Idézet: mhorvat - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 15:39
Sziasztok!
Lehet amatőr a kérdés, de mint hétköznapi vásárló, kicsit ledöbbentem.
Történt ugyanis, hogy a digitális fényképezőgépben lévő 4 db Panasonic 1,5V-os AA-s akkumulátor már igen gyengén muszikált teljes töltöttségen is, ezért gondoltam veszek bele új elemeket. A többszáz féle elem között (Duracell, Varta, Energizer, minden volt ott) nem találtam 1,5V-os újratölthető ceruzaelemet

A digigép pedig az 1,2V-os GP elemekkel egyszerűen nem kapcsol be. Mit gondoltok, lehet, hogy kifogtam egy érintkezőhibás csomagot (vagy darabot), vagy tényleg nem elég neki (Canon PS S1 IS) ?
Köszi a segítséget előre is!
Üdv.
A fényképezőhöz adták az alkáli akkukat (RAM), vagy te vetted? Ha az előbbi, akkor szinte biztos, hogy keresned kell valahol alkáli RAM akkut, mert csak azzal megy a fényképező.
Gondolom van külön töltője, mivel az alkáli akkuk töltése eltér a nickelesekétől.
1. Lehet, hogy ez a töltő csak 1,5V-os akkukhoz való, és ezzel próbáltad feltölteni az NiMH akkukat, amik így nem lettek rendesen feltöltve. Vagy sima töltővel töltötted, és nem elég sokáig.
2. Az NiMH-kat rendesen feltöltötted, és tényleg nem elég neki az NiMH. Bár ezt kétlem, mivel terheléskor egy frissen feltöltött NiMH nagyobb feszültséget is produkálhat egy alkálinál (legalábbis egy jó állapotú NiMH). Azaz rendesen feltöltve mindenképp el kéne vinnie a fényképezőt (szerintem).
3. Az NiMH-k között van egy-két hibás darab. Lehet, hogy vesz fel töltést, lehet, hogy a feszültsége üresjáratban jó, de ha terhelésre sokat esik, akkor fényképezőbe nem jó.
Szerintem próbálj meg kölcsönkérni tuti jó, feltöltött NiMH-t vagy NiCd-t, és ha azzal sem megy, akkor mehet a keresgélés alkáli RAM akkuk után.
Szerk.: Katt ide a fényképeződ adatlapjának megjelenítéséhez. 4 elemet mellékelnek, de NiMH akku használatával a képek többszörösét lehet elfényképezni egy töltéssel az elemekhez képest. Tehát valami bibi van az NiMH-iddal. Ha újak vétele mellett döntesz, akkor mindenképp az új generációból válassz (Varta Ready2Use, Sanyo Eneloop, GP ReCyko, stb.)! A Ready2Use darabját 500 Ft-ért megúszhatod, ha az Auchan pénztárainál keresgélsz.
Szerkesztette: netmanus 2008. 01. 11. 17:17 -kor