HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 25. 10:17

Idézet: Killerwolf91 - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 9:02

1.Elsőnek én is a tápot nézném meg, majd utánna esetleg kitakarítanám a memória foglalatot, ugyanis ott is lehetnek bajok. Én még azért megnézném az összes memória foglalatban a memóriát tesztelve, ugyanis fennálhat az előzőleg leírt probléma is (bár vannak olyan alaplapok, melyek csak akkor bootolnak/működnek jól, ha a memória az 1. slotban van).
2.Ha már minden kötél szakad, akkor esetleg megnézném a procit is (az AMD procikban nem nagyon szokott lenni hővédelem, uhogy könnyen lehet, hogy 1x felforrt, most pedig hibázik, bár akkor véletlenszerűen kéne neki)
3. Kérnék kölcsönbe 1 videokártyát, ugyanis ha jól tudom, nem mai darab, és könnyen lehet, hogy az okoz gondokat<====bár akkor memtesten nem kéne hibát hoznia(de mint tudjuk, az informatikában bármi megtörténhet).

Magyarán, szerezzen egy próbagépet és addig pakolgassa át bele a cuccokat, amíg abban is megjelenik a hiba.

#1302 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 10:22

Idézet

....az AMD procikban nem nagyon szokott lenni hővédelem,

Ez így nem fedi a valóságot, mert az utóbbi ~5 évben (k8) van :) Amúgy AthlonXP-nél az alaplapnak szokott lenni ilyen fícsörje...tesóm Bartonját már megmentette 1x-2x, mivel 70C-nál megálljt parancsol.
Legjobb lenne ha egy próbára tudnál szerezni ram-ot esetleg tápot és vga-t...valszeg meglesz a bűnös. Az a nagy forróság sem túl egészséges...nem szabadna. AthlonXP 2000+-om volt nekem is (imádtam) és nyáron a 43-44C üzemhő normális (tbred maggal)..a bordájának viszont sztem nem kéne forrónak lennie. A forró passzív vga sem éppen egészséges, házba 1-2 ventilátor ajánlott, hogy legyen jó kis huzat és a házikó oldalát meg természetesen vissza kell pakolni akkor, hogy eredményes legyen. Így nem csak a táp viszi ki a meleget, ő is jól jár meg a vinyók is remélhetőleg, mert aggasztana, ha azok is forrnának. Ha memót kell cserélni, dobj bele 512MB-ot, mert az XP meghálálja!

Szerkesztette: Nurba 2008. 06. 25. 10:22 -kor

#1303 Felhasználó inaktív   Killerwolf91 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 25. 11:47

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 10:17

Magyarán, szerezzen egy próbagépet és addig pakolgassa át bele a cuccokat, amíg abban is megjelenik a hiba.

Ez is jó megoldás :)

#1304 Felhasználó inaktív   Killerwolf91 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 11:54

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 10:22

Ez így nem fedi a valóságot, mert az utóbbi ~5 évben (k8) van :)

Bocs, igazad van, de mivel ez személyes tapasztalat (volt már AthlonXp-m is, és mivel csak nem volt rendben valami, vagy régebbi kiadás, ezért megfőtt), ezért úgy gondoltam, megosztom, hátha segítek vele.
Jah, és azért mertem ezt így kijelenteni, mivel azt Pl tudom, hogy az inteles procikban hamarabb megjelent ez a hővédelem.
Másik: Az, hogy az alaplap letilt, be kell legyen állítva nála is, különben hiába van ilyen opció a biosban (ha van, ugyanis az AthlonXP-s alaplapomban nem volt).

ja, ha már az X-aktás dolgoknál tartunk, akkor lenne 1 kérdésem+tapasztalatom (bár inkább a háttértárak alfórumba kellene írnom, de sz.tem ide jobban illik)
Van nekem 1 HL-DT-ST DVDRRW GWA-4164B dvd-íróm, mely olyan jelenséget produkál, mely számomra tiztára X-aktás volt.
A lemezek, amiket írtam vele, jók voltak, mégis amikor elkészült az írással, megnéztem az alját (biztonsági ártalom, mindig megnézem), és egy csík volt található benne. Tehát olyan mintha megírná félig a lemezt, aztán 2mm-t arréb csúszna a fej, aztán írja tovább.
A gáz csak az volt hogy oda nem írt semmit, tehát a felírt állomány hibás volt.
Erre tud valaki magyarázatot adni? (kitakarítottam, firmware-t frissítettem, nero-t cseréltem, beraktam másik gépbe)
Megoldás: Ruszki módszer. Üssed vágjad, és láss csodát, utánna nem produkálta. (mivel kitakarítottam elég rendesen, ezért nem tom, mi volt a baja)

