Idézet: tocsa - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 15:23
Elméletileg.
Amúgy én ezen meglepődtem, mert x86 OSX már tudtommal jó ideje van. Vagy lehet, hoyg csak kiszvárgott?
Jaj, jaj, jaj...
http://developer.app...ture/index.html
Mindig ezt irod, hogy az OS X alapja a BSD. Nem. A Darwinban van nagy mennyisegu BSD kod, de az OS X nem = a Darwinnal!
Darwinbol letezik x86 verzio (broad hardware support
ertsd: intel chipsetes alaplap, intel proci, intel 8255x LAN, nemtom a tobbit fejbol, de a readme-jeben benne van hogy massal nem is nagyon erdemes probalkozni.
A Darwinbol ki van hagyva az Aqua, es ezzel egyutt rengeteg minden mas is, amitol mar rogton nem nevezheto OS X-nek. Ugyanakkor letezik belole PPC-s valtozat is, bar nem tudom mennyire surun adnak ki belole ujabb verziot.
Velemenyem szerint az Apple soha nem fogja kiadni az Aqua-t es rokonait PC-re. Viszont a Windows PowerPC portja (regebben voltak hirek, nemtom mi lett belole, hogy az uj Xbox PPC alapu lesz) erdekes lehet. Vegul is volt mar PPC-re Windows, NT 4.0.
Masik, amit a Darwin + XOrgrol irtal, meg a driverekrol... Ha az ATi meg az Nvidia elkesziti OS X ala a drivereit, vagy legalabbis tamogatast ad az Apple-nek a driverek megirasahoz, akkor nemtokmindegy, hogy milyen driverek kellenek az Xnek? Bar ez mar csak elmeleti flame, nem hinnem hogy lenne indoka hasznalni barmikor is X11 kozeli dolgot az Apple-nek kozvetlen GUI-kent (10.3 ota telepitheto az X11 alrendszer az OS X melle, es remekul mukodik)

Súgó
A téma zárva.