HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 10. 21:20

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 20:38

Sziasztok!

Segítsetek, hogy mi lehet. eddig csak ezt a hibát dobálta lefagyáskor a gép:

[\Device\ACPIEC: A beágyazott vezérlő (EC) hardvere nem válaszolt a megszabott időn belül. Ez az EC hardverének vagy belső vezérlőprogramjának hibájára utal, esetleg rosszul megtervezett BIOS-ra, ami nem biztonságos módon próbálja meg elérni az EC-t. Az EC-illesztőprogram újra megpróbálkozik a sikertelen tranzakcióval, ha lehetséges.

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft....link/events.asp.

De most már ezt irja be a hibanaplóba lefagyáskor:

A(z) TinaKey szolgáltatás függ a(z) Parport szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni:
A szolgáltatást nem lehet elindítani, mert tiltott, vagy nem tartozik hozzá engedélyezett eszköz.

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft....link/events.asp.

Mi a fene lehet ez már megint.

Már marhára unom, hogy állandóan szakakodik a gép, nem azért vettem 250 eFt-ért gépet, hogy állandóan szervizbe cipeljem.

mellesleg ott nagy ivben sz@rnak rá, szerintük minden jól és szépen műxik.

Adjatok valami ötletet hogy mi lehet a gáz.

D.

Ui.

Ja sajna bios friss nincs még a gépemhez, megnéztem.

Idézet

A szolgáltatást nem lehet elindítani, mert tiltott, vagy nem tartozik hozzá engedélyezett eszköz.

lehet, hogy a tűzfalad nem engedi ezt elindulni, habár nemtudom, hogy mi lehet az a TinaKey(esetleg keress rá a google-ban vagy a keresőben), de ez valoszínű, hogy valaminek a drivere lesz, frissíts minden drivert a gépeden, ha tudsz.
[i][\Device\ACPIEC: A beágyazott vezérlő (EC) hardvere nem válaszolt a megszabott időn belül. Ez az EC hardverének vagy belső vezérlőprogramjának hibájára utal, esetleg rosszul megtervezett BIOS-ra, ami nem biztonságos módon próbálja meg elérni az EC-t. Az EC-illesztőprogram újra megpróbálkozik a sikertelen tranzakcióval, ha lehetséges.[/i]

(nem ilyen problémája volt nemrég valakinek is?). Sajna bios-frissítés már nincs a gépedhez az biztos orvosolta volna ezt a problemet. Az EC-t se tudom, hogy mi sajna :( .
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1182 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 21:31

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 21:20

Sajna bios-frissítés már nincs a gépedhez az biztos orvosolta volna ezt a problemet. Az EC-t se tudom, hogy mi sajna :( .

Ha ennyire szereted hallani a hangodat, akkor húzz egy köcsögre sapkát, és beszélj neki.
Kérlek, tiszteld meg az errejárókat avval, h nem kényszeríted ennyire üres szövegek átolvasására őket.
Legalább a beírást olvashattad volna el figyelmesen. Nem már, hanem még nincs biosfrissítés.

#1183 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 21:33

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 22:31

Ha ennyire szereted hallani a hangodat, akkor húzz egy köcsögre sapkát, és beszélj neki.
Kérlek, tiszteld meg az errejárókat avval, h nem kényszeríted ennyire üres szövegek átolvasására őket.
Legalább a beírást olvashattad volna el figyelmesen. Nem már, hanem még nincs biosfrissítés.

De a lényeg, hogy nincs! És ezzel nemtudja megoldani a problémát... :( .
.-= Vasak =-.

#1184 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 21:38

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 19:38

Sziasztok!

[\Device\ACPIEC: A beágyazott vezérlő (EC) hardvere nem válaszolt a megszabott időn belül. Ez az EC hardverének vagy belső vezérlőprogramjának hibájára utal, esetleg rosszul megtervezett BIOS-ra, ami nem biztonságos módon próbálja meg elérni az EC-t. Az EC-illesztőprogram újra megpróbálkozik a sikertelen tranzakcióval, ha lehetséges.

A(z) TinaKey szolgáltatás függ a(z) Parport szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni:

Már marhára unom, hogy állandóan szakakodik a gép, nem azért vettem 250 eFt-ért gépet, hogy állandóan szervizbe cipeljem.

D.

Ui.

