HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#641 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 15. 18:47

photoshopra projektor? :confused:
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#642 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 09:10

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 19:47

photoshopra projektor? :confused:

HTPC-n Photoshop? :think:  :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#643 Felhasználó inaktív   dkekesi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 10:54

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 10:10

HTPC-n Photoshop? :think:  :)

Látom, nem is tudjátok, milyen jó úgy dolgozni. Azt hittem, ez nem olyan extra dolog. Mi ebben a furcsa? Ááá, gondolom a színhelyesség miatt kérdezitek. Lehet kalibrálni, profilírozni (vagy hogy mondják magyarul) projektort is.
Szóval továbbra is fennállnak a Panasonic PT-AE2000-rel kapcsolatos kérdések...
Előre is köszi.

Szerkesztette: dkekesi 2008. 06. 16. 10:58 -kor

#644 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 11:19

furcsa, az teny, de elkepzelheto..
persze kerdes, hogy mit edital az ember. (en fotohoz meg a TFT-t sem latom jo alternativanak a CRT-mhez kepest.)

de az biztos, hogy ha PS fut rajta, azt megse hivjuk mar HTPC-nek!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#645 Felhasználó inaktív   dkekesi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 11:42

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 12:19

furcsa, az teny, de elkepzelheto..
persze kerdes, hogy mit edital az ember. (en fotohoz meg a TFT-t sem latom jo alternativanak a CRT-mhez kepest.) 

:offtopic:
Én már megtanultam kompenzálni. Egy 24"-os Dell 2407 WFP-m van, ami nem rossz, de azért nem a széles gamut és a részletgazdag árnyékok mintapéldánya, szóval ott is kell némi "képzelőerő" a végleges nyomatot illetően. Eddig még senki nem panaszkodott, hogy ne lenne első osztályú az eredmény. De ez nem ebbe a fórumba tartozik.

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 12:19

de az biztos, hogy ha PS fut rajta, azt megse hivjuk mar HTPC-nek!

Én nem értelmezem ennyire sarkosan a HTPC foglmát. Nekem mindaz belefér, ami szórakoztatást célozza és nagy kép kell hozzá. Ami másoknak GTA és NFS, az nálam a Photoshop. Végül is a játékok futtatása sem házimozizás. De ez is :offtopic:

Szerkesztette: dkekesi 2008. 06. 16. 11:46 -kor

#646 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 12:11

az elso abszolute nem off topic! koszonom, hogy megosztottad velem a velemenyed!

a masodik resz kifejezetten erdekes, bar azt hiszem velemenyeddel igencsak egyedul lehetsz. persze amugy teljesen lenyegtelen: a kerdesed (amihez sajnos en nem tudok hozzaszolni) ettol teljesen fuggetlen, hogy minek is nevezzuk azt a szamitogepet, amire a projectort ra szeretned kotni. :)
a forum ma:

#647 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 12:45

a projektorok -elvben- sokkal jobb kezdofeltetelekkel indulnak. A legtobb mai projektor CRI 92-95 -szel rendelkezo femhalogen izzot hasznal fenyforraskent. Ezzel szemben egy TFT, CCFL backlit eseten olyan 72-74-es CRI-ra kepes mig a modernebb, LED-es megoldasok elerhetik a CRI 80-87-et. Szoval a szinhuseget tekintve adottsagkent egy jo projektor az LCD-vel szemben behozhatatlan elonyben van. sajnos a DLP technologia meg nem eleg fejlett a jo szinmelysegu/kontrasztos kepalkotashoz, ellenben ha kicsit hajlandoak vagyunk jobban a zsebunkbe nyulni egy LCOS vagy egy XSRD kepalkoto eszkozzel rendelkezo modern projektor mind szubjektive, mind pedig objektive lenyegesen meghaladja szinhusegben a kereskedelmi TFT-k teljesitmenyet.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#648 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 12:53

szep. de mi az a cri? :)

(egy apro kerdes/pontositas a fentihez: a dlp tudtommal kontrasztban eleg jo, nem azzal van a gond. vagy rosszul tudom?)

