HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 11. 17:23

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 13:15

az Xp-d milyen hivatalos, "eredeti"? Vásárolt vagy csak amolyan letöltött -féle, mert akkor szokott összekeveredni az aut. frissítés és a rendszer fájljai össze-vissza.
A biztonsági frissítések nálam ki vannak kapcsolva, ha van normális tűzfalad (nem a windows-zé), és egy rendes vírusírtód, meg persze spyware írtód is van, akkor semmi szükség a frissítésekre szerintem ;) .
A NOD-ban van olyan opció, hogy "Mélyreható Vizsgálat" ezt futtasd le, (már lehet, hogy használtad is).
Az AMON/beállítások/módszerek fülön pipáld ki mindet, ezzel átnéz mindent a nod és nem lesz lassabb tőle a gép se. Én is dababa megoldását látom helyesnek a problémára, először is csinálj egy rendszer-visszaállítást, majd nézd meg a registry-t is, ha nem javul.

Az Automatikus Frissítés kikapcsolásával kiteszed magad a vírustámadásoknak, nem ajánlom, szűkség van rá tűzfal és vírusirtó mellett is, ha nem akarsz találni, és ha tudod, eltávolítani naponta 25 új káros programot a vírusirtóddal.
Szinte kizárt, hogy a kórokozó a Windows Update-ről töltötte volna le magát, maximum ezen idő alatt máshonnan.

Szerkesztette: dababa 2008. 06. 11. 17:25 -kor

#1202 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 11. 17:23

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 13:15

az Xp-d milyen hivatalos, "eredeti"? Vásárolt vagy csak amolyan letöltött -féle, mert akkor szokott összekeveredni az aut. frissítés és a rendszer fájljai össze-vissza.
A biztonsági frissítések nálam ki vannak kapcsolva, ha van normális tűzfalad (nem a windows-zé), és egy rendes vírusírtód, meg persze spyware írtód is van, akkor semmi szükség a frissítésekre szerintem ;) .
A NOD-ban van olyan opció, hogy "Mélyreható Vizsgálat" ezt futtasd le, (már lehet, hogy használtad is).
Az AMON/beállítások/módszerek fülön pipáld ki mindet, ezzel átnéz mindent a nod és nem lesz lassabb tőle a gép se. Én is dababa megoldását látom helyesnek a problémára, először is csinálj egy rendszer-visszaállítást, majd nézd meg a registry-t is, ha nem javul.

Szia. Háááát... annyira hivatalos mint - de nem akarok ezzel  senkit sem megbántani - sztem a legtöbb "mezei" felhasználónak. Igen NOD-om van (az szigorúan jogtiszta) meg az adaware és a spybot keresők. Tűzfal még nincs a gépen csak a win. Az asztalimon a Kerio fut (az is jogtisztán vásárolt licensszel)

Igen, megpróbálom a dabab által leirtakat, most értem haza.. :-)

D.

#1203 Felhasználó inaktív   aborbely 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 11. 17:35

Sziasztok! Kéne egy kis HELP!!
Kicseréltem a gépem, és valami van vele.
Összeraktam, elindult, raktam rá egy xp-t, és elmentem dolgozni. Amikor be akartam kapcsolni, hallottam ahogy bejelentkezik a Win, de kép sehol. Nem kapcsolja be a monitort????? Elvettem a tápfesz+ mindent de semmi. Kivettem a videókártyát, visszaraktam, utána pöngén indult. Ha újraindítom, leállítom, azonnal indul hiba nélkül, de ha áll 1-2 órát, akkor videókártya ki-be.
Halovány segédfogalmam sincsen hogy mi a rák nem jó vele. :reklamacio:

GA EX38-DS4,Q9300 2.5Gh,Sapphire HD 3870 512Mb,FSP Epsilon 600W,Geil BlackDragon2x1Gb 1066Mh, 2dbseagate 120Gb, 1db W.D. 320Gb.
GA-EX38-DS4::Q9300 2.5Ghz:: ZALMAN CNPS9500::GEIL BLACK DRAGON 1066MHz 4GB KIT CL5::SAPPHIRE HD3870 512MB GDDR4::FSP Epsilon 600W::

