HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma bó'tosok :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma bó'tosok :)) jelentés a pult innenső oldaláról ;-) Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 07. 09:53

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 10:37

Atyavilág, miért kell 2008-ban is ilyennel szembesülnöm? Vacsiúj gép, Interspar-os. CerkaD, DVDrw, 80G vinyó, egy DDR memós deszkában. Integrált vGA, codegen táp. Gép nem ismer fel dvd-t, belenézek dobozba. Egy tyúkbélen a két eszköz, master a dvd, vinyó megvan slave-ként. persze garicímke van rajta. 12V az alig 11,5-6...
Szomorú :-(

Az olcsógépek azok ilyenek ,de majd te jól megjavítod.Én aztnemtudom  a 9250-eket honnan a fenéböl ássák még mindig elő.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#102 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 07. 17:35

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 9:37

Atyavilág, miért kell 2008-ban is ilyennel szembesülnöm? Vacsiúj gép, Interspar-os. CerkaD, DVDrw, 80G vinyó, egy DDR memós deszkában. Integrált vGA, codegen táp. Gép nem ismer fel dvd-t, belenézek dobozba. Egy tyúkbélen a két eszköz, master a dvd, vinyó megvan slave-ként. persze garicímke van rajta. 12V az alig 11,5-6...
Szomorú :-(

Olcsó husnak híg a leve, tejóisten ez a gép mán egy ember kinzás.
Na én ezért nem járok ilyen helyekre gépet vásárólni inkább minden ismerőst lebeszélek az ilyen vásárláskoről.
Didyman én sajnálak tégedet hogy ilyen gépekel kell foglakoznod s szenvedned.
Én is már jópár ilyen masinába heheltem újra lelket.

Szerkesztette: adax01 2008. 01. 07. 17:42 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#103 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 07. 23:39

Áhh, nem kellett vele, mert 5 perc után hívtam a tulajt, hogy viheti vissza :D . Na aztán a spárban nem votl főnök, az ügyfélszolgálatos szerint 3 hónap átfutása is lehet a cserének (érzitek a komolyságát, ugye, egy jumper-t kell átrakni :-D ), cseredarab raktáron nincsen, így ha kérik, értékcsökkentként kapják meg, de majd holnap megtárgyalják a főnökkel. Mondtam a tulajnak, hogy -30%-ról induljunk, ami akkor legyen 45k az eredeti 69k helyett. Egy CerkaD 2,66, Gigapipa VM800-as deszkával, 80G seagate virnyák, gigapipa DVD-pörkölővel, egy kogyegen házban. Memória talán fél giga, nem emlékszem, de remélem, van benne annyi. Billentyűzet, egér van, a gép mellé összesen egy gigabyte-os dobozka van a cd-vel, lap kezelésijével.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#104 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 09:13

Ezt inkább a láma júzerek topikba kellett volna, 69-ért ilyen gépet! 45k-ért újan ennél jobb gépet kapsz rendes helyen. Ráadásul ismerősöd, mégsem téged kérdez meg.  :omg: Tipikus vásárló... :Đ
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#105 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 10:39

40-re sikerült lealkudni :Đ
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#106 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 10. 17:36

Ez a masina nekem még így se kellet vona.
Ami máshonnan kimaradt
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#107 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 18:21

Ház szegecselve volt, mindkét oldallap, egy helyen, itt a csavar többet nem használható. Memória csak 256M, a VGA leeszik 64M-t és nem lehet kevesebbet adni neki, BIOS-ban nincs rá opció...
XP rajta, elég fürge, nincs gond a géppel (leszámítva, hogy kihúzás után nem ismert fel semmi meghajtót, aztán BIOS-ba lépve megvolt minden, hmm, kis bug itt is... :o ). A Prescott celeron alatt a 300-as kodegen 12V-os ága prime95 alatt 11,4V alá esik terheletlen csatlakozón, de a gép stabil...
Sebaj, ennél vackabb gépek is kerültek zöld ágra már itthon.

#108 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 10. 21:03

Kéne neki valami nórmálisab táp, meg másik alaplap oszt talán mán jó is lessz valahogy.
Más már nem szenvedne ennyit vele vágná vissza a boltba úgy hogy az csak úgy nekken.
Ezek szerint te is olyan vagy mint én, én is meg probálom ki hozni az ilyen vackokból a lehetelent.
:up:  :)  ;)
Didyman össze kéne fognunk, a bevásárló multik által frgalomba hozott és el tólt gépek javítására.
Én a mi nap egy flopyval nyűglődtem ithon ismerős hozta a frissen vett konfigot hogy nem megy nézzem meg ,gép szétnyit a vga nem volt benne a helyén a flopy tápjcsatija leválva nyák eltőrve mindent meg csinálok rajta gép öszerak.
Igaz hogy a garinak annyi de legalább a masina azóta is megy.
Egy kérdés minek árúlnak ezek gépeket ha nem nézik meg hogy egyátalán mennek e azok ?
Az a szerencsétlen polgár meg rohangálhat hogy ki cseréljék neki a masinát.

Szerkesztette: adax01 2008. 01. 10. 21:10 -kor

Ami máshonnan kimaradt

#109 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 22:05

:) "Nicolas" Case hungeri altal krealt gepet lattatok mar? Azt szo szerint vasvillaval rakjak vagy hanyjak ossze.
A gyorskotozot meg hirbol sem ismerik.  Bal oldali oldallapot nem szedik le, ergo nincs lecsavarozva egyik drive sem arrol az oldalrol.
Millio gepet hoztak vissza 0 km el, mert "zorog benne valami". A tapkabelek benne csucsultek a CPU ventillatorban.

De ami valosaggal letagloz mostanaban azok a DTK gepek. Vagyis ezek mar nem DTK gepek (remelem) vagy vmi hamisitvany lehet. A garcimke sem az a megszokott nagy alaku matrica.

Jellemzoi:
Konzerves dobozt megszegyenito vastagsagu, mercury haz, szokasos mercury 450 w tap (kb 1 honapot bir)
Borzalmas minosegu szereles, szokasos "csavarralsporolok", alaplap, driveok lognak. Egy kabelre rafuzok mindent szindromaval.

Katasztrofa.

ATI 9250 passziv bordaval ellatott MSI formedveny VGA kartya talalhato szinte mindegyikben. PCI e valtozatokban ASUS x550 amelynel a hutes kezdetektol zorog.

#110 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 23:12

Idézet: Michael - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 22:05

:) "Nicolas" Case hungeri altal krealt gepet lattatok mar? Azt szo szerint vasvillaval rakjak vagy hanyjak ossze.
A gyorskotozot meg hirbol sem ismerik.  Bal oldali oldallapot nem szedik le, ergo nincs lecsavarozva egyik drive sem arrol az oldalrol.
Millio gepet hoztak vissza 0 km el, mert "zorog benne valami". A tapkabelek benne csucsultek a CPU ventillatorban.

De ami valosaggal letagloz mostanaban azok a DTK gepek. Vagyis ezek mar nem DTK gepek (remelem) vagy vmi hamisitvany lehet. A garcimke sem az a megszokott nagy alaku matrica.

Jellemzoi:
Konzerves dobozt megszegyenito vastagsagu, mercury haz, szokasos mercury 450 w tap (kb 1 honapot bir)
Borzalmas minosegu szereles, szokasos "csavarralsporolok", alaplap, driveok lognak. Egy kabelre rafuzok mindent szindromaval.

Katasztrofa.

ATI 9250 passziv bordaval ellatott MSI formedveny VGA kartya talalhato szinte mindegyikben. PCI e valtozatokban ASUS x550 amelynel a hutes kezdetektol zorog.

:oops:

Eszméletlen mennnyiségű ipari hulladékot képesek gyártani a boltok ha a nyereségről van szó.
Viszont ezzel a raktárüritési project jól halad :Đ
"Az akarok lenni, ami akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok..."

A munkahely nem kocsma, hogy mindennap bejárj...

#111 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 08:51

Idézet: gabyka - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 23:12

:oops:

Eszméletlen mennnyiségű ipari hulladékot képesek gyártani a boltok ha a nyereségről van szó.
Viszont ezzel a raktárüritési project jól halad :Đ

Neked aztán feltétlenül bele kellett szólni :omg:
--sör

Egyébként...Szóval legalább nem annyira legalja a gép. Alaplap gigabyte (mégsem pcchips vagy mercury), RAM NCP modul (nem BRAND), vinyó seagate (nem excelstor), táp sem mercury, hanem naracs kodegen (ami egy fokkal mégiscsak jobb). Meg egész tűrhető sebessége van végülis. Otthon pötyögni, msn-ezni meg jó lesz.

#112 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 12. 18:01

Idézet: Michael - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 22:05

Jellemzoi:

Katasztrofa.

Hát én is találkoztam már ilyen másinával hogy csak egyik oldala vólt le csavarozva hát azok nem lesznek hosszú életüek.
:reklamacio:

Szerkesztette: adax01 2008. 01. 12. 18:02 -kor

Ami máshonnan kimaradt

#113 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 07:27

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 8:51

Neked aztán feltétlenül bele kellett szólni :omg:
--sör

Egyébként...Szóval legalább nem annyira legalja a gép. Alaplap gigabyte (mégsem pcchips vagy mercury), RAM NCP modul (nem BRAND), vinyó seagate (nem excelstor), táp sem mercury, hanem naracs kodegen (ami egy fokkal mégiscsak jobb). Meg egész tűrhető sebessége van végülis. Otthon pötyögni, msn-ezni meg jó lesz.

