HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS II. Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 15. 19:06

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 21:12

Milimeterre ugyanakkora, ugyanott van/ugyanolyan a saruja, ugyanakkora feszt ad le, kapacitasa is hasonlo lehet, akkor hogyhogy nem lenne kompatibilis a noname?

Ja, APC akkura is 6 honap gari van, akarcsak a nonamere.

pl. FIAMM akksira 2 év a gari
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#242 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 19:32

Ahogy itt nezem ezt az aktiv PFC kerdest, lehet legjobb laptopra atallni..

#243 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 15. 20:25

Idézet: csosz - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 20:32

Nahát. És kifejted, hogy milyen indokok és megállapítások vezettek erre a konklúzióra?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#244 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 20:48

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 21:25

Nahát. És kifejted, hogy milyen indokok és megállapítások vezettek erre a konklúzióra?

Marmint otthoni felhasznalasra gondoltam.
Az aktiv PFC-s tap miatt az otthoni olcsobb UPS-ok kiesnek (egyaltalan minek gyartjak akkor oket? rejtely).

#245 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 21:02

Idézet: csosz - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 21:48

Marmint otthoni felhasznalasra gondoltam.
Az aktiv PFC-s tap miatt az otthoni olcsobb UPS-ok kiesnek (egyaltalan minek gyartjak akkor oket? rejtely).

És egy notesz olcsóbb? :)
Olcsó húsnak híg a leve az UPS-ek között is. Meg mindig mondjuk: Régi APC-t kell venni, azok olcsók és sokkal jobbak, mint a maiak.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#246 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 11:19

Idézet: csosz - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 17:35

Amit ajanlottal a dokemntacioja alapjan az is szimulalt szinusz. A weboldalukon nem talaltam semmilyen elerhetoseget, merre lehet oket felkeresni?

Valaki meg tudna mondani, hogy a szimulalt szinuszu jo e aktiv PFC-hez?

Pl. a Rufusz Computer árulja.

#247 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 08. 16. 23:20

APC E20-FR ;)

#248 Felhasználó inaktív   Meetal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 20. 17:58

Hello!

Kerdesem.

Most lesz egy athlon64 4000+ AM2 x2 procival szerelt gepem, 300GB HDD, 17" os LG FLAT TFT, 7100GS PCI-E kartya, 430W os cooler master tappal.

Kerdesem ehhez milyen es mekkora szunetmentes tapot erdemes venni?

Nem szeretnek tul sokat kolteni ra, de legalabb 5 percet at tudjon hidalni.

Koszi!
Jó Chello, sosem rossz!!!
www.bakonypaintball.hu

#249 Felhasználó inaktív   windydigital 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 15:51

Sziasztok!

APC Smart 700VA, ez szinusz jelet ad minden üzemmódban?
Ha Valaki tudja akkor légyszíves írja meg!

Köszönöm!

#250 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 20:56

Da.

#251 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 23:31

Idézet: Meetal - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 18:58

Hello!

Kerdesem.

Most lesz egy athlon64 4000+ AM2 x2 procival szerelt gepem, 300GB HDD, 17" os LG FLAT TFT, 7100GS PCI-E kartya, 430W os cooler master tappal.

Kerdesem ehhez milyen es mekkora szunetmentes tapot erdemes venni?

Nem szeretnek tul sokat kolteni ra, de legalabb 5 percet at tudjon hidalni.

Koszi!

Felteve hogy aktiv PFC-s tapod lesz (ha uj gep akkor biztos), eleg rossz a helyzet:

1. Hasznaltan veszel egy APC-t ami sinuszos jelet bocsat ki (pl Smart szeria)
2. Ujonnan veszel egy APC-t ami sinuszos jelet bocsat ki (pl Smart szeria): > 40e Ft

A spec. szerint legalabb 40/55dbA a zaj, ugyhogy kis zajra is szamits.

Reszemrol letettem a szunetmentes-rol (pedig akartam venni).

#252 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 23:32

a a

Szerkesztette: csosz 2007. 08. 22. 00:28 -kor

#253 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 19:32

Idézet: csosz - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 22:31

2. Ujonnan veszel egy APC-t ami sinuszos jelet bocsat ki (pl Smart szeria): > 40e Ft

Megnézném 40-ért az új, szinuszos Smartot :D

#254 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 19:39

Ha ugyes, akkor talan meg talal raktaronmaradt, serult csomagolasu 1000-est 32k-ert a Bolhan, de szerintem eleg hamar elkapkodtuk :D
(Ha jol emlekszem, akkor valami 70+fa a rendes nagykerara.)

Szerkesztette: nyunyu 2007. 08. 22. 19:41 -kor

#255 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 19:50

Idézet: csosz - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 0:31

A spec. szerint legalabb 40/55dbA a zaj, ugyhogy kis zajra is szamits.

55dBA szerintem az aramszunet eseten sipakolo vijjogoja lehet (ami qrvahangos), de azt ugye ki is lehet kapcsolni. (amig ujra nem telepited a PowerChute-ot, mert az visszakapcsolja :banghead: )

Egyebkent nem olyan veszelyes a helyzet.
1000-esben mar van egy halkan hallhato venti, annak a hangjan kivul van egy finom ketyegese.
Akkus uzemben valamivel hangosabban ketyeg.
Ket uzemmod kozott atkapcsolaskor mondjuk eleg szepet kattan a rele, de hat az elektromechanikus alkatreszek mar csak ilyenek.

#256 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 20:42

Idézet: csosz - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 19:32

Egyetértek a hozzászóló véleményével.
Én most vettem egy ilyet: APC Back-UPS ES 700VA és egy kalap kaka az egész.
Egyszerű irodai gépet 400W-os chieftec táppal nem bír elvinni, letilt ahogy írták.
Egy normális smart UPS ahogy nézem pl: APC Smart-UPS 1000VA  ~ 100.000.- ennyiért meg már belépő laptopot lehet venni.
Már az irodába is laptokokat veszünk mert 130.000-ért már elég jót lehet venni.
- dolgozó hazaviheti - örűl
- nem kell ups
- keveset fogyaszt
- csendes
- nincs kompatibilitási probléma
- alapból tud wifit
- gyárilag telepítve van, így könnyű újrahúzni
- teljesítményük bőven elég
- trendi az irodában is

#257 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 22:50

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 21:42

Egyetértek a hozzászóló véleményével.
Én most vettem egy ilyet: APC Back-UPS ES 700VA és egy kalap kaka az egész.
Egyszerű irodai gépet 400W-os chieftec táppal nem bír elvinni, letilt ahogy írták.
Egy normális smart UPS ahogy nézem pl: APC Smart-UPS 1000VA  ~ 100.000.- ennyiért meg már belépő laptopot lehet venni.
Már az irodába is laptokokat veszünk mert 130.000-ért már elég jót lehet venni.
- dolgozó hazaviheti - örűl
- nem kell ups
- keveset fogyaszt
- csendes
- nincs kompatibilitási probléma
- alapból tud wifit
- gyárilag telepítve van, így könnyű újrahúzni
- teljesítményük bőven elég
- trendi az irodában is

És ha lecseréled a chieftec érzékeny APFC-s modelljét egy kevésbé háklis FSP-re, akkor is 100k-ba kerül a móka? Meg nem véletlenül írjuk, hogy használt UPS...
Meg azt sem értem, hogy mi a töknek 1kVA-es UPS egy irodai géphez, legalább gondolnátok végig, mennyi ez. A legkisebb (420) feletti SMART UPS is bőven elég.
A 100k-s belépő laptop minőségét meg ne is firtassuk. Szarból vár.

#258 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 23:40

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 22:50

És ha lecseréled a chieftec érzékeny APFC-s modelljét egy kevésbé háklis FSP-re, akkor is 100k-ba kerül a móka? Meg nem véletlenül írjuk, hogy használt UPS...
Meg azt sem értem, hogy mi a töknek 1kVA-es UPS egy irodai géphez, legalább gondolnátok végig, mennyi ez. A legkisebb (420) feletti SMART UPS is bőven elég.
A 100k-s belépő laptop minőségét meg ne is firtassuk. Szarból vár.

