Idézet: bolic system - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 21:57
1. Olvass sokat, azóta sokat változott a plazma technológia.
2. Tegyük fel, hogy részletgazdag 1080p bluray lemezem van, melyik felbontású TV-t válasszak ~20 évig? A 720p-nek nem lesz hosszú élete a bluray és a közelgő HDTV miatt. Azért nem fogok sokadik plazma TV-re cserélgetni, jelenleg még mindig nem piacképes a használt plazma TV adás-vétel, azért nem költöm tanulópénzre sem.
3. Felesleges elkölteni fél millát és vegyek lebutított és néhány évig bíró vacak ócskavas lapot? Olcsó húsnak híg a leve, azért mindig először a minőség, azután jöhet szóba az ár. Tehát az ár/minőség még mindig nagyon jó a Panasonic-nál, körülnéztem mindenféle fórumokon és sokan dícsérték, persze vannak egyéb problémák. Nem néztem utána hogy mi a helyes kifejezés a "digitális teletext"-nek, amint meglesz a digitális átállás, akár azon lehet internetezni (na akkor mindenképpen kell a felbontás). Erről még korai lenne magyarázkodni... Nem látszik a különbség a 720p és 1080p között? Nem mondod, nagy élmény az 1080p!

Vájtszemű vagyok.
Részemről lezárva, mivel beláttam hogy ez a topik eléggé halott. Pá!
1. Szintén ezt tudom javasolni neked is, ugyanis ebben a topicban leírtam, hogy hogyan égett be a cégünknél működő 2 db 50"-os Pioneer plazma fél év alatt (darabja volt 750k+ÁFA), a mostaninál egy évvel régebbi generáció (még nem KÚRÓ

), már erre is azt mondták, hogy nem ég be. Elhinni persze nem muszáj. Ezt, hogy sokat változott a plazma technológia, minden generációváltásnál hallottuk az elmúlt 10 évben.
2. A HDTV már 1986 óta közeleg (HD-MAC), csak valószínűleg nem hallottál róla. Aki akkor a te felfogásod szerint vásárolt egy "jövőálló" 1250 soros (!) TV-t 20 évre, az eleinte nem tudta kihasználni, mert nemigen volt olyan adás, majd 1993-ban dobhatta ki, amikor végleg megszüntették az ilyen rendszerű adásokat. A jelenleg elérhető, vagy 1-2 éven belül biztosan elérhetővé váló tartalmakhoz kell technikát venni, 20 évre előre tervezni ilyen piacon teljesen reménytelen, 4-5 év múlva kidobod úgyis.
Ehhez egy kis számítás:
42" 720p plazma most=250k (az általánosan elérhető SD tartalmakhoz ugyanolyan jó, mint a fullhd és az igen korlátozottan elérhető HD ezen is nagyon szép képet ad)
42" 1080p plazma ~4 év múlva=250k
Pénzben ugyanott vagy, csak közben "kaptál ajándékba" egy új TV-t, ami 4 generációval újabb, mint amit most veszel. Már ha lesz még 4 év múlva olyan, hogy plazmaTV...

3. Vettem egy nagy levegőt... de erre inkább mégsem írok semmit, mert ez egy annyira konzumidióta szöveg volt, hogy nem tudom, hol kezdhetném...
Mindezt persze anélkül, hogy meggyőzni, vagy lebeszélni akarnálak bármiről.
Szerkesztette: EV6 2008. 03. 06. 13:54 -kor
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222