HWSW Informatikai Kerekasztal: Bittorrent II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bittorrent II.

#2241 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 12. 00:30

Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 21:14

ne menjünk bele, de nem igazán úgy, h holnap a proartos cimbik betolnak egy törvénytervezetet, majd azt a héten ellenjegyzi a miniszter és az országgyűlés meg elfogadja, majd hihirdetésre kerül és hatályba lép lép a következő hónapban. a jogalkotás folyamata ennél jóval bonyolultabb, civil szervezetek tekinthetnek bele és véleményezhetik, alkotmányos normakontroll, társadalmi konszenzus blablabla. 

igen ez az elmélet aztán az uccsó 2 évben elég sok varnyút láttam már karón :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2242 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 01:25

Idézet: acu - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 0:14

Nem mondom hogy a p2p/warez jót tesz a gazdaságnak/országnak, de azért az is hülyeség hogy csak a mérleg egyik serpenyőjébe pakolgatunk.
vajon hányan vennének hordozható mp3 lejátszót magyarországn ha nem töltenék le a netről? vagy ugyanez a dvd playerrel? (ilyen felirattal reklámozni hogy "alkalmas az internetről letöltött filmek lejátszására." LOL) meg a sokmegabites netért ki fizetne? iwiw-nek kell 8megabit? vagy mennyien költenének annyit pc alkatrészre, ha nem töltenék le a játékot?

"ha a p2p-re lehetne áfát rakni, legalizálnák."  :D

A nettel nem tudom mi lenne a helyzet, én pl sokkal többet használok külföldi, ingyenes trackereket.
Persze, vamennyi "hasznot" is hoz, de azért ne úgy állítsuk be a dolgot, hogy összeomlik a gazdaság, ha nincs letöltés, és milyen jót tesznek a letöltők az országnak. Munkát teremtenek! :)
Ezt a sémát amit írtál, rá lehetne húzni az egész feketegazdaságra. Feketén dolgozzál, úgy többet kapsz, többet tudsz költeni, fellendíted a gazdaságot. :D

#2243 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 01:37

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 22:25

Ne érts félre, én is töltök, de hagyjuk már ezt a faszságot, hogy nem illegális ami az oldalakon megy, mert ezt mindenki tudja, hogy nem így van.

nézd avman-nak igaza van. nem illegális, hanem jó esetben erkölcstelen. pontosabban fogalmazva a szerzői jogtipróknak ezt be kellett vállalni a matricarendszerért.

#2244 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 01:46

nkór...  :omg:

Csatolt fájl:

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2245 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 02:16

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 1:46

nkór...  :omg:

Nevergone amióta eldobáltad a tökeidet nagyon alacsonyan repülsz.. :D ha nem lehet, hát nem lehet. ne eröltesd ;)

#2246 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 04:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 0:25

Nevergone egyvalamit elfelejtesz. ha a letötés tilos akkor ugrik a matricarendszer, ugyrik az ingyenlovetta :Đ

Nem csak a szájat lehet szélesre nyitni, hanem a szemet is.  :smoker:

Ugyanis az érv sánta. A matrica nem a letöltésre, hanem a felvételre van.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2247 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 04:57

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 4:35

erre most mit mondjak.  :Đ  a letöltés az egyben a a "felvétel" egy sajátos formája. a galloknál pontosan ezért, a merevlemezekre is vetnek ki jogdíjat.

#2248 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 05:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 4:57

erre most mit mondjak.  :Đ  a letöltés az egyben a a "felvétel" egy sajátos formája. a galloknál pontosan ezért, a merevlemezekre is vetnek ki jogdíjat.

Nem szégyen beismerni, hogy elkekeckedted...  de persze rajtad áll.  :smoker:

A halmaznak eleme a rész, de a rész ritkán az egész....

#2249 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 06:10

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 22:10

Pár hozzászólással ezelőtt 20 megabitet emlegettél. :)

Tényleg, de nem megfelelő időben érkezik majd a 20mbit lan, kellett volna kb. 5 évvel ezelőtt és akkor nem szóltam volna. :rolleyes: Lehet hogy decemberben vagy januárban várható, de a torrent razzia miatt inkább maradok a gagyi 2mbit mellett.  :down:

Szerk.: A jelenlegi letöltéseim már mindenütt 0kb/s, a feltöltésem már lassacskán leapadt 10 kb/s-re, úgyhogy bezártam az utorrentet. :rolleyes: Akkor végre lekapcsolom a szerveremet néhány perc múlva. :(

Szerkesztette: bolic system 2007. 11. 12. 06:11 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2250 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 07:26

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 5:55

Nem szégyen beismerni, hogy elkekeckedted...  de persze rajtad áll.  :smoker:

A halmaznak eleme a rész, de a rész ritkán az egész....

nezd ez parttalan. sejtem hogy nemvagy egy mai csirke es volt ido amikor betu szerint igazad volt. csak a vilag sajnos nem statikus, hanem valtozik. sot! a vilag bonyolult ;) Vagy ugyan hogya a csudaban tudnad megmagyarazni, hogy az osszes legalisan vasarolhato mp3 lejatszora igy az ipodokra is (ami koztudottan nem felvetelkepes) meg koll fizetni azt a nyuves artisjus adot ;)

Szerkesztette: SFIJ 2007. 11. 12. 07:28 -kor

#2251 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 08:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. nov. 10., szombat - 2:39

Meg is írtam, hogy szánalmas ami mostanság megy, a scene egyértelműen a warezolással lett egyenlő. Bezzeg Capanna, Future Crew, Astroidea...

...meg Farbrausch. Aztamindenit. Örülök, hogy van még olyan ember, aki ismeri a "régi" cuccokat. Mostanában minden nap nézek demókat (a régiek tényleg jobbak is voltak). Ja, és teljesen nonprofit ágazat a demó-ágazat. Manapság tényleg van züllés rendesen.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2252 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 08:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. nov. 10., szombat - 2:52

Future Crew-> FutureMark/madonion, Remedy entertainment(ők írták a max payne-t) ...

:offtopic:  A Final Reality-ben már ott van az "utalás" a Max Payne-re.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2253 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 08:39

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 6:10

Szerk.: A jelenlegi letöltéseim már mindenütt 0kb/s, a feltöltésem már lassacskán leapadt 10 kb/s-re, úgyhogy bezártam az utorrentet. :rolleyes: Akkor végre lekapcsolom a szerveremet néhány perc múlva. :(

Érdekes, nekem fix 50k az uploadom.  :think:  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2254 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 11. 12. 08:43

