HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozdonyfüst - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozdonyfüst Akiket megcsapott a mozdony füstje Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#221 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 06. 11:20

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 13:25

Ez hülyeség, nem kell a régi, elavult és bazinagy alkatrészt beszerezni, elég lesz helyettesíteni az új és mai alkatrészekkel, hisz sokkal nagyobb a hatásfok, sokkal kicsebbek lettek az áramköri alkatrészek, ellenállások stb. A mai méretes akkumulátorok állítólag jobbak mint a majdnem 50 éves akkumulátorok.

Röviden sok mindent lehet helyettesíteni, hisz a motor nagyjából megvan, pl. főmotor és dinamó ott van, főleg a karosszéria is fontos hogy kell legyen. Csupán be kell vonni szakértőket és mérnököket, hogy újjá építeni új alkatrészekkel. Szervezkedni kell alapítványi támogatásokkal stb., a befolyt pénzből fizetésekre, felújításokra és egyéb bővítésekre  elég lesz. Pl. elektromos fűtő generátor beépítése, ha elég lesz a hely az új és kisebb alkatrészeknek köszönhető stb.

Azt tudom, hogy nem eléggé gazdaságos a M63-as. A kormos dízelfüsttöl ugye környezetkáros, karburátorral kiegészítve nem lenne probléma.

Nosztalgiázni nem gond, legalább maradjon működőképes legnagyobb dízelmozdony, akkor a világ megint fel fogják figyelni minket, hogy nem hagyhatjuk cserben a legnagyobbat, attól híres lesz, nem?

Néhány évekkel ezelőtt sokat olvastam és nézegettem a képeket erről a M63-asokról. Igen lehangoló és szomorú a végső dolgokban. A korábbi olvasásom során kiderült hogy nem a motor robbant be, hanem maga a generátor. Úgy nyílt meg mint a rózsa. Állítólag elcsapágyazott, a forróságtól megrepedhet és elszabadulhat a generátornak pokolsága. Ha nem igaz, amiket írták, akkor hát a motor a bűnös.

Amiben kinyílt a generátor, az az M63-004 volt. Az eset után azonnal visszahívták a szériát, de valami gebasz ezzel is volt, ám nem ez tette le a pálcát, az biztos...

Korszerűsítés: A műemlék jellege miatt csak eredeti állapot játszik, arról nem is beszélve, hogy az eredeti Pielstick motorral lenne olyan a hangja, mint volt. Egy ilyen motort és a szükséges alkatrészeket beszerezni drága, de új motort tervezni bele vezérléssel, mindennel még drágább, lévén egyedi és egy darab. Az áramköri alkatrészekkel semmi gond, azokat be lehet szerezni, meg a méret sem lényeg (a nagy itt kellett is, teljesítményeszközökről van szó zömmel, a vezérlésen lehetne finomítani, de mindek megint tervezni újat, ha van egy működő régi, ezen nagyon kicsit fog múlni a gazdaságossága). A karosszária borzalmas állapotban van. Karburátort nem szerelhetsz rá, mert egyrészt lefog sok lovat, másrészt az izmos füsttől rövid idő alatt tönkre is menne.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#222 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 07. 09:54

didyman, voltál a Flirt bázis megnyitóján? :think:
Egyik forgalmistánk volt, majd otthonról teszek fel képeket. :) Úgy tűnik megyünk majd üzemlátogatásra is. :jump:
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#223 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 09:58

Idézet: ikriszta - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 10:54

Egyik forgalmistánk volt, majd otthonról teszek fel képeket. :) Úgy tűnik megyünk majd üzemlátogatásra is. :jump:

tesóm is hivatalos volt, de végül csak a kollegája ment

volt pályinkázás is, úgyhogy csak óvatosan  :D  ;)
Ciciman is on borda

#224 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 09:59

Idézet: fram - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 10:58

tesóm is hivatalos volt, de végül csak a kollegája ment

volt pályinkázás is, úgyhogy csak óvatosan  :D  ;)

Az nincs rajta a képeken.  ;)  :D
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 

#225 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 13:04

Idézet: ikriszta - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 9:54

Nem, másirányú elfoglaltságaim voltak :D . Ja, otthon említsd meg a holnapot, beszéltem már róla, talán nem felejti el, ha Tőled is hallja :Đ
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#226 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 09:36

MÁV Cargo.

#227 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 09:50

Idézet: ikriszta - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 10:36

szlovákoknál érdekes módon stabil a cargo rendszer :think: persze ott állami támogatás is bejátszik.

-C0pp3rM!n3-

#228 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 10:27

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 9:50

szlovákoknál érdekes módon stabil a cargo rendszer :think: persze ott állami támogatás is bejátszik.

-C0pp3rM!n3-

Nálunk meg kiszámíthatatlan. A RoLa pl. egy nagyon jól induló vállalkozás volt, felfutott egészen jól, megérte csinálni. De aztán előtérbe került ez a hülye preferenciarendszer, még a legócskább személyvonatnak is abszurd ráhagyással elsőbbsége van, meg késik sokat, meg csak. A tehervonatnak meg mintha se menetrendje, se megbecsülése nem lenne, az őrzésről nem is beszélve. Kamion felszáll Záhonyban és nem tudja megmondani, mikor ér Hegyeshalomba, remélhetőleg két napon belül. Így kinek kell RoLa?
A privatizációt meg nem tudom. ha egyszer valami működik és nyereséges (egyelőre), akkor azt miért, MIÉRT kell eladni, ráadásul külföldre, hogy ott legyen nyeresége? A Cargo egyedül nem állíthatja talpra a vasutat, de egymagában, szétszedve a többi szorosan kapcsolódó ágazattól nem is ér sokat a levesben, viszont kiváló táptalaja és finanszírozója is lehetne a vasút további korszerűsítésének. De nekünk ez sem kell. ÖBB, Siemens, ezek kellenek.. :(

#229 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 10:52

Idézet: didyman - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 11:27

Nálunk meg kiszámíthatatlan. A RoLa pl. egy nagyon jól induló vállalkozás volt, felfutott egészen jól, megérte csinálni. De aztán előtérbe került ez a hülye preferenciarendszer, még a legócskább személyvonatnak is abszurd ráhagyással elsőbbsége van, meg késik sokat, meg csak. A tehervonatnak meg mintha se menetrendje, se megbecsülése nem lenne, az őrzésről nem is beszélve. Kamion felszáll Záhonyban és nem tudja megmondani, mikor ér Hegyeshalomba, remélhetőleg két napon belül. Így kinek kell RoLa?
A privatizációt meg nem tudom. ha egyszer valami működik és nyereséges (egyelőre), akkor azt miért, MIÉRT kell eladni, ráadásul külföldre, hogy ott legyen nyeresége? A Cargo egyedül nem állíthatja talpra a vasutat, de egymagában, szétszedve a többi szorosan kapcsolódó ágazattól nem is ér sokat a levesben, viszont kiváló táptalaja és finanszírozója is lehetne a vasút további korszerűsítésének. De nekünk ez sem kell. ÖBB, Siemens, ezek kellenek.. :(

De van menetrendje.  Csak sajna amikor kint vagyunk vonalbejáráson és nálunk van a kis menetrend, sosem jön a tehervonat amikor elvileg jönnie kell.  :rolleyes: De olyat is láttam, hogy a kelebiai vonalon már Pest alatt elkezdték félreállítani a tehervonatokat, mert Kelebia nem tudta őket fogadni.  :rolleyes: 
Én azt mondom, hogy egyrészt le kell cserélni az egész vezetőséget, mert ezek nem a MÁVot szolgálják meg azokat az embereket is a mindenféle állami hivatalokból akik tudatosan a vasút ellen dolgoznak.  :rolleyes:

#230 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 11:14

Idézet: ikriszta - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 10:52

Én azt mondom, hogy egyrészt le kell cserélni az egész vezetőséget, mert ezek nem a MÁVot szolgálják meg azokat az embereket is a mindenféle állami hivatalokból akik tudatosan a vasút ellen dolgoznak.  :rolleyes:

Ezt sokan mondták már, akikkel beszéltem... A vezetőség közelében sem volt a vasútnak, azt sem tudja, mi az a váltókezelés, az állítólagos szakértőik meg szinte nulla terepgyakorlattal és gyakorlati irányítással, szervezéssel a hátuk mögött, a közgázon (itt most nem a sulit szólom le, a kandóról is jöhetnek éppen, akkor sincs rálátásuk egy működő vasútra) meg egyéb, vasúthoz marha közel álló területeken végzett elméletokosok. Néha van olyan, hogy felkerül irodába egy-egy gyakorlattal rendelkező ember, és várják tőle a megváltást, de sajnos mindig kiderül, hogy egy fecske nem csinál tavaszt és a hal a fejétől bűzlik, a vezetőséggel van a legnagyobb baj.
És akkor a logikátlan módon felaprózott cég egyes területei együttműködésének lehetetlensége miatt egy egyszerű állomás logikus kezelése is hihetetlen problémává válik a sok értelmetlen rendelkezés és félmegoldás miatt.

Szerkesztette: didyman 2007. 05. 08. 11:17 -kor

#231 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 11:18

Idézet: didyman - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 11:27

A privatizációt meg nem tudom. ha egyszer valami működik és nyereséges (egyelőre), akkor azt miért, MIÉRT kell eladni, ráadásul külföldre, hogy ott legyen nyeresége?

Pontosan ezért, hogy aki ilyen kérdéseket tesz föl, az ne tudja tönkrevágni a céget.

#232 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 11:58

Idézet: didyman - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 12:14

Ezt sokan mondták már, akikkel beszéltem... A vezetőség közelében sem volt a vasútnak, azt sem tudja, mi az a váltókezelés, az állítólagos szakértőik meg szinte nulla terepgyakorlattal és gyakorlati irányítással, szervezéssel a hátuk mögött, a közgázon (itt most nem a sulit szólom le, a kandóról is jöhetnek éppen, akkor sincs rálátásuk egy működő vasútra) meg egyéb, vasúthoz marha közel álló területeken végzett elméletokosok. Néha van olyan, hogy felkerül irodába egy-egy gyakorlattal rendelkező ember, és várják tőle a megváltást, de sajnos mindig kiderül, hogy egy fecske nem csinál tavaszt és a hal a fejétől bűzlik, a vezetőséggel van a legnagyobb baj.
És akkor a logikátlan módon felaprózott cég egyes területei együttműködésének lehetetlensége miatt egy egyszerű állomás logikus kezelése is hihetetlen problémává válik a sok értelmetlen rendelkezés és félmegoldás miatt.

Én kiszervezett cégnél vagyok. Nekünk is nehéz a kommunikáció velük, de ahogy látom ők házon belül sem kommunikálnak nagyon egymással.

#233 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 12:42

Idézet: Hasse - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 11:18

Pontosan ezért, hogy aki ilyen kérdéseket tesz föl, az ne tudja tönkrevágni a céget.

Ezt fejtsd ki, nem értem...

#234 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 12:59

Idézet: didyman - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 13:42

Nem tudom Hasse pontosan mire gondolt, de van egy mondas a privatizaciorol miszerint amit igy eladnak azt csak egyszer lehet ellopni, amit allami kezben tartanak azt minden evben szetlopjak.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#235 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 14:28

Idézet: didyman - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 13:42

Egy szakmai vagy pénzügyi tulajdonos megléte esetén inkább várható, hogy a tulajdonosi értékek előbbre kerülnek, mint - közvetlen - állami tulajdon esetén, legalábbis Európa ezen a felén, szimplán azáltal, hogy egy átlagos tulajdonos alkalmasabb szellemi háttérrel rendelkezik, mint egy átlagos választópolgár - most gondolhatunk itt az eredménykozmetikázásra, a kádertemetőre, felesleges munkahelyek megtartására, választások előtti populista lózungokra, stb... .

Ezen túl meg idén január 1-től verseny van a vasúti áruszállításban, annak meg nincs realitása, hogy a Magyar Állam jelenlegi pénzügyi helyzetével nekiáll tőkét pumpálni a cégbe, hogy helyt álljon egy egységes EU piacon.

Egyébként meg ha egy évente 2.8 MRD adózás előtti eredményű céget 100 MRD forintért eladunk és cserébe spórolunk közvetlenül 6,75 MRD kamatkiadást évente az államadósságon + a pozitív piaci reakciók hozadékát, az nem feltétlenül nevezhető rossz üzletnek még akkor sem, ha az új tulajdonos kezében esetleg megsokszorozódik a profit. (A ma felmerült tőzsdei privatizációról már nem is szólva, csak az itt valami miatt nem divat.)