Ez igaz, csak amikor a kedves ugyfel kozli, hogy "ezt" Ő 190e Ft ert vette es mar rossz? Mellesleg meg nem megy a "carbon" miiiiiéééért neem? Radeon 9250 jobbakban 9550...

Akkor mit mondjon neki az ember?
Sajnalom oket, sajnos itthon meg nem jutottunk el odaig (itt leginkabb a multikra ertem) hogy hozzaerto emberek adjak el neked a Szgepet. Vigye penztaron tul onnan mar a szervizeke a feladat.
Ha mar CHS szapulas, pedig szerintem az o szerelesuk meg elfogadhato (persze vannak ebben is hianyossagok) de a tobbi :omg:

#114 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 14. 11:28

Na ja ez igaz, most is van nálam egy masina ami le döglött egy kicsit.
Újra kell a winyoját particíonálni mert a kedves delikvens rosszulrakta fel a cuccot rája eredetileg uhu volt rajta de ö fel eröszakolta a winxp-t s hozza hogy nem negy nézzem meg, s akkór látom a helyzetet.
Most aztán csinálhatom meg, meg egykis kábel igazitás is van a dologban meg egyébb.
Olyasmi cucc mint amivel didyman is szenvedet az elmult napokban.

Szerkesztette: adax01 2008. 01. 14. 11:32 -kor

Ami máshonnan kimaradt

#115 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 15. 11:02

Azthiszem, az eddigi leg komolyabb önkritikát fedeztem fel a mikroszoft vindózápdét oldalon:

Rosszindulatú Windows szoftverek eltávolítására szolgáló eszköz

Van belőle jó sok.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#116 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 16:16

:omg:

Tévedni emberi dolog, de isteni érzés..

#117 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 18:22

Halihó!

Erre mondjatok valami okosat:

Öcsém kollégája rendelt egy gépet, kinézett hozzá egy csili-vili házikót is:

Alaplap: Asus P5NE SLI
Proc: Core Quad 2,4 GHz
Mem: 2 Giga DDR2 Kingmax 1033
VGA: Geforce 8600GTS MSI  (passzív h.)
Ház: Aerocool T40
Táp: Chieftec GPS-450AA-101 A

Öcsém levele:

Idézet

>  Ez eddig egy ütős kis masina, viszont állítása szerint 40-50 perc
>  gámázás után beszaggat mint állat, + néha csontra fagy. Két ötletem
>  volt rá, vagy memóriahiba, vagy nagyon melekszik valami. Beszélgettünk
>  róla már 1-2 napja, mikor kibökte, hogy a ház BTX-es  :-DDD (na, most
>  nézd meg a képeket)
>  Pestről rendelte az IPON-tól (ahonnan én is), simán és szó nélkül
>  összerakták neki ott.
>  Én ekkora állatságról még nem hallottam, ha nem látom, nem hiszem el.
>  Kérdés: ezzel most mit is lehet kezdeni? A BTX / tudtommal, bár nem
>  nagyon ismerem/ teljesen eltérő hütési rendszer, itt a három venti
>  egymás ellen dolgozik keményen, a passzív vidkari meg szépen megfől,
>  semmi nem viszi le róla a meleget. Véleményed?

Kép

Szerkesztette: StSanya 2008. 03. 11. 18:27 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#118 Felhasználó inaktív   delacct 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 19:08

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 11:02

Azthiszem, az eddigi leg komolyabb önkritikát fedeztem fel a mikroszoft vindózápdét oldalon:

Rosszindulatú Windows szoftverek eltávolítására szolgáló eszköz

Van belőle jó sok.

Hozzád hasonló nyomik miatt irja ki ezt az ms. Mielőtt az otthoni linuxra próbálnád installálni. :p
"Tiszteljük barátaink agybaját" - Senki Alfonz.

#119 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 11. 19:12

Idézet: delacct - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 19:08

Hozzád hasonló nyomik miatt irja ki ezt az ms. Mielőtt az otthoni linuxra próbálnád installálni. :p

Ez nagyon remélem, hogy mindenféle reakció nélkül marad.

#120 Felhasználó inaktív   delacct 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 19:13

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 19:12

Ez nagyon remélem, hogy mindenféle reakció nélkül marad.

Nem maradt erekció nélkül.
"Tiszteljük barátaink agybaját" - Senki Alfonz.

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.