HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#561 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 09. 12:25

DaniH: van akit zavar a szivarvanyeffektus, es van aki erzeketlen ra. el kell menned es megnezned eloben, hogy gyors mozgasoknal, es foleg a latasi periferiajan, tehat nem ott, ahova konkretan nezel mennyire erzed, mennyire zavaro. az biztos, hogy van (csak van aki nem erzekeli), es ha tobb szintszegmens van a tarcsan, akkor gyengebb -- ahogy elottem le is irtak.

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 15:55

Felejtsétek már el ezeket a fos LCD projektorokat...

keresztkerdesem lenne a T. tarsasaghoz..
mennyire jogos ez a felvetes, ha a szinhuseget helyezi eloterbe az ember? a 3LCD technologia valahogy nekem ugy remlik, hogy a nagyon jo szinhusegrol es felbontasrol szolt.. (persze regi halvany emlek, lehet, hogy rosszul emlekszem.) es 3lcd-et mar viszonylag olcson lehet kapni (200e alatti arkategoriaban egy csomo!)

Szerkesztette: bogdan 2008. 04. 09. 12:29 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#562 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 12:46

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 12:25

a 3LCD technologia valahogy nekem ugy remlik, hogy a nagyon jo szinhusegrol es felbontasrol szolt.. (persze regi halvany emlek, lehet, hogy rosszul emlekszem.) es 3lcd-et mar viszonylag olcson lehet kapni (200e alatti arkategoriaban egy csomo!)

kizartnak tertom hogy 3LCDs cuccok LCoS, XSRD hosszu tomott sorokban lennenek 200 ezer alatt. maximum az svga bontasu, elavulo keszulekek...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#563 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 12:49

nem irtam felbontast. persze, hogy alacsonyabb felbontasuak. a MM-ban jartam a minap, es vagy feltucat ilyen keszulek volt, a tobbsege Epson.

a kerdesem a szinhusegre vonatkozott, a felbontas, kontraszt, fenyero kerdeseben tudok magam is donteni. de ez az informacio nem olvashato ki az adatlapbol, azert kerdezem.

(nem mintha holnap rohannek ilyet venni, de egyszer eljon annak is az ideje, es ez az egyik legfontosabb szempont a szamomra.)

Szerkesztette: bogdan 2008. 04. 09. 12:50 -kor

a forum ma:

#564 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 12:58

Nem tudom, mit mondanak, meg mi a "hivatalos" álláspont, de én a saját szememmel nem láttam túl jónak a 3LCD színhűségét. Legalábbis sokkal gyengébb volt ilyen szempontból is, mint a DLP.

De gondold meg, nagyjából ugyanazt az LCD panelt világítják át az LCD projektorban, ami TV-ben, monitorban is komoly kihívásokkal kűzd színhűség terén, mitől lenne jobb?

Szerkesztette: EV6 2008. 04. 09. 12:59 -kor

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#565 Felhasználó inaktív   DaniH 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 13:05

Ev6:

Idézet

Pont azért nem natív, mert a DVD felbontását upscalezni kell 800×600-ra, a 600-ból meg csak 340 marad 2,35:1 arányú filmnél.

Oké, de ez mennyiben "baj"? A 852x480 vagy éppen az 1280x720 sem natív ebből a szempontból, itt is van resample... Vagy nem értem amit mondasz :)

DLP:

Idézet

For example, a six segment wheel (RGBRGB) rotating at two revolutions per frame would be a 4x wheel.

Hála a magyarázatodnak már értem, hogy a fenti példából (6 szegmens 2x sebességgel) hogy lesz 4x tárcsa! :)

Olvasgattam newegg review-eket... Viewsonic PJ503D ügyben... Nem rossz (persze ez nem jelent semmit, tudom).
Szal most 160-ból vagy Acer H5350 vagy pedig Viewsonic + Wii (vagy vidkari :))
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12 GCA/MU d(--) s+: a-- C++ UL P L+>++ E-- W++ N+ o-- K- w O- M- V? PS++(+++) PE++ Y-- PGP- t+ 5- X+ tv- b+ DI+++ D+++ G++ e* h+ r y++
------END GEEK CODE BLOCK------
Gigabyte GA-MA78GM-S2H | AMD X2 5400+ BE | Geil Black Dragon CL4 - 800 2x1 GB | Sapphire HD4670
Hitachi 320GB SATA2 16M | ASUS DRW-2014B1LT

#566 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 13:08

utolso kerdesedre: termeszetesen azert, mert 3lcd, es nem egy..

nem "hivatalos" allaspontrol irtam egyebkent (lehet, hogy felreerthetoen?), hanem egy foto ujsagban olvastam mintha errol.

egyebkent mintha ott azt is irtak volna, hogy az lcd pediglen jobb szinhusegben (meg a regi 1lcd-s is!), csak a kontraszt es ahhoz kapcsolodo dolgok vagjak tonkre. es hogy majd (evekkel ezelotti ujsagrol lehet szo..) a 3lcd segit ezen.

