HWSW Informatikai Kerekasztal: HWSW F1 bajnokság 2007 II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (155 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HWSW F1 bajnokság 2007 II fha.hwsw.hu

#2781 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 24. 18:10

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 12:23

Attól függ mi a baja a pedálnak.
Nálam speciel a fék alaphelyzetben is fog. Ezért én úgy állítom be, hogy a Brake fülön a maximum értéket lehúzom 255-ről 230 környékére.

Ez azt jelenti, hogy 25-ig benyomva nullának veszi a fékerőt, utána kezd el fékezni. Így a felengedett pedál, ha nem is éri el a 255-ös értéket, hanem megáll 235-240 körül, akkor sincs fékhatás.

nekem a gázzal van bajom, szokásos - néha 0-100 között teljesen jól veszi, néha csak 95% a max gáz, néha meg 75-80%.... :(

namost ha beállítom, h a 75% legyen a max, akkor többet fog érzékelni akkor, amikor 95-öt küld a pedál vagy akkor majd nem lehet 75% és 100% között nyomni neki? vagy "leskálázza" okosan a 0-75-ös tartományt a 0-100-ra?

#2782 Felhasználó inaktív   Snekov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 19:30

Ma kell leadni az időt?

#2783 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 19:39

Most?? Nem jövőhéten?

#2784 Felhasználó inaktív   Snekov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 19:43

Idézet: pitius - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 20:39

Most?? Nem jövőhéten?

Én is csak kérdezem, nem tudom!

Valaki, jó lenne valami infó, mert ha ma van akkor sürgősen menni kéne egy jó kört!!!!!

Szerkesztette: Snekov 2008. 03. 24. 20:25 -kor

#2785 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 21:00

Idézet: UseR - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 18:10

nekem a gázzal van bajom, szokásos - néha 0-100 között teljesen jól veszi, néha csak 95% a max gáz, néha meg 75-80%.... :(

namost ha beállítom, h a 75% legyen a max, akkor többet fog érzékelni akkor, amikor 95-öt küld a pedál vagy akkor majd nem lehet 75% és 100% között nyomni neki? vagy "leskálázza" okosan a 0-75-ös tartományt a 0-100-ra?

Akkor a gázt állítsd! Tudod a min és max értéket is állítgatni a többi pedig megy magától. Le lesz skálázva.

Leadás pedig jövő hétfőn!

#2786 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 21:32

Kiprószáltam az SE-t, mentem vele pár kört, nehezebb, jobban oda kell figyelni. Kigyorsításokkal nincs gondom, féktávok nehezebbek, idegesebb az autó, de kezelhető.

#2787 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 10:09

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 21:32

Kiprószáltam az SE-t, mentem vele pár kört, nehezebb, jobban oda kell figyelni. Kigyorsításokkal nincs gondom, féktávok nehezebbek, idegesebb az autó, de kezelhető.

Ezt kb. eddig is tudtuk. :D
A kérdés, hogy mennyire reális...

Azért majd megnéznélek online kigyorsításon... pontosabban nem is ott, hanem inkább még a kanyarcsúcspontok környékén a kigyorsítás előtti fázisban. :)

#2788 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 10:11

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 11:23

szerk: Majd kíváncsi leszek egy Rudi setupra. Ő szerintem elég alulkormányzott setupokat szokott volt gyártani.

Így van, nem szeretem, ha ideges egy fenék :Đ Nálam is előfordult, hogy 4 kerékkel kanyarodás közben simán kicsúsztam. Nem kipörögtem, hanem kicsúsztam. Amit észrevettem, hogy az SE nagyon érzékeny agumik hőmérsékletére. Ha hideg, akkor tényleg nagyon kipörgős kedvében van kis gázadásra is. Ha bemelegedett, akkor lehet már agresszívabban nyomni neki.

Ma este kéne menni vagy setupoljak magamba? :) Maláj pályán 1m-t nem mentem még, csak ausziknál tesztelgettem az SE-t. Szerintem minimum 1mp-vel rosszabb kört mentem volna SE-vel, mint amit leadtam SPE-vel.

#2789 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 10:26

Igazából én nem vettem észre, hogy könnyebben kicsúszna nekem se nélkül is állandóan ki akart törni a hátulja, tojásokon kellett gázt adni a kanyarokból kigyorsításoknál, ebben sincs másképp szinte csak akkor tudok 20-30%-nál nagyobb gázt adni ha már teljesen kiértem a kanyarívből. Eddig max fél órát próbálkoztam alapsetuppal de még nem bírtam kicsúszás nélküli kört produkálni.

Szerkesztette: Mumia 2008. 03. 25. 10:27 -kor

#2790 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 10:28

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 10:11

Így van, nem szeretem, ha ideges egy fenék :Đ Nálam is előfordult, hogy 4 kerékkel kanyarodás közben simán kicsúsztam. Nem kipörögtem, hanem kicsúsztam. Amit észrevettem, hogy az SE nagyon érzékeny agumik hőmérsékletére. Ha hideg, akkor tényleg nagyon kipörgős kedvében van kis gázadásra is. Ha bemelegedett, akkor lehet már agresszívabban nyomni neki.

Ma este kéne menni vagy setupoljak magamba? :) Maláj pályán 1m-t nem mentem még, csak ausziknál tesztelgettem az SE-t. Szerintem minimum 1mp-vel rosszabb kört mentem volna SE-vel, mint amit leadtam SPE-vel.

Ma este mehet a szerver. Setupolsz mi meg majd teszteljük. :)

A 4 kerekes csúszásról már én is írtam. A kanyar csúcsponti viselkedésnél pedig szintén nincs tapadás. Ott még az igazi kigyorsítás sem kezdődött el, csak átgurul szinte az ember, csak a csónak effekt megvan.

Nekem utoljára így 1-2 éve bahreinben viselkedett az autó, ami egy rosszul tapadó pálya... azon belül is 1-2  kifelé dőlő, huplis kanyarban. :)

Kíváncsi leszek erre a gumihőmérsékletes dologra. Az attól való szoros függés még reális is lehetne... a kérdés, hogy akkor egyáltalán el lehet-e érni normális hőmérsékletet és tapadást.

#2791 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 11:07

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 10:28

Ma este mehet a szerver. Setupolsz mi meg majd teszteljük. :)

A 4 kerekes csúszásról már én is írtam. A kanyar csúcsponti viselkedésnél pedig szintén nincs tapadás. Ott még az igazi kigyorsítás sem kezdődött el, csak átgurul szinte az ember, csak a csónak effekt megvan.

Nekem utoljára így 1-2 éve bahreinben viselkedett az autó, ami egy rosszul tapadó pálya... azon belül is 1-2  kifelé dőlő, huplis kanyarban. :)

Kíváncsi leszek erre a gumihőmérsékletes dologra. Az attól való szoros függés még reális is lehetne... a kérdés, hogy akkor egyáltalán el lehet-e érni normális hőmérsékletet és tapadást.

Csónak effektet nem tapasztaltam, kigyorsítani meg kb ugyanúgy tudok, mint SPE-ben asszem. Meg van a csúcs és padlózom. Az meg gyorsul, nem akar nagyon kitörni. Idegesebb, de nem vészesen.

Lehet a kormány miatt?  :think: Előző kormányom eléggé digitális volt, nem volt jól adagolható. Vagy maxi gáz vagy maxi fék, kettő közt nem nagyon volt átmenet (rövid úton járt a fék és a gáz, és minimális elleneállásuk volt). G25-tel meg qrvajól adagolható mind a gáz, mind a fék, érezni lehet vele, hol a határ. (Vagy csak bebeszélem ezeket vagy alulkormányzott setupok kellenek SE-hez :Đ)

#2792 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 11:22

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 11:07

Csónak effektet nem tapasztaltam, kigyorsítani meg kb ugyanúgy tudok, mint SPE-ben asszem. Meg van a csúcs és padlózom. Az meg gyorsul, nem akar nagyon kitörni. Idegesebb, de nem vészesen.

