HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS II. Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   zserrbo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:02

Idézet: avman - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 9:41

felesleges sztem. 1 éve megy az fsp bsII + belkin, 10 hónapja az fsp green + apc, sok áramszünet nem volt, azok is inkább pár mp-es vagy 10-ed mp-es kihagyások, (néha leszívatom az akkukat, azt is jól bírják) de jobbára inkább  csak áramingadozás, főleg most nyáron, viharos időben.semmi gyanús zaj, ciripelés, semmi defektus. bár 4000 huf nem akkora pénz, ha jobban alszoltőle, csak ez a fránya utánajárás, szerelgetés. meg még a végén azzal szúrod el  :Đ

Ha tudnád hogy jártam a géppel, te is tartanál, hogy gebazs lesz még az FSp táppal is. Valszeg nem, de annyira szar a bolt ahonnan vettem a gépet, hogy még 1 alkatrészre várnom kell, mert cserélik, hát mentem    .... :reklamacio:
jah nem sok érte, főleg hogy 2db maradt itthon belőle még a régi időből, de az nem megy tönkre, mint egy akksi pl. Talán nagybátyáméknál is van egy rakat. Nem kell sokat szerelni egy dugó az egyik végére, a másikra meg egy aljzat. A vezetéket kihagytam.

Szerkesztette: zserrbo 2007. 07. 13. 10:03 -kor

#202 Felhasználó inaktív   Flashman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 15. 09:17

Idézet: Freddy - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 11:45

Sziasztok!

Visszaolvastam par oldalt, mert elhataroztam egy UPS vasarlast.
Ezt a 2 tipust neztem ki:

APC BACK-UPS ES 700
http://www.speci.hu/product_info.php?cPath...roducts_id=1950

Illetve: APC BACK-UPS CS 650
http://www.speci.hu/product_info.php?cPath...products_id=810

Namost "termeszetesen" aktiv pfc-s a tapegysegem (enermax eg375) es hat most
gondolkodoba ejtett hogy akkus uzemrol bizonyos tapok "kvaziszinuszt", masok pedig "negyszog" jelet adnak.
A fenti 2 kozul melyik lenne a jobb valasztas?
Gyarto weboldalan neztem az adatokat, nekem nem derultek ki a fenti dolgok...
(az is valoszinu hogy 2 gep lenne rakotve a masik gep chieftec APFC...)

Koszonet.

Én is épp küzdök a vásárlással. Nálam egy Corsair 620W táp van. Kaptam kölcsön egy APC Back-UPS CS-t, de azzal nem működik. Amint átvált akura, kigyullad a tulfesz led és kikapcsol a gép.
Egy APC SMART-UPS SC 420VA (SC420I) ups-t néztem ki, de nem merem megvenni, mert nem tudom, hogy menne-e a tápommal.

#203 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 07. 15. 10:09

sziasztok!

milyen UPS-t vegyek, ha a célom az, hogy viharban is nyugodtan netezhessek, mehessen a gép? Tehát a cél hogy ilyen 1-2 másodperces áramelmenéseknél is használhassam a gépemet nyugodtan biztonsággal. gép: core2@3ghz, 7600gs ddr3, 1odd, 1hdd, 17"crt és FSP 350W PNR. ehhez kell valami olcsó megoldás. Centrallion kváziszínuszos UPS-ek jók nekem? 10 alatt kapok Blazer 400VA-t.

#204 Felhasználó inaktív   zserrbo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 11:16

Idézet: Flashman - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 9:17

Én is épp küzdök a vásárlással. Nálam egy Corsair 620W táp van. Kaptam kölcsön egy APC Back-UPS CS-t, de azzal nem működik. Amint átvált akura, kigyullad a tulfesz led és kikapcsol a gép.
Egy APC SMART-UPS SC 420VA (SC420I) ups-t néztem ki, de nem merem megvenni, mert nem tudom, hogy menne-e a tápommal.

Milyen géped van? Valszeg azért gyullad ki, mert a Corsairs táp aktív PFC-s. Nem tudom biztosra, az okosabbak majd megmondják, de ez a típus: APC SMART-UPS SC 420VA (SC420I) nem szinuszos, meg elég kicsinek is tűnik a 620W-os táphoz.
Az aktív PFC és a nem szinuszos UPS-ek együtt nem mennek mindig. Mivel már nem a Chieftec tápom van, így nem tudom tutira megnézni, ha sorbakötöm egy fojtótekerccsel, müködne. Marad FSp-ve, amint megveszem a UPS-t és beüzemelem elmondom megy-e. Persze előtte megnézem a boltban, mielőtt elhoznám.

u.i: írtam egy tápos kérdést a "Tápkérdés" topicba, esetleg ak itud válaszolhatna.

