HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 24. 06:47

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 1:45

Na meg is szívtam jól. Xp telepítő megállt fatal errorral, hogy valami katalógus aláírását nem találja, de persze a vista loaderjét szétcseszte, mert raktam egy ubuntut és a grub felismerte hogy van vista, de mivel az xp szétcseszte a loaderét, nem indul. Vista dvd-n nem jön elő semmi repair amit írnak itt ott, úgyhogy mehet a format és reinstall, és persze minden retkes beállítás megint repül.
Nem vagyok elég bizalmatlan, mindig azt hiszem az ms fejlődik, és pár alapvető dolog már menni fog, de mindig csalódnom kell, és mindig megszívom ezzel.

Nem értelek. Valami baj van a gépeddel, ami minden jel szerint HW-es gyökerű. Az XP-t és más rendszert is úgy készítenek, hogy az feltételezhetően jól működő vasra kerül: A hibakezelés csak korlátozott mértékben megoldható (ennek egyik vívmánya a kék halál, ami nem az user bosszantása végett jött létre, hanem az ott írtaknak megfelelően pont azért, hogy kritikus hiba esetén a rendszer félreműködése ne okozhasson még nagyobb bajt például a merevlemezen tárolt adatokban), mivel képtelenség minden hw-hibára felkészülni és a telepítő sem azzal kezdi működését, hogy egy 3 napos stabilitási-működési tesztet futtat le.
Ezek után az M$ fején kéred számon, hogy a nem százas vason vajon miért csesz el akármit is és még azt is, hogy ezt miért nem tudja javítani?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1042 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 06:58

Idézet: gemini - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 21:05

problem:
- gigabyte 965p-ds3
- 2*1024mb crucial ballistix ddr2-1000 (micron d9 chipek)
- inno 8800gts 512
- sb audigy4
- wd caviar se16
- enermax 425w
- edimax pci wifi
- xigmatek léghűtés
- windows xp sp3 (eredeti sp2 plusz lefrissült a héten)

induláskor mikor a win betöltődik (kis kék csik elindul) azonnal kékhalállal újraindul, de olyan gyorsan, hogy nem látom mit ir a kékhalál képernyője.
amit kicseréltem már:
ramok: - 2*512mb kingston ddr2-800 (promos chip)
vga: - 3dfx voodoo3 pci
illetve. kivettem a pci wifi kártyát, kivettem az audigy-t, lehúztam mindent, cmos clear, elemcsere.
a helyzet változatlan. egy modullal, két modullal, mindenhogy. hőfokok rendben vannak, ventik pörögnek, procihűtő jól áll a helyén. bios-ban bármit csinálok, nem indul újra, csak amikor a win akar betöltődni.

ötlet?

F8-menüben lesz egy olyanod, hogy automatikus újraindítás tiltása, próbáld azzal. A csík elfiutása utáni történés a lemezvezérlő szokott lenni, illetve fájlrendszerhiba, vagy akár már a registry sérülése is. Javítókonzol, lemez ellenőrzése chkdsk /P kapcsolóval első körben, aztán meglátjuk
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1043 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 24. 10:34

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 1:45

Na meg is szívtam jól. Xp telepítő megállt fatal errorral, hogy valami katalógus aláírását nem találja, de persze a vista loaderjét szétcseszte, mert raktam egy ubuntut és a grub felismerte hogy van vista, de mivel az xp szétcseszte a loaderét, nem indul. Vista dvd-n nem jön elő semmi repair amit írnak itt ott, úgyhogy mehet a format és reinstall, és persze minden retkes beállítás megint repül.
Nem vagyok elég bizalmatlan, mindig azt hiszem az ms fejlődik, és pár alapvető dolog már menni fog, de mindig csalódnom kell, és mindig megszívom ezzel.

Akkor felrakod megint a vistát? vagy a régi sp2-t, esetleg sp3-at.

Idézet

mindig azt hiszem az ms fejlődik, és pár alapvető dolog már menni fog, de mindig csalódnom kell, és mindig megszívom ezzel.

mindenki ezt várná el, de sajnos ilyen természete van az ms-nek :D  :D .
de az xp-t és a vistát is kizárólag korrekt gépekre tervezték, előre meg volt/van adva, hogy mik a rendszerkövetelményei az oprendszernek.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1044 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 10:41

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 0:35

Ugyanilyen; vagy 775-pcie?

