HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   Ödipusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 23. 06:33

Sziasztok!
Bocs, hogy némileg OFF a kérdésem, de akkuról van szó, csak telefonba valóról.
Nokia töltőm csatlakozója tönkre ment, de van otthon néhány töltő, csak más (erősebb) töltőáramot adnak, mint a rossz. (Remélem, nem túl szakszerűtlen a megfogalmazás!)
Azt szeretném tudni, hogy védi-e magát a telefon, vagy, ha nem, akkor árthat-e az akksinak az erősebb töltés?
Jó lenne, ha nem kéne egy újabb töltőt vennem.
Asus A7V600, AMD Athlon XP 2800+ 333MHz FSB 512k, ATI Radeon 9600 128MB 128bit Sapphire, Leadtek WinFast DV2000, RAM 1 Gb/400, HDD: Samsung 120  Gb

#1582 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 23. 22:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Ödipusz - Dátum: 2010. 12. 23. 06:33

Bocs, hogy némileg OFF a kérdésem, de akkuról van szó, csak telefonba valóról.

Ha áramra többet tud, az nem baj.
A feszültség egyezzen meg, egyenáramu egyen és legyen jó a csatlakozó bekötése (jó legyen a polaritása).
Nem tudom, mit jelent nálad a csatlakozó elromlás. A csatlakozó cseréje olcsó javítás.

#1583 Felhasználó inaktív   Ödipusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 24. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 12. 23. 22:50

Ha áramra többet tud, az nem baj.
A feszültség egyezzen meg, egyenáramu egyen és legyen jó a csatlakozó bekötése (jó legyen a polaritása).
Nem tudom, mit jelent nálad a csatlakozó elromlás. A csatlakozó cseréje olcsó javítás.

Köszönöm!
A csatlakozó odacsukódott egy ajtóba és meglapult.
Mindkét töltő gyári, azonos csatlakozóval.
Asus A7V600, AMD Athlon XP 2800+ 333MHz FSB 512k, ATI Radeon 9600 128MB 128bit Sapphire, Leadtek WinFast DV2000, RAM 1 Gb/400, HDD: Samsung 120  Gb

#1584 Felhasználó inaktív   Ödipusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 24. 21:38

Sziasztok!

Valahol már olvastam, hogy nem célszerű különböző töltöttségű akkumulátorokat egy készülékbe tenni. Hétvégén viszont kölcsön kellett adnom a négy Eneloop-ból kettőt. Aztán, hülye fejjel, csak összekevertem őket, nem tudom, melyikek a használtabbak.
Inkább süssem ki mindet és töltsem újra, vagy egyszer-egyszer elviselik a keverést?

#1585 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 14:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Ödipusz - Dátum: 2011. 01. 24. 21:38

Sziasztok!

Valahol már olvastam, hogy nem célszerű különböző töltöttségű akkumulátorokat egy készülékbe tenni. Hétvégén viszont kölcsön kellett adnom a négy Eneloop-ból kettőt. Aztán, hülye fejjel, csak összekevertem őket, nem tudom, melyikek a használtabbak.
Inkább süssem ki mindet és töltsem újra, vagy egyszer-egyszer elviselik a keverést?

Én kisütném őket egyformára, azzal nem ártasz nekik.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1586 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Ödipusz - Dátum: 2011. 01. 24. 21:38

Sziasztok!

Semmi bajuk nem lesz.
 aláírás
Spoiler

#1587 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 04. 18:09

Néhány hete megvan a Maha Powerex C9000 töltőm. Tudom ajánlani mindenkinek. Gyenkélkedő akkut is visszahozott az élők sorába néhány ciklus alatt (2500mAh akku első körben ~500mAh volt, majd 5 ciklus után már 1500mAh). Szép nagy kijelző, cellákat teljesen külön kezeli, töltőáramot is beleértve.

#1588 Felhasználó inaktív   bfoto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 13:08

Vettem egy IPC-1-et, adtak hozza 8db 2500-as Conrad akkut. Visszaolvastam ugyan, de nem sikerult megtalalnom, hogy az uj akksikat erdemes rogton refresh-re rakni, esetleg kezdjem el normalisan hasznalni? (Vakuba lesznek.) Milyen legyen a kisuto es a toltoaram az elso nehany ciklusban?

#1589 Felhasználó inaktív   lókötő 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 04. 03. 20:08

Üzenet megtekintéseIdézet: bfoto - Dátum: 2011. 03. 26. 13:08

Vettem egy IPC-1-et, adtak hozza 8db 2500-as Conrad akkut. Visszaolvastam ugyan, de nem sikerult megtalalnom, hogy az uj akksikat erdemes rogton refresh-re rakni, esetleg kezdjem el normalisan hasznalni? (Vakuba lesznek.) Milyen legyen a kisuto es a toltoaram az elso nehany ciklusban?

Tedd be egy 500mA-es töltésre és kezdés után nyomd át kisütésre. 250mA -el kisüt és 500-al feltölti, a végén kiíratva látod hogy elég van e benne, ha nem akkor megismételheted a műveletet. Új akkut nem kell refreshre tenni.

#1590 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 03. 20:43

sziasztok,

Elfogynak nemsokára az újratölthető AA méretű ceruzaakksijaim, mit érdemes most vásárolni?
Sima tölthető akksit ( pl. 2900mAh vagy annál nagyobb ha van? ) vagy Eneloop és társai lassan kisülő akksikat?
Használnám őket faliórához és vezeték nélkül egérhez egyaránt.

üdv, Péter
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1591 Felhasználó inaktív   lókötő 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 04. 03. 21:13

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2011. 04. 03. 20:43

sziasztok,

Elfogynak nemsokára az újratölthető AA méretű ceruzaakksijaim, mit érdemes most vásárolni?
Sima tölthető akksit ( pl. 2900mAh vagy annál nagyobb ha van? ) vagy Eneloop és társai lassan kisülő akksikat?

üdv, Péter

Csakis az Eneloopokat. Hiába nagyobb a kapacitás ha kisül belőle.Órához meg még inkább, hisz annak a fogyasztása kicsi. Én nem vagyok meggyőződve hogy stabil 2900-as van egyáltalán, sok a hamisítvány ráírni bármit lehet elbírja.Amikor túlmentek a 2400-on a stabilitás és az töltésmegtartás meredeken romlott.Nem véletlen hogy az Eneloopoknál visszavettek.

#1592 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 04. 04. 07:55

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2011. 04. 03. 21:43

sziasztok,

üdv, Péter

Én faliórához egy jó alkálit vennék inkább, ebben a pozícióban hosszú évet elmegy egy elem, még a legrégebbi ruszki faliketyegőmben is.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1593 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 04. 10:36

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 04. 04. 08:55

Én faliórához egy jó alkálit vennék inkább, ebben a pozícióban hosszú évet elmegy egy elem, még a legrégebbi ruszki faliketyegőmben is.

Nem tudom, te mit értesz jófajta alkáli alatt, de gyors guglizás után azt látom, alacsony önkisülésű aksit lehet akár 500Ft-ért is kapni, és legyen ez akár duplája, akár ötszöröse az elem árának, a kisebb környezetszennyezés miatt mindenképpen megéri ezt választani.

#1594 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 04. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2011. 04. 04. 11:36

Nem tudom, te mit értesz jófajta alkáli alatt, de gyors guglizás után azt látom, alacsony önkisülésű aksit lehet akár 500Ft-ért is kapni, és legyen ez akár duplája, akár ötszöröse az elem árának, a kisebb környezetszennyezés miatt mindenképpen megéri ezt választani.

Ha egy akku terhelése kisebb, mint saját önkisülése, akkor abba az akkuba belepumpált energia nagyobb része pocsékba megy. És az az energia sincs ingyen (most itt környezetvédelmi oldalról beszélünk, nem anyagiról), az élettartama sem feltétlenül lesz így hosszabb, hiszen ilyen használattal nem teszünk jót az akkunak ebből a szempontból. Minimum elgondolkozni érdemes ezen, de Topeti majd elmondja, hány évet mentek ezek az akkuk így, afelől meg nincs illúzióm, hogy az Eneloopok, akármilyen jók is, 5 évnél hosszabb alkatrész-élettartammal bírnának-majd meglátjuk.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1595 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 04. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 04. 04. 07:55

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2011. 04. 04. 10:36

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 04. 04. 12:32

Ha egy akku terhelése kisebb, mint saját önkisülése, akkor abba az akkuba belepumpált energia nagyobb része pocsékba megy. És az az energia sincs ingyen (most itt környezetvédelmi oldalról beszélünk, nem anyagiról), az élettartama sem feltétlenül lesz így hosszabb, hiszen ilyen használattal nem teszünk jót az akkunak ebből a szempontból. Minimum elgondolkozni érdemes ezen, de Topeti majd elmondja, hány évet mentek ezek az akkuk így, afelől meg nincs illúzióm, hogy az Eneloopok, akármilyen jók is, 5 évnél hosszabb alkatrész-élettartammal bírnának-majd meglátjuk.

Nah... Eddig csak alkáli elemmel ment a falióra, csak elvi felvetés volt, hogy érdemes-e akksikkal próbálkozni helyettük, de ha az önkisülés nagyobb, mint az óra terhelése, akkor maradok az alkálinál.
Amúgy 3 éve használok Sanyo Eneloop és Varta Ready2Use elemeket. Ezeket főleg a vezeték nélküli egérhez használom és azt tapasztaltam, hogy hiába van meg az Eneloopnak az IPC-1L töltőn mérve a kellő kapacitása, gyorsabban lemeríti az egér, mint a Vartát. Nektek hasonló vagy ezzel ellenkező tapasztalatotok van? Lehet hogy gyengélkedő eneloopokat sikerült annó bevásárolnom?
De csinálok egy kísérletet - feltöltök egy Eneloopot és kipróbálom, meddig bírja vele a falióra. Alkálival kb 2 évet bírt.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1596 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 04. 17:49

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 04. 04. 13:32

Igen, ehhez valóban hasznos lenne tudni, hogy mennyi a várható élettartama egy ilyen aksinak, mert az 1000, sőt 1500 újratöltés esetünkben nem túl releváns infó.
Mint ahogy azt sem tudnám megmondani, hogy a káraosanyag-tartalommal hogy állunk. Hiába használunk ötöd annyi elemet, ha annak százszor akkora a környezetkárosító hatása

#1597 Felhasználó inaktív   lókötő 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 04. 04. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2011. 04. 04. 17:48

Nah... Eddig csak alkáli elemmel ment a falióra, csak elvi felvetés volt, hogy érdemes-e akksikkal próbálkozni helyettük, de ha az önkisülés nagyobb, mint az óra terhelése, akkor maradok az alkálinál.
Amúgy 3 éve használok Sanyo Eneloop és Varta Ready2Use elemeket. Ezeket főleg a vezeték nélküli egérhez használom és azt tapasztaltam, hogy hiába van meg az Eneloopnak az IPC-1L töltőn mérve a kellő kapacitása, gyorsabban lemeríti az egér, mint a Vartát. Nektek hasonló vagy ezzel ellenkező tapasztalatotok van? Lehet hogy gyengélkedő eneloopokat sikerült annó bevásárolnom?
De csinálok egy kísérletet - feltöltök egy Eneloopot és kipróbálom, meddig bírja vele a falióra. Alkálival kb 2 évet bírt.

" feltöltök egy Eneloopot és kipróbálom, meddig bírja vele a falióra. Alkálival kb 2 évet bírt"

Nicsen értelme az elem akkor termeli az áramot a fémből és az elektrolitból amikor fogyasztó van rajta. És a tartós elemnél inhibitor van hozzátéve ami megakadályozza hogy az elem fogyasztás nélkül "megegye" magát.Régen olyan elemek voltak amik az asztalra letéve is kimerültek egy két hónap alatt mert a kémiai folyamatokat nem gátolta semmi.A tartós elemnél ez gátolva van.Viszont épp emiatt az amper pillanatnyi leadása kisebb meg az elemnek a belső ellenállása is nagyobb.Ezért az akkuk a nagyobb pillanatnyi áramigénynél és a rángatásnál jobbak.A fényképezőgépek meg nagyon rángatják az áramforrást, ezért nem mennek többnyire a legdrágább tartós elemmel se.

#1598 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 04. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: lókötő - Dátum: 2011. 04. 04. 19:39

" feltöltök egy Eneloopot és kipróbálom, meddig bírja vele a falióra. Alkálival kb 2 évet bírt"

Nicsen értelme az elem akkor termeli az áramot a fémből és az elektrolitból amikor fogyasztó van rajta. És a tartós elemnél inhibitor van hozzátéve ami megakadályozza hogy az elem fogyasztás nélkül "megegye" magát.Régen olyan elemek voltak amik az asztalra letéve is kimerültek egy két hónap alatt mert a kémiai folyamatokat nem gátolta semmi.A tartós elemnél ez gátolva van.Viszont épp emiatt az amper pillanatnyi leadása kisebb meg az elemnek a belső ellenállása is nagyobb.Ezért az akkuk a nagyobb pillanatnyi áramigénynél és a rángatásnál jobbak.A fényképezőgépek meg nagyon rángatják az áramforrást, ezért nem mennek többnyire a legdrágább tartós elemmel se.

Mértem múltkor ceruzaelemeket, alkálikat, és új korukban bizony kiszaladt belőlük 10-15A RZ-ben (ezúton sem ajánlok senkinek ilyen kísérletezgetést!). Meg is lepődtem, hogy új korában ilyen kicsi a belső ellenállása. Persze ez elkezd szépen növekedni használat során, míg akkunál relatív konstans marad. Egyébként az újabb és pláne az egyszerűbb digitgépek egész jól tolerálják az alkáli elemeket.

#1599 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 13:57

Nem találom az eneloop-okat (három hónapja költöztünk és már csak 2 volt belőle, most végleg eltűntek még azok is)
úgyhogy nem tudom összehasonlitani már a vartákkal többé. Viszont vennem kellene 4db akksit, de melyiket válasszam?

Szerkesztette: topeti 2011. 04. 11. 13:58 -kor

#1600 Felhasználó inaktív   lókötő 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 04. 11. 19:24

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2011. 04. 11. 13:57

Nem találom az eneloop-okat (három hónapja költöztünk és már csak 2 volt belőle, most végleg eltűntek még azok is)
úgyhogy nem tudom összehasonlitani már a vartákkal többé. Viszont vennem kellene 4db akksit, de melyiket válasszam?

Ez nem kérdés Eneloop. A Vartákkal miért akarod összehasonlítani, nem sok értelme.

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.