Szerkesztette: Killerwolf91 2008. 06. 25. 12:03 -kor

#1305 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 12:36

Idézet: Killerwolf91 - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 11:54

egy csík volt található benne. Tehát olyan mintha megírná félig a lemezt, aztán 2mm-t arréb csúszna a fej, aztán írja tovább.

Feltehetően a fejcsatlakozásnál volt egy kontakthiba, amely adott fejállás tartományban jelentkezett.
A csatlakozó átmozgatása gyógyította.

#1306 Felhasználó inaktív   Killerwolf91 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 12:48

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 12:36

A csatlakozó átmozgatása gyógyította.

:D finom megfogalmazás. Egyébként azért nem lehetett kontakthiba sem szalagkábel, mivel testvérem elektroműszerész, és minden egyes forrasztást átnézett(egyébként nem mintha olyan drága lenne egy új dvd-író, de ha nem szükséges újat venni, akkor inkább ezt használom tovább).

#1307 Felhasználó inaktív   gedi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 17:22

Sziasztok!

Olyan problémám volna, hogy a gépem bizonyos időnként magától ujraindul... mi lehet az oka ennek? lehet hogy a táp elszállóban van?  vagy valami túlmelegedés miatt kapcsol ki?? egyéb??

Please valaki segítsen! Előre is köszönöm!

#1308 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 18:14

Idézet: gedi - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 18:22

Sziasztok!

Olyan problémám volna, hogy a gépem bizonyos időnként magától ujraindul... mi lehet az oka ennek? lehet hogy a táp elszállóban van?  vagy valami túlmelegedés miatt kapcsol ki?? egyéb??

Ez így koránsem biztos, hogy a táptól van, le kell ellenőrizni mindent, egyesével, aztán, ha minden hardver jónak tűnik, akkor lehet nézegetni a szoftvereket a gépen: pl: benchmark programok_miatt is újraindulgathat a gép.
(nekem is volt ilyen, egy szär progi okozta a gépen, miután letöröltem a gond megszűnt :D ).
A géped pontos adatait is add meg.

off: Ezt lessétek: :D  :D  :Đ :
link
végre... :smoker:

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 27. 18:32 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1309 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 18:54

Idézet: gedi - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 18:22

Sziasztok!

Nem biztos, hogy táp de azért szagold meg hogy nincs e szaga, és a ventik menek e a gépben, elöször ez az elsö tehendö.

Szerkesztette: pappas 2008. 06. 27. 18:54 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1310 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 13:25

Ezt ha nem látnám nem hinném el!

Egy Asus m3a lap tulajdonosa vagyok lassan 2 hónapja. Összeraktam, pár kezdeti nehézség után 1 hónapja tökéletesen megy. Ma bekapcsolom a gépet, hallom hogy valamelyik venti pörög mint az állat. Benézek a házba, ééés a proci hűtő félig a videokártyára dőlve lóg!! Mondom ezt nem hiszem el, hogy azzal a rögzítéssel elengedett... nem is. Magából a foglalat körül lévő hűtőtartó keretből a fönti rész keresztben KITÖRT! Mivel semmi erőhatás nem érte, tuti a "csúcsminőség" átka.
Hétfőn visszaviszem gariba, és szépen megmondom, hogy adjanak valami normális alaplapot, de asus szart többé ne!

