HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 18. 12:27

Ez utóbbi változat nem volt sehol kitáblázva, sőt az akkus változaton néztem a felcimkézett árat.
De egy ezrest megér egy készlet akku nem?
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#582 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 12:59

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 13:27

Hát, amikor itt a bolhán 2000-ért vehetsz Varta Ready2Use-t, akkor egy ilyen 'Endurance' valamiért nem biztos, hogy adnék egy ezrest.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#583 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2008. 01. 18. 14:31

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 13:27

Ez utóbbi változat nem volt sehol kitáblázva, sőt az akkus változaton néztem a felcimkézett árat.

Nekem a noname Conrád akkuk amiket a töltőhöz adtak 3 éve még mindíg jók. Egy 2600-as Ansmann garnitúrát pár hét múlva kidobhattam.

#584 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 20. 21:11

Szeretném segítségeteket megköszönni, megérkezett az IPC-1L töltő, be is volt vetve élesben, nagyon szuper az egész és tök egyszerű kezelni. Olyan kérdésem lenne, hogy ha teszem azt full-on vannak a Ni-Mh-s akksik és éjjelre mondjuk kiveszem őket, akkor 1-2 nap után nyílván már X százalékot merültek. Gond-e, hogy ilyen "természetes" merülés után visszarakom tölteni az elemet és nem kisütéssel kezdem a dolgot, szóval ennyi rátöltés okoz-e neki gondot?

Üdv.: Milán
:)

#585 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 01. 20. 21:50

"Gond-e, hogy ilyen "természetes" merülés után visszarakom tölteni az elemet és nem kisütéssel kezdem a dolgot, szóval ennyi rátöltés okoz-e neki gondot?"

Na ez az amit nem szabad csinálni! Olyan memóriaeffektusos lesz az akku hogy na! Ha kimerül a gépben akkor feltöltheted, de önkisülést pótolni nagy marhaság, akkor inkább hagyd a töltőben csepptöltésen több napig. A töltő a Full jelzésnél csepptöltést csinál 20- 25 mA-el!  Az Eneloop NiMH akkut nem ajánlatos viszont csepptötésen hagyni.

Rátölteni a Li-ion akkura lehet!

Szerkesztette: ottokar 2008. 01. 20. 21:57 -kor

#586 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 09:45

Értem, köszönöm a felvilágosítást. Pont ettől tartottam. Mellesleg most raktam be tölteni a korábban említett GP elemeket, amikkel nem indult a fényképezőgép, és látom, hogy az egyik hibás (null-t ír ki rá). :(
:)

#587 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 01. 21. 16:28

Idézet: mhorvat - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 10:45

Értem, köszönöm a felvilágosítást. Pont ettől tartottam. Mellesleg most raktam be tölteni a korábban említett GP elemeket, amikkel nem indult a fényképezőgép, és látom, hogy az egyik hibás (null-t ír ki rá). :(

Már valahol írtam hogy az IPC ha túl van merítve az akku döglöttnek nyilvánítja. Ilyenkor be kell az akkukat egy mezei töltőbe tenni amíg megindul a töltésük és utána kell az IPC-be tenni akkor elkezdi tölteni őket. A végén a kapacitáskijelzésnél úgy is látod hogy az akku vett e fel érdemi töltést,ha nem akkor kidobhatod. A full jelzés nem azt jelenti hogy az akku a kapacitásának megfelelő értéken van hanem azt hogy nem vesz fel több töltést.
Egy megkezdett töltést lehet folytatni csak azt nem szabad hogy merülni hagyom és arra töltök rá.

Szerkesztette: ottokar 2008. 01. 21. 16:31 -kor

#588 Felhasználó inaktív   Ádyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 14:48

Érdekes: Érkezett hozzám ANSMANN 2850-es AA és 1100 mAh-s AAA. Próbálta ezeket már valaki? Én nem szívesen bontanám fel, mert utána már nem tudnám újként hírdetni, de azért mégis furdal a kiváncsiság, hogy mit tudhat az IPC1-L töltőmben.
Ansmann oldalát bogarászva, a fizikai méreteik egy mm-rel sem nagyobbak mint a régebbi modelleknek.
Mégis elvileg többet tud. Vagy ennyire nagy lenne az arca a gyártónak, hogy rá meri írni? Eddig csak gagyi GOMKO-t meg ilyesmit láttam ekkora számmal ellétva.
(4db) VARTA PROFESSIONAL 2700 mAh ceruza akksi 3000 Ft! (4db) VARTA PROFESSIONAL R2U 2500 mAh ceruza akksi 2600 Ft! (4db) VARTA vagy KODAK Ready 2 Use 2100 mAh ceruza akksi 2000 Ft! (4db) DURACELL STAY CHARGED R2U 2000 mAh ceruza akksi 2000 Ft! (4db)VARTA PROFESSIONAL 1000 mikro ceruza akksi 2500 Ft! (4db)VARTA POWER 1000 vagy R2U 800 mAh mikro ceruza akksi 2000 Ft!

#589 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 21:43

Idézet: mhorvat - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 9:45

Meddig álltak? Valószínűleg annak az egynek túl nagy az önkisülése. Töltsd fel őket, és 3 nap állás után tedd be discharge refresh-re. Miután az első discharge lement, le tudod olvasni a kisütött értékeket (egészen a 2. discharge végéig ezeket az értékeket mutatja, de az első discharge utáni charge refresh jelzésnél már átválthatsz charge-ra, csak előtte el ne felejtsd leolvasni az értékeket). Ha ez az egy nagyon le van maradva, akkor kuka. De az sem jó, ha a kisütés kezdetén jóval alacsonyabb feszültséget mutat erre az akkura, mint a többire, mert akkor kevésbé terhelhető, ami a fényképezőnek szintén nem fog tetszeni.

#590 Felhasználó inaktív   mephi01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 09:19

Sziasztok!

Ma megyek IPC-1L-t venni a Conradba, és kellene hozzá 4 vagy 8 ceruza akkumulátor.

Erről mit gondoltok?

8db 2300-as "Conrad tipusu" akku, es egy VC555 multiméter együtt 5e HUF.

Kérdés, hogy ezek az aksikat megéri-e megvenni, a multiméter nem létszükséglet, de ha már adnak, lehet hogy hasznát venném.

Külön a multiméter 1500 Ft,tehát 3500-ért lenne 8 db akksim.

Szerkesztette: mephi01 2008. 01. 28. 09:27 -kor

#591 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 13:28

Idézet: mephi01 - Dátum: 2008. jan. 28., hétfő - 9:19

Sziasztok!

Ma megyek IPC-1L-t venni a Conradba, és kellene hozzá 4 vagy 8 ceruza akkumulátor.

Erről mit gondoltok?

8db 2300-as "Conrad tipusu" akku, es egy VC555 multiméter együtt 5e HUF.

Kérdés, hogy ezek az aksikat megéri-e megvenni, a multiméter nem létszükséglet, de ha már adnak, lehet hogy hasznát venném.

Külön a multiméter 1500 Ft,tehát 3500-ért lenne 8 db akksim.

Én inkább vennék hozzá 4db Eneloop akkut.
Nekem nagyon bejöttek.

Szerkesztette: Kicsiati 2008. 01. 28. 13:29 -kor

Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#592 Felhasználó inaktív   mephi01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 13:36

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2008. jan. 28., hétfő - 13:28

Én inkább vennék hozzá 4db Eneloop akkut.
Nekem nagyon bejöttek.

Végül IPC-1 lett belőle, a hozzá kapott 4 Conrad-féle akkuval.
Meglátom, hogy hogy teljesítenek, és legfeljebb veszek hozzá egy pakk másikat, ha nem lesz jó.

#593 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 13:45

Amióta 500 Ft egy 2100-as Ready2Use az Auchanban, azóta mást nem veszek. Ár/érték arányban szerintem verhetetlen. Remélem hosszú távon sem bánom meg. :cool:

Ui: Bár nem nagyon használom az IPC-1-hez kapott 2500-as Conrad akkukat, így tényleges használati tapasztalatom nincs, de kis önkisülésük és normális terhelhetőségük miatt azok is jónak tűnnek. Igazából jópár hónap (talán fél év is) kell ahhoz, hogy a Ready2Use-ok kapacitásban beelőzzenek. Mégis nyugodtabban használom a Ready2Use-okat. Persze az Eneloop dupla áron nyilván jobban teljesít.

Szerkesztette: netmanus 2008. 01. 28. 13:49 -kor

#594 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 18:34

Nem olyan rosszak a Conrad akkuk. Nekem is van egy pakk amit még a régi UFC-5-ös töltőhöz adtak.
Viszont lassan (500mA) kell töltenem, mert ha felmelegszik, akkor elkezd pattogni az egyik.
Van Ready2Use akkum is. Még nem hasonlítottam össze az Eneloop-al, de meg fogom tenni.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#595 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 10:17

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2008. jan. 28., hétfő - 19:34

Van Ready2Use akkum is. Még nem hasonlítottam össze az Eneloop-al, de meg fogom tenni.

valahol a 2tő között lesz, hagyományos felépítés, csak a cellák belső szigetelését javították, allás közben gyengül kissé kémiailag, az eneloopot viszont a kémiai stabilitásban javították.

#596 Felhasználó inaktív   Snakeiboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 12:13

Ki tudna nekem valaki bovebben fejteni pontossan mit is jelent a cseptoltes??? Marmint kicsit muszakilag, mert szeretnek venni en is eneloop aksikat es van egy hama toltom ami 2orat gyorstoltesen van aztan 4orat normal aztan ugynevezett Trickle(gondolom ez itt a csepptoltes :) ) es hat nem szeretnem kinyirni az akukat. Elore is koszi a valaszt.

#597 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 16:57

Nem tűnik túl jó töltőnek. Ha jól értem bután tölti az akkut akkor is, ha az 80%-ig tele volt, és úgy került bele. Én Eneloophoz automata töltőt vennék, de ha nem akarsz, akkor számolgatnod kell, hogy mennyi megy bele (milyen áramerősségekkel tölt a töltőd?), és előtte megfelelő szintre ki kell sütni (akár egy digitális fényképező vagy discman is megteszi, csak ne lámpa legyen ;) ).

Talán valaki más pontosan leírja, hogy mi történhet az akkuban. Túltöltésnél elsősorban a melegedés okoz károkat az akkuban, de ez csepptöltésnél nyilván nem áll fenn, úgyhogy a miért ne hagyjuk csepptöltésen az Eneloopot kérdésre nem ez a válasz.

#598 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 02. 07. 17:56

Idézet: Snakeiboy - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 13:13

Ki tudna nekem valaki bovebben fejteni pontossan mit is jelent a cseptoltes??? Marmint kicsit muszakilag, mert szeretnek venni en is eneloop aksikat es van egy hama toltom ami 2orat gyorstoltesen van aztan 4orat normal aztan ugynevezett Trickle(gondolom ez itt a csepptoltes :) ) es hat nem szeretnem kinyirni az akukat. Elore is koszi a valaszt.

Én nem láttam olyan töltőt még ami a töltés elején nagy áramerősséggel tölt majd utána kisebbel és a végén csepptöltéssel. Pedig láttam egyet kettőt. Nincs semmi értelme. Mi a gyorstöltés? Ha négy órán belül feltölti az akkut a töltő egy kb 2400mAh-ás akkunál? Nem mert készítettek olyan töltőt is ami egy óra alatt tölti fel, ami evidensen 4x akkora árammal kell hogy töltsön. Ezek szerint meghatározhatatlan a gyorstöltés mert egy van mennyi árammal töltöm egységnyi idő, mondjuk egy óra alatt, az akkut. Rájöttek hogy a sok Amperrel való töltés egy ceruzaakkunak sem jó, lecsengett ez a gyorstöltés mánia. A csepptöltés 15-20mA-el való töltés ami az esetleges önkisülés pótlására találtak ki, hogy a használatbavételre ne merüljön le az akku. Az Eneloopnak egy két hónapon belül jelentéktelen az önkisülése ezért a csepptöltése értelmetlen. A gyártó nem ajánlja.De ez nem azt jelenti hogy a feltöltődés után nem lehet rajta egy két óráig csak sokkal tovább ne legyen rajta. De azért 500mAh-nál többel nem kell tölteni mert biztosan erősen lerövidül az élettartama.

Szerkesztette: ottokar 2008. 02. 07. 18:37 -kor

#599 Felhasználó inaktív   Snakeiboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 18:51

Idézet: netmanus - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 15:57

Nem tűnik túl jó töltőnek. Ha jól értem bután tölti az akkut akkor is, ha az 80%-ig tele volt, és úgy került bele. Én Eneloophoz automata töltőt vennék, de ha nem akarsz, akkor számolgatnod kell, hogy mennyi megy bele (milyen áramerősségekkel tölt a töltőd?), és előtte megfelelő szintre ki kell sütni (akár egy digitális fényképező vagy discman is megteszi, csak ne lámpa legyen ;) ).

Talán valaki más pontosan leírja, hogy mi történhet az akkuban. Túltöltésnél elsősorban a melegedés okoz károkat az akkuban, de ez csepptöltésnél nyilván nem áll fenn, úgyhogy a miért ne hagyjuk csepptöltésen az Eneloopot kérdésre nem ez a válasz.

Tisztaban vagyok vele hogy kicsit butacska, de a matek az erossegem szal nem lesz gond a szamolassal. A kerdesem csak annyi ha kiszamolom az idot akkor minden ok lesz. nemhogy ket het alat kifingassa az uj elemjeimet. Sima akuval eddig hibamentessen mukodott.
Amugy ez a toltom: http://www.gsm4u.cz/nabijecka-hama-46541-p...e-clanek745.htm

#600 Felhasználó inaktív   ToBeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 11:57

Hello
Azt szeretném kérdezni hogy a 2500mAh kapott töltővel tudom-e tölteni a most vásárolt 2700mAh aksikat?
És hogy félig lemerűlt aksikra ha rátöltök lessz-e valami baja?

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.