#236 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 22:10

40 milla / darab.
Itt a párja.
Nekem kéne egy ilyen vonat :D

Ilyen JD-t is vezettem ősszel, a kategória egyik csúcsa.
Aztán vissza kellett ülnöm a New Hollandba, és 1,5 hónapig azzal dolgozni.

Vonat végén IH gépek, gondolom.

Szerkesztette: Papa 2007. 05. 09. 22:16 -kor

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#237 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 00:17

Idézet: Papa - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 23:10

40 milla / darab.
Itt a párja.
Nekem kéne egy ilyen vonat :D

Ilyen JD-t is vezettem ősszel, a kategória egyik csúcsa.
Aztán vissza kellett ülnöm a New Hollandba, és 1,5 hónapig azzal dolgozni.

Vonat végén IH gépek, gondolom.

Amikor most februárban kint voltam Amerikában, megdöbbenve vettem észre, hogy a kinti szerelvények hossza (főleg a tehereké) az itthoninak a többszöröse (az nem jó kifejezés, hogy 'csak' hosszabb...).

Ott nem szakad szét a szerelvény, csak mifelénk?
Pedig ha valami gazdaságos, akkor az az, ha minél több árut visz egy szerelvény...

Vagy mi megint tudunk a légvonalnál egy rövidebb/jobb utat a kertek alatt???
Gondolkoztál már ma?

#238 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 07:01

ott vannak ket kilometeres szerelvenyek, egyszer lattam diszkoverin.
viszont ott a palya is hosszabb mint itthon, oszt azert vannak olyan hosszuak szvsz. bar, azert ennel itthon is lehetnenek hoszabbak szvsz.
de majd jon a hozzaerto, es jol megmondja
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#239 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 10:19

Ennek egyszerű oka van. A magyarországi vasútállomások zömmel kb. 1km hosszúságú szerelvények befogadására alkalmasak. A Szili, meg a Gigant ennél sokkal többel is simán megbírkózik, de valamiért mégsem lettek ennél hosszabb szerelvények általánosan. A túlméretes szerelvények pedig csak korlátozott (éjszakai) időben tudnak futni, és az egyvégényos területeken nem nagyon lehet mit kezdeni velük, nem tud félreállni, ha szemből jön valami hasonló hosszú. Néha azért előfordulnak ilyen szerelvények, csak tényleg problémás elhelyezni őket.

A privatizációra visszatérve. Nem a lényegi oldalával és értelmével van bajom, habár Samott jól megfogalmazta a dolog egyik sarkát, hanem a módszerrel. Az elmúlt sok évben politika ide vagy oda (és ebbe nem is akarok belemenni), a klf kisebb és nagyobb, világhíres és jól működő (versenyképes) cégeket botrányos körülmények között, elképesztő hozzá nem értéssel, csőlátásal, rövidtávú haszon reményében tettek szó szerint prédává. Megszűntek, eltűntek, beolvadtak, hasznot termelnek, csak nem haza. A MÁV Cargo egy kiemelkedő terület, ha ezt is ugyanúgy elbaltázzák, akkor ezzel nem értek egyet. Bár a Malév kapcsán már látok némi reményt...

#240 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 10:47

Idézet: didyman - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 11:19

A privatizációra visszatérve. Nem a lényegi oldalával és értelmével van bajom, habár Samott jól megfogalmazta a dolog egyik sarkát, hanem a módszerrel. Az elmúlt sok évben politika ide vagy oda (és ebbe nem is akarok belemenni), a klf kisebb és nagyobb, világhíres és jól működő (versenyképes) cégeket botrányos körülmények között, elképesztő hozzá nem értéssel, csőlátásal, rövidtávú haszon reményében tettek szó szerint prédává. Megszűntek, eltűntek, beolvadtak, hasznot termelnek, csak nem haza. A MÁV Cargo egy kiemelkedő terület, ha ezt is ugyanúgy elbaltázzák, akkor ezzel nem értek egyet. Bár a Malév kapcsán már látok némi reményt...

Azokért legalább láttunk valamit, ellentétben azokkal az állami cégekkel, amit politikai érdekektől vezérelve tettek tönkre, gondoljunk itt mondjuk Bábolnára vagy a Dunaferre, hogy mindkét oldalra jusson. Máv Cargo meg egyszerű, 40 MRD fölött kell kapni érte. A külföldiekkel meg nem tudom mi bajod, még mindig azok a legjobb tulajdonosok.

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.