Hihetetlen ez a retrokorszak, annyira retros, hogy a "nyugati" cégek lassan elérik a régi szovjet cuccok minőségét...
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1311 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 13:30

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 14:25

Egy Asus m3a lap tulajdonosa vagyok lassan 2 hónapja. Összeraktam, pár kezdeti nehézség után 1 hónapja tökéletesen megy. Ma bekapcsolom a gépet, hallom hogy valamelyik venti pörög mint az állat. Benézek a házba, ééés a proci hűtő félig a videokártyára dőlve lóg!! Mondom ezt nem hiszem el, hogy azzal a rögzítéssel elengedett... nem is. Magából a foglalat körül lévő hűtőtartó keretből a fönti rész keresztben KITÖRT! Mivel semmi erőhatás nem érte, tuti a "csúcsminőség" átka.
Hétfőn visszaviszem gariba, és szépen megmondom, hogy adjanak valami normális alaplapot, de asus szart többé ne!

Hihetetlen ez a retrokorszak, annyira retros, hogy a "nyugati" cégek lassan elérik a régi szovjet cuccok minőségét...

A hűtőt te raktad rá, vagy a boltba vagy v.ki más rakta rá?
Milyen hűtő volt?
.-= Vasak =-.

#1312 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 13:35

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 13:25

A mai bumszli hűtők akámilyen márkánál törik le a foglalatot.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1313 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 13:39

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 14:30

A hűtőt te raktad rá, vagy a boltba vagy v.ki más rakta rá?
Milyen hűtő volt?

Én raktam rá, nem is volt gond vele. Beakasztottam fent, szépen felfeküdt a keretra, majd lent is beakasztottam és rányomtam a rögzítést. Fizikailag lehetetlen rosszul rárakni, mert a keret pont egy szintben van a proci tetejével, és 4 pöcök nem engedi hogy elcsúszva rakjam föl, na meg már elég gyakorlott vagyok.

Gyári amd hűtő volt. De teljesen mindegy, az alaplapon lévő keretből tört ki a darab, tehát az a szar.

Semmilyen hűtő nem törné a foglalatot, ha nem a kicseszett szar műanyagot használnák mindenhol. Egyszeűen hihetetlen, hogy a hülye idióták ilyen nagyobb fizikai igénybevételű dolgoknál azokat a tetves rideg, gyenge műanyagokat használják. Már fejhallgató pántjával is szívtam emiatt. Szépen szét lett modolva fémmel, és már lehet dobálni is, mert az attól sem törik.

Szerkesztette: Sanyix 2008. 06. 28. 13:43 -kor

ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1314 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 13:42

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 14:39

Én raktam rá, nem is volt gond vele. Beakasztottam fent, szépen felfeküdt a keretra, majd lent is beakasztottam és rányomtam a rögzítést. Fizikailag lehetetlen rosszul rárakni, mert a keret pont egy szintben van a proci tetejével, és 4 pöcök nem engedi hogy elcsúszva rakjam föl, na meg már elég gyakorlott vagyok.

Gyári amd hűtő volt. De teljesen mindegy, az alaplapon lévő keretből tört ki a darab, tehát az a szar.

Hát...nemtudom, hogy cserélik-e gariba az ilyet.(azt hihetik, hogy te törted le nem? :think: ).
Én ezért nem veszek batár hűtőket, ilyen heatpipe x és y olyan/ ilyet tud...stb. elég a sima is.
.-= Vasak =-.

#1315 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 13:45

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 14:42

Hát...nemtudom, hogy cserélik-e gariba az ilyet.(azt hihetik, hogy te törted le nem? :think: ).
Én ezért nem veszek batár hűtőket, ilyen heatpipe x és y olyan/ ilyet tud...stb. elég a sima is.

Ha azt mondják én törtem le (mert a kedvenc szórakozásom, hogy 2 hónap használat után elkezdem feszegetni a hűtőt), akkor viszek benzineskannát, meg öngyújtót, lelocsolom és felgyújtom azt a pöcst.

#1316 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 14:43

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 13:45

Ha azt mondják én törtem le (mert a kedvenc szórakozásom, hogy 2 hónap használat után elkezdem feszegetni a hűtőt), akkor viszek benzineskannát, meg öngyújtót, lelocsolom és felgyújtom azt a pöcst.

Az a baj fizikai sérülés nem garanciális esemény.Hogy ez miért van így ne kérdezd de akárhány szervizbe igy van.Amúgy egy olyan nyavaja műanyag 1000ft.

