd) de pl: osx tetszik de nem tudom hozzáférhető-e hardware nélkül esetleg a már meglévő 9-es os fejleszthető-e!
Röviden ez érdekelne ill ha nem pofátlanság itt megkérdezni (nem akarok új topicot kereső meg nem sokat segített) mivel érdemes imacet powermacet bővíteni és legfőképpen milyen ingyenes cucc van rá? Amiről tuti tudom hogy meg van véve rá az az Os9 ill a quark. Ez köllet nekünk az újsághoz a többit nem vágom de minden érdekel!
A segítséget előre is köszönöm szépen!

Üdv

#1328 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 15:53

Idézet: Xero - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 13:30

Sziasztok srácok!
Egyáltalán nem vagyok otthon mac ill osx témában de most úgy tűnik szükségem lesz a tudásra!
Ha minden jól megy ingyen birtokomba kerül egy imac G3 vagy egy powermac G3 (még nem tudni melyik kerül selejtezésre)
A lényeg az hogy valszeg második számú itthoni gépnek beállítom! Ahogy elnéztem imacet nem igazán fogom bővíteni talán powermacet (néztem mintha szabvány ram slotok ill pci is lett volna benne!)
A kérdésem az lenne hogy ezeken a hardwareken milyen oprendszert lehet futtatni (gondolom osx vagy bsd) de pl: osx tetszik de nem tudom hozzáférhető-e hardware nélkül esetleg a már meglévő 9-es os fejleszthető-e!
Röviden ez érdekelne ill ha nem pofátlanság itt megkérdezni (nem akarok új topicot kereső meg nem sokat segített) mivel érdemes imacet powermacet bővíteni és legfőképpen milyen ingyenes cucc van rá? Amiről tuti tudom hogy meg van véve rá az az Os9 ill a quark. Ez köllet nekünk az újsághoz a többit nem vágom de minden érdekel!
A segítséget előre is köszönöm szépen!

Üdv

OSX-et lehet rá rakni, csak k***a lassú lesz, bár szvsz gyorsabb mint a 9-es OS.

Idézet

#1329 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 15:56

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 15:53

OSX-et lehet rá rakni, csak k***a lassú lesz, bár szvsz gyorsabb mint a 9-es OS.

Utána néztem és ugy veszem ki hogy a régebbi kiadások gyorsabbak! Őszintén szólva nem tom milyen holnapra megtudom de ha pl a leguccsó előtti (színe alapján cska ez lehet) akkor is van 500Mhz-ünk és max 1 giga ram! Erre állítólag már bátran fölrakhatom! ill néztem hogy sima Eide csatis winyó is belemyg 120 gigáig! Egyenlőre csak érdeklődöm kinek vna vele tapasztalata ill érdekelnének reviewek és képek róla bőven!
:)
Üdv

#1330 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 16:04

Idézet: Xero - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 15:56

Utána néztem és ugy veszem ki hogy a régebbi kiadások gyorsabbak! Őszintén szólva nem tom milyen holnapra megtudom de ha pl a leguccsó előtti (színe alapján cska ez lehet) akkor is van 500Mhz-ünk és max 1 giga ram! Erre állítólag már bátran fölrakhatom! ill néztem hogy sima Eide csatis winyó is belemyg 120 gigáig! Egyenlőre csak érdeklődöm kinek vna vele tapasztalata ill érdekelnének reviewek és képek róla bőven!
:)
Üdv

Boot után közvetlenül, gyorsabbak a régebbi OS-es, de egy pár óra használat után baromi lassú lesz. A másik probléma a régi OS-ekkel, hogy nem készül rájuk semmi program, csak OSX-re. Ha Mac, akkor csak OSX. én úgy vagyok vele.

Idézet

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.