Szerkesztette: bogdan 2008. 06. 16. 12:58 -kor

a forum ma:

#649 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 12:58

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 13:53

szep. de mi az a cri? :)

about:CRI A CRI azt adja meg szazalekos formaban hogy a fenyforras spektruma milyen mertekben ter el a naptol (pontosabban az adott szinhomersekletu abszolut fekete testtol)

#650 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 13:10

koszonom!

ez tehat a maximum, amit elvben kihozhat az adott eszkoz. de vajon meg is kozeliti ezt? tenyleg tulszarnyalja azt a 70-80%-ot egy projector, amivel a tft korlatozodik? (tudom, persze a hibak osszeadodnak, nem biztos, hogy jo megkozelites.)
a forum ma:

#651 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 13:25

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 14:10

koszonom!

ez tehat a maximum, amit elvben kihozhat az adott eszkoz. de vajon meg is kozeliti ezt? tenyleg tulszarnyalja azt a 70-80%-ot egy projector, amivel a tft korlatozodik? (tudom, persze a hibak osszeadodnak, nem biztos, hogy jo megkozelites.)

azt tudom mondani, hogy mivel epitettem egy sajat projektort notebook LCD-bol, annak ellenere hogy a notebook LCD csak 18bites ugye, az asztali TFTmhez kepest a szinhelyesseg/szingazdagsag erezhetoen jobb, annak ellenere hogy arnyalatan a kerdeses LCD panel adottsagaiban elmarad a samsung gyartotta monitorba szerelt LCD paneletol. sajnos az emberi aron beszerezheto tripletek es fresnel lencsek geometriai torzitasai es CA-ja es vignettalasa miatt 16"-osnal nagyobb LCD panel nem alaklmazhato.

#652 Felhasználó inaktív   Vinszent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 10:52

Sziasztok!  :D
Teljesen tudatlanul kérdezek és bambán is nézek, de kb milyen arányban van egy projektor lámpa fény ereje és egy high power led fény ereje egymáshoz képest?
http://www.hobbyrendeles.hu/index.php?todo...=539&searchrec=
lámpa helyettesítésen gondolkozok, valami trükkel ha meg lehetne csinálni... :confused: :omg:
keretlen@vinsz.myip.hu Gyertek, gyertek spam levelek, tárt karokkal várlak benneteket. :P

#653 Felhasználó inaktív   DaniH 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 11:39

Nos megjött a projektorom, Acer H5350 budget proji.
Amiről fentebb írtatok CRI-ről és a színhűségről igaznak tűnik így szemre :): sokkal jobbak a színek mint egy TFT-n. Ha érdekel valakit írok pár benyomást.

Viszent: sztem egy led berakva a lámpa helyére nagyon elvinné a kék szín irányába a képet - nagyon "hideg"... Ha a dolog amit leírsz működne, akkor valószínűleg tele lennének a projis fórumok ilyen DIY átalakításokkal - amit én nem tapasztaltam!
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12 GCA/MU d(--) s+: a-- C++ UL P L+>++ E-- W++ N+ o-- K- w O- M- V? PS++(+++) PE++ Y-- PGP- t+ 5- X+ tv- b+ DI+++ D+++ G++ e* h+ r y++
------END GEEK CODE BLOCK------
Gigabyte GA-MA78GM-S2H | AMD X2 5400+ BE | Geil Black Dragon CL4 - 800 2x1 GB | Sapphire HD4670
Hitachi 320GB SATA2 16M | ASUS DRW-2014B1LT

#654 Felhasználó inaktív   Vinszent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 12:28

DaniH a szine meleg fehér, szóval ezzel szerintem nem lenne gond, és léteznek már ilyen mini projektorok amiknek a fényforrásuk led. Csak nem tudom ez a fajta led mégis mekkora fényerővel rendelkezik egy projektorhoz képest, nekem főleg otthoni mozizásra kellene, koromsötét szobában.
keretlen@vinsz.myip.hu Gyertek, gyertek spam levelek, tárt karokkal várlak benneteket. :P

#655 Felhasználó inaktív   DaniH 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 13:04

Idézet: Vinszent - Dátum: 2008. jún. 17., kedd - 11:28

DaniH a szine meleg fehér, szóval ezzel szerintem nem lenne gond, és léteznek már ilyen mini projektorok amiknek a fényforrásuk led. Csak nem tudom ez a fajta led mégis mekkora fényerővel rendelkezik egy projektorhoz képest, nekem főleg otthoni mozizásra kellene, koromsötét szobában.