Szerkesztette: djculture 2008. 06. 28. 14:44 -kor

Hádédész..

#1317 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 14:55

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 15:43

Az a baj fizikai sérülés nem garanciális esemény.Hogy ez miért van így ne kérdezd de akárhány szervizbe igy van.Amúgy egy olyan nyavaja műanyag 1000ft.

Az, hogy van 1k-ért olyan műanyag, az nyugtató, de hogy eltörik a stock cooler alatt az siralmas....szerencsére stock/sima egyszerú alu hűtő alatt még egy keretem se tört el...ezt mondjuk a gyártó/tervező baxhatta el szvsz  :(

#1318 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 15:25

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 14:55

Az, hogy van 1k-ért olyan műanyag, az nyugtató, de hogy eltörik a stock cooler alatt az siralmas....szerencsére stock/sima egyszerú alu hűtő alatt még egy keretem se tört el...ezt mondjuk a gyártó/tervező baxhatta el szvsz  :(

Most irjam azt ,én találkozok egyre több olyannal ahol a panel reped szét ,meg jobb esetbe eldeformálódik a brutális több kilós réz cooler miatt.A nyák egyre vékonyabb közbe meg a coolerek súlya egyre brutálisabb..
Hádédész..

#1319 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 17:26

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 14:45

Na, jó ötlet :smoker: , de most komolyan, ki kell cserélniük garral nem?/ezekszerint nem->djculture/
És az a legnagyobb baj, hogy a vevő nemtudja bebizonyítani, hogy nem ő tette tönkre, és az eladó azt hisz, amit akar, mert a vevő ugyis rá van utalva. (Jó ezalól biztos vanna kivételek).

Idézet

nyák egyre vékonyabb közbe meg a coolerek súlya egyre brutálisabb..

sajnos úgylátszik, tényleg ez felé tartunk, én is halottam eseteket, hogy egyszerűen letört az Lga! foglalat fém része...tiszta vicc, az ember pedig azt hiszi: "húú...ez egy "asus", "gigabyte" stb. lap...biztos ez minőségi és tuti nem megy tönkre egy darabig", ezt én is így gondolom, de ha az ember pont egy rosszat fog ki. :reklamacio: .
És még olyat is halottam, hogy fel kell még a gépház tetejéről is függeszteni dróttal, pont ezért.
De, hogy ez is mekkora baromság.

pl: ilyeneket én már tuti nem vennék:

link1-hiába, hogy ilyen, meg olyan alu, de azért hosszútávon, és főleg melegben csak 'megunja' a  nyák a tartását.

link2
link3

Főleg ilyet!!!!:

link4
-ez amiről beszéltem, batár.

Szintén:
link6
link7

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 28. 17:33 -kor

.-= Vasak =-.

#1320 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 17:55

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 16:25

Most irjam azt ,én találkozok egyre több olyannal ahol a panel reped szét ,meg jobb esetbe eldeformálódik a brutális több kilós réz cooler miatt.A nyák egyre vékonyabb közbe meg a coolerek súlya egyre brutálisabb..

Najó régen is rá volt írva az 800-900g-os hűtőkre, hogy a gép szállitásakor érdemes leszerelni őket a lapról...naturban meg egy idő után amúgyis meghajlította a nyákot (fekvőházak ismét rulez?)...de egy 300-400g-os egyszerű/stock hűtőt bírjon már el simán...szvsz ez alapvető igény...ráadásúl szerintem a keretnek jobban kéne bírnia, mintha a socket kis körmeibe kapaszkodna a cucc (nekem most is 400g-os hűtőm van....egyszer volt még socketA-ra közel 500g-os coolerem, nagyobb sosem...nem is kéne, már azt is sokalltam)
A pipe-os megoldásokban meg az a veszélyesebb, hogy eltartja a laptól a súly nagy részét, így az erőkart képzve méginkább törné le a felfüggesztését...ezért gondolom ott menőbb a nyákon lévő furatokra alapozni, bár úgy is meghajlítja a deszkát sztem...

Szerkesztette: Nurba 2008. 06. 28. 18:10 -kor

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.