#1204 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 18:04

Idézet: aborbely - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 17:35

Sziasztok! Kéne egy kis HELP!!
Kicseréltem a gépem, és valami van vele.
Összeraktam, elindult, raktam rá egy xp-t, és elmentem dolgozni. Amikor be akartam kapcsolni, hallottam ahogy bejelentkezik a Win, de kép sehol. Nem kapcsolja be a monitort????? Elvettem a tápfesz+ mindent de semmi. Kivettem a videókártyát, visszaraktam, utána pöngén indult. Ha újraindítom, leállítom, azonnal indul hiba nélkül, de ha áll 1-2 órát, akkor videókártya ki-be.
Halovány segédfogalmam sincsen hogy mi a rák nem jó vele. :reklamacio:

GA EX38-DS4,Q9300 2.5Gh,Sapphire HD 3870 512Mb,FSP Epsilon 600W,Geil BlackDragon2x1Gb 1066Mh, 2dbseagate 120Gb, 1db W.D. 320Gb.

Kontakthiba nincs? Azaz, ha a VGA-t tartalmazó PCI-E csatlakozás mozgatására hol működik, hol nem, akkor az alaplapot kell garanciálisan cseréltetni.
Az x16-os PCI-E foglalatba tetted a VGA-t?
POST alatt sincs kép, amikor nincs kép, ugye?
Más VGA-val mi a helyzet?
A monitorral összekötő kábel és a monitor jó? Más monitorral is?
Az alaplap és a VGA ez a cikk alapján hibátlan? :
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=4936405
Az alaplapi gombelem nincs kimerülőben?
CMOS Reset után is?
BIOS frissítés nem segít?

Szerkesztette: dababa 2008. 06. 11. 18:07 -kor

#1205 Felhasználó inaktív   aborbely 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 18:39

Idézet: dababa - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 18:04

Kontakthiba nincs? Azaz, ha a VGA-t tartalmazó PCI-E csatlakozás mozgatására hol működik, hol nem, akkor az alaplapot kell garanciálisan cseréltetni.
Az x16-os PCI-E foglalatba tetted a VGA-t?
POST alatt sincs kép, amikor nincs kép, ugye?
Más VGA-val mi a helyzet?
A monitorral összekötő kábel és a monitor jó? Más monitorral is?
Az alaplap és a VGA ez a cikk alapján hibátlan? :
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=4936405
Az alaplapi gombelem nincs kimerülőben?
CMOS Reset után is?
BIOS frissítés nem segít?

A lapon két x16-os PCI-E van és mind a kettővel ugyan azt csinálta. Tehát amikor nem indult, áttettem a másikba. A köv. indításnál megint vissza az elsőbe. Ma csak kivettem, és visszaraktam ugyanabba a foglalatba. A lényeg, hogy a VGA elhagyja a foglalatot egy kicsit. Amikor nincsen kép akkor egyáltalán sehol sem jelenik meg kép. A monitor és a kábel az tutira jó.
Más VGA-val nem tudtam kipróbálni mert csak agp-s van a környéken.
Most próbáltam egy BIOS frissítés, majd kiderül hogy mi az eredmény.
Köszönöm a tippeket.
Majd megírom hogy segített-e. :smoker:
GA-EX38-DS4::Q9300 2.5Ghz:: ZALMAN CNPS9500::GEIL BLACK DRAGON 1066MHz 4GB KIT CL5::SAPPHIRE HD3870 512MB GDDR4::FSP Epsilon 600W::

