HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#1161 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 07. 19. 20:08

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 19:14

Az IPC a kimenetét kapcsolóüzemben állítja elő. innen kezdve a tápfesznek és a kimenetnek semmi közét sem tehetjük fel egymáshoz, még akkor sem, ha látszat a működés és a műszer ugye egy átlagolt, vagy épp mintavett maximumot tud mutatni...

Az IPC-nek 3V a tápfeszültsége. Az egyik tápom 3,02V-os a másik 3,15V. egy nem teljesen sima egyenáramnak mindíg van kitérése a multi meg mindíg átlagot mér.Csak azt nem értem miért lovagolsz a kitérésen. Mert az meg 7 szentség hogy nagy nincs nem is lehet- Ugyanis a töltő alkatrészei nem bírnak el nagy kitérést.Az elkók is csúcsra töltődnek.

#1162 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 19. 20:15

Újabb fejlemények!

Eszembe jutott, hogy adtak a szettben autós adaptert is, ezért kipróbáltam azzal is, hogy kizárjuk a táphibát.

Nos, pont inkább igazolta a táphibát, ugyanis a szivargyújtós adapterrel tökéletesen működik a töltő, még a Full felirat se villanik be az 1-es cellánál.

Szóval laikusként azt a következtetést vontam le, hogy az adapter ment gallyra valamitől... (esetleg az idő vasfoga)

didyman: adaptert is boncolnál?
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1163 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 07. 19. 20:16

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 19:14

Az IPC a kimenetét kapcsolóüzemben állítja elő. innen kezdve a tápfesznek és a kimenetnek semmi közét sem tehetjük fel egymáshoz, még akkor sem, ha látszat a működés és a műszer ugye egy átlagolt, vagy épp mintavett maximumot tud mutatni...

Akkor te tápláld 9V-al nagy sikered lesz.

#1164 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 07. 19. 20:22

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 21:15

Újabb fejlemények!

Eszembe jutott, hogy adtak a szettben autós adaptert is, ezért kipróbáltam azzal is, hogy kizárjuk a táphibát.

Nos, pont inkább igazolta a táphibát, ugyanis a szivargyújtós adapterrel tökéletesen működik a töltő, még a Full felirat se villanik be az 1-es cellánál.

Szóval laikusként azt a következtetést vontam le, hogy az adapter ment gallyra valamitől... (esetleg az idő vasfoga)

didyman: adaptert is boncolnál?

Ha meg tudtad volna mérni a tápot valószínűleg nem egy jó értéket kaptál volna.

#1165 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 20:29

Éppenséggel meg tudom mérni...
De lehet, hogy üresben mást mérek, mint menet közben (terhelésen) ami lenne. A kis kínai multiméteremen meg lehet, hogy meg se látom a feszültség, vagy áram esését...

szerk:
2.2 V - 2.5 V között ugrál. Egyszer villant be a 3.0 V miután MacGyver módra a földhöz ütögettem az adaptert és utána dugtam be... Egy hibás forrasztás okozhat ilyet?

Szerkesztette: Gyulavitéz 2009. 07. 19. 20:39 -kor

#1166 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 07. 19. 20:43

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 21:29

De lehet, hogy üresben mást mérek, mint menet közben (terhelésen) ami lenne. A kis kínai multiméteremen meg lehet, hogy meg se látom a feszültség, vagy áram esését...

A stabilizált tápegységeknél terheléssel se mérhetsz kevesebbet azért stabilizált. Kevered a feszültségesésre méretezett tápokkal. A kettő teljesen eltérő. Leírtam hogy a tápom milyen feszültségű.
A legolcsóbb multiméterrel is egy ilyen táp hibáját meg lehet mérni.Az IPC tápján rajta van a 3V szűrt stabilizált egyenáram jelzés ez azt jelenti hogy üresben és terhelésen is ugyanannyi. Annál is inkább mert rajta van a leadott amper is ami IPC-nél 4 A míg az L-nél 2,8A mert annyi a töltő igénye. Azért is botorság nem megmérni rögtön a tápot mert annak a feszültsége nőhet is ami a töltőt tönkreteheti. Ha stabilizált a táp az a névleges feszültség közelében kell legyen általában 5%-on belül.

#1167 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 07. 19. 20:48

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 21:29

szerk:
2.2 V - 2.5 V között ugrál. Egyszer villant be a 3.0 V miután MacGyver módra a földhöz ütögettem az adaptert és utána dugtam be... Egy hibás forrasztás okozhat ilyet?

Kontakthiba, repedt forrasztás is lehet. Lehet hogy öt perc alatt megjavítható. A kábel meg a dugasz környékén mozgasd meg lehet hogy még szétszedni se kell. Ha a dugasznál törött lehet kapni 5,5-es egyenáramú (hengeres) tápdugót.

Szerkesztette: ottokar 2009. 07. 19. 20:53 -kor

#1168 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 20:49

Holnap szétszedem, megnézem.
( :smoker: a laikus szerel.... ebből mi lesz? :) )

Szerkesztette: Gyulavitéz 2009. 07. 19. 20:50 -kor

#1169 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 07. 19. 21:15

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 21:49

Holnap szétszedem, megnézem.
( :smoker: a laikus szerel.... ebből mi lesz? :) )

Előbb a dugónál kell megnézni ha ott törött le kell vágni. A + a középső furat.Nem is olyan egyszerű ez az 5,5-es dugó 3 féle furattal létezik 1,5-es 2-es és 2,3-esben. Az IPC-é erősen úgy néz ki hogy 2-es. Az is.

#1170 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 19. 22:17

Ottokár, drága édes bogaram. Tápokkal kelek-fekszem, szerinted kisujjból szopom, hogy a dudva multiméterrel NEM TUDSZ ZAJOSSÁGOT ÉS KISMÉRTÉKŰ BELENGÉST MEGMÉRNI, ami már régen megfekteti a logikák működését? Terheletlen SM-tápon meg a kutyának  a nemes ivarzószervét lesz stabil a kimenet! Ahhoz ugyanis egy minimum terhelés szükséges kapcsolóüzemnél, anélkül mire töltöd a kapacitást, levegőre? Ehhez általában van ellenállás beépítve a tápegységbe, de mivel te sem bontottál IPC tápot, vélhetően te sem akarod ziherre álíltani, hogy van benne. Száradó szekunder puffernek PONT az a jele, hogy alacsony tehernél relatív stabil, nagyobb terhelés hatására meg megzajosodik, így terheletlen tápot mérni és megállapítani, hogy jó, szintén marhaság. Nagy kitérésed FELFELÉ nem lesz, lefelé annál inkább.
A 9V-ot meg nem értem, légyszíves ne traktálj ilyen ökörségekkel.
Hja, és a "3V szűrt, stabilizált egyenáram" az jó lesz egyenfeszültségnek is. Elvégre nem áramgenerátorról beszélgetünk.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1171 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 07. 19. 22:25

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 23:17

Ottokár, drága édes bogaram. Tápokkal kelek-fekszem, szerinted kisujjból szopom, hogy a dudva multiméterrel NEM TUDSZ ZAJOSSÁGOT ÉS KISMÉRTÉKŰ BELENGÉST MEGMÉRNI, ami már régen megfekteti a logikák működését? Terheletlen SM-tápon meg a kutyának  a nemes ivarzószervét lesz stabil a kimenet! Ahhoz ugyanis egy minimum terhelés szükséges kapcsolóüzemnél, anélkül mire töltöd a kapacitást, levegőre? Ehhez általában van ellenállás beépítve a tápegységbe, de mivel te sem bontottál IPC tápot, vélhetően te sem akarod ziherre álíltani, hogy van benne. Száradó szekunder puffernek PONT az a jele, hogy alacsony tehernél relatív stabil, nagyobb terhelés hatására meg megzajosodik, így terheletlen tápot mérni és megállapítani, hogy jó, szintén marhaság. Nagy kitérésed FELFELÉ nem lesz, lefelé annál inkább.
A 9V-ot meg nem értem, légyszíves ne traktálj ilyen ökörségekkel.
Hja, és a "3V szűrt, stabilizált egyenáram" az jó lesz egyenfeszültségnek is. Elvégre nem áramgenerátorról beszélgetünk.

A kérdező leírta hogy rámért a tápra és 2,3  2,4V-ot mért ugy hogy ugrált a feszültség mozgatásra, elérte a 3V-ot is. Neked ez nem mond semmit?    Ebből semmire nem lehet következtetni?

#1172 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 19. 22:32

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 23:25

A kérdező leírta hogy rámért a tápra és 2,3  2,4V-ot mért ugy hogy ugrált a feszültség mozgatásra, elérte a 3V-ot is. Neked ez nem mond semmit?    Ebből semmire nem lehet következtetni?

De, azt, hogy most már van mire fognod a dolgot. Ettől az elméleted még ugyanúgy hibás.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1173 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 06:47

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 23:17

... de mivel te sem bontottál IPC tápot ...

Egyébként baromira összedolgozták a kék és fehér részeket. Kb mint a KPE vízcsöveknél, a két anyag egybe van "olvasztva"...
Eddig kb egy órája próbálkozom mindennel, a szike hegye beletörik, a bicskát sajnálom, a csavarhúzóval nem merem trancsírozni, a két fél egyáltalán nem válik szét sehol... Valszeg fűrészelni kell a tápot, de olyan finom fűrészem még nincs perpill...
Vagy tűzhelyen hevített vékony lappal vágom szét, csak félek megsértem a belső részeket...

#1174 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 07. 20. 07:32

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 7:47

Egyébként baromira összedolgozták a kék és fehér részeket. Kb mint a KPE vízcsöveknél, a két anyag egybe van "olvasztva"...
Eddig kb egy órája próbálkozom mindennel, a szike hegye beletörik, a bicskát sajnálom, a csavarhúzóval nem merem trancsírozni, a két fél egyáltalán nem válik szét sehol... Valszeg fűrészelni kell a tápot, de olyan finom fűrészem még nincs perpill...
Vagy tűzhelyen hevített vékony lappal vágom szét, csak félek megsértem a belső részeket...

Álljon meg a fáklyásmenet! Van egy cimke a tápon! Azt levetted megnézni hogy nincs e alatta csavar? Bár sokszor nem szabványfejű csavar van az ilyenekben.

#1175 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:53

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 8:32

Álljon meg a fáklyásmenet! Van egy cimke a tápon! Azt levetted megnézni hogy nincs e alatta csavar? Bár sokszor nem szabványfejű csavar van az ilyenekben.

végigtapogattam a cimkét egy erre megelelő, hegyes tárggyal, nincs alatta semmilyen csavar. leszedni nem akarnám, pedig ennek már úgyis mindegy lesz.
sajna ragasztva van. ha csavarozva lenne, akkor is kéne annyit engednie, hogy egy szike pengéje beférjen a két fele közé. kis türelmet kérek és lesznek fotók meg minden...
(kismillió műszaki cuccot szedtem már szét, tudom mi a dörgés)

#1176 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 19:36

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 14:34

A baj az hogy ez pofátlan ostoba hamisítvány!

Szerintem is!

#1177 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 20:01

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 17:49

adott egy garnitúra varta akksi, sajnos egy bekapcsolva maradt vakuban kaptak elég csúnya mélykisülést. egyik feszültsége az ipc1 szerint 0,6 V, másiké 0,8, a harmadikra és negyedikre csak nullt mond. mit lehet velük tenni? :think:

másik olcsó párba kötött cellákkal működő töltőbe berak és 3-4 órát nyomatod a két vacakot.
aztán refresh!

Mi a különbség az IPC1 és az L1 között?

#1178 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 07. 20. 20:17

Idézet: WEbshark - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 21:01

másik olcsó párba kötött cellákkal működő töltőbe berak és 3-4 órát nyomatod a két vacakot.
aztán refresh!

Mi a különbség az IPC1 és az L1 között?

A sima IPC négy csatornában egyenként max. 1000mA-el tölt (annyit lehet beállítani) (az L max. 700mA-el tud tölteni.) Ha a simába a két szélső 1-4es catornába teszel csak akkut(híd) akkor 1800mA-el tudja tölteni darabonként.Ezt a két opciót az L nem tudja.
És természetesen a sima tápja 4A-es az L-é 2,8A-es.

Szerkesztette: ottokar 2009. 07. 20. 20:19 -kor

#1179 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 09:31

Ez a szétszedő szerszám, egy forrasztópákára (80 wattos) szerelt szike. Aki megmondja, miért nem ezzel, hanem egy fűrészlappal vágtam szét végül, kap egy piros pontot :)

Kép

IPC1 adapterének belseje:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Szerkesztette: Gyulavitéz 2009. 07. 21. 09:32 -kor

#1180 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 09:32

Folytatás:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Nem látok púpos kondit, vagy mozgó forrasztást...

Ha valamelyik alkatrészről kell még jobban látható kép, írjátok meg (meg hogy hogy néz ki és merre van, hátha nem tudom melyik az)

Szerkesztette: Gyulavitéz 2009. 07. 21. 09:40 -kor

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »