idézet:
Ezt írta H.Andras:
ha mar a reszleteknel tartasz: az usaban 5% a reszesedese, vilagpiacon pedig 3 %[/quote]
Szokasos pontossagod: az Intel fonoke mondta a 2%-ot. Ami mellesleg a hivatalos adat is, tudomasom szerint.
Egyebkent sehol nincs 5%.
Apple Mac OS X
Elküldve: 2003. 10. 30. 00:23
Elküldve: 2003. 10. 30. 00:42
Kozben eszembe jutott. Egy ismerosom ujsagiro, most irt egy cikket a 64 bites procikrol, szoba kerult az Apple is, es o is 3-5 %-ot emlegetett, nem hulyegyerek, es a HP-nal dolgozik. Persze ettol meg az is lehet, hogy te tudod jol.
Egyebkent nagyon szarul hangzik ez a pici reszesedes, de ha ugy nezzuk, hogy ezt egy ceg csinalja, akkor nem olyan rossz. Nem akarok hulyeseget irni, de peldaul a HP-nak valami 10-14 % korul van a reszesedese, ehez kepest mar nem hangzik szarul az 5 %. Szeretnem en, ha az en cegemnek csak Magyarorszagi viszonylatban lenne 1 % reszesedese
Az is egy erdekes adat, hogy a HP minden uzletaga veszteseges, tehat vesztesegesen adja el a gepeket, csak a szerviz, illetve a support nyereseges. Aki meg gejre keresi magat az a Microsoft
Elküldve: 2003. 10. 30. 00:54
idézet:
Ezt írta H.Andras:
En is olvastam amit az Intel elnoke mondott, es csak azert csodalkoztam mert eddig mindenhol 3-5 %-ot olvastam. Ha legkozelebb talalok forrast beszurom, de vegul is lenyegtelen, ezen felesleges vitatkozni, csak egy kis elcelodes miatt irtam.
Kozben eszembe jutott. Egy ismerosom ujsagiro, most irt egy cikket a 64 bites procikrol, szoba kerult az Apple is, es o is 3-5 %-ot emlegetett, nem hulyegyerek, es a HP-nal dolgozik. Persze ettol meg az is lehet, hogy te tudod jol.
[/quote]
Ujsagiro a HPnel? Nocsak.
Avagy EGYSZERRE?
En hosszu evekig voltam ujsagiro, de sosem tudtam MELLETTE mashol dolgozni - mindegyik EGESZ embert kivan ugyanis.
idézet:[/quote]
Egyebkent nagyon szarul hangzik ez a pici reszesedes, de ha ugy nezzuk, hogy ezt egy ceg csinalja, akkor nem olyan rossz.
De ha ugy nezzuk, hogy az a termek CSAK ONMAGAVAL KOMPATIBILIS, total proprietary, akkor total gaz.
Nem akarok hulyeseget irni, de peldaul a HP-nak valami 10-14 % korul van a reszesedese,
Mibol is? A PC-s piacbol, ember.
Az elso adat pedig a desktop gepekbol volt, IMHO.
ehez kepest mar nem hangzik szarul az 5 %. Szeretnem en, ha az en cegemnek csak Magyarorszagi viszonylatban lenne 1 % reszesedese
Hatalmas fegyverteny lenne.
MO. kisebb piac IMHO, mint ez a varos, ahol LAKOM.
Az is egy erdekes adat, hogy a HP minden uzletaga veszteseges, tehat vesztesegesen adja el a gepeket,
Megekkora hulyeseget...ezt ki mondta? A HPs ujsagiro haverod?
csak a szerviz, illetve a support nyereseges. Aki meg gejre keresi magat az a MicrosoftBar ettol meg nem biztos, hogy a windows a legjobb oprendszer, csak azt veszik a legtobben... Ja, meg az Office, vegul is azon kaszaljak halalba magukat.
