HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 15. 12:37

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. aug. 15., szombat - 12:38

...szomszéd utca...  :)

Privát üzenetben elküldtem még korábban a telszámomat, csörgess meg és egyeztessünk időpontot, megnézheted a cuccost.

Azt küldd el légyszíves újra, mert telítettség okán rendszeresen törlöm a 3. oldalt. :respect:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1242 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 20. 10:56

Idézet: gsc73 - Dátum: 2009. aug. 14., péntek - 22:49

Igen tudom, hogy van szórás, de 2600mAh helyett 700-900 mAh IPC-1L-el mérve az nem szórás, hanem átverés, kamu. Nem panaszkodom, mert tisztában voltam a kockázattal, a kiváncsiság hajtott és úgy érzem nem buktam sokat. Talán LED-es lámpákba, vagy tartalékkal még digit fényképezőbe is használható valameddig. Tanulság: e-bay-el óvatosan. Azért még írok az emberkének, talán nics veszve minden...... ;)

Úgy néz ki hogy mégsem lesz teljes veszteség a történetből, mert megírtam az eladónak, hogy számomra elfogadhatatlanok ezek a kapacitás értékek, fényképekkel illusztrálva. :) azonnal visszaírt némi magyarázkodással, hogy találjunk megoldást, visszafizetés, stb......azért a negatív értékelésnek van visszatartó ereje az e-bay-en....
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#1243 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 20. 17:06

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. aug. 15., szombat - 12:38

...szomszéd utca...  :)

Privát üzenetben elküldtem még korábban a telszámomat, csörgess meg és egyeztessünk időpontot, megnézheted a cuccost.

A PWM elindul, majd leáll. Ennek ciklikussága miatt van átlagosan 2,xV a kimeneten..
A ciklikusságot egyértelműen befolyásolja az említett kisméretű kondi kapacitása: Itt időállandó van, eltérő kapacitással a ciklus változik (vélhetően nem a szabályzás nyitott). Az IC tápfesze elfogy az UVLO érték alá, majd innen az indításért felelős ellenállás és a kondi alkotta időállandóval az indulási küszöbig töltődik, ettől ismét elindul a PWM, majd a fesz leesésével ismét megáll. Az IC tápját normál indulást követően nem az indítóellenállás, hanem a trafó második tekercse adja, úgy tűnik, innen lesz baj (menetzárlat vélhetően, mert szakadás nincs, dióda rendben van), de majd szkóp alatt okosabb lesz, illetve az IC felé elfolyó áram is érdekes lehet.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1244 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 20. 21:14

oké, hiszek neked :)
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1245 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 21:52

Idézet: didyman - Dátum: 2009. aug. 20., csütörtök - 16:06

A PWM elindul, majd leáll. Ennek ciklikussága miatt van átlagosan 2,xV a kimeneten..
A ciklikusságot egyértelműen befolyásolja az említett kisméretű kondi kapacitása: Itt időállandó van, eltérő kapacitással a ciklus változik (vélhetően nem a szabályzás nyitott). Az IC tápfesze elfogy az UVLO érték alá, majd innen az indításért felelős ellenállás és a kondi alkotta időállandóval az indulási küszöbig töltődik, ettől ismét elindul a PWM, majd a fesz leesésével ismét megáll. Az IC tápját normál indulást követően nem az indítóellenállás, hanem a trafó második tekercse adja, úgy tűnik, innen lesz baj (menetzárlat vélhetően, mert szakadás nincs, dióda rendben van), de majd szkóp alatt okosabb lesz, illetve az IC felé elfolyó áram is érdekes lehet.

Alakul. Aztan megirni mire lett jo. ;)
Joeapi

#1246 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 13:51

Idézet: didyman - Dátum: 2009. aug. 20., csütörtök - 16:06

Mi a primer IC tipusa? Ha mar nalad van. :think:

Szerkesztette: Joeapi 2009. 08. 22. 13:53 -kor

Joeapi

#1247 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 18:23

Idézet: Joeapi - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 14:51

Mi a primer IC tipusa? Ha mar nalad van. :think:

SG6849 van+N-FET. Egyszerű leki világú dolog. Majd holnap megvallatom.

