HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   mixtura 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 05. 10:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Signal - Dátum: 2010. 09. 02. 10:49

Ez nem egészen így működik, akkuval nem lehet "erőből" kommunikálni, mert eléggé sértődékenyek, "lelkük van". :)

Vagyis durvább ráhatás helyett inkább kis árammal, de többszöri töltéssel és kisütéssel érdemes próbálkozni, regenerálni. Bár azt nem tudjuk, hogy ez új akku, vagy használt, de mindkét esetben jobban jársz így.

Egy éves AA akkuk, az tűnt fel, hogy egyre rövidebb mind a használati, mind a feltöltési idő.

"Jószomszéd" kioktatott, hogy a töltőm sokkkal kisebb teljesítményű akkuhoz való, azért adnak minden fokozathoz újabb töltőt, mert egyre nagyobb töltőáram kell az akkunak, és a gyártók maximálják a töltőáramot, ezzel kényszerítik újabb töltők megvásárlására az embereket. Emellett fix a töltőáram, és ha nincs teljesen lemerülve, akkor rátöltés következik be, ami csökkenti az akku élettartamát, ezért gyorsabban tönkremegy.

Most megmértem, mindegyik 1,3V feltöltve, tehát tényleg feltöltődik, de úgy látszik, a 2600 mAh kapacitása a töredékére csökkent.:-(
Hogyan lehet kimérni, hogy ténylegesen mennyit képes tárolni és leadni?

#1462 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 05. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: mixtura - Dátum: 2010. 09. 05. 10:34

Vannak töltő- kisütő kütyük, amelyek mérik és kijelzik.
Vagy építhetsz fix áramu kisütőt és nézheted hozzá az időt.
Az izzólámpás kisütés is elég jó támpontot ad.

#1463 Felhasználó inaktív   mixtura 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 05. 11:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 09. 05. 11:46

Akkor menjünk sorban.;)
milyen van, ami mér, és milyet lehet építeni?

#1464 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 05. 11:05

Üzenet megtekintéseIdézet: mixtura - Dátum: 2010. 09. 05. 11:34

Egy éves AA akkuk, az tűnt fel, hogy egyre rövidebb mind a használati, mind a feltöltési idő.

"Jószomszéd" kioktatott, hogy a töltőm sokkkal kisebb teljesítményű akkuhoz való, azért adnak minden fokozathoz újabb töltőt, mert egyre nagyobb töltőáram kell az akkunak, és a gyártók maximálják a töltőáramot, ezzel kényszerítik újabb töltők megvásárlására az embereket. Emellett fix a töltőáram, és ha nincs teljesen lemerülve, akkor rátöltés következik be, ami csökkenti az akku élettartamát, ezért gyorsabban tönkremegy.

Most megmértem, mindegyik 1,3V feltöltve, tehát tényleg feltöltődik, de úgy látszik, a 2600 mAh kapacitása a töredékére csökkent.:-(

Előbb kanyarodjunk vissza: tehát 1000 mAh-s AAA akkuról volt szó, töltő pedig AA/AAA 500/300 mA.

300 mA bőven elég, még sok is az AAA cellához. Ez egyébként a töltés közben észlelt hőmérséklet alapján is megítélhető. Amikor túlzottan melegszik, az már sok. A melegedés mértéke függ az akku belső ellenállásától is, nem csak a töltőáramtól.

500 mA töltőáram pedig bőven elegendő még a 2600 mAh kapacitású akkuhoz is. Vagyis normális esetben fel kell tudnia tölteni. Gyárilag például az Ansmann 2600-os akkut párban árusították egy 500-as PhotoCam III -dU töltővel. Egyébként ezek is igen rosszul tartják a töltést. Én még régen csak azért vettem meg ezt a párost, mert egy kedvező akcióban pont szembetalálkoztam vele.

Plusz kellemetlenség ilyen töltőknél a két cella soros töltése, ami nem jó megoldás. Bár ezt a töltőt én át tudtam alakítani 2x1 cellásra, mivel az elektronikája lehetőséget adott rá, de amúgy olyat érdemes vásárolni, ami egyenként tölt.

