HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS II. Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   mynet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 05. 07:52

Véletlen nem az egyik szomszédom vagy? Nálunk is majd ilyen sűrűn van ezért kellett vennem két szünetmentest, plussz az apc-t meg szeretném csináltatni. Már ment tönkre 35e forintos routerem e áramkimaradások/áramtüskék miatt.

#422 Felhasználó inaktív   pitykeee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 08:06

Idézet: mynet - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 8:52

Véletlen nem az egyik szomszédom vagy? Nálunk is majd ilyen sűrűn van ezért kellett vennem két szünetmentest, plussz az apc-t meg szeretném csináltatni. Már ment tönkre 35e forintos routerem e áramkimaradások/áramtüskék miatt.

Kis országunkban mindenki szomszédja mindenkinek.  ;)

Pontosan ez idegesít engem is, emiatt tettem fel a kérdést. Ha kell (tehát hosszútávon nem szereti egymást az aktív PFC és a kvázi UPS), akkor beruházok komolyabbra. De ha nem szükséges, akkor maradnék a jelenleginél.

#423 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 05. 09:22

Idézet: didyman - Dátum: 2007. szept. 30., vasárnap - 14:18

6 éves? Akkuhalott...

3x cseréltünk már benne akkut...egyébként 7 éves, rosszul írtam. Zsír új akkuval se volt jó, 1 másodperc alatt letiltott, csak a szerver gép volt rákötve, semmi egyéb. Most odatettem egy irodai géphez + LCD monitor, itt megyeget, de egyszer kirántottam alóla az AC-t, s csatt ki is kapcsolt, máskor meg 5 percet vitte a konfigot. Az utolsó akksicsere 2007. márciusban volt benne.

Szerkesztette: Kory 2007. 10. 05. 09:25 -kor

#424 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 09:23

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 16:46

Jól működik a SMART UPS 750I ?

Igen, semmi gond vele, persze azóta semmilyen komolyabb áramszünet nem volt :reklamacio: :D Előtte meg minden nap a sípolások.... Szerencsére a Linux-os Agent-et se kellett újratelepíteni.

Szerkesztette: Kory 2007. 10. 05. 09:26 -kor

#425 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 08:21

Amikor szervizbe ad az ember egy szunmentest, mennyire kell elhinnem, hogy majd' a felenel kapcsolorelet akarnak cserelni? Mar csak amiatt is kerdem, mert a sajatom ugy 3 eves, sajna amikor aram alatt van, 7-8 masodpercenkent ad egy hangot (csepptoltes?) ami uzemszeru, de en hangosnak talalom (konkretan nem tudok rendesen elaludni tole, mert egy ido utan raall az ember fule a ritmusra, aztan mar varja a kovetkezo utemet :D). Namost ennek okan amikor gep elott vagyok akkor be van kapcsolva a szunmentes, ha nem, akkor ki, es lekapcsolom elotte a fokapcsolot, tehat emiatt minden nap a szunetmentes bekapcsolasanal es a selftestnel a kapcsolorele biza kapcsol. 3 eve es semmi baja. Akkor egy 3-4-5-6 eves szunetmentesnel, ami csak aramszunetkor kapcsolgat minek ilyet cserelni?
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#426 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 10:25

Idézet: asdf - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 7:21

Amikor szervizbe ad az ember egy szunmentest, mennyire kell elhinnem, hogy majd' a felenel kapcsolorelet akarnak cserelni? Mar csak amiatt is kerdem, mert a sajatom ugy 3 eves, sajna amikor aram alatt van, 7-8 masodpercenkent ad egy hangot (csepptoltes?) ami uzemszeru, de en hangosnak talalom (konkretan nem tudok rendesen elaludni tole, mert egy ido utan raall az ember fule a ritmusra, aztan mar varja a kovetkezo utemet :D). Namost ennek okan amikor gep elott vagyok akkor be van kapcsolva a szunmentes, ha nem, akkor ki, es lekapcsolom elotte a fokapcsolot, tehat emiatt minden nap a szunetmentes bekapcsolasanal es a selftestnel a kapcsolorele biza kapcsol. 3 eve es semmi baja. Akkor egy 3-4-5-6 eves szunetmentesnel, ami csak aramszunetkor kapcsolgat minek ilyet cserelni?

Milyen típusoknál vannak ezek a relécserék?

#427 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 10:43

Pfff, passz, apc az osszes, bk500ei volt utoljara.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#428 Felhasználó inaktív   zozzzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 15:15

Hi!

Nem tudja vki hogyan kell olyan cucmákot csinálni, amit a szünetmentes és a gép közé kell betenni és sinuszos jelet csinl. Mert adott a gépem egy Chieftec CFT-620-A12S táppal és egy 1250pro PannonPower. A bibi ott kezdődik, hogy áramszünet esetén mintha nem is lenne szmentesem. És olvastam vhol - egész pontosan haver, hogy lehet hozzá kb. 4000 Ft-ból csinálni vmi cuccost hogy jó legyen. Pliiiiizz help
Intel E6600 2.40@3.24 GHz; Gigabyte GA-P35-DS4; 4x1024 MB Kingmax DDRII 800 memória, Gainward ATI 4850, 1xWD 36GB sata Raptor, 1xSamsung 200GB sata, 1xSamsung 250GB sata, NEC 7173S sata, ASUS DRW-1814BLT sata DVD RW, Samsung 22"TFT (226CW), Logitech MX5500, Coolermaster Elite+Chieftec CFT-650-A-12B

#429 Felhasználó inaktív   fdisk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 08:51

Van egy kis problémám az ups-mel.(blazer 600VA(360W))
2 hónapja cseréltem le a konfigomat.Az ups a régi, asszem 3 éves.:)
A probléma a köv.:ha elindítok egy játékot,pl. bioshock,de főleg az airbornnál (minden alkoalommal)  olyat csinál,h el kezd sűrűn sípolni mintha akkus módban lenne és le akarna merűlni az akksi,miközben a 220V megvan,tehát nincs áramszünet.Amint kilépek a gamából abbamarad a sípolás,ha elindítom akkor ismét elkezdi.Az előző konfigomnál nem csinálta ezt,mondjuk nem is volt ekkora teljesítményű gépem.
Erős a gyanúm,h az akksi kezd meghalni.De miért csinálhatja,ha nem is akkus módban van?
Mondjuk visszavittem a boltba ahol vettem,bevizsgálták de semmi olyat nem produkált mint nálam.
Azt mondták 3 gépet is rákötöttek.
Ha jól tom,akkor normál módban  a 220V-ot csak átdengedi az ups?Vagy nem ????És akkor is akkus módban dolgozik,csak máshogyan???
Valakinek 5lete?

Zozzzi:nekem is hasonló volt a problémám.Chieftec 450-es táp + blazer ups(kvázuszinuszos) és nem volt jó a két dolog együtt.Én nem xarakodtam vele,vettem egy passzív pfc-s tápot,a másikat meg eladtam.Smart ups lett vona jó,de kinek van annyi pénze,h megvegye?(60-70e ft)
p35-ds3r_f8,c2d E8200,CM tx2,kingston 4*1 giga,sapphire hd 4870 512M,samsung 400+500 gb hdd,pioneer 112D dvd-rw,

#430 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 09:23

Idézet: fdisk - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 7:51

Van egy kis problémám az ups-mel.(blazer 600VA(360W))
2 hónapja cseréltem le a konfigomat.Az ups a régi, asszem 3 éves.:)
A probléma a köv.:ha elindítok egy játékot,pl. bioshock,de főleg az airbornnál (minden alkoalommal)  olyat csinál,h el kezd sűrűn sípolni mintha akkus módban lenne és le akarna merűlni az akksi,miközben a 220V megvan,tehát nincs áramszünet.Amint kilépek a gamából abbamarad a sípolás,ha elindítom akkor ismét elkezdi.Az előző konfigomnál nem csinálta ezt,mondjuk nem is volt ekkora teljesítményű gépem.
Erős a gyanúm,h az akksi kezd meghalni.De miért csinálhatja,ha nem is akkus módban van?
Mondjuk visszavittem a boltba ahol vettem,bevizsgálták de semmi olyat nem produkált mint nálam.
Azt mondták 3 gépet is rákötöttek.
Ha jól tom,akkor normál módban  a 220V-ot csak átdengedi az ups?Vagy nem ????És akkor is akkus módban dolgozik,csak máshogyan???
Valakinek 5lete?

Zozzzi:nekem is hasonló volt a problémám.Chieftec 450-es táp + blazer ups(kvázuszinuszos) és nem volt jó a két dolog együtt.Én nem xarakodtam vele,vettem egy passzív pfc-s tápot,a másikat meg eladtam.Smart ups lett vona jó,de kinek van annyi pénze,h megvegye?(60-70e ft)

Semmi akkugond, legalábbis nem azért sípol.
Túlterheled, amint a VGA-d elkezd áramot fogyasztani.
Valszeg a normális fogyasztásod 300-350W körül jár és amikor elkezd vadul számolni a videó, ez az érték fölmegy 360W fölé.
Már ha ez az UPS valóban bír annyit.

Javaslom, hogy a szünetmentes felügyeleti szoftverével ellenőrizd a fogyasztásod mértékét.

#431 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 09:42

Idézet: asdf - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 9:43

Pfff, passz, apc az osszes, bk500ei volt utoljara.

Nem lehet, hogy rendszeresen lép fel feszültségingadozás?
Még ha nincs is érzékelhető áramszünet, elképzelhető, hogy a relék már elkezdenek kapcsolgatni.
Emlékeim szerint a CS sorozat nem gyakran került vissza a szervizbe, leszámítva a kezdeti visszahívást.
Persze meg is öregedhettek, ma már nem tizen-évre gyártanak készülékeket.

#432 Felhasználó inaktív   fdisk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 10:26

Idézet: LTB

Semmi akkugond, legalábbis nem azért sípol.

Akkor nem értem.
Műszaki beállítottságú embör vok,vagy mifene. :)
Az én logikám szerint normál módban a 220V-ot csak átengedi az ups magán,fesz.kimaradás esetén vált át akkura.Vagy nem ???
Mivel egyenáramot nem lehet transzformálni,így a dc 12V-ot egy elektronika elkezdi baromi gyorsan szaggatni amit különböző kütyük még megpróbálnak szinuszosabbá tenni,és ezt a szaggatott(kváziszinuszos) jelet már lehet transzformálni.
Javíts ki ha tévednék.
Ezért nem értem,mi köze van akkunak normál módban az egészhez?
p35-ds3r_f8,c2d E8200,CM tx2,kingston 4*1 giga,sapphire hd 4870 512M,samsung 400+500 gb hdd,pioneer 112D dvd-rw,

#433 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 15:14

Idézet: fdisk - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 9:26

Ezért nem értem,mi köze van akkunak normál módban az egészhez?

Hát én is épp azt magyarázom, hogy semmi köze hozzá.
Az UPS belső áramkörei, keresztmetszetei 360W-hoz közeli értékre vannak méretezve.

Tehát ha normál, hálózati üzemben picit túlterheled, sípol.
Ezzel azt jelzi, hogy ha jön egy áramszünet, nem tud majd segíteni rajtad, mivel akkumulátorról nem tud 360W-nál nagyobb teljesítményt előállítani.

#434 Felhasználó inaktív   fdisk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 15:33

Akkor ez egyfajta figyelem felhívás az ups részéről,h kevés vagyok neked? :D
Majdnem elfelejtettem,h kipróbáltam egy másik vadiúj ups-t is(powercom,szintén 600VA(360W)),és azzal nem csinálta ezt.Meg sem nyikkant 1x sem.
Lehet,h az enyémnek már nem 100%-os az akksija,és ha bekövtkezik az áramszünet akkor nem lesz elég nafta benne,míg a másikban még épp elegendő??

#435 Felhasználó inaktív   fdisk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 16:10

Annyit még kipróbáltam,h szétkaptam az ups-t,rámértem terhelt állapotba az akksira,h mennyit esik a fesz.
11V-ra esett le,kb 1percig néztem.Azt hiszem az akksinak semmi baja.
Rajta volt a monitor is.
Vmi eletronikai interferenciára,visszacsatolásra gyanaxom.
1x bekapcsolt állapotban rá akartam tenni a bridge-et(mikrós netem van,ez kell hozzá),és azon nyomban leállt minden.

Szerkesztette: fdisk 2007. 10. 12. 16:11 -kor

#436 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 17:06

Idézet: fdisk - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 17:10

rámértem terhelt állapotba az akksira,h mennyit esik a fesz.
11V-ra esett le,kb 1percig néztem.Azt hiszem az akksinak semmi baja.

Dehogynem, az egyik cella zarlatos.

Jo akkunak terhelve sem szabad 12V ala esnie.

#437 Felhasználó inaktív   fdisk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 11:58

Ez nem a legjobb hír.
Akkor csere.Így legalább veszek egy nagyobbat.

Szerkesztette: fdisk 2007. 10. 13. 11:59 -kor

#438 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 13:49

Nem lenne egyszerubb kicserelni az akkukat a regiben?

#439 Felhasználó inaktív   fdisk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 14:26

Egyszerűbbnek egyszerűbb,de szerintem ha full terhelésen fut a vas,határértéken vok a 360W-al.
Így meg lesz tartalék,nem csak 1 percre.
Mondjuk ki is akarom cserélni,és majd eladom vkinek ha kell.Új akksival megér 8-9e ft-ot,szerintem. :)

Szerkesztette: fdisk 2007. 10. 13. 14:31 -kor

#440 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 10. 26. 19:35

Pár perce kétszer vágta ki feltehőleg a mikrohullámú sütő a biztosítékot.

Az anyukám gépe volt bekapcsolva, és az APC Back UPS CS650 http://www.apc.com/resource/include/techsp...ase_sku=BK650EI visitott is hogy nincs áram, de mivel a monitorról is elment a kép, ezért a számítógépet a számítógépház (NEM az UPS) power gombjával tudtuk kikapcsolni, így a windows szabályosan állította le a gépet, de monitor nélkül.
Kép
A helyzet a következő: A Back UPS CS 650 látja el anyukám számítógépének és monitorának a védelmét áramszünet esetére, azonban A TFT monitor nem közvetlen a számítógépre csatlakozik, hanem az Avermedia AVerTV Box7 külső tunerre, a tuner pedig a gépre. Érthetőbben a PC és a TFT között van az avermedia. Az Avernek azonban az energiaellátása külső forrás igényel, ami azonban nem kompatibilis a 650-es UPS-el. Ha tehát áramszünetvan, a számítógépről érkező jel nem érkezik meg a TFT-hez, mert az avermedia áramnélkül marad :(
Kép
https://forum.hwsw.h...c=55829&st=2460
A másik gond pedig az, hogy anyukám gépén az egér is külső energia forrást igényel MX 1000.
Ezen kivül ilyenkor áramnélkül marad a router, és az ADSL modem is.
Arra gondoltam, hogy vásárolnék egy
APC BACK ES 400VA http://www.bestbyte.hu/rbb.php?l=hu&s=0561...&btl=1&pi=11248
vagy
APC BACK ES 550VA http://www.bestbyte.hu/rbb.php?l=hu&s=0561...&btl=1&pi=11249
vagy
APC BACK ES 700VA http://www.bestbyte.hu/rbb.php?l=hu&s=0561...&btl=1&pi=11250
Na most felmerül a kérdés, hogy melyiket érné meg ?
Az én gépem egy A7V8X-X -es alaplappal, és AMD Athlon XP 2200-as processzor van benne valamint DTK PTP4007P 400W-os táppal.
Anyukám tápja Chieftech 420W-os.
8 csatlakozó van rajta, feltételezem, hogy USB-vek kommunikál a PC-vel, ebben az esetben, ha pl két APC UPS van mondjuk az Ő gépére csatlakoztatva, akkor a POwerchute hogy tudja őket kezelni?

Persze ha nem tudja a kettőt kezelni, akkor valamelyik a kettő közzül az gépem mellé kerülne , csak úgy messzebb van kicsit az ADSL modemtől illetve a routertől valamint az Avermediatól.

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.