Igen, közben megnéztem a linked... :)
Sajnos magához az ötlethez nem tudok hozzászólni...
Kukkantsd meg ezt.
Esetleg még ezt.
Version: 3.12 GCA/MU d(--) s+: a-- C++ UL P L+>++ E-- W++ N+ o-- K- w O- M- V? PS++(+++) PE++ Y-- PGP- t+ 5- X+ tv- b+ DI+++ D+++ G++ e* h+ r y++
Gigabyte GA-MA78GM-S2H | AMD X2 5400+ BE | Geil Black Dragon CL4 - 800 2x1 GB | Sapphire HD4670

#656 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 13:05

Idézet: Vinszent - Dátum: 2008. jún. 17., kedd - 11:52

Sziasztok!  :D
Teljesen tudatlanul kérdezek és bambán is nézek, de kb milyen arányban van egy projektor lámpa fény ereje és egy high power led fény ereje egymáshoz képest?
http://www.hobbyrendeles.hu/index.php?todo...=539&searchrec=
lámpa helyettesítésen gondolkozok, valami trükkel ha meg lehetne csinálni... :confused: :omg:

ezekkel a csudaolcso kinai csodaledekkel az a baj hogy gyorsan veszitenek a fenyerejukbol. masfelol ahhogz hogy a projubol kijojjon mondjuk 1600 ansi lumen minimum a duplajat kell fenyforras oldalon betaplalni. osztasz/szorzasz kiderul hogy ledbol sk es drag kell, es azok aramfelvetele nagyobb lesz az MH izzoenal, raadasul a LEDekhez kell egy veszettnegy hutotonk is...

#657 Felhasználó inaktív   hype78 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 09. 15:07

sziasztok, rendeltem egy acer 5350 es hd ready projektort errol szeretnek nehany infot megtudni. pixmaniatol rendeltem, ami mellett egyedul az ar szolt, 116.480 ft volt szallitassal egyutt. eloszor egy szurke 2.72m szeles papir fotohatterre szeretnek vetiteni, kesobb talan egy motoros vasznat vennek. olvastam, hogy ebben prezentacios lampa van, ami nagyobb fenyerot, rosszab kontrasztot es elvileg hosszabb lampaelettartalmat jelent. gyakorlatban van meg valami kulonbseg, van olyan esetleg akinek ilyen projektora van ?

kosz,

viktor

#658 Felhasználó inaktív   DaniH 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 09:03

Idézet: hype78 - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 14:07

sziasztok, rendeltem egy acer 5350 es hd ready projektort errol szeretnek nehany infot megtudni. pixmaniatol rendeltem, ami mellett egyedul az ar szolt, 116.480 ft volt szallitassal egyutt. eloszor egy szurke 2.72m szeles papir fotohatterre szeretnek vetiteni, kesobb talan egy motoros vasznat vennek. olvastam, hogy ebben prezentacios lampa van, ami nagyobb fenyerot, rosszab kontrasztot es elvileg hosszabb lampaelettartalmat jelent. gyakorlatban van meg valami kulonbseg, van olyan esetleg akinek ilyen projektora van ?

kosz,

viktor

Hűha, elég durván lefelé megy az ára a projektornak :)
Nekem is ilyen van, írtam róla pár sort ITT.
Utánanéztél fórumokon a Pixmániának? Mert tényleg olcsóak, viszont borzasztó lassúak és a garanciális ügyintézés is necces...

Szerkesztette: DaniH 2008. 07. 10. 09:05 -kor

#659 Felhasználó inaktív   hype78 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 10. 11:58

Idézet: DaniH - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 9:03

Hűha, elég durván lefelé megy az ára a projektornak :)
Nekem is ilyen van, írtam róla pár sort ITT.
Utánanéztél fórumokon a Pixmániának? Mert tényleg olcsóak, viszont borzasztó lassúak és a garanciális ügyintézés is necces...

hali, koszi szepen a valaszt, igazabol csak par napig volt ennyi az ara, most 131e, argepen keresztul rendelve 6e kedvezmenyt adnak. elolvastam amit a masik forumon irtal, szerintem elso vetitonek jo lesz, utana majd latom, hogy mire van igenyem, par evig megteszi. elolvastam a pixmanias forumokat, egy kollegam is toluk rendelt projektort, neki nem volt semmi gondja, ezert mertem belevagni, bar ketsegtelen, hogy izgalmasabb igy a vasarlas :) elvileg mar pesten van a cucc, holnap, vagy hetfon megkapom.

#660 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 07. 11. 17:52

kis magyar artmozi:
http://index.hu/kult...ikkek/digi0711/
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.