#1465 Felhasználó inaktív   mixtura 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 22:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 09. 05. 11:46

Egy digitális diktafonban teszteltem, 70 percnyi beszélgetést volt képes felvenni. Ha beteszem fényképezőgépbe, bekapcsol, de szinte azonnal, vagy az első kép készítése után lemerülést jelez. Nem értem. :-(

#1466 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 23:06

Üzenet megtekintéseIdézet: mixtura - Dátum: 2010. 09. 08. 22:45

Egy digitális diktafonban teszteltem, 70 percnyi beszélgetést volt képes felvenni. Ha beteszem fényképezőgépbe, bekapcsol, de szinte azonnal, vagy az első kép készítése után lemerülést jelez. Nem értem. :-(

Javallom, olvasgass vissza, sokminden le van már írva.
Az akkumulátoraid belső ellenállása megnövekedett, így a nagyobb áramot felvevő fényképgépet már nem tudja kiszolgálni.
Vannak regeneráló üzemmódot is tudó készülékek, amelyek valamennyit segíthetnek.
Ez többszöri feltöltési, kisütési ciklust jelent.

#1467 Felhasználó inaktív   mixtura 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 21:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 09. 09. 00:06

Javallom, olvasgass vissza, sokminden le van már írva.
Az akkumulátoraid belső ellenállása megnövekedett, így a nagyobb áramot felvevő fényképgépet már nem tudja kiszolgálni.
Vannak regeneráló üzemmódot is tudó készülékek, amelyek valamennyit segíthetnek.
Ez többszöri feltöltési, kisütési ciklust jelent.

Ja, az a pocsék ebben a fórumban, hogy nincs tartalmi csoportosítás, csak időrend,
és a max. 50-es hozzászólásos tördelés nagyon kevés.
Mindegy, lementettem, egy ideig offline olvasgatok, hátha kihámozok valamit az esetenkénti
beirásokból.

#1468 Felhasználó inaktív   mixtura 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 23:19

Egy gyors kérdés:
Keresek olyan bontót, vagy használt cuccok áruló boltot vagy személyt, ahol elemtartókat és régi akkutöltőket lehetne venni. Az se baj, ha "szemétből" kell guberálni, vagy javítani kell. ;)

#1469 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 14. 01:35

Üzenet megtekintéseIdézet: mixtura - Dátum: 2010. 09. 13. 23:19

Egy gyors kérdés:
Keresek olyan bontót, vagy használt cuccok áruló boltot vagy személyt, ahol elemtartókat és régi akkutöltőket lehetne venni. Az se baj, ha "szemétből" kell guberálni, vagy javítani kell. ;)

Itt a fórumban tudsz kulcsszóra keresni, bár ha letöltötted, akkor más programban is megteheted.
A döglött automata töltőkben valószínüleg nem sok örömödet fogod lelni, nagy eséllyel egy műgyanta csepp alatt megdöglött javíthatatlan chipet fogsz találni.
Elemtartónak meg ha más nem akad, jól megfelel bármilyen elemes cuci elemtartórésze.

#1470 Felhasználó inaktív   mixtura 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 14. 07:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 09. 14. 02:35

Itt a fórumban tudsz kulcsszóra keresni, bár ha letöltötted, akkor más programban is megteheted.
A döglött automata töltőkben valószínüleg nem sok örömödet fogod lelni, nagy eséllyel egy műgyanta csepp alatt megdöglött javíthatatlan chipet fogsz találni.
Elemtartónak meg ha más nem akad, jól megfelel bármilyen elemes cuci elemtartórésze.

Még véletlenül se válaszolsz a kérdésre:-((

HOL???

Lehet, hogy te ott ülsz egy halom cucc tetején, de nálam és a közelemben nincs ilyen, ezt nehéz megérteni?
Akkutöltőből is trafó kell elsősorban, hogy el tudjak indulni, ha már érdemi infot nem kapok tőletek, az automata töltőnél pedig nem tudok áramerősséget szabályozni, márpedig csepptöltéshez, meg kisütéshez, stb. az kell.

#1471 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 14. 09:56

van egy automata töltőm, tud kisütni és csatornánként tölt mindenféle méretű 4 akksit, de csak nicd-t. ha eljössz érte újpestre, csokiért a tied :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1472 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 14. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: mixtura - Dátum: 2010. 09. 14. 07:36

Még véletlenül se válaszolsz a kérdésre:-((

HOL???

Lehet, hogy te ott ülsz egy halom cucc tetején, de nálam és a közelemben nincs ilyen, ezt nehéz megérteni?
Akkutöltőből is trafó kell elsősorban, hogy el tudjak indulni, ha már érdemi infot nem kapok tőletek, az automata töltőnél pedig nem tudok áramerősséget szabályozni, márpedig csepptöltéshez, meg kisütéshez, stb. az kell.

Pécsen szoktál járni? A szemétdombomban még kisegér is előfordulhat.
Trafóval meg mobiltöltőként simán hátbadobnak, ha felidegeled a tulaját.

#1473 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 14. 20:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 09. 14. 15:17

Pécsen szoktál járni? A szemétdombomban még kisegér is előfordulhat.
Trafóval meg mobiltöltőként simán hátbadobnak, ha felidegeled a tulaját.

Kemény az élet arrafelé. Habár én havert egy multifunkciós közepesirodaival akartam hátbadobni, miután egy IBM 5000-es noti és egyéb dlgok mentek utána:-D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1474 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 14. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 09. 14. 20:19

Kemény az élet arrafelé. Habár én havert egy multifunkciós közepesirodaival akartam hátbadobni, miután egy IBM 5000-es noti és egyéb dlgok mentek utána:-D

Itt valóban igen érdekes világ van. Rájöttem, valójában semmi sem drága (Az uralkodóhatalomnak a nép élete talán a legolcsóbb.).
Pécsett egy jó funkcionalitásu, jó anyagból megépített (igaz, kicsit kopottas) városból eszméletlen költséggel csináltak egy nehezen élhető, papirmassé minőségü anyagokkal rossz minőségben kivitelezett fesztiválvárost.
Mint építőipari jártassággal rendelkező műszaki tudom, h tíz tizenöt év múlva legkésöbb sokmindent vissza kell bontani és újra kell (tisztességesen) csinálni.
Kedvem lenne ennek a gyalázatnak a felelőseit aranyba önteni (a szó legszorosabb értelmében).

#1475 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 15. 07:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 09. 14. 22:01

Itt valóban igen érdekes világ van. Rájöttem, valójában semmi sem drága (Az uralkodóhatalomnak a nép élete talán a legolcsóbb.).
Pécsett egy jó funkcionalitásu, jó anyagból megépített (igaz, kicsit kopottas) városból eszméletlen költséggel csináltak egy nehezen élhető, papirmassé minőségü anyagokkal rossz minőségben kivitelezett fesztiválvárost.
Mint építőipari jártassággal rendelkező műszaki tudom, h tíz tizenöt év múlva legkésöbb sokmindent vissza kell bontani és újra kell (tisztességesen) csinálni.
Kedvem lenne ennek a gyalázatnak a felelőseit aranyba önteni (a szó legszorosabb értelmében).

Én országszerte akárhol járok, az a ritka, ha építészetileg valamit jól csinálnak meg, jól kiviteleznek. Félelmetes, milyen hanyag és igénytelen munkavégzés folyik itt. Utoljára a műegyetem "gyönyörűségéhez" volt szerencsém, ami azon kívül, hogy ha ránézek, a hányinger kerülget, a belül funkcionális idiotizmus létező tárházának háromnegyedét felvonultatja. A korona az egészen az előadó volt, ahol a falak, padok matt szürke összhangját a pulpitus élénkpiros színe törte meg. Pszichológiából tanultunk eleget arról, hogy milyen környezetben lehet hatékonyan tanítani-na ez nem az. Aztán a gépészetet elnézve, lesz mihez nyúlni ott is.
Érdekes, hogy munkahelyeknél szokás emlegetni, hogy az ember érezze kicsit otthon magát, legyen jó ránézni a bútorzatra, ajtókra, ablakokra. A folyosók hófehér üregek, a szobák hófehér kockák, a nehéz, fém/műanyag ajtókkal igazán rendkívüli munkahelyi élményt teremtenek. De már az ajtókon látszik, mi a gyenge pontjuk (a napi használat konkrétan). És ilyet ma át lehet adni és át lehet venni.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1476 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 15. 08:42

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 09. 15. 07:50

Én országszerte akárhol járok, az a ritka, ha építészetileg valamit jól csinálnak meg, jól kiviteleznek. Félelmetes, milyen hanyag és igénytelen munkavégzés folyik itt.