#1248 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 08:19

Idézet: Joeapi - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 20:52

Alakul. Aztan megirni mire lett jo. ;)

Vigyazz a burst -mode normalis uresjaratban! Sot, a freki allitolag lemegy 25kHz-ig is.Terhelve is nezd meg. Az IC tapfesz kondijat szerintem nyugodtan csereld. Az 10 mikro 25V jo esetben. Azok a kondik nem egy hosszu eletu darabok.
Joeapi

#1249 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 09:52

Idézet: didyman - Dátum: 2009. aug. 20., csütörtök - 17:06

...és mi van a mechanikus érzékenységgel? Nincs is?

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 20:29

2.2 V - 2.5 V között ugrál. Egyszer villant be a 3.0 V miután MacGyver módra a földhöz ütögettem az adaptert és utána dugtam be... Egy hibás forrasztás okozhat ilyet?

#1250 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 10:06

Idézet: Joeapi - Dátum: 2009. aug. 23., vasárnap - 7:19

Vigyazz a burst -mode normalis uresjaratban! Sot, a freki allitolag lemegy 25kHz-ig is.Terhelve is nezd meg. Az IC tapfesz kondijat szerintem nyugodtan csereld. Az 10 mikro 25V jo esetben. Azok a kondik nem egy hosszu eletu darabok.

A szabalyzas miatt a kimenetnek stabilnak kell lennie fuggetlenul az uzemmodtol.
Joeapi

#1251 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 12:14

Idézet: Signal - Dátum: 2009. aug. 23., vasárnap - 10:52

...és mi van a mechanikus érzékenységgel? Nincs is?

A hiba itt volt elhantolva. A trafó második primer tekercse felőkl az útvonal egy 0Ohm-os ellenállat-dióda az IC tápellátásáig. Ezen az úton volt kontakthiba, amit műszerrel csak úgy lehetett megtalálni, ha a dióda lábához csak éppenhogy hozzáértem (ami viszont ekkor lehetne akár bizonytalan kontakt is), ha már erősebben nyomtam oda, rendben volt.. Átforrasztva a területet, a hiba megszűnt. Látható nyoma abszolút nem volt, és a forraszok is egyébként normálisabb minőségűek. Átnyálaztam az egész panelt, 10uF-os kondi helyett most 47uF vigyorog, amitől lassabban indul el, viszont nem fog olyan hamar elhervadni.

Tesztelés alatt természetesen 1Ohm-os ellenállással végig terhelve volt (mellesleg itt 2,8V-ra esik a kimenet..Végülis 10%-on belül van, de csak előveszem a szkópot, mert ez nem 4A). A zöld üzemmódban pedig szintén stabil a kimenet, csak az IC ilyen alacsony (>=0) terhelésnél az UVLO értékig leáll, illetve ezelőtt még üzemi frekit csökkent, de ezek miatt nem eshet le a feszültség a kimeneten, ha a kapacitás nem túlzottan nagy. Meg nyilván ezt terhelésváltozásként érzékeli a szabályzás is és elindítja a PWM-et.

#1252 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 18:08

Idézet: didyman - Dátum: 2009. aug. 23., vasárnap - 12:14

A hiba itt volt elhantolva. A trafó második primer tekercse felőkl az útvonal egy 0Ohm-os ellenállat-dióda az IC tápellátásáig. Ezen az úton volt kontakthiba, amit műszerrel csak úgy lehetett megtalálni, ha a dióda lábához csak éppenhogy hozzáértem (ami viszont ekkor lehetne akár bizonytalan kontakt is), ha már erősebben nyomtam oda, rendben volt...

Nemrég szívatott egy SMD kondi, egy TV-ben a 33 V hangolófeszültséggel paralel volt, de csak az alaplap bizonyos hajlított helyzetében ment zárlatba. Tehát egyrészt szórakozni kellett vele, hogy előidézzem a hibát és be tudjam határolni, egy aránylag hosszú útvonalat lekövetve, továbbá az SMD kondira gondoltam volna legutoljára, hogy feszítés hatására pont az zárlatos lesz. Mivel valamilyen egyéb kontakthibára számítottam.

#1253 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 18:13

Idézet: Signal - Dátum: 2009. aug. 23., vasárnap - 19:08

Nemrég szívatott egy SMD kondi, egy TV-ben a 33 V hangolófeszültséggel paralel volt, de csak az alaplap bizonyos hajlított helyzetében ment zárlatba. Tehát egyrészt szórakozni kellett vele, hogy előidézzem a hibát és be tudjam határolni, egy aránylag hosszú útvonalat lekövetve, továbbá az SMD kondira gondoltam volna legutoljára, hogy feszítés hatására pont az zárlatos lesz. Mivel valamilyen egyéb kontakthibára számítottam.

Nekem mázlim volt egy laptoppal, abban a 19V-os körben volt egy megmukkant kondér. Kezdéskor szokásos félvezetők méregetése, fő tápkörökben mindenki rendben van. Szeparáltam a területet, amennyire lehetett, aztán mivel a töltő lekönyököl a közel zárlattól 19V-on, adtam neki 5V-ot, végül 5A-es áramkorláttal. És vártam a füstöt. De először majdnem rétegzárlatnak gondoltam, mivel pont egy jó nagy fóliafelületen vigyorgott, és a fólia melegedett, aztán kicsit odébb volt a tettes. Addigra már az alja (miért is látható helyen) egy hajszálrepedéssel mutatta magát. Kerámiakondér volt.

#1254 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 31. 21:00

Működik az IPC töltőm, hála didyman-nek!
Köszi szépen!

#1255 Felhasználó inaktív   Ádyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 09:14

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. aug. 31., hétfő - 22:00

Működik az IPC töltőm, hála didyman-nek!
Köszi szépen!

Akkor ezért nem válaszol a privikre. Mert veled foglalkozik. :D
Mindenki örül a boldogságodnak. :respect:
(4db) VARTA PROFESSIONAL 2700 mAh ceruza akksi 3000 Ft! (4db) VARTA PROFESSIONAL R2U 2500 mAh ceruza akksi 2600 Ft! (4db) VARTA vagy KODAK Ready 2 Use 2100 mAh ceruza akksi 2000 Ft! (4db) DURACELL STAY CHARGED R2U 2000 mAh ceruza akksi 2000 Ft! (4db)VARTA PROFESSIONAL 1000 mikro ceruza akksi 2500 Ft! (4db)VARTA POWER 1000 vagy R2U 800 mAh mikro ceruza akksi 2000 Ft!

#1256 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 09:20

Idézet: Ádyka - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 10:14

Akkor ezért nem válaszol a privikre. Mert veled foglalkozik. :D
Mindenki örül a boldogságodnak. :respect:

PH? :omg: Meglesem :D

#1257 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 15:05

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. aug. 15., szombat - 9:24

Boltban kell venni és Eneloopot ami még jó minőségű. Hiába van 2600-as ha egy hét alatt felére sül ki. Persze az Eneloop is kisül egy év alatt .Én nemrég vettem több mint egy éve gyártottat 60%-on állt.

A ReadyToUse és a ReCyko hogyan viszonyul minőségben az Eneloophoz?

#1258 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 09. 01. 20:13

Idézet: KingFishR - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 16:05

Én egy garnítúra GP-t egy hónapja vettem még nincs vele tapasztalatom.

#1259 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 21:14

Idézet: KingFishR - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 16:05

összehasonlítani nem tudom, de a két garnitúra recykomra nem nagyon tudok rosszat mondani :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1260 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 06:37

Hogy megkönnyítsem a választást, leírnám, hogy évek óta használok Eneloop akkukat, és nincs rá panasz a legkisebb mértékben sem. :)

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.