HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#2281 Felhasználó inaktív   freerider.osx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 11. 12:13

InDesign CS CE-ről: elég bug-os (valami francia cég abajgatja), pl. bizonyos betűknél nem mutat szóközt, Adobe Myriad Pro Regular (legalábbis nálam előfordult ilyen).

Szerkesztette: freerider.osx 2005. 02. 11. 12:14 -kor

#2282 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 11. 12:25

Adobe Photoshop CS és Illustrator CS betonstabil - nem is tudom egyáltalán elszálltak e valaha.
Indesign-t és a Macromedia stuffokat nem használom.

QuarkXPress 6.5 Passport is elég jól müxik, kivéve ha hibás vagy sérült betüket aktiválsz.
Na arra nagyon zizis - és ki szokott lépni.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2005. 02. 11. 12:32 -kor

RDaneel_hu

#2283 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 12:39

Köszi a tapasztalatokat. ID CE pc-n is felejtős, régi kódlapú fontokkal nem tudok őű-t gépelni, csak unicodossal :( Quarkot szerencsére magam mögött hagytam. Flash esteleg valakinek?

#2284 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 12:42

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 12:05

Ez nagyon durva. Es sehol egy link az eredeti cikkhez... Pedig mar kertem a hwsw szerkesztoit, hogy linket is rakjanak a hirekbe...

En csak azon vagyok meglepodve, hogy ez pont most merul fol. Pont most, amikor a Windows mar sokkal bizonsagosabb, mint x evvel ezelott... Remelem, nem kacsa ez a hir. Mar reg meg kellett volna csinalniuk az x86-os valtozatot, sokkal nagyobbat robbanthattak volna. Annyira egyertelmu pedig a lepes, hogy platformot valtsanak, megse tettek meg eddig. Emogott valami undorito, mocskos uzletpolitika lehet.

Szerkesztette: ion 2005. 02. 11. 12:46 -kor

#2285 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 12:52

Idézet: ion - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 12:42

Ez nagyon durva. Es sehol egy link az eredeti cikkhez... Pedig mar kertem a hwsw szerkesztoit, hogy linket is rakjanak a hirekbe...

En csak azon vagyok meglepodve, hogy ez pont most merul fol. Pont most, amikor a Windows mar sokkal bizonsagosabb, mint x evvel ezelott... Remelem, nem kacsa ez a hir. Mar reg meg kellett volna csinalniuk az x86-os valtozatot, sokkal nagyobbat robbanthattak volna. Annyira egyertelmu pedig a lepes, hogy platformot valtsanak, megse tettek meg eddig. Emogott valami undorito, mocskos uzletpolitika lehet.

Vagy az hogy túl nagy csábító erő az OSX így könyebben fognak vásárlót a mac-ekhez!
De gondolom látták hogy nagyobb lenne csupán a pc-s verziónak a piaca és nagyobb bevételt generál így mint áru kapcsolóként! Vagy valami ilyesmi :)

Szal eddig csali volt hogy vegyen az ember mac-et ha használni akarja! Most látják nagyobb pénz van benne ha nem kötik a hardware-hez hanem pc-n is elérhető így aki eddig nem engedhette meg magának a mac-re történő áttérést azért az osx-et még eléri!

Üdv

#2286 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 12:53

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 0:25

nah hat ezt most mac osx alol irom, pearpc-vel. hogyismondjam, szep ez az osx, de nem latom benne, hogy tobbet tudna mint a windows xp, azon kivul hogy sokkal de sokkal szebb.. nah majd latjuk..

amugy nagyon lassu ez a pearpc.. fut most par app igy az osxen, es a 486 os win98 as idoket idezi fel bennem...

szerk:
1 ora utan azt kell mondjam.. van valami leirhatatlan varazsa...

tiger-t raktad föl?
Melyik per pc-vel csináltad?

Üdv

#2287 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 12:56

Azert ennyire nem egyszeru a kerdes, robbantasbol meg lehet, hogy semmi sem lett volna. Azt pedig vegyuk eszre, hogy licencelesrol van szo, szerintem igen kotott konfiguracioju PC lehetne az, amire felkuszhatna egy atirt Mac OS X, ami nem is biztos, hogy annyival olcsobb lenne...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2288 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 11. 13:00

Idézet: ion - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 13:42

Steve Jobs: Microsoft copied original Apple Mac with Windows 95, now they're copying us again
RDaneel_hu

#2289 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 13:00

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 12:52

Vagy az hogy túl nagy csábító erő az OSX így könyebben fognak vásárlót a mac-ekhez!

De ez nem nagyon jott be, mert nem igazan nott a mac-felhasznalok tabora. Biztos vagyok benne, hogy ok is tudtak, az egyetlen lehetoseg, ha x86-ra irjak a cuccot, csak valamiert a mai napig visszatartjak. Sztem mar reg 20-30% lenne az OS X piaci reszesedese, ha elobb eszbekapnak.

#2290 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 13:05

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 12:56

Azert ennyire nem egyszeru a kerdes, robbantasbol meg lehet, hogy semmi sem lett volna. Azt pedig vegyuk eszre, hogy licencelesrol van szo, szerintem igen kotott konfiguracioju PC lehetne az, amire felkuszhatna egy atirt Mac OS X, ami nem is biztos, hogy annyival olcsobb lenne...

Krinyo

Hat ha nem tesznek meg mindent, hogy olcso legyen, akkor nem is fog elterjedni. De az mar az o bajuk. Nem en akarok a vilag egyik leggazdagabb embere lenni, de Jobs csak akar.

#2291 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 13:05

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 11:05

A Fortune magazinnak adott interjújában Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója elárulta, hogy három jelentős PC-gyártó is licencelni szeretné a Mac OS X operációs rendszert, mivel vevőiknek elege van a Windows XP biztonsági problémáiból és a Longhorn folyamatos csúszásából.

És akkor ott van még az a kellemetlen mellékhatása is a népszerűségnek, hogy ha elér egy bizonyos kritikus tömeget, megjelennének szép számmal erre is a rosszindulató kódok.

#2292 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 13:08

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 13:56

Azt pedig vegyuk eszre, hogy licencelesrol van szo, szerintem igen kotott konfiguracioju PC lehetne az, amire felkuszhatna egy atirt Mac OS X, ami nem is biztos, hogy annyival olcsobb lenne...

Kötött konfigurációjú PC: :)
Pl. egy olyan cucc amiben PowerPC 970-es proci dohog.  :cool: :p
RDaneel_hu

#2293 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 13:17

Háát, én pont az OS-X -ért nem lelkesednék a Mac-en. A hardware nem rossz, eléggé jó minőségű az integrált hangkártya, és kb ebben merül ki minden előnye számomra. Mint fejlesztői környezet egy rémálom, jellemzően Visual studio alatt megcsinálom a mac-es dolgokat is, aztán csak átveszem, és fordítok. Számomra az egérközpontú szemlélet is nagy hátrány, nem kimondottan nekem tervezett cucc. Azt is sokáig emésztettem, hogy nem lehet ITunes alatt billentyűzettel beletekerni a számokba, ha jobb hangkártya lenne a melóhelyen PC-n, akkor szinte be sem kapcsolnám a MAC-et. Az, hogy alapértelmezés szerint a terminál kivételével semminek nem lehet állítani a háttérszínét, és a pihentető fekete alapon szürke képernyő helyett minden vakító fehér. Nem nekem találták ki, az már látszik, de a legtöbb kolléga is foghagymát, keresztet, fakarót és kalapácsot készít be, ha valamit Mac-en kell fejleszteni.

Nah, mászik fel a 10.3.8 update újra, ha megint kivégzi a rendszert, sikítok.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#2294 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 11. 13:21

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 14:17

Nah, mászik fel a 10.3.8 update újra, ha megint kivégzi a rendszert, sikítok.

A Combo update-t használd.
Jah... és ha G5-ösöd van az első szériából, akkor ne lepődj meg ha a vetillátorok időnként (2 percenként) felbőgnek.
Gáz.

Jah... van egy megoldás is a problémára, a macfixit-en olvastam:
- System preferences/Energy Saver/Settings/Processor Performance set to HIGHEST!!!

Ezután restart

Nekem nem bőgnek fel a ventik ezek után - de MINTHA alapban hangosabb lenne egy picivel - de legalább nem bőg fel.
Ez is valami.

Üdv,
Daneel_hu
RDaneel_hu

#2295 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 13:24

Idézet: Macc - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 19:23

Te, nekem egyszer a Mail irt hulyesegeket a cimsorba, es egy kilepes, es a Mail ujrainditasa megoldotta. Probald ki. Ha nem, akkor application/utility/Diskutility/Permission repair. Ha ez sem megy akkor majd meg kitalalunk vmit.

:( nem történt semmi
It's not bug, it's future.

#2296 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 13:32

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 13:21

Jah... és ha G5-ösöd van az első szériából, akkor ne lepődj meg ha a vetillátorok időnként (2 percenként) felbőgnek.
Gáz.

Nekem egy régebbi G4 van, egyelőre még botrányosan kevés rammal, mivel a beszállító vicces összeget mondott a ramokra. Igen, persze, rabolni szabad, pofátlanul viszont mégse kéne, úgyhogy új forrás után nézünk.
A G5-ök fagyásnál szoktak itt felpörögni, de akkor resetig szépen felmegy mindene max fordulatszámra szép káoszt okozba az asztalokon lévő papírok között.
...

#2297 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 13:33

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 13:21

A Combo update-t használd.

Azt húzza automatikusan. Szép lassan.
...

#2298 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 11. 13:48

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 14:17

Mint fejlesztői környezet egy rémálom, jellemzően Visual studio alatt megcsinálom a mac-es dolgokat is, aztán csak átveszem, és fordítok. Számomra az egérközpontú szemlélet is nagy hátrány, nem kimondottan nekem tervezett cucc.

Amennyire emlékszem a programozó kollégák az X11-et ajánlották OSX alá.
Nem véletlenül. :)
RDaneel_hu

#2299 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 13:48

Idézet: ion - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 11:42

Ha egy kicsit elmelazol, akkor rajossz, hogy nagyon veszelyes huzas az OS X windows portja az Apple szamara.

1. Portolni kellene egy halom alkalmazast (foleg a Mac-only cuccosok erdekesek), ami vagy megtortenik vagy nem.

2. Az Apple jelenleg a vason keres, nem a szoftveren (ez az egyik legnagyobb problemaja, es a Microsoft sikerenek egyik sarokkove). A PC gyartok halomra olik egymast nehany szazalek haszonert, aztan a vegen meg a Dell rohog a markaba. Ezzel szemben a Microsoft szoftvert ad el es annyi loveja van, hogy mar nem tudja hova tenni. Ha lesz PC-re OS X, akkor azok, akiknek szivszerelme az Almasoprendszer mar nincsenek rakenyszeritve gyengecske-bovithetetlen Minire vagy draga G5-re, iBook-ra. Egyszeruen egy uj bejegyzes a lilo-ban vagy a pqboot-ban.

3. Ott a veszely, hogy a PC-s vasak hasonlo teljesitmeny fognak adni olcsobban mint a G sorozat.

#2300 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 13:57

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 14:33

Azt húzza automatikusan. Szép lassan.

Sebaj, vedd meg a legújabb dual G5-öt. Nem drága, és azzal már nem lesznek ilyen problémák.

[kiszedtem... :mad2:  :mad2:  :mad2: ]

Bocsánat. Kicsapódott nálam a biztosíték a G4 mem bővítés árai miatt.

Szerkesztette: tocsa 2005. 02. 11. 14:13 -kor

0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »