HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 18. 21:38

Idézet: netmanus - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 22:48

Pedig egyszerű: mert úgy csak 500 mA-rel tölt! Azaz nem muszáj a gyorsabb 1A-es töltést használni. Az én szobámban van egy gép, az bármikor szolgáltatja az usb-n az 500 mA-t (más kérdés, hogy nem használom). Akinél szintén van gép, annak tök mindegy, hogy a 220V-ba, vagy a gép hátuljába dugja a töltőt (mivel a gépet be sem kell kapcsolni hozzá).

Egyébként pedig tölthetne 1A-rel is, ha 2 usb portra kapcsolódna. Egyes mobil hdd-k is így oldják meg a szükséges áramot (mások pedig külső táppal; és van néhány, ami megelégszik az 500 mA-rel).

Szerintem meg lehet USB-rol 1A-s toltoaram,de csak 1 cellanak,2-nek mar csak a fele.Az USB tud szallitani
+5V*0.5A teljesitmenyt.A cellak jo estben 1,5V es 2V kozott vegeznek.Vegyuk a legrosszabbat +2V.
Az 2W, az USB tol 2,5W johet  az-az 500mW marad a kapcsolouzemu tapra.Ez 80% hatasfok.Ma mar rohogve csinalnak 90-95% hatasfoku tapokat.Szoval nem lehetetlen a dolog,de azt nem tudom hogy az a
masina tudja-e.
Itt jon be az a teny hogy nem minden PC tudja szallitani az 5V 500mA-et USB-en keresztul.
Joeapi

#542 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 22:29

Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 21:38

Itt jon be az a teny hogy nem minden PC tudja szallitani az 5V 500mA-et USB-en keresztul.

Én azt hittem, hogy ez szabvány. Mármint a min. 500 mA, gondolom egy gép többet is adhat le. Van egy usb-s vinyóm, amihez 1,7A-es 5V-os tápot adtak. Van olyan gép, amelyiken táp nélkül is elindul usb-ről (a legtöbbön persze nem), ha jól sejtem 0,5A nem lenne elég a felpörgetéshez.

Szerkesztette: netmanus 2007. 12. 18. 22:32 -kor

#543 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 12. 18. 23:59

Idézet: netmanus - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 23:29

Én azt hittem, hogy ez szabvány. Mármint a min. 500 mA, gondolom egy gép többet is adhat le. Van egy usb-s vinyóm, amihez 1,7A-es 5V-os tápot adtak. Van olyan gép, amelyiken táp nélkül is elindul usb-ről (a legtöbbön persze nem), ha jól sejtem 0,5A nem lenne elég a felpörgetéshez.

Én mindenesetre nem merném az alaplapom épségét kockáztatni.

#544 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 13:44

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 23:59

Én mindenesetre nem merném az alaplapom épségét kockáztatni.

Én bízok benne, hogy a megfelelő korlátozásokat beépítették az alaplapba. Nem hinném, hogy túlterhelhető lenne.

#545 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 20. 08:06

Rendelkezem egy ilyen Yellowstone nevű töltövel.230 V-os hálózati feszültségről,12 V DC-ről(szivargyújtó) és USB-ről üzemeltethető.Eszembe nem jutna USB-ről használni,hisz a szobában mindig van elérhető hálózati feszültség forrás(közkeletüen:konnektor).Autóban ott van a szivargyújtó.Laptopról lenne értelme,de ott meg a gép működtetésére használjuk az akku energiáját és nem egy másik akku töltésére!  Megprobáltam logikusan gondolkodni.Nem értem miért kell ezt a jó kis töltöt USB portról üzemeltetni?!  :think:

#546 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 22. 00:06

Idézet: wwg - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 8:06

Rendelkezem egy ilyen Yellowstone nevű töltövel.230 V-os hálózati feszültségről,12 V DC-ről(szivargyújtó) és USB-ről üzemeltethető.Eszembe nem jutna USB-ről használni,hisz a szobában mindig van elérhető hálózati feszültség forrás(közkeletüen:konnektor).Autóban ott van a szivargyújtó.Laptopról lenne értelme,de ott meg a gép működtetésére használjuk az akku energiáját és nem egy másik akku töltésére!  Megprobáltam logikusan gondolkodni.Nem értem miért kell ezt a jó kis töltöt USB portról üzemeltetni?!     :think:

Ha még mindig ugyanarról beszélünk (nem tudom miért olyan nehéz megérteni): mert egy akkunak jobb, ha 500 mA-rel töltik, mint 1A-rel. Hálózatról 1A-rel töltődik, usb-ről 500 mA-rel. Ennyi.

#547 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 13:29

Nem tudom mérted-e,hogy valóban 500 mA-rel tölt USB-ről? Az USB 5 V-os feszültséggel, 0,5 A-es áramerősséget szolgáltat.Ez 2,5 VA mondhatjuk 2,5 Watt.Nem tudom,hogy a kis Yellowstone mennyi teljesítményt igényel.Nem is ez a kérdés.A hozzá adott USB csatlakozós töltő vezeték ugyanoda csatlakozik mint a szivargyújtos töltőkábel.Tehát nem tud különbséget tenni a kábelek között.Ha van korlátozás akkor az PC alaplap áramgenerátoros védelme lehet.Valószínűleg. Ez a töltő hálózatról  1A-rel tölt.Igencsak melegíti az akksikat.Én egy P2 hűtőbordával hűtöm azokat.Hatékony módszer.Én soknak tartom alap esetben az 1A-es töltést ceruza akkunál.IPC-vel 500 mA-es áramot szoktam választani.Végkövetkeztetés :Én hálózatról töltök vele és nem PC-ről. B.U.É.K.

#548 Felhasználó inaktív   GeRGelu: 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 13:55

Hali!

Mennyire erdemes foglalkozni noname akksikkal? Amit diszkontaruhazak szoktak akciozni (pl. a +ban lesz most akciosan 4db 800mAh-s AAA vagy 599-ert)
Vagy arany kozeput, pl. X4Energy 950-es AAA 1590-ert? (en olyan 850 magassagaban mertem a kapacitasukat)
A Varta, Ansmann, Eneloop kisse magasabb arkategoria. Meger annyit a markasabb - ami valszinuleg kozelebb is all a nevleges kapacitashoz?
Nekem halt mar be markas es noname is, hasonlo aranyban. (egy korrektebb varta meritos toltom van, csatornankenti kezelessel)

Anno olvastam olyan velemenyt is, hogy draga tolto - olcso akkis a megfelelo kombo.
Elore is kosz a valaszokat.

Szerkesztette: GeRGelu: 2007. 12. 30. 13:56 -kor

#549 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 12. 30. 14:34

Idézet: GeRGelu: - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 14:55

Hali!

Mennyire erdemes foglalkozni noname akksikkal? Amit diszkontaruhazak szoktak akciozni (pl. a +ban lesz most akciosan 4db 800mAh-s AAA vagy 599-ert)
Vagy arany kozeput, pl. X4Energy 950-es AAA 1590-ert? (en olyan 850 magassagaban mertem a kapacitasukat)
A Varta, Ansmann, Eneloop kisse magasabb arkategoria. Meger annyit a markasabb - ami valszinuleg kozelebb is all a nevleges kapacitashoz?
Nekem halt mar be markas es noname is, hasonlo aranyban. (egy korrektebb varta meritos toltom van, csatornankenti kezelessel)

Anno olvastam olyan velemenyt is, hogy draga tolto - olcso akkis a megfelelo kombo.

Nem egyértelmű hogy a noname-ok rosszak. Én jártam márkás akkuval hogy szemét volt nem is egyszer. Az eneloop nem a márkája miatt jó hanem kicsi nagyon az önkisülése, nem merül le a gépben. Ócska töltőt nem érdemes venni. Az IPC-k nagyon jók. Az IPC-1L nem is drága.

#550 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 12:10

Idézet: GeRGelu: - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 13:55

Hali!

Nekem eddig bejöttek a noname akksik. Nem rosszabbak, mint a márkásak, bár lehet, hogy nem hozzák a rájuk írt kapacitást. Pl. a 950-es nem tudom milyen nevű AAA-k úgy 750-800 körül lehetnek (már nem emlékszem pontosan, régebben leteszteltem őket IPC-vel), de ez az egyetlen negatívum, mert az önkisülésük és terhelhetőségük jó. De pl. a régebben piacon vásárolt 1800-as Cyberpow AA akkuk némelyike még meg is haladta a névleges kapacitást (igaz azok között meg nagyobb volt a szórás, ami nem annyira jó, inkább legyenek egyformán gyengébbek).

Nem tudom milyen akku lehet, aminek darabja 150 Ft, de nem nagy kockázat, ennyiért jobb tartós elemet sem kapni. Talán én is beszerzek egy adaggal, a kíváncsiság miatt.  :D

Szerk.: Megnéztem a szórólapját (itt megtekinthető), a többi méret árai is figyelemreméltóak: 9V-ost 500Ft-ért, C és D méretekben pedig 500 és 600 Ft-ért vesztegetik darabját. Egyedül a 2400-as AA 375 Ft-os ára nem annyira jó, 500 Ft-ért jobban megéri az auchanos 2100-as Ready2Use.
(Aki szintén venni akar: az akció jan. 2-től 6-ig tart.)

Szerkesztette: netmanus 2008. 01. 02. 12:21 -kor

#551 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 18:48

El is felejtettem, hogy Magyarországon vagyunk. Voltam egy Plusban, de persze az akció első napján délután 5-kor már se 9V-os, se AAA akku nem volt (csak D és AA méretben voltak), és jönni sem fog további szállítmány. Hogy miért nem bűntetik meg az olyan üzleteket, ahol 10 db.-os készletre ki merik írni, hogy akció (na jó, a 10 db. talán kicsit túlzás, de csak kicsit). Egyszerűen felháborító, hogy milyen pofátlan módon próbálják egyes üzletek elcsábítani a vevőket. Még jó, hogy csak kb. 5 perces kitérőt jelentett.

Régebben felírtam, hogy mit is mértem a 950-es noname akkuknál, hát rosszul emlékeztem: 660 és 730 mAh között volt a kapacitásuk (a márkája Gomko). Ez 1 hét után 586-644 mAh, 5 hét után 447-557 mAh közé esett. Nem olyan rossz, de nem is olyan jó (a 850-es GP-imnek sokkal nagyobb az önkisülésük, bár azok régebbi darabok, és régebben normál 150mA-es töltővel voltak töltve).

Az X4Energy nem tudom mennyire jó, és hozza-e a ráírt adatokat, de én akkor már inkább a Varta Ready2Use mellett döntenék, annak 650 darabja (2 db. 1290 Ft az Auchanban a kasszáknál), és 790-840 mAh-t ad friss töltés után, 1 hónap  után meg 664-693 mAh-t. Én csak kíváncsiságból vettem magamnak, de azért biztos jó lesz valamire.  :cool:  Azóta vettem még 2-t, ezek épp bent vannak kisütés alatt, pont 3 hónapot álltak a megvétel, és az első feltöltés óta. Holnap megírom, azokban mennyi szufla maradt, hátha érdekel valakit.

#552 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 22:12

Valószínűleg már a nyitáskor sem volt más... Jártunk már így a Plussal, ami nem kaja, és akciós, az sokszor nem is kapható.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#553 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 22:23

Idézet: netmanus - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 18:48

(na jó, a 10 db. talán kicsit túlzás, de csak kicsit).

Tényleg túlzás, én mentem reggel 9 felé műszaki cuccért és nem volt, rákérdeztem mennyi volt? 3-at kaptunk! :omg:

#554 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 08:26

Idézet: Bucy - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 22:23

Tényleg túlzás, én mentem reggel 9 felé műszaki cuccért és nem volt, rákérdeztem mennyi volt? 3-at kaptunk! :omg:

Nem semmi. :reklamacio: Ezt azért nem gondoltam volna.

#555 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 19:49

Ready2Use kapacitások (AAA 800 mAh), 2 db.:
Teszt: 782, 818 mAh
3 hónap után: 657, 686 mAh

Nem olyan rossz, 15% körüli az önkisülésük 3 hónap alatt.

#556 Felhasználó inaktív   Ryzy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 09. 13:36

Mikor a fiam 2007.nov.-ében megvette a BC_700-ast(IPC-1L),élből a 18(AA)-ból 7-et adott ide,hogy kuka.
-Eltettem.
Aztán jött a karácsony és egy Ansmann Energy 4-et kaptam.
Naná,hogy beletettem a kukába szánt aksikat.
A 7db-ból 3 visszament a BC_700-ba discharge-charge.
-Az 1800-as Minwába belepumpált 19xx-at,az egyik 2000-es unirossba 21xx-at, a másikba 17xx-at.
A fekete leves, hogy ezek az aksik a fiókban egy hét alatt a kapacitásukjelentős részét elvesztik.
Még visszateszem ezeket az Ansmannba egy kis utókezelésre, majd az IPC-be refresh-re.
  Mit szóltok ehhez?

#557 Felhasználó inaktív   Ádyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 15:29

Nagy ötlet. :)
(4db) VARTA PROFESSIONAL 2700 mAh ceruza akksi 3000 Ft! (4db) VARTA PROFESSIONAL R2U 2500 mAh ceruza akksi 2600 Ft! (4db) VARTA vagy KODAK Ready 2 Use 2100 mAh ceruza akksi 2000 Ft! (4db) DURACELL STAY CHARGED R2U 2000 mAh ceruza akksi 2000 Ft! (4db)VARTA PROFESSIONAL 1000 mikro ceruza akksi 2500 Ft! (4db)VARTA POWER 1000 vagy R2U 800 mAh mikro ceruza akksi 2000 Ft!

#558 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 01. 09. 16:36

Idézet: Ryzy - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 14:36

Mikor a fiam 2007.nov.-ében megvette a BC_700-ast(IPC-1L),élből a 18(AA)-ból 7-et adott ide,hogy kuka.
-Eltettem.
Aztán jött a karácsony és egy Ansmann Energy 4-et kaptam.
Naná,hogy beletettem a kukába szánt aksikat.
A 7db-ból 3 visszament a BC_700-ba discharge-charge.
-Az 1800-as Minwába belepumpált 19xx-at,az egyik 2000-es unirossba 21xx-at, a másikba 17xx-at.
A fekete leves, hogy ezek az aksik a fiókban egy hét alatt a kapacitásukjelentős részét elvesztik.
Még visszateszem ezeket az Ansmannba egy kis utókezelésre, majd az IPC-be refresh-re.
  Mit szóltok ehhez?

Az alapvető tulajdonsága minden IPC-nek hogy a túlmerített akkukat döglöttnek nyilvánítja. Ezért egy mezei töltővel meg kell piszkálni az akkut és akkor bele lehet tenni.A nagy önkisülés nem gyógyítható betegség mert az áramszivárgás (részleges zárlat) miatt van.Refresh-el csak az akku kémiai állapotán lehet valamit javítani az önkisülés fizikai.Nem szükséges teljes refresh-t csinálni elég egyszer kétszer kisütést+töltést csinálni.Előfordulhat hogy a refresh egy hétig is megy az az akku már...

Szerkesztette: ottokar 2008. 01. 09. 16:42 -kor

#559 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 15:39

Sziasztok!

Lehet amatőr a kérdés, de mint hétköznapi vásárló, kicsit ledöbbentem.

Történt ugyanis, hogy a digitális fényképezőgépben lévő 4 db Panasonic 1,5V-os AA-s akkumulátor már igen gyengén muszikált teljes töltöttségen is, ezért gondoltam veszek bele új elemeket. A többszáz féle elem között (Duracell, Varta, Energizer, minden volt ott) nem találtam 1,5V-os újratölthető ceruzaelemet :eek: A digigép pedig az 1,2V-os GP elemekkel egyszerűen nem kapcsol be. Mit gondoltok, lehet, hogy kifogtam egy érintkezőhibás csomagot (vagy darabot), vagy tényleg nem elég neki (Canon PS S1 IS) ?

Köszi a segítséget előre is!

Üdv.
:)

#560 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 17:12

Idézet: mhorvat - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 15:39

Sziasztok!

Lehet amatőr a kérdés, de mint hétköznapi vásárló, kicsit ledöbbentem.

Történt ugyanis, hogy a digitális fényképezőgépben lévő 4 db Panasonic 1,5V-os AA-s akkumulátor már igen gyengén muszikált teljes töltöttségen is, ezért gondoltam veszek bele új elemeket. A többszáz féle elem között (Duracell, Varta, Energizer, minden volt ott) nem találtam 1,5V-os újratölthető ceruzaelemet :eek: A digigép pedig az 1,2V-os GP elemekkel egyszerűen nem kapcsol be. Mit gondoltok, lehet, hogy kifogtam egy érintkezőhibás csomagot (vagy darabot), vagy tényleg nem elég neki (Canon PS S1 IS) ?

Köszi a segítséget előre is!

Üdv.

A fényképezőhöz adták az alkáli akkukat (RAM), vagy te vetted? Ha az előbbi, akkor szinte biztos, hogy keresned kell valahol alkáli RAM akkut, mert csak azzal megy a fényképező.
Gondolom van külön töltője, mivel az alkáli akkuk töltése eltér a nickelesekétől.

1. Lehet, hogy ez a töltő csak 1,5V-os akkukhoz való, és ezzel próbáltad feltölteni az NiMH akkukat, amik így nem lettek rendesen feltöltve. Vagy sima töltővel töltötted, és nem elég sokáig.
2. Az NiMH-kat rendesen feltöltötted, és tényleg nem elég neki az NiMH. Bár ezt kétlem, mivel terheléskor egy frissen feltöltött NiMH nagyobb feszültséget is produkálhat egy alkálinál (legalábbis egy jó állapotú NiMH). Azaz rendesen feltöltve mindenképp el kéne vinnie a fényképezőt (szerintem).
3. Az NiMH-k között van egy-két hibás darab. Lehet, hogy vesz fel töltést, lehet, hogy a feszültsége üresjáratban jó, de ha terhelésre sokat esik, akkor fényképezőbe nem jó.

Szerintem próbálj meg kölcsönkérni tuti jó, feltöltött NiMH-t vagy NiCd-t, és ha azzal sem megy, akkor mehet a keresgélés alkáli RAM akkuk után.

Szerk.: Katt ide a fényképeződ adatlapjának megjelenítéséhez. 4 elemet mellékelnek, de NiMH akku használatával a képek többszörösét lehet elfényképezni egy töltéssel az elemekhez képest. Tehát valami bibi van az NiMH-iddal. Ha újak vétele mellett döntesz, akkor mindenképp az új generációból válassz (Varta Ready2Use, Sanyo Eneloop, GP ReCyko, stb.)! A Ready2Use darabját 500 Ft-ért megúszhatod, ha az Auchan pénztárainál keresgélsz.

Szerkesztette: netmanus 2008. 01. 11. 17:17 -kor

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.