Szerkesztette: zserrbo 2007. 07. 15. 11:28 -kor

#205 Felhasználó inaktív   Flashman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 12:54

Idézet: zserrbo - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 11:16

Milyen géped van? Valszeg azért gyullad ki, mert a Corsairs táp aktív PFC-s. Nem tudom biztosra, az okosabbak majd megmondják, de ez a típus: APC SMART-UPS SC 420VA (SC420I) nem szinuszos, meg elég kicsinek is tűnik a 620W-os táphoz.
Az aktív PFC és a nem szinuszos UPS-ek együtt nem mennek mindig. Mivel már nem a Chieftec tápom van, így nem tudom tutira megnézni, ha sorbakötöm egy fojtótekerccsel, müködne. Marad FSp-ve, amint megveszem a UPS-t és beüzemelem elmondom megy-e. Persze előtte megnézem a boltban, mielőtt elhoznám.

u.i: írtam egy tápos kérdést a "Tápkérdés" topicba, esetleg ak itud válaszolhatna.

Igen tudom, hogy mi okozza a problémát, az előző oldalon már irkáltunk ez ügyben.
Viszont most nézegetem a Powerware 5115 szünetmentest, aminek az adatlapján azt írják, hogy szinuszos jelet ad akus üzemben is. http://www.powerware.../5115_specs.asp

#206 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 14:29

Idézet: Flashman - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 11:54

Igen tudom, hogy mi okozza a problémát, az előző oldalon már irkáltunk ez ügyben.
Viszont most nézegetem a Powerware 5115 szünetmentest, aminek az adatlapján azt írják, hogy szinuszos jelet ad akus üzemben is. http://www.powerware.../5115_specs.asp

Majd az összes gyártó tud ilyet, hogy szinuszos jel akkuüzemben is.
Még mindig nem árultad el, hogy mennyit fogyaszt a géped.
Így nem könnyű UPS-t választani.

#207 Felhasználó inaktív   zoolio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 18:55

Üdv!

Van egy 800 VA-es eccerűbb (Blazer vagy mi) négyszöges UPS-em. Meghajtok róla egy 21"-os TV-t, videót, DVD felvevőt+gépet. A kérdésem az lenne, hogy nem tesz-e kárt áramkimaradás esetén a négyszögjel az említett cuccokban? Ilyenkor ugyanis zümmögő hang hallható az említett berendezések tápjából.
Most olvastam megdöbbenve, hogy a négyszöges UPS-eket bántja az aktív PFC-s táp. Tápvásárlás előtt állok, egy ilyen fenti UPS szerintetek elvisel egy aktív PFC-s tápot, vagy inkább passzívban gondolkodjak?

Előre is köszönöm a válaszokat.

#208 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 20:24

Sziasztok!

Az a kérdésem hogy az APC BACK-UPS ES 700 nevű állat és az Enermax Liberty sorozat tápjai szeretik egymást? Magyarul nem e lesz gond ha egy enermax libertys gép szünetmentes áramellátására az előbb említett ups-t szeretnénk haszálni?
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#209 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 11:23

Na én is beleestem a csapdába. Volt egy gépem szünetmentessel minden teljesen ok volt, amikoris a gépben a  táp megadta magát és lecseréltem. Nekem meg akkor eszembe sem jutott, hogy az aktív pfc-t nem szereti a legtöbb ups. Természetesen sikerült pont aktív pfc-s tápot vennem, és az én ups-em sem szereti, úgy érzékeli, hogy túlterhelés és lekapcsol azonnal amint akkura váltana. Vagyis 1mp-es áramszünetet sem hidal át, így meg sok értelme nincs. Viszont kéne egy másikat vennem, ami elvinné a gépet. A régit átraktam a másik géphez, abban még passzív pfc-s táp van, azzal semmi gondja. 