Arra gondoltam, ha gemini beszerez egy GA-965P-S3-lapot, azaz ugyanolyant, mint most neki van és átpakolná a cucokat bele akkor kizárható lenne a többi hardver hibája.
persze ha átrakja, akkor más lesz.

De még valószínűbb nem a hardveres, hanem a szoftveres/xp-s hiba, sőt ez biztos! Mert még a biosba turkálva működik rendesen, aztán betöltődésnél off.

Idézet

Ugyanilyen; vagy 775-pcie?

Ez kérdés? egyértelmű.

Szerkesztette: Trebron09 2008. 05. 24. 10:46 -kor

.-= Vasak =-.

#1045 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 11:38

Idézet: didyman - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 7:47

Nem értelek. Valami baj van a gépeddel, ami minden jel szerint HW-es gyökerű. Az XP-t és más rendszert is úgy készítenek, hogy az feltételezhetően jól működő vasra kerül: A hibakezelés csak korlátozott mértékben megoldható (ennek egyik vívmánya a kék halál, ami nem az user bosszantása végett jött létre, hanem az ott írtaknak megfelelően pont azért, hogy kritikus hiba esetén a rendszer félreműködése ne okozhasson még nagyobb bajt például a merevlemezen tárolt adatokban), mivel képtelenség minden hw-hibára felkészülni és a telepítő sem azzal kezdi működését, hogy egy 3 napos stabilitási-működési tesztet futtat le.
Ezek után az M$ fején kéred számon, hogy a nem százas vason vajon miért csesz el akármit is és még azt is, hogy ezt miért nem tudja javítani?

Miért ne az ms-en kérjek számon olyat, hogy olyan szar a legújabb rendszerük, hogy nem képes egy rohadt boot loadert helyrehozni, mikor a régi rendszerük szétcsesz mindent kérdés nélkül, ami szintén idióta dolog, miközben a grub (linuxhoz) már jópár éve helyre tudja hozni magát, nem gyalul bele minden rendszerbe. De el is olvashatnád a hozzászólásomat,  mert a telepítéskor semmi hardverhiba nem volt (csak bugos, és síkhülye szoftverek).
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1046 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 11:45

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 19:48

Na most 3 óra oblivion után szétesett a kép, és lefagyott a gép(hang is beakadt), de hihetetlen módon, nem indult rögtön újra így lekaptam fényképezővel. Ma raktam fel 8.5-ös catalystot, tegnap előtt legfrissebb audio drivert, nemtudom melyik okozta hogy nem indítja újra.

Kép (vakus éles, tükröződős)

nemvakus, de így elmosott picit

Eléggé videokártyára utal, de a látszat csalhat. A videokártya persze alig melegszik.

Bár a memóriát sztem kizárja, mert akkor kékhalál lenne memória írási/ olvasási hibával.

Elnézést hogy ilyen hülyeség jut eszembe, de nekem ez a kép olyan, mint a monitorhiba.
Nem lehet, hogy a monitor valami zárlatszerűséget csinál?
Vista bootloader helyreállítása:
Indítsd el a gépet legelőször is a merevlemezről, hogy fagyjon le!
Indítsd a Vista telepítő CD-ről:
Nyelvi beállításoknál Továbbra kattintani, kattintani a Számítógép javítása feliratra, ha nem jön be automatikusan semmi helyreállítási művelet, akkor kijelölve a Vista meghajtót, kattintani a Továbbra, itt az Indítási javításra!
Ha nem segít, akkor az Indítási javítás helyett a Parancssor-t válaszd, írd be:
bootrec /fixmbr /fixboot
exit

#1047 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 11:51

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 12:38

Miért ne az ms-en kérjek számon olyat, hogy olyan szar a legújabb rendszerük, hogy nem képes egy rohadt boot loadert helyrehozni, mikor a régi rendszerük szétcsesz mindent kérdés nélkül, ami szintén idióta dolog, miközben a grub (linuxhoz) már jópár éve helyre tudja hozni magát, nem gyalul bele minden rendszerbe. De el is olvashatnád a hozzászólásomat,  mert a telepítéskor semmi hardverhiba nem volt (csak bugos, és síkhülye szoftverek).

Ha hw hiba van, semmilyen rendszertől nem várhatod el, hogy hibátlanul működjön és helyrehozzon bármit is. Elhiszem, hogy egyszer hibátlan volt a gép, de most nem az, a hibák már csak ilyenek, egyszercsak felbukkannak, mellesleg nekem az XP telepítőskor dobott fatal error jellegű megfejtése nem tűnik simán lefutott telepítésnek, nálam a simában ilyen nincs legalábbis..
Ha ennyire nem tetszik az M$, akkor használj Linuxot, de a helyzet az, hogy a Vista meg az XP is alapvetően működő dolgok, tehát először mégiscsak érdemesebb volna fikázás helyett haza gondolkozni, mert azzal megoldást is lehet találni, de fikázással még nem oldottam meg problémét.
Hümm?

#1048 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 13:16

Idézet: didyman - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 12:51

Ha hw hiba van, semmilyen rendszertől nem várhatod el, hogy hibátlanul működjön és helyrehozzon bármit is. Elhiszem, hogy egyszer hibátlan volt a gép, de most nem az, a hibák már csak ilyenek, egyszercsak felbukkannak, mellesleg nekem az XP telepítőskor dobott fatal error jellegű megfejtése nem tűnik simán lefutott telepítésnek, nálam a simában ilyen nincs legalábbis..
Ha ennyire nem tetszik az M$, akkor használj Linuxot, de a helyzet az, hogy a Vista meg az XP is alapvetően működő dolgok, tehát először mégiscsak érdemesebb volna fikázás helyett haza gondolkozni, mert azzal megoldást is lehet találni, de fikázással még nem oldottam meg problémét.
Hümm?

Látom gondjaid vannak a szövegértelmezéssel. Még egyszer leírom, telepítő hiba volt. Szépen kiírta hogy nem talál valami aláírást? Ez hol hardverhiba ha utána még fel is ajánlja hogy megnézzem a logot?
Nálam sem volt eddig ilyen, csak a tegnap letöltött telepítőnél, mert az eddigiek eltűntek, és a vista telepítőnél sem volt ilyen.

Azt írtam hogy szar mert nem képes a bootloaderjét kijavítani a vista (nem is ajánlja fel a telepítő sem, sehol), az xp meg mert legyalul mindent amit addig bootolni lehetett.

A "ha nem tetszik akkor használjak linuxot hülyeséget meg befejezheted", mert használnék is, ha az m$ nem tudta volna a szarjait elterjeszteni, és nem directx-en futna a játékok 90%-a -> tehát futna linuxon. De sajnos monopolium van, nem azt használok amit akarok, hanem azt amit ők.

Egyébként most lefagyott az újratelepített vistán az oblivion, viszont most egyben maradt a kép, csak beakadt a hang és fagy. Viszont mostmár van egy sejtésem, hogy a cool and quiet okozza, mivel pont az inventoryból kilépéskor fagyott meg, amikor is mivel az inventrory nem egy bonyolult dolog, lehúzza a proci frekvenciáját, és feszültségét, majd kilépéskor visszahúzza, és hasonló dolgot csinál npc-kkel való beszélgetéskor is. És emiatt a fagyás miatt úgy tűnik, mintha előbb kezdené felhúzni a frekvenciát, de a feszültség még nincs megfelelő szinten, és hopp hiba-> fagyi.
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1049 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 13:53

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 14:16

Látom gondjaid vannak a szövegértelmezéssel. Még egyszer leírom, telepítő hiba volt. Szépen kiírta hogy nem talál valami aláírást? Ez hol hardverhiba ha utána még fel is ajánlja hogy megnézzem a logot?
Nálam sem volt eddig ilyen, csak a tegnap letöltött telepítőnél, mert az eddigiek eltűntek, és a vista telepítőnél sem volt ilyen.

Azt írtam hogy szar mert nem képes a bootloaderjét kijavítani a vista (nem is ajánlja fel a telepítő sem, sehol), az xp meg mert legyalul mindent amit addig bootolni lehetett.

A "ha nem tetszik akkor használjak linuxot hülyeséget meg befejezheted", mert használnék is, ha az m$ nem tudta volna a szarjait elterjeszteni, és nem directx-en futna a játékok 90%-a -> tehát futna linuxon. De sajnos monopolium van, nem azt használok amit akarok, hanem azt amit ők.