Lehet a kormány miatt?  :think: Előző kormányom eléggé digitális volt, nem volt jól adagolható. Vagy maxi gáz vagy maxi fék, kettő közt nem nagyon volt átmenet (rövid úton járt a fék és a gáz, és minimális elleneállásuk volt). G25-tel meg qrvajól adagolható mind a gáz, mind a fék, érezni lehet vele, hol a határ. (Vagy csak bebeszélem ezeket vagy alulkormányzott setupok kellenek SE-hez :Đ)

Hát ha padlózol akkor belebeszéled. A padló az digitális 1. :D
Alulkormányzott setuppal is csónakozik. Túlkormányzottal (mint Bibué) meg többet megy oldalra féktávon és gázadásnál mint előre.

Ja és ez kis fordulatszámra is igaz. Olyan meg nincs, hogy visszaváltás és magas fordulaton átmenni a kanyaron. Pedig ha jól rémlik, te is így nyomod.

Mondjuk a korai TCO nyomkodásról kéne talán leszoknom, csak úgy meg olyan alulkormányzott mint állat. Csak ez meg nem kényelmes. :) Majd kipróbálom nyomkodás nélkül 100%-ról kicsit lentebb vett TC-vel.

Na majd este... :)

#2793 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 11:22

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 10:26

Igazából én nem vettem észre, hogy könnyebben kicsúszna nekem se nélkül is állandóan ki akart törni a hátulja, tojásokon kellett gázt adni a kanyarokból kigyorsításoknál, ebben sincs másképp szinte csak akkor tudok 20-30%-nál nagyobb gázt adni ha már teljesen kiértem a kanyarívből. Eddig max fél órát próbálkoztam alapsetuppal de még nem bírtam kicsúszás nélküli kört produkálni.

Akkor neked a PE-ben valami el volt cseszve. :)

#2794 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 11:28

Az lehet, mert pe-s setupommal se alatt gázadás meg fékezés nélkül is kitört a hátulja.

#2795 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 12:31

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 11:22

Hát ha padlózol akkor belebeszéled. A padló az digitális 1. :D
Alulkormányzott setuppal is csónakozik. Túlkormányzottal (mint Bibué) meg többet megy oldalra féktávon és gázadásnál mint előre.

Ja és ez kis fordulatszámra is igaz. Olyan meg nincs, hogy visszaváltás és magas fordulaton átmenni a kanyaron. Pedig ha jól rémlik, te is így nyomod.

Akkor nem padló, hanem intenzív kigyorsítás alacsony sebességfokozatban magas fordulatszám mellett, amire panaszkodsz :Đ Nálam ez nem gond. Féktávok is nagyjából megvannak, csak sokkal nehezebb összerakni egy épkézláb kört az SE-vel, mert alabból picit nehezebben kezelhető az autó, idegesebb. PSE nagyon könnyű volt ehhez képest, talán túl könnyű is, mintha sínautó lett volna.

Majd este :cool:

#2796 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 14:29

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 12:31

Akkor nem padló, hanem intenzív kigyorsítás alacsony sebességfokozatban magas fordulatszám mellett, amire panaszkodsz :Đ Nálam ez nem gond. Féktávok is nagyjából megvannak, csak sokkal nehezebb összerakni egy épkézláb kört az SE-vel, mert alabból picit nehezebben kezelhető az autó, idegesebb. PSE nagyon könnyű volt ehhez képest, talán túl könnyű is, mintha sínautó lett volna.

Majd este :cool:

Sínautó semmiképp nem volt, mert végig tologatni lehetett/kellett a hátulját ide-oda.
Talán tapadáshatáron kívül, csúszásban volt túl stabil. Anno mondtam is, hogy megcsúszva padlógázon ki lehet állni mindent. Aszfalton és füvön is.

Majdeste! :D

#2797 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 15:44

Majdeste. Benezek en is...

#2798 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 19:18