Láma bó'tosok :)) jelentés a pult innenső oldaláról ;-)
Elküldve: 2008. 03. 31. 11:53
Elküldve: 2008. 04. 28. 05:26
Idézet: Killer01 - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 11:53
Személyesen kellene bemenni, és cseréltetni
Elküldve: 2008. 05. 08. 03:18
Idézet: laragirl83 - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 6:26
Szerintem itt az sem segítene, jelenleg kötik az ebet a karóhoz: véleményük szerint a kártya "fizikailag sérült" és ezért nem vonatkozik rá a garancia. többszöri e-mail váltás és telefonbeszélgetés eredményeképp legalább elküldték a vidkarit a gyártóhoz
Szerkesztette: Killer01 2008. 05. 08. 03:20 -kor
Elküldve: 2008. 05. 08. 11:31
Idézet: Killer01 - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 3:18
Fizikai sérülés esetén a legtöbb boltban nem érvényes a garancia.
Elfüstölt kártyát, processzort ritkán szoktak cserélni.
Persze, tudom, hogy ezt ők rakták össze, és a ventilláció hiánya miatt ment tönkre.
Szomorú eset.
Elküldve: 2008. 05. 26. 21:04
Remélem nem OFF, de az én kis történetemet is szeretném megosztani veletek!
Ha nem velem történik el sem hiszem!
Nyomtatót próbáltam vásárolni a READY Computer-nél, amely a depo.hu-n és az árgépen is úgy szerepelt, hogy készleten van. A biztonság kedvéért odatelefonáltam, és közölték, hogy este érkezik, úgyhogy csak holnap tudom átvenni.Másnap is holnapot ígértek, és ez így ment egy hétig. telefonszámla már közel 1000Ft,mire a 8.napon Hívásomra azt közölték, hogy van készleten. A délutáni csúcsforgalomban odaaraszoltam 1,5-2óra alatt, ám a boltban közölték, hogy ők nem állítottak olyat, hogy megjött. Határidőt továbbra sem tudnak mondani, úgyhogy csak várjak. Arra a kérdésre, hogy a fentebb említett oldalakon miért szerepel hibás infó a rendelkezésreállásról, kinevettek és azt mondták, hogy raktáron van, de hogy melyiken,olyat ők nem állítottak, és ha itt sokáig akadékoskodok, akkor nem is fogok tőlük sohasem vásárolni, mert megtagadják a kiszolgálást. Erre kértem a vásárlók könyvét, amire az volt a válasz,hogy "kitesznek" a boltból.(kicsit trágárabbul) Mire azzal fenyegetőztem, hogy rendőrt hívok, ha azonnal nem adják oda, végülis megkaptam és beírtam. Amíg írtam a "költeményemet" 4-5 ember jött be, egyik hdd-t, másik valami monitort rendelt,és hasonló cipőben jártak mint én. Egyiküknél oda mertem nézni, persze már nem közönyös arckifelyezéssel (nevetve), Újra megfenyegettek, hogy kidobnak, ami valószínű csak fizikai súlycsoportunk aránya miatt nem történt meg. Vevőket megtévesztő, hitegető, unkorrekt üzlet! A nyomtatót 99 Ft-al drágábban ugyan, de megvettem másnap a LORD Dreamland-nél, ahol rendesen ahogy kell félreraktak egyet amíg odaértem. Nem értem miért kell olyan terméket hirdetni legalacsonyabb áron,amit nem is tudnak annyiért biztosítani. Csak azért,hogy elöl legyenek a listában. Azért mert depo szerint ott lett volna legolcsóbb, viszont nincs nem fogok a nyomtató helyett pl. hdd-t venni. Azt hiszik ez reklám? Vagy miért csinálják? 2002-ben már szólt róluk itt egy topic, csak zárták. Pedig még mindíg van mit írni róluk!
Köszi a lehetőséget!
Laca
Elküldve: 2008. 05. 26. 22:13
Idézet: Laca 012 - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 22:04
A nyomtatót 99 Ft-al drágábban ugyan, de megvettem másnap a LORD Dreamland-nél, ahol rendesen
Elküldve: 2008. 05. 27. 00:00
Idézet: Killer01 - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 4:18
Gari: A fizikaisérült kártyát a gyártó SEM veszi vissza sok esetben. Erre tehát eljárást nem lehet építeni, a cég felelősségét te egy általad felállított tázisből nem tudod kétséget kizáróan megállapítani.
Cseredarab: És ha eléd raknak egy S3 trio-t, akkor is ide fogsz írni?
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 05. 27. 00:02
Remélem nem OFF, de az én kis történetemet is szeretném megosztani veletek!
Ha nem velem történik el sem hiszem!
Nyomtatót próbáltam vásárolni a READY Computer-nél, amely a depo.hu-n és az árgépen is úgy szerepelt, hogy készleten van. A biztonság kedvéért odatelefonáltam, és közölték, hogy este érkezik, úgyhogy csak holnap tudom átvenni.Másnap is holnapot ígértek, és ez így ment egy hétig. telefonszámla már közel 1000Ft,mire a 8.napon Hívásomra azt közölték, hogy van készleten. A délutáni csúcsforgalomban odaaraszoltam 1,5-2óra alatt, ám a boltban közölték, hogy ők nem állítottak olyat, hogy megjött. Határidőt továbbra sem tudnak mondani, úgyhogy csak várjak. Arra a kérdésre, hogy a fentebb említett oldalakon miért szerepel hibás infó a rendelkezésreállásról, kinevettek és azt mondták, hogy raktáron van, de hogy melyiken,olyat ők nem állítottak, és ha itt sokáig akadékoskodok, akkor nem is fogok tőlük sohasem vásárolni, mert megtagadják a kiszolgálást. Erre kértem a vásárlók könyvét, amire az volt a válasz,hogy "kitesznek" a boltból.(kicsit trágárabbul) Mire azzal fenyegetőztem, hogy rendőrt hívok, ha azonnal nem adják oda, végülis megkaptam és beírtam. Amíg írtam a "költeményemet" 4-5 ember jött be, egyik hdd-t, másik valami monitort rendelt,és hasonló cipőben jártak mint én. Egyiküknél oda mertem nézni, persze már nem közönyös arckifelyezéssel (nevetve), Újra megfenyegettek, hogy kidobnak, ami valószínű csak fizikai súlycsoportunk aránya miatt nem történt meg. Vevőket megtévesztő, hitegető, unkorrekt üzlet! A nyomtatót 99 Ft-al drágábban ugyan, de megvettem másnap a LORD Dreamland-nél, ahol rendesen ahogy kell félreraktak egyet amíg odaértem. Nem értem miért kell olyan terméket hirdetni legalacsonyabb áron,amit nem is tudnak annyiért biztosítani. Csak azért,hogy elöl legyenek a listában. Azért mert depo szerint ott lett volna legolcsóbb, viszont nincs nem fogok a nyomtató helyett pl. hdd-t venni. Azt hiszik ez reklám? Vagy miért csinálják? 2002-ben már szólt róluk itt egy topic, csak zárták. Pedig még mindíg van mit írni róluk!
Köszi a lehetőséget!
Laca
Depo-nak kell írni ilyenekről, mert az ő jóhírük is kockán áll emiatt. Majd ők lefolytatják, amit kell ilyenkor, a fogyasztóvédelemnek is lehet tálalni, panaszkönyvet számonkérni, meg juteszembe, van nekem egy ismerősöm ilyen téren, bár a PC-üzleteket éppen nem járja.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 05. 27. 08:17
Idézet: Laca 012 - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 21:04
HDD-t valószínüleg nem, de esetleg egy másik fajta nyomtatót, ha már úgyis ott vagy.
Nem kell többet oda menni, vásárolj olyan helyen, amiről jó tapasztalatod van (vagy ismerőseidnek, fórumozóknak vannak jó tapasztalatai)
Elküldve: 2008. 05. 27. 09:42
Azért ez a része elég durva. Mondjuk én vagy 6-7 éve voltam ott utoljára, de már akkor is ez a stílus ment, őszintén csodálkozom, hogy még létezik az a bolt...
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2008. 05. 27. 23:52
Idézet: didyman - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 1:00
Cseredarab: És ha eléd raknak egy S3 trio-t, akkor is ide fogsz írni?
Ha nekimegyek egy vidkarinak csavarhúzóval és végigkarcolom az fizikai sérülés, ha csesztetem a hűtőt és lesarkazom a procit az is. Ha hozzá sem nyúlok és brikett lesz belőle az miért is van elkönyvelve fizikai sérülésnek ami garanciát kizáró ok? Nekem ezzel van bajom, illetve azzal, hogy többször lett jelezve feléjük a melegedés ténye. Nem tartom korrektnek az egészet, a srác aki megvette az összeállított gépet gyakorlatilag elbukta a vidkari árát teljesen ártatlanul (gondolom már nem fogják neki visszatéríteni). Lehet, hogy elfogultan nézem az esetet, de ez így nem helyes.
Elküldve: 2008. 05. 28. 06:21
Idézet: Killer01 - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 0:52
Tulajdonképpen elvileg igaz, hogy a gépet a user rendeltetésszerűen használta, illetve szerelési hiba okozta a későbbi meghibásodást. A kérdés az, hogy ez hogyan bizonyítható.
Ha jól emlékszem, a bolt szerelte össze a gépet.
A túlmelegedés nem egyértelmű, mert mi van, ha pl. leáll egy venti. Ha a ház le van plombálva, akkor 1 fokkal jobb a helyzet, bizonyíthatóan nem nyúl hozzá a user, a boltra lehet mutogatni. Csak a bolt 1 venti miatt nem biztos, hogy vállal. Pedig kellene.
Ezzel azt akartam kinyögni, hogy garanciális feltételek ide vagy oda, vannak még kényes helyzetek. S a legkisebb apróság képes ilyet produkálni.
ps.: szerintem fizikai sérülés alatt az olyan külső behatást értik, ami nem rendeltetésszerű használat "miatt" keletkezik. Ha tehát simán megég a vga (mert pl. leáll a venti), az NEM ilyen jellegű. Ha karcolás van a karin, az viszont igen. De ha tuning miatt ég meg, azért nem vállal garanciát senki. Kényes bizonyítani ismét...
Szerkesztette: Warrior 2008. 05. 28. 06:23 -kor
Elküldve: 2008. 05. 28. 06:53
Idézet: Killer01 - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 0:52
Warrior leírta a lényeget: Nem lehet bizonyítni. Éppen emiatt bármilyen, fizikai megnyilvánulással járó esemény fizikai sérülés. Elpukkanhatott az a FET azért is, mert pl. ráejtetted a csavarhúzót. Ki tudja bizonyítani? Senki. Sajnos ilyen dolog. Nem szép, de ez van.
Elküldve: 2008. 05. 28. 09:43
Idézet: didyman - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 7:53
éppenséggel nem is a vevőnek kell bizonyítani. a bizonyítási kényszer az eladónál van. nem a gyártónál, nem a nagykernél. és felejtsük már el ezt a fizikai sérülést. az eladónak kell bizonyítania hitelt érdemlően azt, h az adott! hiba eladáskor még nem volt a készülékben. ennyi. ha egy ilyen jellegű ügyet végigvisz az ember, akkor 99%, h neki fognak igazat adni. persze az macerás.
az ilyen elpukkanhatott azért is, mert ... , nagyjából ha a nagyanyámnak kereke lett volna, lehetett volna omnibusz is kategória.
Szerkesztette: avman 2008. 05. 28. 09:48 -kor
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2008. 05. 28. 10:11
Elküldve: 2008. 05. 28. 10:22
Idézet: lordrolee - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 11:11
igen, a szavatosságnál, ami 3 évre terjed ki. a jótállásnál ez 1 év illetve a jótállás teljes ideje, ha többet vállal 1 évnél. egyébként a szavatosság a jótálláson túl is kiterjed, azaz mindenen él a 3 év. monnyuk a hazai akkreditált vizsgálólaboratóriumok helyzetét ismerve, elektronikai cikkek jó részénél kész öngyilkosság lenne ilyenbe belevágni. mert ha az ember hoz egy szimpla szerelői véleményt (legyen az a szomszéd pistabácsi, vagy gyártói/szakszerviz), azt max tanúvallomásként kezelik. mindkét fél hoz egyet-egyet. oszt utána a bíróság mérlegel. a bírók meg ugye kompetensek ám műszaki kérdésben. fej vagy írás. esetleg ki szimpatikusabb.
Szerkesztette: avman 2008. 05. 28. 10:23 -kor
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2008. 06. 03. 20:30
Läsd: pl.Mis...-t
Szerkesztette: pappas 2008. 06. 03. 20:31 -kor
Elküldve: 2008. 06. 04. 00:29
Idézet: avman - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 11:22
Nekem egy 24"-es monitor ázott el a vízben, oszt biztosító mondta, hogy nézessük meg, legyen állapotfelmérés, meg hozzak igazolást, hogy mennyiért lenne javítható. Mondom baz, első körben ez ki van csukva, hogy javítható lenne, második körben ha kifizetik, akkor beviszem szervizbe kivizsgálni.
Bevizsgálásért fizetni nem akartak, így fogtam a fényképezőt, én írtam hozzá 5 sort. Válasz ugyan nem jött, de kb. 1 hét múlva ott volt a bankszámlán az összeg, megjegyzésben az ügyiratszám. Bár buktunk rajt szépet, de azért jó volt látni, hogy kicsit visszavettek az arcukból ha vitatkozásról volt szó. Akkor semmi szakértő, meg hivatalos viszgálat, meg estébé. Igaz monitor is volt vagy 180 küvecs, amiért pár napos korában 120-at kaptunk, de ez van
Elküldve: 2008. 06. 04. 06:12
Idézet: avman - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 11:22
Erről beszélek, csak éppen a szakmai szopó felöl megközelítve, te meg itt kötekecc :Đ
Elküldve: 2008. 06. 04. 06:12
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 1:29
Bevizsgálásért fizetni nem akartak, így fogtam a fényképezőt, én írtam hozzá 5 sort. Válasz ugyan nem jött, de kb. 1 hét múlva ott volt a bankszámlán az összeg, megjegyzésben az ügyiratszám. Bár buktunk rajt szépet, de azért jó volt látni, hogy kicsit visszavettek az arcukból ha vitatkozásról volt szó. Akkor semmi szakértő, meg hivatalos viszgálat, meg estébé. Igaz monitor is volt vagy 180 küvecs, amiért pár napos korában 120-at kaptunk, de ez van
Akkor ez most ott van nálatok? Megjavítsam?

Súgó
A téma zárva.