lehet, h fejemet veszitek, de sztem a jelenlegi szabályozás matricástul, mindenestül jó. nekünk :D. semmivel sem zavarosabb, mint sok más.  márpedig ezek a jogszabályok a jelenleg hatályos formájukban nem engedik, h a p2p ezen részét (tényleg tekintsünk el attól, h    linux iso, egyembugya) kriminalizálják. sokan továbbmennek és az otthoni FELtöltésre is azt mondják, h nehezen lehetne kriminalizálni, de ez csak egy konkrét esetben csúcsosodna ki.
az egész most amolyan macska-egér harc, elviszik a szervert, de tehetetlenek, a rendőrség szakmaitlansága és sokszor a jogsértést súroló hozzáállása látványosan mellettük áll, de a bírósági szakaszig már el sem jut az egész de az adott embereket meghurcolják. mert azért egy ilyen procedúra még ha tanúként vagy is meghallgatva megviseli az embert, nemhogy terheltként.
a jogszabályok elég világosan fogalmaznak, az elcseszett, sokat szidott matricarendszer is a dolgok mellett áll, ez az, amit kevesen vesznek észre. magyarországon pénzzel járó szabályozásba nagyon-nagyon nehéz belenyúlni. a karón varjúk esetére kíváncsi vagyok, mert maximum közhelyeket tudtatok felhozni, meg általánosságokat, az 500 pézes matrica esete más, ott már adott volt minden.  (én ellenben kapásból tudok a szakmámban olyat, ami évek óta porosodik a fiókban, pl. villamossági biztonsági szabályzat, ezt Kádár Abáék köbö 3 éve elkészítették cakkumpúder, az új építőpari biztonsági, ami már tavasszal teljesen készen volt és ezek meg totálisan semleges jogszabályok lennének)
igazából nem nagyon tudok olyan törvényt, amit csak úgy keresztülvertek volna egy érdekcsoport nyomására, látványosan kiszolgálva annak érdekeit. sőt, a tartalomszolgáltatók (kábeltévék, stb) területi korlátozásai eu -s rendelkezések szerint jogellenesek és nem emlékszem rá, h ezt feloldották volna. pedig érzésem szerint ők sem kispályás szereplők a hazai piacon.
az tény, h rengeteg ostoba, szakmaiatlan jogszabály létezik, de az előkészítési fázisok legtöbb esetben is egy kormányciklust vesznek igénybe, de minimum 1-2 évet. egyébként az adattárolásnál voltak a múltkor csúf kezdemények, de hamar le is lőtték őket. ebben meg nagy szerepe volt egyébként egy civil szervezetnek.
a jelenlegi böszme szféra torvényhozói mindig a kisebb ellenállás irányába haladnak és semmilyen szinten nem foglalkoznak szakmaisággal, mert nincs idejük rá. ugyanis ők csak politizálnak. én az elkövetkező 5-6 évben nem látok semmiféle esélyt arra, h a matricarendszerbe belenyúljanak, illetve változtassanak a törvényi szövegen. h az idő kit és hogyan igazol, az persze más kérdés. önfényezés: de én már 2004 környékén megjósoltam, h merre mozdul el ez az egész p2p fronton. 

Szerkesztette: avman 2007. 11. 12. 08:44 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2255 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 08:53

Annyit belepofáznék, bár messze nincs annyi eszem, hogy érdemben hozzá tudjak szólni, csak sokat látom az illegális, meg erkölcstelen szavakat.
Letölteni megáncélra filmet, zenét az internetről, és otthon megnézni, az a törvény értelmében legális. Az hogy erkölcstelen e, azt mindenki döntse el maga, hogy mi az és mi nem. Feltölteni ugyanezeket tudtommal nem legális.
Letölteni/feltölteni programot, játékot, az illegális.
Az hogy a torrentszervert mire használják vagy mire nem,ahhoz a szerver üzemeltetőjének semmi de semmi köze nincs, és nem kötelezhető arra, hogy ellenőrizze a tartalmat. Tudtommal.
Amiben sánta a dolog, ott valaki javitson.
A matricarendszer viszont, szerintem, cefetül nem jó. Ugyanis, eleve azt feltételezi, hogy én jogvédett tartalmat akarok rámásolni, és emiatt megsarcol. Ez kicsit olyan, mintha a piacon egyujjas bundakesztyűz húznának a kezedre pénzért, hogy ne tudj lopni.

#2256 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 08:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 7:26

nezd ez parttalan. sejtem hogy nemvagy egy mai csirke es volt ido amikor betu szerint igazad volt. csak a vilag sajnos nem statikus, hanem valtozik. sot! a vilag bonyolult ;) Vagy ugyan hogya a csudaban tudnad megmagyarazni, hogy az osszes legalisan vasarolhato mp3 lejatszora igy az ipodokra is (ami koztudottan nem felvetelkepes) meg koll fizetni azt a nyuves artisjus adot ;)

Nagyon elfoglal a csűrőd, pedig már rég a fékezőlapokat kellene kirakni...  :smoker:

#2257 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 08:56

Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 8:43

lehet, h fejemet veszitek, de sztem a jelenlegi szabályozás matricástul, mindenestül jó. nekünk :D.

Tökéletesen egyetértek minden soroddal.Csak azt nem értem,a rendvédelmi szervek számára miért nem értelmezhetőek maradéktalanul a jogszabályok?  :think:
Továbbmegyek,milyen jogkörben vizsgálják annak tartalmát,hogy egy adott szerverteremben,vagy a saját otthoni gépemen milyen jellegű adatforgalom zajlik?
Adatvédelmi jogaink is vannak,ha pontosan emlékszem a hatályos jogokra.
Ha pedig az adataink védettek akkor....