a dpl nem rossz, de foleg a nagy kontrasztra hajt. a szinhuseg meg nem biztos, hogy attol jobb. ezert tunt hihetonek az ottani kovetkeztetes. (lehet, hogy elo kene keresnem a cikkett...?)
a forum ma:

#567 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 04. 09. 13:18

Idézet: DaniH - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 13:05

Szal most 160-ból vagy Acer H5350 vagy pedig Viewsonic + Wii (vagy vidkari :))

én egyértelműen a hd mellett tenném le a voksot (kásőbb, meg ha lesz rávaló jöhet a többi köcölék  :Đ ), csak az az 1600 lumen, azt tudnám feledni. tippem szerint az 530 belét hozhatták össze egy occsó prezis piláccsal. ott van előnye van, h ha nincs túl jó sötétítés. de inkább csak hátrány-
sfij, esetleg egy nd szűrő elépakolva mennyire bassza össze a dolgokat? mert sztem segíthet ezen a részén, csak éppenséggel min ronthat? ha nem gáz, te milyet ajánlanál?

Szerkesztette: avman 2008. 04. 09. 13:20 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#568 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 13:19

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 12:58

Nem tudom, mit mondanak, meg mi a "hivatalos" álláspont, de én a saját szememmel nem láttam túl jónak a 3LCD színhűségét. Legalábbis sokkal gyengébb volt ilyen szempontból is, mint a DLP.

De gondold meg, nagyjából ugyanazt az LCD panelt világítják át az LCD projektorban, ami TV-ben, monitorban is komoly kihívásokkal kűzd színhűség terén, mitől lenne jobb?

monitorban, TVben CCFL (fenycso) vilagitotest van, 3 szignifikans intenzitaspuppal, kb CRI 40-50-et tudva. egy projiban jo minosegu HID lampa van CRI 92-96-ot tudva. a 3LCD dolgokban van ugye egy beam splitter, ez 3 reszre osztja a lampa fenyet. a splitterek utan R-G-B szinszuro, maguk az LCD-k monokromak. a 3 darab kepet aztan X-CUBE-bal egyesitik es igy jut a projektorlencsere. bonyas rendszer, sok hibaforrassal (pl konvergencia hiba) az X-CUBE minosege is kritikus. A DLP ehhez kepest egy roppant egyszeru, valoban digitalis megoldas es ebben az olcso kategoriaban ez ad jo kepminoseget. Profi cuccoknal 2K/4K digitalis mozigepek ellenben ritka a DLP es sok az LCoS meg az XSRD. Igaz itt 15-16 bit/component jaccik  vegyuk pl ot... ;)

#569 Felhasználó inaktív   DaniH 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 13:29

Idézet: avman - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 12:18

én egyértelműen a hd mellett tenném le a voksot (kásőbb, meg ha lesz rávaló jöhet a többi köcölék  :Đ ), csak az az 1600 lumen, azt tudnám feledni. tippem szerint az 530 belét hozhatták össze egy occsó prezis piláccsal. ott van előnye van, h ha nincs túl jó sötétítés. de inkább csak hátrány-

Én is erre gondoltam: abszolút prezis lumen/kontraszt értékek, egyszerűen natívban nem 4:3, és ez az egyetlen mutató ami házimozis irányba tolja...
Version: 3.12 GCA/MU d(--) s+: a-- C++ UL P L+>++ E-- W++ N+ o-- K- w O- M- V? PS++(+++) PE++ Y-- PGP- t+ 5- X+ tv- b+ DI+++ D+++ G++ e* h+ r y++
Gigabyte GA-MA78GM-S2H | AMD X2 5400+ BE | Geil Black Dragon CL4 - 800 2x1 GB | Sapphire HD4670

#570 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 13:29

SFIJ: uff.. nagyon dobalozol a betuszavakkal, sajnos a felet sem ertem.. :)
akkor most ebben az arkategoriaban jobbak, vagy rosszabbak a szinek szempontjabol a3lcd-k a dlp-nel?

(a 85 kilos szornyeteg szep, szep, de minek az embernek 8Mpixel projektorba? OK, hogy fenykepek diavetitesehez nagyon jo, de otthoni filmre...?)

Szerkesztette: bogdan 2008. 04. 09. 13:31 -kor

a forum ma:

#571 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 13:33

Idézet: avman - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 13:18

sfij, esetleg egy nd szűrő elépakolva mennyire bassza össze a dolgokat? mert sztem segíthet ezen a részén, csak éppenséggel min ronthat? ha nem gáz, te milyet ajánlanál?

nezd a sok lumen nem baj, ha kontraszttal utana tud menni a keszulek es nem mosott szinei vannak. az nd szurokkel vigyazni, mert bizonyos vetitovasznakon erdekes hatasokat kelthet (az ocso ND-k altalaban 2 polarbol allnak, ezek szoge valtaoztathato). masfelol az nd sajnos 'belenyul' az obi altal adott fstop-ba ez vetites eseten azt jelenti hogy a hasznos apertura merete csokken, igy a szelek elhomalyosodasanak kockaztatasa nelkul kozelebbrol kell vetitened, zoomos obi eseten kisebb kepet kell allitanod. szal az nd-nel jobb dolog az irisz, csak ollat meg ocso projiba nem tesznek :)

#572 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 13:42

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 13:29

SFIJ: uff.. nagyon dobalozol a betuszavakkal, sajnos a felet sem ertem.. :)
akkor most ebben az arkategoriaban jobbak, vagy rosszabbak a szinek szempontjabol a3lcd-k a dlp-nel?

(a 85 kilos szornyeteg szep, szep, de minek az embernek 8Mpixel projektorba? OK, hogy fenykepek diavetitesehez nagyon jo, de otthoni filmre...?)

ebben a sub 200 ezres kategoriaban minosegi 3LCD-t nem lehet csinalni.

DLP-hez kell a fenyforras, egy paraboltukor, szinkerek, lightrod, TIR prizma, DMD csip es projektor OBI. szal a DLP optikailag roppant egyszeru a reszegysegeit evtizedek ota gyartjak, jo minoseguek, mert rengeteg k+f ment bele. a DMD csippel az a bajom, hogz kb 16000 binaris kep megjelenitesere kepes csak masodpercenkent

Szerkesztette: SFIJ 2008. 04. 09. 13:45 -kor

#573 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 13:45

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 14:19

Profi cuccoknal 2K/4K digitalis mozigepek ellenben ritka a DLP es sok az LCoS meg az XSRD. Igaz itt 15-16 bit/component jaccik  vegyuk pl ot... ;)

Hja, de nem azért, mintha ezeknek jobb lenne a képminősége, hanem mert jelenleg nincs 1920×1080-nál nagyobb felbontású DMD chip.

Akarom mondani 2048×1080-nál... :)

Szerkesztette: EV6 2008. 04. 09. 13:49 -kor

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#574 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 13:53

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 13:45

Hja, de nem azért, mintha ezeknek jobb lenne a képminősége, hanem mert jelenleg nincs 1920×1080-nál nagyobb felbontású DMD chip.

Akarom mondani 2048×1080-nál... :)

nemis nagyon lesz. az 1080p-s DMD 1 colos, a 4k-hoz meg kb 2 col kell, az otipkai aparatus meg olyan hogy a homogenizalok, light rod-ok kb masfel colig mukodnek :)

#575 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 13:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 14:42

ebben a sub 200 ezres kategoriaban minosegi 3LCD-t nem lehet csinalni.

tehat igy velekedsz (a velemenyedet koszonom!), de tapasztalatod nincs vele.

masnak tapasztalata?
a forum ma:

#576 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 14:08

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 14:56

masnak tapasztalata?

Mondtam, én már láttam és ugyanolyan vacaknak találtam, mint az 1LCD-st. :)

#577 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 14:16

igen, bocsanat, nem emeltem ki, hogy termeszetesen a Te tapasztalatodat is koszonom!
a forum ma:

#578 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 04. 09. 15:19

én meg láttam az általam említetett sony AW15-öt és jobbnak találtam, mint amim van meg a vele kábé egykategóriás vagy fölötte járó cuccok (pl. optoma hd70). nem tudom, színhűségben, valódi kontrasztban jobb-e, de hangja nuku, és nem tudom, h a dinamikus írisz becsapás és parasztvakítás vagy sem, de nekem bejött. szóval 200-300k közötti kategóriában én simán arra savaznék.
annál is inkább, mert gyk. a screendoor láthatatlan, ellenben a szivárvánnyal, ami néha ma is zavaró tud lenni, annak ellenére, h megtanultam együtt élni vele.

Szerkesztette: avman 2008. 04. 09. 15:21 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#579 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 11:26

Idézet: avman - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 16:19

én meg láttam az általam említetett sony AW15-öt és jobbnak találtam, mint amim van meg a vele kábé egykategóriás vagy fölötte járó cuccok (pl. optoma hd70).

Előtte meg ezt írtad a Acerről:

Idézet

nyah. meghúztam-téptem a szája szélit az écernek. elég sokat kellett birizgálni, meg úgy néz ki, nd2 szűrő is jól esne neki, mert kissé sokallom a fényerőt. elméletileg eco-ban 800 lumen, a benq meg 1000 volt, de nincs olyan "feketéje", meg az asztali kispilácsnál is jobban látszik a kép, mint a w100-nál.
a kontrasztarány kevés, és alapból a beállítások is hígfosok az én ízlésemnek a mozizáshoz (ellenben nagyon szépen elrejtik a képhibákat), kontraszt szar, meg nekem nagyon hideg. úgy-ahogy be lehet lőni, white segment, degamma tologatása, csak úgy meg a színek mennek el néhol, azt meg kicsit utánkorrigáltam, oszt úgy-ahogy. de erős kompromisszumokat követel a gép.

Na most ha ehhez képest mondod, hogy jobb volt az LCD, akkor én még mindig nem vennék LCD-t. :cool:

#580 Felhasználó inaktív   DaniH 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 12:10

Érdekes lenne többet megtudni az nd szűrőről... Mennyiben segíthet lejjebb venni a fényerőt? Univerzális okosság, vagy projektora válogatja?

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.