Egyébként most lefagyott az újratelepített vistán az oblivion, viszont most egyben maradt a kép, csak beakadt a hang és fagy. Viszont mostmár van egy sejtésem, hogy a cool and quiet okozza, mivel pont az inventoryból kilépéskor fagyott meg, amikor is mivel az inventrory nem egy bonyolult dolog, lehúzza a proci frekvenciáját, és feszültségét, majd kilépéskor visszahúzza, és hasonló dolgot csinál npc-kkel való beszélgetéskor is. És emiatt a fagyás miatt úgy tűnik, mintha előbb kezdené felhúzni a frekvenciát, de a feszültség még nincs megfelelő szinten, és hopp hiba-> fagyi.

Megtisztelnél, ha a szövegértéssel és a hülyeséggel kapcsolatos megjegyzéseden csiszolnál, sem okot, sem alapot nem adtam a személyeskedésre, arról nem beszélve, hogy nem engem minősít.  Javaslom, gondolkozz el ezen. Nem én okoztam a hibáidat.

A telepítőhiba az nem önálló dolog, hanem oka van és mivel a windows telepítő eléggé bizonyított dolog már, valószínűbb, hogy nem a saját hibája, hanem a vasé, vagy BIOS-é. A telepítő, ha megáll ilyen hibával, akkor nem fogja kiírni, hogy azért nem találom a katalógust, mert hw-hiba van. A hibás hw vált ki szoftverben, szoftveres hibát. Ez elég egyértelmű szerintem ahhoz, hogy mélyebben magyarázni ne kelljen. A windows telepítő mellesleg az egyik legjobb diagnosztikai program, ugyanis ritka háklis bármiféle hw vagy BIOS beállítástól függő hibára. Ennek egy része kék halállal áll ki, más hibák tipikusan olvasási nehézség, memóriahiba pedig ilyen jellegű üzenetekkel. Így már érthető az ok-okozat? Az eleve hibás vason pedig semmiféle szoftveres javítást nem érdemes végezni, pont azért, mert jó eséllyel nem sikerül.

Az XP meg nem arra van kitalálva, hogy multiboot környezetben ténykedjen, az M$ ezt világosan megmondta, és ha belegondolsz, a célközönségnél erre nincs is igazi igény, ahol ritkán felmerül ez a lehetőség, ott máris élből tucatnyi boot-manager érhető el a feladat tiszta, száraz, kiforrott megvalósítására. A Linux ezt tartalmazza beépítve (LiLo), köszönjük neki. XP-hez/Vista-hoz, meg ha ért az ember és ilyen baja támad, nulladik lépésként leszed egy System Commander-t vagy mást és aztán azt és oda telepít, amit és ahova akar.

A CNQ látod jó tipp, de telepítésnél az még nem működik.

#1050 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 14:00

Idézet: didyman - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 13:53

Megtisztelnél, ha a szövegértéssel és a hülyeséggel kapcsolatos megjegyzéseden csiszolnál, sem okot, sem alapot nem adtam a személyeskedésre, arról nem beszélve, hogy nem engem minősít.  Javaslom, gondolkozz el ezen. Nem én okoztam a hibáidat.

A telepítőhiba az nem önálló dolog, hanem oka van és mivel a windows telepítő eléggé bizonyított dolog már, valószínűbb, hogy nem a saját hibája, hanem a vasé, vagy BIOS-é. A telepítő, ha megáll ilyen hibával, akkor nem fogja kiírni, hogy azért nem találom a katalógust, mert hw-hiba van. A hibás hw vált ki szoftverben, szoftveres hibát. Ez elég egyértelmű szerintem ahhoz, hogy mélyebben magyarázni ne kelljen. A windows telepítő mellesleg az egyik legjobb diagnosztikai program, ugyanis ritka háklis bármiféle hw vagy BIOS beállítástól függő hibára. Ennek egy része kék halállal áll ki, más hibák tipikusan olvasási nehézség, memóriahiba pedig ilyen jellegű üzenetekkel. Így már érthető az ok-okozat? Az eleve hibás vason pedig semmiféle szoftveres javítást nem érdemes végezni, pont azért, mert jó eséllyel nem sikerül.

Az XP meg nem arra van kitalálva, hogy multiboot környezetben ténykedjen, az M$ ezt világosan megmondta, és ha belegondolsz, a célközönségnél erre nincs is igazi igény, ahol ritkán felmerül ez a lehetőség, ott máris élből tucatnyi boot-manager érhető el a feladat tiszta, száraz, kiforrott megvalósítására. A Linux ezt tartalmazza beépítve (LiLo), köszönjük neki. XP-hez/Vista-hoz, meg ha ért az ember és ilyen baja támad, nulladik lépésként leszed egy System Commander-t vagy mást és aztán azt és oda telepít, amit és ahova akar.

A CNQ látod jó tipp, de telepítésnél az még nem működik.

És ha a letöltött telepítő a rossz(buherált)?

#1051 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 14:11

Egyáltalán mikor lehet hivatalosan letölteni egy vista vagy xp telepítőt?Hozzánk a szervízbe is bírom mikor beugrik a tag hogy nem idul ez meg az vistán meg nem tud dvd-t irni meg ilyenek.Aztán megnézzük full warez a vista ráadásúl buherált.Mondom neki majd akkor jöjjön vissza ha megvette a vistát nem ilyen ultrabuherálttal pattog nekem.Amúgy meg bírom ezt a blade meg a többi összeszemetelt verziókat az se komplett aki ilyeneket felrak. ;)

Szerkesztette: djculture 2008. 05. 24. 14:16 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1052 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 14:51

Idézet: dababa - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 15:00

És ha a letöltött telepítő a rossz(buherált)?

Na látod, az is lehet.

#1053 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 14:56

Eleve nem értem mi ez a nagy Vista-láz? Tök fölsöleges vele még próbálkozni is, mert semmilyen többletfunkcióval nem rendelkezik mint az XP, csak lasabb, kiforratlanabb. A Vista feltelepítésén tényleg csak akkor érdemes elgondolkodni, ha majd lesznek olyan alkalmazások, melyek az XP-n egyáltalán nem indulnak. Tudom, van egy: directx10... :rolleyes: Az kb. a no comment kategóriába tartozik.

Mindenki próbálkozik a Vistával aztán meg csodálkozik, hogy átkerül a kuki másik végére.

Szerkesztette: Warton 2008. 05. 24. 14:57 -kor

#1054 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 15:17

Idézet: djculture - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 15:11

Egyáltalán mikor lehet hivatalosan letölteni egy vista vagy xp telepítőt?Hozzánk a szervízbe is bírom mikor beugrik a tag hogy nem idul ez meg az vistán meg nem tud dvd-t irni meg ilyenek.Aztán megnézzük full warez a vista ráadásúl buherált.Mondom neki majd akkor jöjjön vissza ha megvette a vistát nem ilyen ultrabuherálttal pattog nekem.Amúgy meg bírom ezt a blade meg a többi összeszemetelt verziókat az se komplett aki ilyeneket felrak. ;)

Idézet

Amúgy meg bírom ezt a blade meg a többi összeszemetelt verziókat az se komplett aki ilyeneket felrak. ;)

az egyszer biztos! már én is szívtam buherált xp-vel, majd 1hónappa tellet mire jó lett a gép és rájöttem, hogy mi a baja, aztán rendes xp->föl és azóta tökéletesen müxik.

Vannak ilyen idióták, akik ilyenekkel szórakoznak sajnos. :Đ
.-= Vasak =-.

#1055 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 15:18

Idézet: Warton - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 15:56

Eleve nem értem mi ez a nagy Vista-láz? Tök fölsöleges vele még próbálkozni is, mert semmilyen többletfunkcióval nem rendelkezik mint az XP, csak lasabb, kiforratlanabb. A Vista feltelepítésén tényleg csak akkor érdemes elgondolkodni, ha majd lesznek olyan alkalmazások, melyek az XP-n egyáltalán nem indulnak. Tudom, van egy: directx10... :rolleyes: Az kb. a no comment kategóriába tartozik.

Mindenki próbálkozik a Vistával aztán meg csodálkozik, hogy átkerül a kuki másik végére.

én is gondolkottam már a vista felrakásán, de látod pont ilyenekért nem raktam fel. :D
.-= Vasak =-.

#1056 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 16:12

Egy valamit mióta használom tapasztaltam, a hálózat/internetkezelése százszor stabilabb és jobb a vistának a többi dologba viszont elvan maradva.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1057 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 19:31

Idézet: djculture - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 17:12

Egy valamit mióta használom tapasztaltam, a hálózat/internetkezelése százszor stabilabb és jobb a vistának a többi dologba viszont elvan maradva.

végre egy pozitívum a vistával kapcsolatban. :D
.-= Vasak =-.

#1058 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 18:59

Na asszem meg is lett a probléma oka: Cool and Quiet.

Kikapcsoltam, majd összesen 9 óra oblivion(mostmár 16xos aniso és 8x AA is van max grafikán kívül rajta), és semmi fagyás.

Buherált xp-ről meg annyit, hogy nekem az egyik 3 évig volt fenn. Betonstabil gép, haszontalan marhaságok kikapcsolva, fos programok ki voltak belőle véve (pl wmp), néhány + alap program benne.
Amit múltkor töltöttem az vagy hibás volt, vagy cdíráskor lett az, de nem is egy húde nagynevű csapat csinálta, hanem olyanok akik így bevágják az összes frissítést, azt jóvan.

Vistaról meg annyit, hogy xp 64 bit -> fos. 64 bitből viszont elég sok program jól profitál teljesítményben, és a 64 bites vista kicsit kifforrottabb, és jobb mint a 64 bites xp. A 32 bites programokat, meg a proci 64 bites rendszerrel is natívan 32 bites módban tudja futtatni, így nem lassulnak.
De van még előnye:
- Directx 10 (nem nemcsak a krájszisz direktx 10-es, hanem jópár játék)
- I/O prioritás (végre nem lehet lefagyasztani a rendszert egy olvashatatlan lemezzel)
- Jobb hálózatkezelés
- Már egész jó beépített tűzfal
- részletesebb, több rendszeradat
- fájlrendszer linkelés
- átdolgozott hangrendszer (nemkell többé kernel streaming a jó minőségű hanghoz)

Inkább egy javított xp-nek tűnik, de az tuti hogy semmiben nem lett rosszabb, csak jobb.
Ja, nekem egy 10 gigás partición van, 2giga szabad hely van rajta, úgy hogy be van kapcsolva a hibernálás (2giga foglalás), és 1 gigás virtuális memória, tehát összesen 5 gigát foglal.

#1059 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 19:10

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 19:59

Na asszem meg is lett a probléma oka: Cool and Quiet.

Kikapcsoltam, majd összesen 9 óra oblivion(mostmár 16xos aniso és 8x AA is van max grafikán kívül rajta), és semmi fagyás.

Buherált xp-ről meg annyit, hogy nekem az egyik 3 évig volt fenn. Betonstabil gép, haszontalan marhaságok kikapcsolva, fos programok ki voltak belőle véve (pl wmp), néhány + alap program benne.
Amit múltkor töltöttem az vagy hibás volt, vagy cdíráskor lett az, de nem is egy húde nagynevű csapat csinálta, hanem olyanok akik így bevágják az összes frissítést, azt jóvan.

Vistaról meg annyit, hogy xp 64 bit -> fos. 64 bitből viszont elég sok program jól profitál teljesítményben, és a 64 bites vista kicsit kifforrottabb, és jobb mint a 64 bites xp. A 32 bites programokat, meg a proci 64 bites rendszerrel is natívan 32 bites módban tudja futtatni, így nem lassulnak.
De van még előnye:
- Directx 10 (nem nemcsak a krájszisz direktx 10-es, hanem jópár játék)
- I/O prioritás (végre nem lehet lefagyasztani a rendszert egy olvashatatlan lemezzel)
- Jobb hálózatkezelés
- Már egész jó beépített tűzfal
- részletesebb, több rendszeradat
- fájlrendszer linkelés
- átdolgozott hangrendszer (nemkell többé kernel streaming a jó minőségű hanghoz)

Inkább egy javított xp-nek tűnik, de az tuti hogy semmiben nem lett rosszabb, csak jobb.
Ja, nekem egy 10 gigás partición van, 2giga szabad hely van rajta, úgy hogy be van kapcsolva a hibernálás (2giga foglalás), és 1 gigás virtuális memória, tehát összesen 5 gigát foglal.

Akkor mostmár monthatom, hogy rendbe jött a gép(és persze az idegrendszered). :D  :D
;)
.-= Vasak =-.

#1060 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 20:14

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 18:59

Na asszem meg is lett a probléma oka: Cool and Quiet...

Ki is próbáltad az újratelepítés után, hogy a CnQ bekapcsolt állapotában fagy, míg kikapcsolva nem, vagy csak úgy feltételezed?

Szerkesztette: dababa 2008. 05. 25. 20:15 -kor

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.