Mintha az Apple nem UGYANEZT csinalna, csak annak az elen egy igazi fereg all, aki mint ember is egy utolso kis zsarnok patkany: Jobs. Gates is undoritoan viselkedik neha, de onmagaban o csak a vilag leggazdagabb geek-je, semmi mas.
Vki mar mondta itt, nagyon jo mondas: az Uristen irgalmazzon nekunk, ha egyszer az Apple kerul abba a helyzetbe, ahol most az MS van...![]()
Hidd el, HA: ez nem vicc.
[ 2003. október 30.: T2k szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 30. 01:02
idézet:
Ezt írta T2k:
...
[/quote]
Na jo, ismet meg kell tennem, hogy a stilusod miatt egyszeruen nem fogok reagalni a hozzaszolasodra.
Most utoljara:
Az en velemenyem a csodas stilosdban megfogalmazottak ellenere akkor is az, hogy igen is megeri az arat egy G5-os, mert sok minden jobb rajta, mint egy PC-n. En se lopom a penzt, es se hulye nem vagyok, se sznob se. Akinek a belso tulajdonsagat ecsetelni lehetne az te vagy, mert ezzel a szemelyeskedo, magaslovas, alazo stilussal.......
"Ha nekem nem hiszel, fordulj PPeterhez, SFIJhoz vagy barki, kompetens emberhez a Multimedia rovatban, de ne szord itt ezeket a baromsagaidat."
Veled ellentetben PPetert szemelyesen ismerem, eleg joban vagyunk, sokszor segitettunk mar egymasnak. Remelem nem fog megsertodni, de egyszer digizett, es irt nekem egy DVD-t PC-n, mert nekem gozom nem volt hozza, hogy megcsinaljam, most ezen a pudvas G5-oson klasszisokkal jobbat osszehoztam, mint anno ő.
Majd hozzad iranyitom az embereket akik szeretnenek DV kamerarol digizni, vagni, majd menuvel DVD-re kiirni az anyagot. Majd te segitesz nekik firewire kartyat venni, drivert installalni, programokat szerezni, esetleg magyarazhatod nekik orakik, mig elboldogulnak a vagassal, aztan johet a DD hang keverese, es a DVD menu. Es ez csak 1 dolog amit Mac-en rohogve meg lehet csinalni mindenfele szivas, es nehezseg nelkul, akar a gagyi, akar a professzionalis programokkal.
Ehh mar megint vitatkozom, pedig tok felesleges, jobb lenne ha huznal az OSX topicbol, es hagynad, hogy mi kis Macmelegek elbeszelgessunk arrol a rendszerrol amit veled ellentetben mi szeretunk, es nap mint nap hasznalunk is.
Tudnam meg ajanlani a kedves kis topicunk agyonflamelese helyett, hogy esetleg inkabb latogass el a [url="http://"http://www.microsoft.com-ra,"]www.microsoft.com-ra,[/url] es toltsd le az aktualis critical updateket, amig itt vitatkoztunk biztos kijott vagy 22 uj frissites. Esetleg a csodas linuxodhoz fordits parszor kernelt, hogy kezelje kiralyul az Audigy2-ot...
Bye
[ 2003. október 30.: roberto szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 30. 01:04
QUOTE]
Senator te az a Senator vagy akire gondolok?
Neflejcs u. 3DFx, IRC, Csumi?
Ha nem te vagy, akkor bocsi, meg nagyon reg ismertem egy Senator nevu fickot.
Elküldve: 2003. 10. 30. 01:17
Elküldve: 2003. 10. 30. 01:22
idézet:
Ezt írta roberto:
nah, még ez hiányzott. újra virágzik az egyik mac-es topik. t2k, pls ne baszogasd már folyton a mac-eseket, a többiektől pedig csak annyit kérnék, h ne figyeljenek rá, és akkor nekem sem kell annyit moderálnom, pláne nem kell topikot bezárni, stb.[/quote]
Megtudhatnam, hogy miert pont az en teljesen szalonkepes hozzaszolasomat moderaltad ki hm ? t2k fan vagy ?
Elküldve: 2003. 10. 30. 01:43
idézet:
Ezt írta roberto:
nah, még ez hiányzott. újra virágzik az egyik mac-es topik. t2k, pls ne baszogasd már folyton a mac-eseket, a többiektől pedig csak annyit kérnék, h ne figyeljenek rá, és akkor nekem sem kell annyit moderálnom, pláne nem kell topikot bezárni, stb.[/quote]
Ok! Thanks!
Elküldve: 2003. 10. 30. 01:48
idézet:
Ezt írta H.Andras:
Ok! Thanks![/quote]
Andras, olvass privatot![]()
Elküldve: 2003. 10. 30. 01:59
A G5 topicba most raktam be uj teszteket, epp most gyorsul az Unreal Tournament 2003 68%-ot, az uj optimalizacionak koszonhetoen. Csak ugy megjegyzem.
Elküldve: 2003. 10. 30. 02:10
"Veled ellentetben PPetert szemelyesen ismerem, eleg joban vagyunk, sokszor segitettunk mar egymasnak. Remelem nem fog megsertodni, de egyszer digizett, es irt nekem egy DVD-t PC-n, mert nekem gozom nem volt hozza, hogy megcsinaljam, most ezen a pudvas G5-oson klasszisokkal jobbat osszehoztam, mint anno ő."
Azt hiszem az még analóg forrásból való felvétel volt vagy egy komplett anyagot kellett behúzni és kiírni DVD-Video formátumban, esetleg egy kész AVI-t adtál - már nem emlkékszem pontosan. De azt tudom, hogy akkor elégedett voltál vele és mivel nem kimondott DVD-Authoringot kértél, meg ugyebár nem én készítettem elő az anyagot (nem én vágtam, nem én effekteltem), ezért kár lenne felhozni példának a PC-s platform alkalmatlanságát bizonyítandó, vagy mondjuk az én szakmai hozzáértésemet megkérdőjelezendő.
Készítettem én már komplett, menüs, feliratos, bonyolult szerkezetű (szóval mindenféle földi jóval megtűzdelt) DVD-Video kiadványt is, ellenben ahhoz se kellett nekem G5
Szerintem balgaság azon vitatkozni, hogy melyik platform eredendőden mire jó és mire való. Jelen pillanatban majdnem biztosra veszem, hogy ugyanazon alapanyagból jobb minőségben és gyorsabban megcsinálok bármilyen MPEG-2 tömörítést és DVD-Authoringot, mint mondjuk Te, ráadásul a gépem kb. feleannyiba kerül mint a Tiéd - mégsem érzem azt, hogy ezért cikiznem kéne Téged vagy a Macet.
Ellenben aki azt kijelenti, hogy a Mac platform multiédiás munkára, video/audio editálásra, szerkesztésre eredendően jobb, mint egy PC, és EZÉRT kell Macet venni, az nagyon nem normális. A Mac egyetlen téren volt jobb nagyon hosszú ideig: a kiadványszerkesztésnek valóban biztosabb, egységesebb hátteret adott. De ez a múlt. A sznobizmus és a márkaszeretet, valamint a Mac platform vitathatatlan előnyeinek (azért vannak neki) elismerése szerintem nem ciki (akinek van rá pénze, vegye, engem nem bánt), de ha ezt egyfajta professzionalitásnak tünteti fel valaki, nos... az már tényleg ciki.
[ 2003. október 30.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 30. 02:28
[ 2003. október 30.: H.Andras szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 30. 02:42
[QB]
Hali! Termeszetesen nem teged akartalak degradalni, talan felreerthetoen fogalmaztam. A lenyeg az volt, hogy anno az a DVD full PC-n keszult, DV felvetel volt, es valszeg mar az AVIba konvertalasnal romlott a minoseg. Akkor csak a film vagasaval szivtam 4 napot, majd elszallt az egesz, es ujjabb 1 nap, akkor mar gyorsan ment, mert tudtam, hogy mi hogy volt rendezve, bar olyan ideges voltam, hogy kozel se lett ugyanaz mint az amit elsore nagy nehezen osszeraktam.
Ugyanezt a munkat csinaltam most Mac-en, 40 perces anyag, vagas, DVD menu termeszetesen animalt prfi menu stb, mindez 2 nap volt.
Es itt ez a lenyeg, hogy ugyanazt a melot en, tehat ugyanaz a user, fele annyi ido alatt megcsinaltam Mac-en mint PC-n, es tokmind1, hogy miert, sokkal szebb lett a vegeredmeny, raadasul most nem kellett megkernem senkit, hogy csinalja meg a DVD-re kiirast. Mondjuk az is igaz, hogy azota eltelt tobb mint egy ev, biztos vannak mar korrektebb programok PC-re, de azert....
Raadasul itt nem is a CPU sebesseg ami szamit, mert az a szerkeszteshez kepest elhanyagolhato, hanem az, hogy Mac-en szerintem klasszisokkal jobbak ezek a programok, es szerintem stabilabbak is. Lehet anyazni meg minden, de ezek a tapasztalataim., nem thetek rola.
PPeti: ugorj mar be valamikor hozzam, reg talalkoztunk mar.
Edit: kozben meg par dolgot kifelejtettem. En nem mondom, hogy professzionalis munkara jobb lenne a Mac, nem is tudnam megitelni, mivel nem csinalok TVreklamokat betarol, vagy oriasplakatokat. En ugy erzem, hogy sok ember konnyebben boldogulna OSX-en, de meg nem talalkoztak vele. En nem bantam meg, hogy valtottam ez nem veletlen, amire en hasznalok egy szamitogepet, arra nekem ez jobban megfelel. Pont.
" Jelen pillanatban majdnem biztosra veszem, hogy ugyanazon alapanyagból jobb minőségben és gyorsabban megcsinálok bármilyen MPEG-2 tömörítést és DVD-Authoringot, mint mondjuk Te"
Ez valoszinuleg igy is van, mivel Te kb szazszor profibb vagy mar mint en, viszont abban nem vagyok biztos, hogy mondjuk Mac-en nem e csinalnad meg gyorsabban, ha mondjuk mar ezt a rendszert is ugyanannyira tudod kezelni mint a PC-t.
Egy adott task elvegzese leginkabb a felhasznalon mulik, nem annyira a processzorsebessegen. Hiba ultetnek le egy 2000 procis cluster ele, ha egyszeruen nem tudok beallitani normalisan egy MPEG2 tomoritest az adott szoftveren.
Egy DVD film copyzasat se fogja egyikonk se gyorsabban megcsinalni, mert ugyis 2X-esen lehet csak irni, kulonben az asztali DVD-k nem olvassak el rendesen. Viszont azt tudom, hogy azt a DVD copyzast, en ketto+1 kattintassal elinditom
Na befejezem, mert mar megint csak flame megy, tok off az egesz, meg mar almos is vagyok...
Udv
Elküldve: 2003. 10. 30. 15:13
idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:
MacOS X Panther 10.3 Retail - 37.800 HUF + ÁFA
"Kedvezménnyel G5 tulajoknak - 34.700 HUF + ÁFA !!!!!!
![]()
![]()
Imádom ezt az országot!
BTW a fenti dolog "sajnos" nem vicc, utánaérdeklôdtem.[/quote]
Most olvasom csak...
Dogoljenek meg, vicc amit itthon csinalnak.![]()
Elküldve: 2003. 10. 30. 18:27
Nem vicces es engem zavar - ugyhogy, huzz bele, [...] szedd ki hamar.
[ 2003. október 30.: roberto szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 30. 19:19
Elküldve: 2003. 10. 30. 19:39
idézet:
Ezt írta H.Andras:
Veled ellentetben PPetert szemelyesen ismerem, eleg joban vagyunk, sokszor segitettunk mar egymasnak. Remelem nem fog megsertodni, de egyszer digizett, es irt nekem egy DVD-t PC-n, mert nekem gozom nem volt hozza, hogy megcsinaljam, most ezen a pudvas G5-oson klasszisokkal jobbat osszehoztam, mint anno ő. [/quote]
Edes egy oregem, teged a Mac G5-od egy Jancso Miklossa tett?MUHAHAAAAAAAA
bili. kez. belogas.
Ez egyszeruen ordas modon primitiv, amit csinalsz.
ad 1) PPeter neked tett egy szivesseget, mert a profi DVD auth orajaiert musterek+menuk+validation+leszamolas orankent el-el keregetnem meg MaOn is 5kHUF-ot. Na most a lehetseges legkisebb adag az 5 ora. Ehhez kepest csak neked PPeter gepe orakig dolgozott, PPeter neked leprogramozta azt a DVD-t, tesztelte.
ad 2) miutan bevallottad, hogy sikhulye vagy a DVD kesziteshez, mar azt ne gondold, hogy egy parszaz dollaros, nagy-piros-gombos wizardos kokanyo programmal kivalthatod PPeter szakertelmet. Tudodmit: csinalj olyan DVD-t ami azt tudja, hogy 18 even aluli nezo eseten kihagyja a film harmadik fejezetet
[ 2003. október 30.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2003. 10. 30. 19:42
PS: turom az Apple online doksijait is kozben, ofkoz...
Elküldve: 2003. 10. 30. 19:51
idézet:
Ezt írta T2k:
Egy ontopic: hogyan lehet resetelni az admin pwdot osx alatt? Az elozo tulaj elerhetetlen ill. total sik 9vmi koreai fotos :o), a mostani meg upgradet akar erre a friss verziora, megvan a cd, minden, csak restart elott keri a pwdt...
PS: turom az Apple online doksijait is kozben, ofkoz...[/quote]
Meleg reset után boot elött C lenyomása... így biztosan feláll a rendszer a CD-ROM-ról... de upgrade után valszeg ugyanazt a pass-t fogja követelni az OS.
Friss install nem jó neki?
Elküldve: 2003. 10. 30. 19:53
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Edes egy oregem, teged a Mac G5-od egy Jancso Miklossa tett?MUHAHAAAAAAAA
bili. kez. belogas.
Ez egyszeruen ordas modon primitiv, amit csinalsz.
ad 1) PPeter neked tett egy szivesseget, mert a profi DVD auth orajaiert musterek+menuk+validation+leszamolas orankent el-el keregetnem meg MaOn is 5kHUF-ot. Na most a lehetseges legkisebb adag az 5 ora. Ehhez kepest csak neked PPeter gepe orakig dolgozott, PPeter neked leprogramozta azt a DVD-t, tesztelte.
ad 2) miutan bevallottad, hogy sikhulye vagy a DVD kesziteshez, mar azt ne gondold, hogy egy parszaz dollaros, nagy-piros-gombos wizardos kokanyo programmal kivalthatod PPeter szakertelmet. Tudodmit: csinalj olyan DVD-t ami azt tudja, hogy 18 even aluli nezo eseten kihagyja a film harmadik fejezetet
[ 2003. október 30.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
En azt mondtam, hogy PC-n voltam sik hulye hozza, ezen a gepen meg meg tudok csinalni barmit DVD-irassal kapcsolatban. Azt is megirtam fentebb, hogy ne legyen felreertes, nem PPeti szakertelmet kerdojelztem meg, koszi, hogy Te is beallsz a kotekedok soraba, es kiforgatod amit irtam. Koszi, hogy nem flamelsz.
Itt van neked screenshot nagy piros gombos varazslos DVD szerkeszto progirol...
[url="http://"http://www.pixel.hu/xms/dvdstudio.jpg"]dvdstudiopro[/url]

Súgó
A téma zárva.