A gép:

Chieftec GPS-400AA

MSI K8N Neo Platinum
AMD ATHLON 64 3000+ S754
2x512MB PQI DDR PC3200/400MHz
ATI Radeon 9250 64Bit

1x80GB SATA 7200 HDD
1x500GB SATA 7200 HDD (bővítés bármikor elképzelhető)

1x DVD-ROM de ez használaton kívül úgysem fogyaszt semmit, és nem áramszünet közepén fogok dvd-zni.

100Mbit Lan kártya
54Mbps WLan kártya
Tv tuner

És a hűtők, ez kb 6 ventilátort jelent.

Monitor nincs

Ezen kívül még a kábelmodemet kéne árammal ellássa.

"Stepped approximation to a sinewave" ups is jó lehet, vagy csak és kizárólag "true sinewave" ups jó? Utóbbi ritka nem is láttam magyarországi forgalmazót, ára pedig 3-4x a másikhoz képest, úgyhogy nagyon remélem, hogy nem csak az jó  :think:

Szerkesztette: Mumia 2007. 07. 29. 11:33 -kor

#210 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 08:56

Közben találtam egy olyat aminek a manualja azt írja: Simulated sine wave, ez sem tudom mit takar  :think:

#211 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 10:29

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. júl. 29., vasárnap - 10:23

Na én is beleestem a csapdába. Volt egy gépem szünetmentessel minden teljesen ok volt, amikoris a gépben a  táp megadta magát és lecseréltem. Nekem meg akkor eszembe sem jutott, hogy az aktív pfc-t nem szereti a legtöbb ups. Természetesen sikerült pont aktív pfc-s tápot vennem, és az én ups-em sem szereti, úgy érzékeli, hogy túlterhelés és lekapcsol azonnal amint akkura váltana. Vagyis 1mp-es áramszünetet sem hidal át, így meg sok értelme nincs. Viszont kéne egy másikat vennem, ami elvinné a gépet. A régit átraktam a másik géphez, abban még passzív pfc-s táp van, azzal semmi gondja. 

A gép:

Chieftec GPS-400AA

MSI K8N Neo Platinum
AMD ATHLON 64 3000+ S754
2x512MB PQI DDR PC3200/400MHz
ATI Radeon 9250 64Bit

1x80GB SATA 7200 HDD
1x500GB SATA 7200 HDD (bővítés bármikor elképzelhető)

1x DVD-ROM de ez használaton kívül úgysem fogyaszt semmit, és nem áramszünet közepén fogok dvd-zni.

100Mbit Lan kártya
54Mbps WLan kártya
Tv tuner

És a hűtők, ez kb 6 ventilátort jelent.

Monitor nincs

Ezen kívül még a kábelmodemet kéne árammal ellássa.

"Stepped approximation to a sinewave" ups is jó lehet, vagy csak és kizárólag "true sinewave" ups jó? Utóbbi ritka nem is láttam magyarországi forgalmazót, ára pedig 3-4x a másikhoz képest, úgyhogy nagyon remélem, hogy nem csak az jó  :think:

Szerintem nem ritka és minden forgalmazónak van.
Az ára 700-800VA körül kábé a duplája a kváziszinuszos UPS árának.

#212 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 19:23

Konkrétan?  De egyébként tökmind1 mert ha 2x annyiba kerül akkor inkább veszek egy sima tápot feleannyi felárért. Nem vagyok én jótékonysági intézmény, hogy az eonnak spóroljak.

#213 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 10:19

Közben megtaláltam, az APC Back-UPS ES 700-as termék leírásában az szerepel hogy a hullámforma az Stepped approximation to a sinewave. Ez jó egy aktív pfc-s tápnak, (mondjuk enermax liberty) együtt tudnak működni áramszünet idején?  Nem találtam meg erre eddig a konkrét választ pedig próbáltam guglizni mindenféle szókombinációkkal. Tápguruktól kérek egy kis inputot. :) Köszönöm.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#214 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 11:36

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 18:23

Konkrétan?  De egyébként tökmind1 mert ha 2x annyiba kerül akkor inkább veszek egy sima tápot feleannyi felárért. Nem vagyok én jótékonysági intézmény, hogy az eonnak spóroljak.

Azért számításokat végezhetsz, mert alapvetően nem az eonnak spórolsz, hanem magadnak.
Szal 10%-os hatásfok-különbségnél óránként ~30W, vagyis minden másfél nap után 1kW a különbség.
800VA-nél ~32 000 (bruttó) az árkülönbség, vagyis mondjuk 1000kW.

#215 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 11:37

Idézet: McElroy - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 9:19

Közben megtaláltam, az APC Back-UPS ES 700-as termék leírásában az szerepel hogy a hullámforma az Stepped approximation to a sinewave. Ez jó egy aktív pfc-s tápnak, (mondjuk enermax liberty) együtt tudnak működni áramszünet idején?  Nem találtam meg erre eddig a konkrét választ pedig próbáltam guglizni mindenféle szókombinációkkal. Tápguruktól kérek egy kis inputot. :) Köszönöm.

Az itteni guruk elmondása szerint csak a szinuszos kimenet felel meg az aktív PFC-nek.

#216 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 16:08

Idézet: LTB - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 12:36

Azért számításokat végezhetsz, mert alapvetően nem az eonnak spórolsz, hanem magadnak.
Szal 10%-os hatásfok-különbségnél óránként ~30W, vagyis minden másfél nap után 1kW a különbség.
800VA-nél ~32 000 (bruttó) az árkülönbség, vagyis mondjuk 1000kW.

Tudtommal az, hogy aktív pfc-es táp semmit nem változtat azon, hogy nekem a villanyóra mennyit pörög. Csak a szolgáltatónál jelenik meg a jobb hatásfok, ipari fogyasztóknál szoktak külön feltenni mérőeszközöket, amik ezt mérik.

Szerkesztette: Mumia 2007. 07. 31. 16:08 -kor

#217 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 16:44

A hatasfok es a cosfi az ket kulonbozo fogalom.

Hatasfok azt mutatja, hogy mekkora a leadott teljesitmeny a halozatrol felvett aranyaban.
Nyilvan ha nagyobb a hatasfok, akkor ugyanakkora terhelesnel kevesebbet vesz ki a villanyorabol, tehat a zsebednek nem mindegy.

cosfi meg azt, hogy a felvett aram "iranya" mennyivel ter el az idealis terheles "iranyatol." (ebbol az aramszolgaltatonak lesz vesztesege, nem neked.)

Aktiv PFC-t (ami a cosfit javitja, nem a hatasfokot) meg az EU egy ideje eloirja, hiszen a meddo aramot is meg kell termelnie az eromuveknek, mig ha azt minimalisra szoritod, akkor csokken az eromuvek karosanyag/CO2/mittudomen kibocsatasa.

#218 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 20:30

Na vettem egy APC Back-UPS ES 550VA UPS-t. Természetesen nem működik a tápommal. Amint akkura váltana rögtön túlterhelést jelez az ups és lekapcsol. A táp egyébként Chieftec GPS-400AA-101 A típus. De ami érdekes, hogy a másik táppal Enermax EG365AX-VE meg működik pedig ez is aktív pfc-s.

#219 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 11:02

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 15:44

A hatasfok es a cosfi az ket kulonbozo fogalom.

Hatasfok azt mutatja, hogy mekkora a leadott teljesitmeny a halozatrol felvett aranyaban.
Nyilvan ha nagyobb a hatasfok, akkor ugyanakkora terhelesnel kevesebbet vesz ki a villanyorabol, tehat a zsebednek nem mindegy.

cosfi meg azt, hogy a felvett aram "iranya" mennyivel ter el az idealis terheles "iranyatol." (ebbol az aramszolgaltatonak lesz vesztesege, nem neked.)

Aktiv PFC-t (ami a cosfit javitja, nem a hatasfokot) meg az EU egy ideje eloirja, hiszen a meddo aramot is meg kell termelnie az eromuveknek, mig ha azt minimalisra szoritod, akkor csokken az eromuvek karosanyag/CO2/mittudomen kibocsatasa.

Én is csak azért vagyok hajlamos összemosni a kettőt, mert az a koncepció alakult ki a fejemben, hogy a gyártók az aktív pfc irányába fejlesztenek, tehát valszeg a legjobb hatásfokú tápok is aktív pfc-sek.

#220 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 11:03

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 19:30

Na vettem egy APC Back-UPS ES 550VA UPS-t. Természetesen nem működik a tápommal. Amint akkura váltana rögtön túlterhelést jelez az ups és lekapcsol. A táp egyébként Chieftec GPS-400AA-101 A típus. De ami érdekes, hogy a másik táppal Enermax EG365AX-VE meg működik pedig ez is aktív pfc-s.

Mekkora a terhelés?
A szoftver mit ír ki?
Változik az UPS által érzékelt terhelés szimulált áramszünetnél?

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.