Nu ez az a világ, amelyből gyorsan ki kell szállnunk.
Ehhez a rendszerkomprádor vezetést le kell cserélni egy a néppel sorsközösségben gondolkozóra és a jelenleg a gazdaságot uralló érdekszövetséget a gazdasági szabályok szerint (a szabad szövetkezések összeadódó erejével) ki kell szorítani a monopolhelyzetéből (aztán az szépen elsorvad magától).
Van durvább módszer is, de azt nem ajánlom, mert sok járulékos kárral jár.
Egy biztos, egy önellátásképes méretü közösséget csak akkor lehet gazdasági eszközökkel leigázni, ha a vezetőposztokban levők gazemberek.
Hazánk a világ egyik legjobb adottságokkal rendelkező földjén vastagon ez a kategória.
Ha úgy intézzük, akkor élelmiszernagyhatalom lehetünk. Az éhező világunkban a kaja a legnemesebb nemesvaluta.

#1477 Felhasználó inaktív   mixtura 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 00:37

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2010. 09. 14. 10:56

van egy automata töltőm, tud kisütni és csatornánként tölt mindenféle méretű 4 akksit, de csak nicd-t. ha eljössz érte újpestre, csokiért a tied :)

Ez az ugyebár, ami a nimh akkukat hazavágja?
Túl drága lenne. ;)

#1478 Felhasználó inaktív   mixtura 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 00:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 09. 14. 15:17

Pécsen szoktál járni?

Pécsett?

Pár éve voltam, az egyetemnek csúfolt valamiben körülnéztem, de amikor szembesültem azzal, hogy 30-35 éves emberkék már tanszékvezető egyetemi tanárok, és gyakran azért kapják meg a phd meg dr papirt, hogy végre találtak valakit, aki elvállalja a tanitást olyan helyen, ahol az egyetemi tanár könyörög az egyetemistának csúfolt suhancoknak, hogy legalább a jelenlétit aláírni menjenek be az órájára, hogy megajánlhassa nekik a félévi jegyet vizsga nélkül, mert ki van neki adva, hogy az évfolyamot meg kell tartani mind létszámilag, mind tandij bevételi okokból - na, azóta nem voltam.

Amúgy ennek mi köze van az akkutöltéshez?

A mobiltöltőknek pedig tudtommal az az "érdekessége", hogy egyedi kimeneti feszültséget lehet náluk találni. Ezek áttekercselésére akarsz rábirni?

#1479 Felhasználó inaktív   mixtura 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 00:51

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 09. 15. 08:50

Én országszerte akárhol járok, az a ritka, ha építészetileg valamit jól csinálnak meg, jól kiviteleznek. Félelmetes, milyen hanyag és igénytelen munkavégzés folyik itt. Utoljára a műegyetem "gyönyörűségéhez" volt szerencsém,

Megint csak a lényegtelen dolgok vannak kiemelve.

Asztatat nem igazán fogom fel agyilag, hogy egyetemistának mondott seggfej birkák miért tűrik el az olyan, légkondinak nevezett baromságot, amelyik nyáron fűt, télen fagyaszt? Miért mesélik röhögve, hogy a ventillátor a nyári hőséget küldi be a terembe, ahelyett, hogy hűtene, és miért tűrik, hogy december-február során 8-10 fok legyen az előadókban. Ennyi röhögő lányt életemben nem láttam, akik azt ecsetelték, hogy írásbeli vizsgáikra mentek a szokásos miniszoknyában meg kivágott blúzban és majd odafagytak a padhoz.

A magukat elitnek nevező seggfejeknek miért nincs annyi eszük, vagy szájuk, hogy szóljanak, hogy ez így nem jó. Bezzeg piti dolgokról oldalakat tudnak írni a diákújságjaikban is, de aminek értelme és haszna lenne, azt kerülik. :-(

#1480 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 07:35

Üzenet megtekintéseIdézet: mixtura - Dátum: 2010. 09. 16. 01:37

Ez az ugyebár, ami a nimh akkukat hazavágja?
Túl drága lenne. ;)

Mármint mi? A Ni-Cd/Ni-mh kb. azonos töltési jelleggel bír, az áramerősség az, ami eltér, ezért az egyszerűbb, időzítős töltők ide nem jók. Ha az áramerősség az 1/10C-t meghaladja, akkor gyakorlatilag használható a Ni-Cd-nek bélyegzett töltő Ni-mh-hoz is.

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.