A Parport(Parallel port) szolgáltatáshoz nálad nem tartozik eszköz, azaz párhuzamos port(LPT), emiatt nem fut, ezzel nem is lehet mit kezdeni.
Az már fontosabb kérdés, hogy mi az a TinaKey szolgáltatás?
Ha ismered/tudod, hogy mi, légyszíves közöld, erre nem találtam választ sehol.
Nem valami káros szoftver?

#1185 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 21:48

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 22:31

OFF: Maximálisan egyetértek veled Gyula. Trebron09 jó lenne ha csak akkor írnál ha érdemi mondanivalód van. Ha nem tudsz az adott problémára megoldást akkor nem kellene beirnod csak azért, hogy növeld a hsz.-eid számát.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#1186 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 22:09

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 22:48

OFF: Maximálisan egyetértek veled Gyula. Trebron09 jó lenne ha csak akkor írnál ha érdemi mondanivalód van. Ha nem tudsz az adott problémára megoldást akkor nem kellene beirnod csak azért, hogy növeld a hsz.-eid számát.

és ez te miért írtad? nem ezért? :rolleyes: (ha már egyszer v.ki elmondta ugyanezt).
Gyula elmondta és megértettem. ok?
:omg:

(ja gyula: nem beszélek magamba, azért annyira senilis még nem vagyok :D ).

dababa: biztos nem lehet káros szoftver.

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 10. 22:11 -kor

.-= Vasak =-.

#1187 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 22:12

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 19:38

Sziasztok!

D.

Ui.

Parport az a párhuzamosport nyomtatóport valszeg levan tiltva a biosba azért hivatkozik rá.Az is lehet egy eszköz erőforrása ütközik a nyomtatóport erőforrásával.vezérlőpultba az eszközkezelőbe nincs sárga felkiáltójel?

Szerkesztette: djculture 2008. 06. 10. 22:22 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1188 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 22:17

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 22:09

és ez te miért írtad? nem ezért? :rolleyes: (ha már egyszer v.ki elmondta ugyanezt).
Gyula elmondta és megértettem. ok? :omg:

X- edik fórumot szemeteled össze. A következőnél jelzek, és ki fognak tiltani.

#1189 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 22:26

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 23:17

X- edik fórumot szemeteled össze. A következőnél jelzek, és ki fognak tiltani.

nagyon-nagyon off:
nemtudom ,hogy komolyan mi a bajotok velem, de kérlek írjátok le privátba.(ha lehet).
(inkább nem is szólok már semmit, és kész). És mi az, hogy "szemeteled"-nemértem.
:respect:

.-= Vasak =-.

#1190 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 22:26

Idézet: dababa - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 21:38

Az már fontosabb kérdés, hogy mi az a TinaKey szolgáltatás?
Ha ismered/tudod, hogy mi, légyszíves közöld, erre nem találtam választ sehol.
Nem valami káros szoftver?

Igen káros, de már nem divatos(2002-2003) valamit állandoan szervizelni akart a gépen, mert leblokkolt valamit azt hiszem. de itt vanak Spy guruk ök biztos jobban tudják.

Szerkesztette: pappas 2008. 06. 10. 22:30 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1191 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 10. 22:30

Hé fiúk / lányok.

Miattam nehogy összevesszetek.
Én csak 1 egyszerű felhasználó vok, akinek tele van a töke azzal, hogy a negyedmilliós laptopja hülye üzeetekkel árasztja el őt.

ugyanez az az op redszer az asztali gépemen hiba nélkül fut 3 éve

vettem ezt az eszkötz fél éve és mostanól meg van marhulva.

ehhez kérek segitséget és nem egymás kioktatásához.

amúgy utána náztem a eten de csak külföldi nyelvű oldalon találtam hasonlót

pl itt: http://www.file.net/...arport.sys.html

kérem segitsetek

dababa 1szer már tudott nekem segiteni

D.

#1192 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 22:33

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 22:30

Hé fiúk / lányok.

Miattam nehogy összevesszetek.
Én csak 1 egyszerű felhasználó vok, akinek tele van a töke azzal, hogy a negyedmilliós laptopja hülye üzeetekkel árasztja el őt.

ugyanez az az op redszer az asztali gépemen hiba nélkül fut 3 éve

vettem ezt az eszkötz fél éve és mostanól meg van marhulva.

ehhez kérek segitséget és nem egymás kioktatásához.

amúgy utána náztem a eten de csak külföldi nyelvű oldalon találtam hasonlót

pl itt: http://www.file.net/...arport.sys.html

kérem segitsetek

dababa 1szer már tudott nekem segiteni

D.

figyu amit elöbb irtam feljebb, abban lehet valami.
Attol félek lehet hogy,formáznod kell.De elöbb kérdezd meg a többieket is erröltinakey-röl.

Probizd megezt progit hátha kijavitja a problémát:

http://download.chip.eu/hu/download_getfil...f&dl_type=dl_hs

Szerkesztette: pappas 2008. 06. 10. 22:41 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1193 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 22:54

Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 23:33

figyu amit elöbb irtam feljebb, abban lehet valami.
Attol félek lehet hogy,formáznod kell.De elöbb kérdezd meg a többieket is erröltinakey-röl.

Probizd megezt progit hátha kijavitja a problémát:

http://download.chip.eu/hu/download_getfil...f&dl_type=dl_hs

TinaKey forum
itt hátha van v.mi használható.
tinakeyy
az biztos, hogy a registry_ben kell majd nyúlkálni.

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 10. 22:56 -kor

.-= Vasak =-.

#1194 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 22:59

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 22:12

Parport az a párhuzamosport nyomtatóport valszeg levan tiltva a biosba azért hivatkozik rá.Az is lehet egy eszköz erőforrása ütközik a nyomtatóport erőforrásával.vezérlőpultba az eszközkezelőbe nincs sárga felkiáltójel?
szerk közbe utána nétem a Tinakey nevű cucc az a biztosnsági központja a winnek,avval van tehát baj kikéne kapcsolni ha más nem megy letiltani az msconfigba.

De ez egy Notebook("MSI M673"), és nincs rajta sem soros, sem párhuzamos port, azaz nincs mit engedélyezni/letiltani sem BIOS-ból, sem az eszközkezelőben.
A TinaKey egyáltalán semmilyen formaban nem létezik XP SP3 és VISTA x64 SP1 alatt sem, sem a registry-ben, sem fájlnév részeként, a biztonsági központot XP SP3 alatt a:
"C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe" C:\WINDOWS\system32\shell32.dll,Control_RunDLL "C:\WINDOWS\system32\wscui.cpl",Biztonsági központ
futtatja, Vista x64 SP1 alatt ugyanez, szolgáltatásként XP SP3 alatt ez futtatja:
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe -k netsvcs
Vista x64 SP1 alatt ez:
C:\Windows\System32\svchost.exe -k LocalServiceNetworkRestricted
Úgyhogy tévedés, hogy ez a Biztonsági központ.

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 22:09

...
dababa: biztos nem lehet káros szoftver.

És ezt te honnan tudod?

#1195 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 23:56

Nos az ujra telepités már nem gond :-(

3 hét alatt kb 8-szor csináltam.
csak valaki adjon már egy megoldást..... !!!

D

#1196 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 00:05

bocsi de álmos vagyok. :rolleyes:
miért ne töltesz le egy registry cleanert meg a spyware terminátort ami megvéd és kinyirja a betolakodokat. 1 probát megér

Szerkesztette: pappas 2008. 06. 11. 00:17 -kor

#1197 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 00:50

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 23:56

Nos az ujra telepités már nem gond :-(

3 hét alatt kb 8-szor csináltam.
csak valaki adjon már egy megoldást..... !!!

D

Először is próbálj egy rendszervisszaállítást az első ilyen bejegyzés előtti napra, és töröld a c:\windows\system32\drivers\tinakey.sys-t és töröld a registryből az összes olyan kulcsot, amelyik akár szótöredékként is tartalmazza a tinakey-t, főleg a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\SERVICES\TINAKEY-t töröld(hátha elmúlik)!
Egy jobbfajta(pl nod32) vírusirtót telepíts, valamint adware/spyware irtót, mert valószínű, hogy egy minden Windows reinstall-kor feltelepített program tartalmazza a TinaKey-t, ami lehet, hogy az asztali gépeden is megtalálható, csak ott van párhuzamos port, így nem derült ki a jelenléte.
Ne telepíts fel megbízhatatlan dolgokat az újratelepítésnél.
Újratelepítés esetén figyeld, hogy melyik program telepítése után lesz megtalálható a merevlemezen a tinakey.sys, de a keresésnél pipáld be a Keresés rendszermappákban-t, és a Keresés rejtett fájlok és mappák között-öt.
A telepítő ugye legalább SP2-es?

#1198 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 07:01

Idézet: dababa - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 22:59

De ez egy Notebook("MSI M673"), és nincs rajta sem soros, sem párhuzamos port, azaz nincs mit engedélyezni/letiltani sem BIOS-ból, sem az eszközkezelőben.
A TinaKey egyáltalán semmilyen formaban nem létezik XP SP3 és VISTA x64 SP1 alatt sem, sem a registry-ben, sem fájlnév részeként, a biztonsági központot XP SP3 alatt a:
"C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe" C:\WINDOWS\system32\shell32.dll,Control_RunDLL "C:\WINDOWS\system32\wscui.cpl",Biztonsági központ
futtatja, Vista x64 SP1 alatt ugyanez, szolgáltatásként XP SP3 alatt ez futtatja:
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe -k netsvcs
Vista x64 SP1 alatt ez:
C:\Windows\System32\svchost.exe -k LocalServiceNetworkRestricted
Úgyhogy tévedés, hogy ez a Biztonsági központ.

És ezt te honnan tudod?

Na jobban utána nézve ez a nyavaja a biztonsági központot fertőzi meg ugyhogy ez egy kértevő.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1199 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 09:51

Most nincs nálam a lapi, de délután kipróbálom. Mellesleg tegnap délután szedett le a gép három, a Microsoft szerint "sürgős frissítést" és utána kezdett el sz@rakodni. Marha fasza ha már a Microsoft is kártevőkkel látja el a gyanútlan felhasználóját. nesze neked biztonsági frissítések!!

Egyébként a kereskedelmi változatú NOD32 fut a gépen, és van rajta Adaware 2008., meg Spybot is, amiket általában hetente le is futtatok. (A NOD persze folymatosan fut :-)  )

Igen a telepítő SP2-es, de már rajta van az SP3 is. És igen soha nem telepítek fel ismeretlen és nem megbízható forrású progikat és már rajta is voltak a gépen az áltlam megszokottan használt progik de eltekintve a napi 1-2-szer ACPIEC kezdetű hibaüzenettől normálisan ment a lapi egészen tegnap délutánig amikor is leszedte azt a frissítést.

Tényleg az automatikus frissítést ne is alkalmazzam akkor? Mert van aki mellette és van aki ellene van. Én eddig mellette voltam, de a tegnapi eset után kicsit megrendült a bizalmam a "nagy" MS felé.

Egyébként köszi a tippet, délután megcsinálom.

#1200 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 13:15

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 10:51

Most nincs nálam a lapi, de délután kipróbálom. Mellesleg tegnap délután szedett le a gép három, a Microsoft szerint "sürgős frissítést" és utána kezdett el sz@rakodni. Marha fasza ha már a Microsoft is kártevőkkel látja el a gyanútlan felhasználóját. nesze neked biztonsági frissítések!!

Egyébként a kereskedelmi változatú NOD32 fut a gépen, és van rajta Adaware 2008., meg Spybot is, amiket általában hetente le is futtatok. (A NOD persze folymatosan fut :-)  )

Igen a telepítő SP2-es, de már rajta van az SP3 is. És igen soha nem telepítek fel ismeretlen és nem megbízható forrású progikat és már rajta is voltak a gépen az áltlam megszokottan használt progik de eltekintve a napi 1-2-szer ACPIEC kezdetű hibaüzenettől normálisan ment a lapi egészen tegnap délutánig amikor is leszedte azt a frissítést.

Tényleg az automatikus frissítést ne is alkalmazzam akkor? Mert van aki mellette és van aki ellene van. Én eddig mellette voltam, de a tegnapi eset után kicsit megrendült a bizalmam a "nagy" MS felé.

Egyébként köszi a tippet, délután megcsinálom.

az Xp-d milyen hivatalos, "eredeti"? Vásárolt vagy csak amolyan letöltött -féle, mert akkor szokott összekeveredni az aut. frissítés és a rendszer fájljai össze-vissza.
A biztonsági frissítések nálam ki vannak kapcsolva, ha van normális tűzfalad (nem a windows-zé), és egy rendes vírusírtód, meg persze spyware írtód is van, akkor semmi szükség a frissítésekre szerintem ;) .
A NOD-ban van olyan opció, hogy "Mélyreható Vizsgálat" ezt futtasd le, (már lehet, hogy használtad is).
Az AMON/beállítások/módszerek fülön pipáld ki mindet, ezzel átnéz mindent a nod és nem lesz lassabb tőle a gép se. Én is dababa megoldását látom helyesnek a problémára, először is csinálj egy rendszer-visszaállítást, majd nézd meg a registry-t is, ha nem javul.
.-= Vasak =-.

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.