Idézet: tocsa - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 12:57
A hardver az tényleg baromi jó. Nemrég szétkaptunk egy metálkék G4-est. Belül minden mértani pontossággal meg van tervezve. A levegőáramlás is pl. A tápon kívül mindössze egy baromi nagy 12cm-es venti van benne, amibe bele van integrálva a hőmérséklet szenzor.
Azt nem kell mondjam senkinek, aki már emelt meg G4-et, G5-öt, de (régebbi Mac-et is), hogy van benne anyag (meghökkentően nehéz, legalább 2x nehezebb, mint egy PC). Zajvédett a ház (G4), műanyag, de ugyanakkor fémburkolat is húzódik mögötte. Nagyon-nagyon jó.
Ha Linux futna rajta, egész jó lenne.
csak az ára, azt tudnám feledni...!!!!!
Még valami.
Említed itt a kártyákat.
Ha jól tudom Mac-eknél nem ám csak úgy van, hogy veszel bele egy akármilyen izmosabb VGA-t (vcalaki korábban ilyet talált írni itt). Ugyanis más BIOS (!!!) kell a Mac-en a VGA kártyara! És ráadásul ez a más BIOS minden bizonnyal más-más G4 ill. G5 esetében.
De valószínűleg a BIOS sem elég. Pl az ATI Rage kártya, ami a G4-ben volt, azon az AGP csatlakozó előtt van egy plussz csatlakozó. Ha jól láttam ez csak annak az érzékelésére van, hogy a kártya be-van-e dugva a gépbe, de ebben nem vagyok biztos. De ezek szerint HW-ben is különbözik.
Amúgy az ATI Rage-nek a 2D-s képe pengeéles, max egy Matrox veri le, de a hw támogatással együtti 3D teljesítménye annyira gyász, hogy a szoftveres referencia renderer gyorsabb nála. Már sokszor tapasztaltuk.
Még annyit megtudtam, hogy vidkártya BIOS-a Mac esetén dupla akkora méretű.
tehát PC-s kártyából Mac-eset csinálni nem nagyon lehet, fordítva kérdés. A G4-esből kiműtött vidkarit nem sikerült feléleszteni a szakértőknek, bár ez lehet, hogy amiatt, hogy az meghalt a lappal és a proccal együtt.
A G4 házból egyébként kiváló bárszekrény lesz, kényelmesen elfér benne három viszkisüveg poharakkal.