#1206 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 18:40

Idézet: dababa - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 0:50

Először is próbálj egy rendszervisszaállítást az első ilyen bejegyzés előtti napra, és töröld a c:\windows\system32\drivers\tinakey.sys-t és töröld a registryből az összes olyan kulcsot, amelyik akár szótöredékként is tartalmazza a tinakey-t, főleg a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\SERVICES\TINAKEY-t töröld(hátha elmúlik)!
Egy jobbfajta(pl nod32) vírusirtót telepíts, valamint adware/spyware irtót, mert valószínű, hogy egy minden Windows reinstall-kor feltelepített program tartalmazza a TinaKey-t, ami lehet, hogy az asztali gépeden is megtalálható, csak ott van párhuzamos port, így nem derült ki a jelenléte.
Ne telepíts fel megbízhatatlan dolgokat az újratelepítésnél.
Újratelepítés esetén figyeld, hogy melyik program telepítése után lesz megtalálható a merevlemezen a tinakey.sys, de a keresésnél pipáld be a Keresés rendszermappákban-t, és a Keresés rejtett fájlok és mappák között-öt.
A telepítő ugye legalább SP2-es?

na visszaállítottam a tegnap délutáni időpontra és végre "eltűnt" a regisztriből is az a bejegyzés. Itt violt egy ilyen visszaállitási pont, hogy: software distribution service 3.0 és ez elé állitottam vissza.

#1207 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 18:43

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 18:40

na visszaállítottam a tegnap délutáni időpontra és végre "eltűnt" a regisztriből is az a bejegyzés. Itt violt egy ilyen visszaállitási pont, hogy: software distribution service 3.0 és ez elé állitottam vissza.

de most megint telepiteni akar egy csomó "nagyon fontos" frissitést. mit tegyek engedjem neki, mert félek ezek közöt lesz megint valami féreg, mert tegnap is ez után jeletkezett ez a hiba

#1208 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 18:54

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 18:43

de most megint telepiteni akar egy csomó "nagyon fontos" frissitést. mit tegyek engedjem neki, mert félek ezek közöt lesz megint valami féreg, mert tegnap is ez után jeletkezett ez a hiba

Először is töröld a c:\windows\system32\drivers\tinakey.sys-t(ha létezik), ez rejtett fájl is lehet, tehát a rejtett fájlokat és mappákat, a rendszermappák tartalmát, valamint az operációs rendszer védett fájljait is jelenítsd meg!
Telepítsd a frissítéseket nyugodtan, utána ellenőrizheted a tinakey.sys megjelenését, ha megjelenik, még mindig újból visszaállíthatod ide.
Jó lenne tudni azt is, hogy milyen frissítéseket akar telepíteni.

Szerkesztette: dababa 2008. 06. 11. 19:01 -kor

#1209 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 19:10

Idézet: dababa - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 18:54

Először is töröld a c:\windows\system32\drivers\tinakey.sys-t(ha létezik), ez rejtett fájl is lehet, tehát a rejtett és rendszer, valamint az operációs rendszer védett fájljait is jelenítsd meg!
Telepítsd a frissítéseket nyugodtan, utána ellenőrizheted a tinakey.sys megjelenését, ha megjelenik, még mindig újból visszaállíthatod ide.
Jó lenne tudni azt is, hogy milyen frissítéseket akar telepíteni.

tinakey.sys nincs, de parport.sys van.
az nem érdekes??, mert ugyebár a hibaüzenet szerint:
"A(z) TinaKey szolgáltatás függ a(z) Parport szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni.... stb"

Ezeket akarja telepiteni:

Biztonsági frissítés a Windows XP rendszerhez (KB951376)
- Összevont biztonsági frissítés a Windows XP rendszeren használható ActiveX-tiltóbitekhez (KB950760)
- Biztonsági frissítés a Windows XP rendszerhez (KB950762)
- Frissítés a Microsoft Office Outlook 2003 levélszemétszűrőjéhez (KB951476)
- Frissítés az Office 2003 programcsomaghoz (KB907417)
- Rosszindulatú Windows szoftverek eltávolítására szolgáló eszköz – 2008. június (KB890830)
- Összevont biztonsági frissítés a Windows XP rendszerhez készült Internet Explorer 7 böngészőhöz (KB950759)

#1210 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 19:25

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 19:10

tinakey.sys nincs, de parport.sys van.
az nem érdekes??, mert ugyebár a hibaüzenet szerint:
"A(z) TinaKey szolgáltatás függ a(z) Parport szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni.... stb"

Ezeket akarja telepiteni:

Biztonsági frissítés a Windows XP rendszerhez (KB951376)
- Összevont biztonsági frissítés a Windows XP rendszeren használható ActiveX-tiltóbitekhez (KB950760)
- Biztonsági frissítés a Windows XP rendszerhez (KB950762)
- Frissítés a Microsoft Office Outlook 2003 levélszemétszűrőjéhez (KB951476)
- Frissítés az Office 2003 programcsomaghoz (KB907417)
- Rosszindulatú Windows szoftverek eltávolítására szolgáló eszköz – 2008. június (KB890830)
- Összevont biztonsági frissítés a Windows XP rendszerhez készült Internet Explorer 7 böngészőhöz (KB950759)

A parport.sys-szel nem érdemes foglalkozni, nem káros, sőt, rendszerkomponens.
Ezek szerint a rendszervisszaállítás eltüntette a tinakey.sys-t is.
Ezek a frissítések tudtommal semmilyen TinaKey.sys-t nem telepítenek, telepítsd őket!

#1211 Felhasználó inaktív   herrLeon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 19:38

Sziasztok. Asus P5V-X-SE alaplapban intel pentium dual core 2x2000Mh proci, eddig minden rendben, indul rendesen, leáll rendesen. Csakhogy újrainditás érzékeny, azaz bármilyen reboot esetén nem hajlandó újraindulni, pontosabban kikapcsol és nem bootol be..már a bios sem, csak a belsö hangszóró csipog erössen, memóriahiba kilöve, többel is probáltam már. Van valakinek tippje erre a hibára? :reklamacio:

#1212 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 19:59

Idézet: herrLeon - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 19:38

Sziasztok. Asus P5V-X-SE alaplapban intel pentium dual core 2x2000Mh proci, eddig minden rendben, indul rendesen, leáll rendesen. Csakhogy újrainditás érzékeny, azaz bármilyen reboot esetén nem hajlandó újraindulni, pontosabban kikapcsol és nem bootol be..már a bios sem, csak a belsö hangszóró csipog erössen, memóriahiba kilöve, többel is probáltam már. Van valakinek tippje erre a hibára? :reklamacio:

A Reset gomb jól van bekötve?

#1213 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 20:04

Idézet: dababa - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 19:25

A parport.sys-szel nem érdemes foglalkozni, nem káros, sőt, rendszerkomponens.
Ezek szerint a rendszervisszaállítás eltüntette a tinakey.sys-t is.
Ezek a frissítések tudtommal semmilyen TinaKey.sys-t nem telepítenek, telepítsd őket!

ok, telepitem. köszi a segitséget.

D.

#1214 Felhasználó inaktív   herrLeon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 20:54

Idézet: dababa - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 19:59

A Reset gomb jól van bekötve?

Igen, jól van bekötve a reset, ha kikötöm teljesen a hiba ugyanaz...csak reset nincs, ha be van kötve rendesen..és újrainditás utánn nem inul be...csak csipog a reset gombbal visszont beindul. De köszi a segitséget, a probléma megolva, kapott egy friss BIOS-t és megy mint a svájci óra. :respect:

Szerkesztette: herrLeon 2008. 06. 11. 21:06 -kor

#1215 Felhasználó inaktív   volata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 18:10

sziasztok!

egy elég összetett problémám lenne...

januárban vettem egy hitachi winchestert, pont a megbízhatósága miatt. ennek ellenére 1 hónapon belül az ultra ata crc error count elkezdett nőni, a spin up time szintén nagyon magas, ahogyan a raw read error rate is, valamint van rajt 1 gyenge szektor. nem volt vele érzékelhető gond (értsd sebesség), nem is foglalkoztam a dologgal, máshol jelezték, hogy a hitachi érzékeny, szokott ilyeneket kidobni. aztán egyszer hirtelen lefagyott, majd újraindítás után nagyon belassult az xp. leszedtem a tápcsatlakozót, a sata kábelt, visszaraktam, utána minden ment rendesen. pár napja viszont elkezdte a szórni a gép a kékhalálokat, addig jutottunk, hogy minden indítás után fixen 20-30 másodperc után elszállt.
megigazítottam megint a csatlakozókat, de most ez sem segített, idő hiányában maradt az xp javítása telepítő cd-vel. a telepítés során gyors volt minden, nem akadt meg sehol, ki se fagyott. végzett, minden oké, ugyanolyan gyors volt a gép mint régen. ma viszont újra belassult, előjöttek a kékhalálok is. a ramokat külön-külön kivettem, mindegyikkel ezt csinálja. a gépben van egy másik winchester is, annak semmi baja, tökéletesen működik, a smart adatai is rendben vannak. a csatlakozókat is megpróbáltam cserélni a 2 vinyó között, de az sem segített, tehát a csatlakozó, táp, ram 3-ast kizártam.
egy teljes formázást és újratelepítést még megpróbáljak? vagy esetleg valami más ötlet?
köszi előre is a tanácsokat  :respect:  nagyon fontos lenne, mert melóznom kellene a masinával  :confused:

#1216 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 19:28

Idézet: volata - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 18:10

egy elég összetett problémám lenne...

Amit leírtál, két különböző hibára utal.
- valami kártevő.
- winchester kontaktus hiba.
Én meggyötörném egy brutális írás olvasás teszttel, aztán ha hibázik, garanciában visszavinném.

#1217 Felhasználó inaktív   volata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 20:27

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 19:28

Amit leírtál, két különböző hibára utal.
- valami kártevő.
- winchester kontaktus hiba.
Én meggyötörném egy brutális írás olvasás teszttel, aztán ha hibázik, garanciában visszavinném.

köszi a gyors választ.
kártevő kizárva, átnéztem, semmi ismeretlen nincs a memóriában.
én is visszavinném amúgy, de mit mondjak? kinyomtassam a smart adatokat és lobogtassam azt? arra kicserélik?

#1218 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 20:58

Idézet: volata - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 20:27

köszi a gyors választ.
kártevő kizárva, átnéztem, semmi ismeretlen nincs a memóriában.
én is visszavinném amúgy, de mit mondjak? kinyomtassam a smart adatokat és lobogtassam azt? arra kicserélik?

Minden gyártónak van saját vinyó állapot tesztelő programja ami kiir a végén egy kódot.Ez kell lefuttatni ezt futtatjuk mi szervizesek is ha ott kibakódot ad hibás,ha nem akkor jó.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1219 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 21:16

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 20:58

Minden gyártónak van saját vinyó állapot tesztelő programja ami kiir a végén egy kódot.Ez kell lefuttatni ezt futtatjuk mi szervizesek is ha ott kibakódot ad hibás,ha nem akkor jó.

Ezekhez hol tudok hozzáférni? Van pár segate, wd winchesterem, amiket csak úgy magamnak szívesen letesztelnék. Van még öreg 40 megás is.

#1220 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 21:25

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 21:16

Ezekhez hol tudok hozzáférni? Van pár segate, wd winchesterem, amiket csak úgy magamnak szívesen letesztelnék. Van még öreg 40 megás is.

Régiknél nem nagyon fog menni azok nem nagyon tartalmaztak még öntesztelést amire a progi alapoz.A nem tul rég vinyóknél /ami kb azt jelent hogy már az atta 66 os vinyoknál is volt ilyen/. Az adott gyártó honlapján megtalálhatók ezek a progik /pl samunál hutil stb/amelyek direkt vannak ott,a gyártóhoz visszaküldött gar sokszor igy működik.Az ember lefuttatja a progit majd a hibakódot és a vinyót elpostázza a gyártóhoz persze adott előir módon.Ezért van hogy pl megégett vinyóra nincs gar se mert nem lehet öntesztelni se első körben.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »