HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 02. 22:50

Idézet: nagyarcz - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 22:19

Windows alatt ha semmit nem csinálok a géppel,akkor 50fokos, amint indítok Everesten egy memória írást máris 65fok. de azátn lassan lemegy. elképzelhető,hogy a lapom szar? :confused:
vagy netán a proci túlmelegszik csak? várom a további 5leteket, előre is köszönöm mindenkine.
üdv
nagyarcz

A proci és hütő borda között van elég paszta?
Ventik mennek?
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1362 Felhasználó inaktív   kakas93 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 03. 10:14

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 18:35

Pontosan mi volt a problem?
:D

azt még én sem tom tegnap vissszavittem az iponba ahol vettem és bevizsgálták és azt mondták h xar

#1363 Felhasználó inaktív   nagyarcz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 15:02

Sziasztok!
pasztából nincs túl sok rajta, csak tettem egy plecsnit a CPU közepére. nézem a kondikat és találtam az északi híd alatt 3 enyhén púposat és jobb szélső memóriafoglalat mellett 2 enyhén púposat. az értékeket megnézem a mai nap folyamán és jelzek. nem házban van a gép csak az alaplap dobozán és úgy lett összebarkácsolva az egész. a hűtő ami most rajta van az csak vésztrartaléknak van rajta, várom míg haverom leküldi a gyári inteleset. elképzelhető,hogy az alaplap hibás lenne a biosos fagyás miatt vagy mi lehet ez? a kondikat ki fogom cserélni rajta. várom a további észrevételeket, előre is köszönöm.
üdv
nagyarcz

#1364 Felhasználó inaktív   nagyarcz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 15:08

egyébként megy minden venti, még egy álló ventit is ráirányítottam a lapra,hogy hűtse a lapot, elég jó így a szellőzés hogy nincs házban. nem tudom az okot hogy miért fagy, remélem nem hibás a lap:(

#1365 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 07:44

Idézet: nagyarcz - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 15:02

nézem a kondikat és találtam az északi híd alatt 3 enyhén púposat és jobb szélső memóriafoglalat mellett 2 enyhén púposat.

A púpos (ellenállásnövekedett) kondik tudnak fagyást okozni, túlmelegedést nagy eséllyel nem.
A cseréhez csak megfeleló felszereléssel és gyakorlattal fogj neki.

#1366 Felhasználó inaktív   nagyarcz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 14:51

elképzelhető tehát,hogy a kondik okozzák a fagyást? a procihűtőt hétfőn cserélem le, ha akkor is fagy,akkor más lehet a gond. jah és a bios reset után miért írja ki,hogy valami "bios memory size wrong" vagy hasonló szöveg + battery is low (zsír új elem van benne) . egyébként Windows alatt atomstabil. lehet,hogy a lap hibás egyébként?
üdv
nagyarcz

#1367 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 21:45

Idézet: nagyarcz - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 14:51

bios reset után miért írja ki,hogy valami "bios memory size wrong" vagy hasonló szöveg + battery is low (zsír új elem van benne) . egyébként Windows alatt atomstabil. lehet,hogy a lap hibás egyébként?

CMOS reset után mindent magának kell érzékelnie és a gyári alapbeállítással élednie.
Ha a CMOS memória méretét tartja hibásnak, akkor az lehet rossz, vagy megbuggyant a bios és újra kellene telepíteni.
Az új elem alatt is lehet kontakthibás elemtartó vagy egyébb disznóság. A dátumbeállítást és a kézi beállításokat tartja (bootsorrend, kézi winchester és egyébb beállítások)?
Ha az windows hibátlanul megy, akkor a procihűtő cseréje nem fog javítani a gondon. A melegedések még nem okoznak hibát.

#1368 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 05. 06:33

Meleg pedig lehet oka akárminek, pláne, ha mellé gyenge kondik társulnak. Ha van púpos kondi a lapon, akkor azok már rég vackok és a többinek sincs sok hátra: MINDEN olyan márkájú-trípusú-méretű kondit cserélni KELL. Függetlenül attól, hogy mi látszik rajta. Willamette szeret fűteni, a hűtő tiszta, nincs tele porral? 200MHz nem olyan sok, hogy egy 1,5GHz-eshez méretezett hűtő ennyire hagyja megfutni. Bár elrontani nehéz, de jól illeszkedik a procira? Hővezetőpaszta rendesen kitolult, elterült, vékony filmszerű rétegnél nem vastagabb?
CMOS törlése ezt a hibaüzenetet váltja ki, a BIOS nem intelligens (még :D ) annyira, hogy rájöjjön, kikapcsolt állapotában valaki törölte a CMOS-t.
Táp is érdekes ilyenkor..Ha valami csoffadt noname, akkor az egy willamette alá háááát..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1369 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 09:45

Idézet: didyman - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 6:33

CMOS törlése ezt a hibaüzenetet váltja ki, a BIOS nem intelligens (még :D ) annyira, hogy rájöjjön, kikapcsolt állapotában valaki törölte a CMOS-t.