Hogyisvanez?  :omg:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2258 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 08:56

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 8:53

Annyit belepofáznék, bár messze nincs annyi eszem, hogy érdemben hozzá tudjak szólni, csak sokat látom az illegális, meg erkölcstelen szavakat.
Letölteni megáncélra filmet, zenét az internetről, és otthon megnézni, az a törvény értelmében legális. Az hogy erkölcstelen e, azt mindenki döntse el maga, hogy mi az és mi nem. Feltölteni ugyanezeket tudtommal nem legális.
Letölteni/feltölteni programot, játékot, az illegális.
Az hogy a torrentszervert mire használják vagy mire nem,ahhoz a szerver üzemeltetőjének semmi de semmi köze nincs, és nem kötelezhető arra, hogy ellenőrizze a tartalmat. Tudtommal.
Amiben sánta a dolog, ott valaki javitson.
A matricarendszer viszont, szerintem, cefetül nem jó. Ugyanis, eleve azt feltételezi, hogy én jogvédett tartalmat akarok rámásolni, és emiatt megsarcol. Ez kicsit olyan, mintha a piacon egyujjas bundakesztyűz húznának a kezedre pénzért, hogy ne tudj lopni.

Ha kereskedő vagy, akkor fizetsz matricában. Ha fogyasztó, nem fizetsz semmit, tehát mi sarcol?  :smoker:

#2259 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 08:58

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 23:47

Maximalisan egyetertek Laudaval. Azert ne gondoljuk azt, hogy a wareztarsadalom az Robin Hoodok es Rozsa Sandorok nonprofit tarsulataboll all ossze. Ameddig adott a lehetoseg es a jogi szabalyozas is zavaros, addig juzerkent lehet orulni. De jogi uton bebeizonyitani, hogy torrent szervert uzemeltetni es warezolni legalis es a tarsadalom szamara is hasznos, na az mar meredek. Ha valaki ezt megtenne, akkor a BSAtol a rendorsegen at az Apehig mindenki raszallna. Es  velemenyem szerint a pert is bukna.

valahol eltévedtél a rengetegben. itt nincs jó és rossz, fekete és fehér. 2 érdekcsoport van, a szerzői jogvédők és a p2p szféra. de egy ilyen esetben szóba sem jönne a warez. tudod, a bíróságon jobb esetben bizonyítékokat vesznek figyelembe és jogszabályokat. ezt lehet pro és kontra is jól csinálni.
többször hangoztattam már, naiv vagyok, első körben hiszek az igazságszolgáltatásban, mert alapvetően jól működik (gyanítom az a tucat ügy, amit ismerek, amiben valamilyen szinten részt vettem nem sok, de kb. 10x-ese annak, amiben a legtöbb ember az itt fórumozók közül).
annyi csak, h legyen erőd, energiád és pénzed leróni justitia oltára (serpenyője) előtt a kötelező köröket.
a bsa egy viccszervezet, nagyjából a bilincses plakátokig jut, meg a szofvernyilvántartás kapcsán ügyeskedik az apeh nevével. az apeh meg komolyabb és más irányú jogsértéseknél sem száll rá senkire, mert teljesen máshogy működik. ott is megvannak a revizorok kvótái, bele nem másznak piti kis zűrös ügyekbe, az csak a pénzt és az energiát vonná el tőlük. látom azért sokan benyelték, h ebben az országban az adóhatóságtól kell a legjobban félni (én monnyuk ismerek személyesen egy embert, akik az apeh 100-as listán is rajta van és tehetetlenek ellene) és a bsa most velük fenyegetőzik, szóval ők már biztos nem kispályások.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#2260 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 08:59

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 5:35

érveket, úgy lehet csak vitatkozni. addig ez csak a szájmonszez szítások sorát gyarapítja.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.