- Senki nem ad garanciát arra ha FSP-re cserélem, akkor működni fog
- Használt UPS-t nem veszek nincs kedvem akkumlátort cseréltetni - nem mindenki lakik pesten
- A legkisebb smart UPS is vagy 50.000.- és az eddigiekből okulva már biztosra mennék.
Az eddigi hibámból okulva inkább kiadok egyszer 100.000-et és levan a gond és az legalább bírja is szusszal adsl modem, router, switch stb.
- Az a nagy most már szerintem egyre bürokratikusabb és drágább EU hozhatna olyan szabályt is, hogy az ilyen szarokat mint APC Back-UPS ES 700VA csak figyelmeztetésel lehessen forgalomba hozni, hogy nem minden táppal fog működni mert ahogy olvasom elég sokan belefutottak ebbe a problémába, nem beszélve arról, hogy akár gépcsere után is előjöhetett volna ez a probléma.
- Végkövetkeztetésem: már vagy 7 éve nincs UPS-ünk és tobábbra sem lesz, azt az évi maximum két áramszünetet kibírjuk. A főnök unszolására vettem csak UPS-t merthogy már olcsó és 30.000-ért is van és mert az évben előszőr volt egy 5 perces áramszünet, de valahogy gyanúsan olcsónak tűnt ráadásul márkás is, de most már értem miért. Egy 700VA-es ne vigyel el egy asztali gépet ezen nagyon meglepődtem.

Mellesleg az olcsó 150.000-es HP notebook-ok teljesen jók mindennapi használat mellet is.
Egyetlen hátrányuk, hogy az aksijuk 1-1,5 órát bír csak, de ez az iroda és otthoni használat között teljesen megfelelő.
Tapasztalataim szerint sokkal jobbak mint a legdrágább alkatrészekből házilag épített asztali gépek.

#259 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 00:29

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 0:40

- Senki nem ad garanciát arra ha FSP-re cserélem, akkor működni fog
- Használt UPS-t nem veszek nincs kedvem akkumlátort cseréltetni - nem mindenki lakik pesten
- A legkisebb smart UPS is vagy 50.000.- és az eddigiekből okulva már biztosra mennék.
Az eddigi hibámból okulva inkább kiadok egyszer 100.000-et és levan a gond és az legalább bírja is szusszal adsl modem, router, switch stb.
- Az a nagy most már szerintem egyre bürokratikusabb és drágább EU hozhatna olyan szabályt is, hogy az ilyen szarokat mint APC Back-UPS ES 700VA csak figyelmeztetésel lehessen forgalomba hozni, hogy nem minden táppal fog működni mert ahogy olvasom elég sokan belefutottak ebbe a problémába, nem beszélve arról, hogy akár gépcsere után is előjöhetett volna ez a probléma.
- Végkövetkeztetésem: már vagy 7 éve nincs UPS-ünk és tobábbra sem lesz, azt az évi maximum két áramszünetet kibírjuk. A főnök unszolására vettem csak UPS-t merthogy már olcsó és 30.000-ért is van és mert az évben előszőr volt egy 5 perces áramszünet, de valahogy gyanúsan olcsónak tűnt ráadásul márkás is, de most már értem miért. Egy 700VA-es ne vigyel el egy asztali gépet ezen nagyon meglepődtem.

Mellesleg az olcsó 150.000-es HP notebook-ok teljesen jók mindennapi használat mellet is.
Egyetlen hátrányuk, hogy az aksijuk 1-1,5 órát bír csak, de ez az iroda és otthoni használat között teljesen megfelelő.
Tapasztalataim szerint sokkal jobbak mint a legdrágább alkatrészekből házilag épített asztali gépek.

-Az előbb még 100.000-ről beszéltél, most meg már 150.000 egy notesz. Értem.
-Ezek a HP-k is elég gyakori vendégek szerviz ügyében, aztán az alaplap nem 7k beléjük például.
-A BackUPS700 (és a többi, nem szinuszos UPS, mert nem cdak az APC termékeivel van gond) nem szar. A Chieftec táp sem. Nem kompatibilisek egymással. Emiatt nem kell betiltani egyiket sem. Matrica jogos. Állásfoglalás van, hivatalos is, de a magyar kereskedők számára ez egy dolog.
-Nem csak APC létezik a világon.
-Az új UPS-ben is kell majd akksit cserélni, használtat is lehet venni új akksikkal, és nem csak Pesten lehet akksit cserél(tet)ni.
-Garancia nincs arra sem, hogy akár egy villanykörtével is kompatibilis lenne, ellenben Rajtad kívül nagyon sok ember használ ilyen UPS-t aktív PFC-s táppal a legnagyobb megelégedésére.
-Az meg megint nem mentség, hogy nem jártál utána kellő mélységgel vásárlás előtt annak, hogy az adott modellről milyen vélemények vannak szerte a világhálón és hogy az aktív PFC-nem szinuszos jelalak mekkora problémát jelent, most már évek óta és rengeteg helyen kitárgyalva, főleg Chieftec tápok kapcsán.

#260 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 01:27

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 0:29

-Az előbb még 100.000-ről beszéltél, most meg már 150.000 egy notesz. Értem.
-Ezek a HP-k is elég gyakori vendégek szerviz ügyében, aztán az alaplap nem 7k beléjük például.
-A BackUPS700 (és a többi, nem szinuszos UPS, mert nem cdak az APC termékeivel van gond) nem szar. A Chieftec táp sem. Nem kompatibilisek egymással. Emiatt nem kell betiltani egyiket sem. Matrica jogos. Állásfoglalás van, hivatalos is, de a magyar kereskedők számára ez egy dolog.
-Nem csak APC létezik a világon.
-Az új UPS-ben is kell majd akksit cserélni, használtat is lehet venni új akksikkal, és nem csak Pesten lehet akksit cserél(tet)ni.
-Garancia nincs arra sem, hogy akár egy villanykörtével is kompatibilis lenne, ellenben Rajtad kívül nagyon sok ember használ ilyen UPS-t aktív PFC-s táppal a legnagyobb megelégedésére.
-Az meg megint nem mentség, hogy nem jártál utána kellő mélységgel vásárlás előtt annak, hogy az adott modellről milyen vélemények vannak szerte a világhálón és hogy az aktív PFC-nem szinuszos jelalak mekkora problémát jelent, most már évek óta és rengeteg helyen kitárgyalva, főleg Chieftec tápok kapcsán.

-- Az előbb még 100.000-ről beszéltél, most meg már 150.000 egy notesz. Értem.
Ezt nem kell ennyire komolyan venni most éppen 130.000 oprendszerrel , anéklül olyan ~110.000-er asszem, persze az árak változnak ugyebár.

--Az meg megint nem mentség, hogy nem jártál utána kellő mélységgel vásárlás előtt annak, hogy az adott modellről milyen vélemények vannak szerte a világhálón és hogy az aktív PFC-nem szinuszos jelalak mekkora problémát jelent, most már évek óta és rengeteg helyen kitárgyalva, főleg Chieftec tápok kapcsán.

Többek között ezért is veszünk laptopot mert már ott tartunk, hogy a drága márkás asztali alkatrész nem működik a márkással, na ez az ami már drágább lesz mint a gagyi.
Mindenki azt tanácsolja, hogy vegyünk Chieftec házat mert az jó, megvesszük drágán ~30.000-ért erre kiderűl, hogy a táp nem kompatibilis mindennel és tanácsolod cseréljem ki FSP-reˇ~15.000-ért és akkor van egy használható de már "tákolt" házam rendes táppal ~45.000-ért.
Na ez az ami sokkal drágább már mint a gagyi !!!!

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.