HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#521 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 10. 12:27

Idézet: Audi100 - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 11:44

Miért ne? Mi szar benne?

Amikor még plazmákat nézegettem én is LG-t akartam, és pont akkoriban jelent meg ez az új széria, amit kinéztél. Akkor még párhuzamosan lehetett kapni az előző szériát is (PC1R/RA/RV, PC3R/RA/RV, stb.) , ha jól láttam, ez még most is így van. Egymás mellett volt a régi (ami szerintem igen jó) és az új, és az újon ugyanaz a HD műsor valami lilában úszó, részletszegény SD-ként jelent meg, érthetetlen, hogy miért. Megnéztem, mind a kettő HDMI-n keresztül kapta a jelet, kint volt a távirányító, visszaállítottam mindent gyári értékre, de nem sokat javult tőle. Szóval én azt javaslom, vagy keress egy darabot a korábbi szériából, vagy nézd meg ezt, de jó alaposan, mielőtt megveszed.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#522 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 00:39

Ha van valami fejlemény az új Pana 8 sorozatú plazma TV-król, hogy mikor jelenik meg a magyar piacon, még mindig pontatlan az információ. :confused: Pl. tavasszal kezdődik, máshol pedig kb. nyárral... :rolleyes:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#523 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 07:50

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 13:10

Khm, a plazmád natív felbontása elvileg 1024*768, téglalap alakú pixelekkel. Nemtom ezt mennyire lehet PC-vel meghajtani torzulás nélkül...

haize windoz alol macera, mert a windoz nemtud anamorfiat, csak 1:1 PAR-t ismer. X szervernek megadhatod a felbontas melle az ernyo fizikai dimenzioit mm-ben.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#524 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 23. 19:15

http://www2.panasonic.com/consumer-electro...000000000005702

Kéne nekem néhány hónap múlva, ha találkoznak ilyen kapható és megbízható onlány bolt(ok)ban, írjanak!

#525 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 12:52

Idézet: bolic system - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 20:15

http://www2.panasonic.com/consumer-electro...000000000005702

Kéne nekem néhány hónap múlva, ha találkoznak ilyen kapható és megbízható onlány bolt(ok)ban, írjanak!

Sosem fogom megérteni, mire jó 42" fullhd tv-t venni, de sebaj.

BTW megtaláltam a Mitsubishi első komolyabb hibáját. Standby állapotban 23W-ot nyel. Hogy ez mennyire gagyi, nem tudom, ezt a részt hogyan tudták ennyire elszúrni. Nem szeretem az ilyesmit. Most gondolkodom, hogyan tudnám automatice elvenni a mannát tőle, amikor nem használom, mert konnektorból kihúzgálni lusta vagyok.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#526 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 19:48

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 13:52

BTW megtaláltam a Mitsubishi első komolyabb hibáját. Standby állapotban 23W-ot nyel. Hogy ez mennyire gagyi, nem tudom, ezt a részt hogyan tudták ennyire elszúrni. Nem szeretem az ilyesmit. Most gondolkodom, hogyan tudnám automatice elvenni a mannát tőle, amikor nem használom, mert konnektorból kihúzgálni lusta vagyok.

1. Plazmának hosszú az élettartama, jelenleg akár 100 ezer órás lehet. Ki lehet számolni, az unokáim (ha lesznek) ezen fogják majd nézni. :omg:

2. A full HD (1920x1080) mint teljeskörű felbontást jelent, lehet hogy néhány éven belül nem lesz elég a 720p stb. A digitális átállási veszélyről nem is beszélve, néhány év múlva muszáj lesz az 1080p és még sorolnám fel (pl. digitális teletext, azon belül bármilyen formátum lehetséges).

3. A méret választásom lehetne nagyobb, azonban korlátozott a kinyitott ablak és magaspolc közti szélesség miatt (max. 110 cm), azért a 42-es pont megfelel.

Tényleg lemérted a Mitsubishit? :think: Ha igen, szólni fogok a Panasonic tesztelőt hogy nézessen utána a standby fogyasztását. Valóban igen bosszantó a mechanika főkapcsoló hiánya miatt, nemrég tudtam meg és magamnak kérdeztem, hogy ez furcsa nem úgy mint a közömbös régebbi monitoroknál, TV-knál stb.

#527 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 02. 25. 20:29

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 12:52

enyémke csak 20-at eszik. de standby egy dvd játékos is 10w -ot, a hifim 22-őt. crt monitor szintén- szünetmentes 15w, szarabb tv szintén legalább 10w, szg. táp sima készenlétben szintén majd 10w-
én egy kapcsolós elosztós (1 nagy, két keskeny) dugaljra tettem. szépen világít, ha áram alatt van.  :Đ

Szerkesztette: avman 2008. 02. 25. 20:34 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#528 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 20:56

Idézet: bolic system - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 20:48

1. Plazmának hosszú az élettartama, jelenleg akár 100 ezer órás lehet. Ki lehet számolni, az unokáim (ha lesznek) ezen fogják majd nézni. :omg:

2. A full HD (1920x1080) mint teljeskörű felbontást jelent, lehet hogy néhány éven belül nem lesz elég a 720p stb. A digitális átállási veszélyről nem is beszélve, néhány év múlva muszáj lesz az 1080p és még sorolnám fel (pl. digitális teletext, azon belül bármilyen formátum lehetséges).

3. A méret választásom lehetne nagyobb, azonban korlátozott a kinyitott ablak és magaspolc közti szélesség miatt (max. 110 cm), azért a 42-es pont megfelel.

Tényleg lemérted a Mitsubishit? :think: Ha igen, szólni fogok a Panasonic tesztelőt hogy nézessen utána a standby fogyasztását. Valóban igen bosszantó a mechanika főkapcsoló hiánya miatt, nemrég tudtam meg és magamnak kérdeztem, hogy ez furcsa nem úgy mint a közömbös régebbi monitoroknál, TV-knál stb.

1. Az a plazma párszáz óra alatt be fog égni. A 100000 óra meg... LOL Ne hidd el a marketinget.

2. Arra próbáltam célozni, hogy páran már elmondtuk, hogy ekkora méretben nem igazán látszik a különbség a 720p és az 1080p között, szóval teljesen felesleges ilyesmire elkölteni fél millát. Olyan meg nem lesz, hogy muszáj lesz az 1080p, egyáltalán hogy kellene ezt érteni? (Mi a nyavalya az a digitális teletext és mi köze van az 1080p-hez?)

3. A mérettel semmi gond, csak ld. 2. pont.

4. Tényleg lemértem. Ez van.

#529 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 20:58

Idézet: avman - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 21:29

enyémke csak 20-at eszik. de standby egy dvd játékos is 10w -ot, a hifim 22-őt. crt monitor szintén- szünetmentes 15w, szarabb tv szintén legalább 10w, szg. táp sima készenlétben szintén majd 10w-
én egy kapcsolós elosztós (1 nagy, két keskeny) dugaljra tettem. szépen világít, ha áram alatt van.  :Đ

Akkor lehet, hogy nekem van szerencsém, én végigmértem a cuccaimat, eddig legtöbbet a PC tápja ette (9 W), az összes többi 3-7 W körül mozog.

#530 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 20:57

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 21:56

1. Az a plazma párszáz óra alatt be fog égni. A 100000 óra meg... LOL Ne hidd el a marketinget.

2. Arra próbáltam célozni, hogy páran már elmondtuk, hogy ekkora méretben nem igazán látszik a különbség a 720p és az 1080p között, szóval teljesen felesleges ilyesmire elkölteni fél millát. Olyan meg nem lesz, hogy muszáj lesz az 1080p, egyáltalán hogy kellene ezt érteni? (Mi a nyavalya az a digitális teletext és mi köze van az 1080p-hez?)

3. A mérettel semmi gond, csak ld. 2. pont.

4. Tényleg lemértem. Ez van.

1. Olvass sokat, azóta sokat változott a plazma technológia.
2. Tegyük fel, hogy részletgazdag 1080p bluray lemezem van, melyik felbontású TV-t válasszak ~20 évig? A 720p-nek nem lesz hosszú élete a bluray és a közelgő HDTV miatt. Azért nem fogok sokadik plazma TV-re cserélgetni, jelenleg még mindig nem piacképes a használt plazma TV adás-vétel, azért nem költöm tanulópénzre sem.
3. Felesleges elkölteni fél millát és vegyek lebutított és néhány évig bíró vacak ócskavas lapot? Olcsó húsnak híg a leve, azért mindig először a minőség, azután jöhet szóba az ár. Tehát az ár/minőség még mindig nagyon jó a Panasonic-nál, körülnéztem mindenféle fórumokon és sokan dícsérték, persze vannak egyéb problémák. Nem néztem utána hogy mi a helyes kifejezés a "digitális teletext"-nek, amint meglesz a digitális átállás, akár azon lehet internetezni (na akkor mindenképpen kell a felbontás). Erről még korai lenne magyarázkodni... Nem látszik a különbség a 720p és 1080p között? Nem mondod, nagy élmény az 1080p! :respect: Vájtszemű vagyok. :p

Részemről lezárva, mivel beláttam hogy ez a topik eléggé halott. Pá!

#531 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 13:36

Idézet: bolic system - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 21:57

1. Olvass sokat, azóta sokat változott a plazma technológia.
2. Tegyük fel, hogy részletgazdag 1080p bluray lemezem van, melyik felbontású TV-t válasszak ~20 évig? A 720p-nek nem lesz hosszú élete a bluray és a közelgő HDTV miatt. Azért nem fogok sokadik plazma TV-re cserélgetni, jelenleg még mindig nem piacképes a használt plazma TV adás-vétel, azért nem költöm tanulópénzre sem.
3. Felesleges elkölteni fél millát és vegyek lebutított és néhány évig bíró vacak ócskavas lapot? Olcsó húsnak híg a leve, azért mindig először a minőség, azután jöhet szóba az ár. Tehát az ár/minőség még mindig nagyon jó a Panasonic-nál, körülnéztem mindenféle fórumokon és sokan dícsérték, persze vannak egyéb problémák. Nem néztem utána hogy mi a helyes kifejezés a "digitális teletext"-nek, amint meglesz a digitális átállás, akár azon lehet internetezni (na akkor mindenképpen kell a felbontás). Erről még korai lenne magyarázkodni... Nem látszik a különbség a 720p és 1080p között? Nem mondod, nagy élmény az 1080p! :respect: Vájtszemű vagyok. :p

Részemről lezárva, mivel beláttam hogy ez a topik eléggé halott. Pá!

1. Szintén ezt tudom javasolni neked is, ugyanis ebben a topicban leírtam, hogy hogyan égett be a cégünknél működő 2 db 50"-os Pioneer plazma fél év alatt (darabja volt 750k+ÁFA), a mostaninál egy évvel régebbi generáció (még nem KÚRÓ :) ), már erre is azt mondták, hogy nem ég be. Elhinni persze nem muszáj. Ezt, hogy sokat változott a plazma technológia, minden generációváltásnál hallottuk az elmúlt 10 évben.
2. A HDTV már 1986 óta közeleg (HD-MAC), csak valószínűleg nem hallottál róla. Aki akkor a te felfogásod szerint vásárolt egy "jövőálló" 1250 soros (!) TV-t 20 évre, az eleinte nem tudta kihasználni, mert nemigen volt olyan adás, majd 1993-ban dobhatta ki, amikor végleg megszüntették az ilyen rendszerű adásokat. A jelenleg elérhető, vagy 1-2 éven belül biztosan elérhetővé váló tartalmakhoz kell technikát venni, 20 évre előre tervezni ilyen piacon teljesen reménytelen, 4-5 év múlva kidobod úgyis.

Ehhez egy kis számítás:
42" 720p plazma most=250k (az általánosan elérhető SD tartalmakhoz ugyanolyan jó, mint a fullhd és az igen korlátozottan elérhető HD ezen is nagyon szép képet ad)
42" 1080p plazma ~4 év múlva=250k
Pénzben ugyanott vagy, csak közben "kaptál ajándékba" egy új TV-t, ami 4 generációval újabb, mint amit most veszel. Már ha lesz még 4 év múlva olyan, hogy plazmaTV... :)
3. Vettem egy nagy levegőt... de erre inkább mégsem írok semmit, mert ez egy annyira konzumidióta szöveg volt, hogy nem tudom, hol kezdhetném...

Mindezt persze anélkül, hogy meggyőzni, vagy lebeszélni akarnálak bármiről.

Szerkesztette: EV6 2008. 03. 06. 13:54 -kor

#532 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 22:19

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 14:36

1. Szintén ezt tudom javasolni neked is, ugyanis ebben a topicban leírtam, hogy hogyan égett be a cégünknél működő 2 db 50"-os Pioneer plazma fél év alatt (darabja volt 750k+ÁFA), a mostaninál egy évvel régebbi generáció (még nem KÚRÓ :) ), már erre is azt mondták, hogy nem ég be. Elhinni persze nem muszáj. Ezt, hogy sokat változott a plazma technológia, minden generációváltásnál hallottuk az elmúlt 10 évben.
2. A HDTV már 1986 óta közeleg (HD-MAC), csak valószínűleg nem hallottál róla. Aki akkor a te felfogásod szerint vásárolt egy "jövőálló" 1250 soros (!) TV-t 20 évre, az eleinte nem tudta kihasználni, mert nemigen volt olyan adás, majd 1993-ban dobhatta ki, amikor végleg megszüntették az ilyen rendszerű adásokat. A jelenleg elérhető, vagy 1-2 éven belül biztosan elérhetővé váló tartalmakhoz kell technikát venni, 20 évre előre tervezni ilyen piacon teljesen reménytelen, 4-5 év múlva kidobod úgyis.

Ehhez egy kis számítás:
42" 720p plazma most=250k (az általánosan elérhető SD tartalmakhoz ugyanolyan jó, mint a fullhd és az igen korlátozottan elérhető HD ezen is nagyon szép képet ad)
42" 1080p plazma ~4 év múlva=250k
Pénzben ugyanott vagy, csak közben "kaptál ajándékba" egy új TV-t, ami 4 generációval újabb, mint amit most veszel. Már ha lesz még 4 év múlva olyan, hogy plazmaTV... :)
3. Vettem egy nagy levegőt... de erre inkább mégsem írok semmit, mert ez egy annyira konzumidióta szöveg volt, hogy nem tudom, hol kezdhetném...

Mindezt persze anélkül, hogy meggyőzni, vagy lebeszélni akarnálak bármiről.

2. Azért jó nekem a 1080p mert csak 1~1.5 méterről így tudok nézni, semmi több. Nem szívesen bámulni a pixelkockákat, láttam már többször az áruházakban. Sajnos pont megfelel nekem, még most 75 éves készülékkel lehet nézni a mai adással, láttam a BNV-en. Bámulatos darabok voltak. :D Meg lehet oldani hosszabb távon is, szóval a 720p szintű (gyakori a 1024x768 natív felbontás) TV-k legalább 2 méterről érdemes elhelyezkedni, a szobám kicsi és ez van.

Szerkesztette: bolic system 2008. 03. 07. 22:21 -kor

#533 Felhasználó inaktív   taqi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 12. 17:49

Javítsatok ki ha tévednék, de a HDTV is "csak" 1080i felbontásban megy. Ahhoz tényleg minek a fullHD, 1080p cucc? A blue-ray az igen. Meg a neten fellelhető full HD tartalmak. Ahhoz jó.
Más: szerintetek melyik most a legolcsóbb 720p-t tudó HD projektor?

#534 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 18:01

javitalak: az 1080i es az 1080p fizikai felbontasban ugyanaz.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#535 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 11:30

Idézet: taqi - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 18:49

Más: szerintetek melyik most a legolcsóbb 720p-t tudó HD projektor?

Acer PH530

Vegyél inkább Mitsubishit. :)

#536 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 14:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 19:01

javitalak: az 1080i es az 1080p fizikai felbontasban ugyanaz.

Majdnem, az i mint váltottsoros. Elég zavaró lenne, többször néztem 1080i bemutatót és nem tetszik nekem, hiszen "vonalak" látszik, ha máshova hirtelen odanézek stb.

Szerkesztette: bolic system 2008. 03. 14. 14:53 -kor

#537 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 15:00

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 11:30

Acer PH530

Vegyél inkább Mitsubishit. :)

inkább a Sony AW10. és az AW15 meg bestbuy ebben a kategóriában. annak ellenére, h soha nem szerettem az lcd cuccokat, de a szaggatott mozgás, szivárványhatás zavaróbb, mert a sony 24 fps ready, és tyúkketrecet én egyáltalán nem láttam, a kontrasztja meg ha becsapós, ha nem, de lazán alázza élvezeti értékben az aceremet.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#538 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 15:22

Idézet: bolic system - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 14:53

Majdnem, az i mint váltottsoros. Elég zavaró lenne, többször néztem 1080i bemutatót és nem tetszik nekem, hiszen "vonalak" látszik, ha máshova hirtelen odanézek stb.

:think: ??????????????

#539 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 16:00

sztem a fésűsödésre gondol. elég zavaró, vannak olyan stuffjaim, amiket crt monitorra is deinterlacelni kell, gondolom a nagyobb, 100 hz körüli képfrissítés miatt. tv-n monnyuk még nem láttam, igaz mostanában a south parkon meg montipájtonon kívül semmit sem lövök ki rá gépről.

#540 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 16:09

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 16:00

sztem a fésűsödésre gondol. elég zavaró, vannak olyan stuffjaim, amiket crt monitorra is deinterlacelni kell, gondolom a nagyobb, 100 hz körüli képfrissítés miatt. tv-n monnyuk még nem láttam, igaz mostanában a south parkon meg montipájtonon kívül semmit sem lövök ki rá gépről.

nem deinterleszelni, interpolalni :D legalabbis mamar nem szurunk el egy 50fps-es forrast deinterlesszel ugy, hogy a vegeredmeny 25fps legyen :D egy komolyabb fullHD cucc 600 ezer felett, szepen kirakja 50 fps-sel azt az 1080-as kepet. digit technyika mamar ocsso es eros :)

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »