Idézet: mixtura - Dátum: 2010. 09. 16. 01:45
A mobiltöltőknek pedig tudtommal az az "érdekessége", hogy egyedi kimeneti feszültséget lehet náluk találni. Ezek áttekercselésére akarsz rábirni?
Nem kell áttekercselni (meg nem is nagyon lehet). Egyszerűen lehet építeni rá áramgenerátort. Ezt akartad, azt kérdezted, nem tud-e valaki adni egy trafót. Ez ugyanaz, csak egyenirányítva van és szűrve. Amúgy nem igazán értem, mit akarsz: Az áramerősség szabályozhatósága miért szükséges? Van adott akkud, C/3-mal gyorstölthető 3 órán keresztül, ez egy jó kompromisszum, jó elektronika -dU/dt-t figyel, így a lekapcsolás automatikus, ide-oda szóró akkukat elbírja tökéletesen. Kisütéshez meg miért kéne a töltőáram szabályozhatósága? Az egy tök más áramkör, fix lehet ennek az árama is, nem hiszem, hogy egy 500mA-s kisütőáramnál nagyon mellé lehet nyúlni akármilyen nikkeles akkunál. Én anno a kisütést egy ellenállásra+komparátorra bíztam, ha 1V-ot elérte a cella, akkor komparátor eldobott egy öntartó relét (ha berakáskor kellett kisütés, akkor nyomógombbal indítottam a relét, ha nem kellett, indult a töltés), ami átkapcsolt egyben a töltésre és csoki, tök automata volt az egész.

Súgó
A téma zárva.