Azt a törlés utáni első bekapcsoláskor kiírhatja, h a tárolt és az érzékelt memóriaméretben eltérés van.
A fagyásnál gondot okozott nekem az, h a beírás szerint csak a bios meghívásánál, a biosban való nézegetés átírás közben fagy a gép. A Windows működése közben nem. Erre írtam, h jó eséllyel ezt nem gyógyítja a procihűtő cseréje.
Az igaz, h a gyengülő kondik, gyér táp és a melegedés hibázás szempontjából egymást erősítő tényezők.

#1370 Felhasználó inaktív   nagyarcz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 17:58

Sziasztok!
akkor szép sorjában válaszolok mind3 hozzászólásra:

CMOS reset után minden alapba ált be, biosban a dátum 2003-ról indult, az lett az alap és minden más is visszaált alapra ahogy kell, itt nem volt probléma. a gép indításakor írta ki,hogy az elem már merülőben, nézegettem többféle elemmel és ugyanúgy merültnek találta, lehet hogy nincs érintkezés az elemmel rendesen. és hogyan tudnám a bios-t újratelepíteni? csak frissíteni tudom, én arra gondoltam,hogy feltelepítem a legelső biost az Abit oldaláról és onnantól elkezdem frissíteni aztán meglássuk mi lesz, ha javulás van,akkor semmi gond, ha nincs,akkor nem tudom. egyébként volt régebben egy Abit VH6-II-es lapom és azon is volt púpos kondi és nem történt fagyás biosban....
"A dátumbeállítást és a kézi beállításokat tartja (bootsorrend, kézi winchester és egyébb beállítások)?" <<<itt speckó mire gondolsz konkrétan? biosresetnél minden ok, fagyás előtt ha beállítottam az időt vagy dátumot,akkor hiába fagy meg, utána a frissen beállított időt mutatja mindenféle mentés nélkül és persze dátumot is. a procihűtő csak 2 helyen lett felfogatva, 2 csavar tartja,hisz még nincs házba építve a szerkentyű. keresztbe lett 2 csavarral felfogatva a hűtő. paszta tekintetében nem nyomtam rá sokat, csak a közepére valamennyit. nem tudom ezek a P4-esek mennyit szeretnek kapni.

akkor lehet újra lesz kondizva a lap és ha akkor se javul meg,akkor nem tudom már mi tévő legyek. lehet a lap gyárilag hibás :confused:  én azon is gondoltam,hogy mi lenne ha kicserélném a bios chipet egy ugyanolyanra, előfordulhat hogy akkor javuás tapasztalható? jól illeszkedik a procira a hűtő,de köv. hét elején jön meg a gyári intel hűtő, azt rápaszentolom és ha akkor is baja lesz akkor már végképp nem tudom mi tévő legyek. nem szeretek kiló számra pasztát felvinni a procira, annál én spórolósabb vagyok, annyit rakok rá mindíg, amennyi pont elég szokott lenni. a táp egy sima mezei PFC-s Kodegenny,de ehhez a konfighoz szerintem kevesebb is elegendő lenne:) ha az AM2-es konfigot előtte simán vitte,akkor egy olcsóbb és gyengébb konfigot el kell vinnie simán. a lappal nincs egyébként bajom, igaz nem kezeli még a HT-s P4-eket,de nem rossz, jó tudom Sis és VIA chipset nem a legjobb,de nem volt pénzem Abit IC-7-re:)

akkor az lesz,hogy cserélgetem a biost, teszek bele másik procihűtőt, kicserélem a kondikat aztán ha nem történik javulás,akkor nem tudom mi tévő leszek.

az előfordulhat,hogy a lap hibás vagy rossz? bár akkor Windows-ban nem is működne már stabilan, nem?

üdvözlettel:
nagyarcz

#1371 Felhasználó inaktív   nagyarcz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 10:27

üdv mindenkinek!
javulás történt, fagyások biosban megszűntek, hiteles értékeket mutogat ismét a bios. az ok az lehetett,hogy nem volt elegendő paszta a professzoron és 1csavar fogta a hűtőt (elméletileg 2vel fogattam fel, csak egyikről az anya eltűnt). biosban most 50 fok felé akkor ment, mikor a proci feszemeléssel 2,1GHz-en volt, ekkor 61fokott mutatott a bios, egyébként 44-48fok között mozog biosban. Windows-ban is 50 alatti értékeket mutogat végre. a másik 2 üzenet még nem tűnt el, de gondolom ezek nem okoznak problémát a működésben:
CMOS Battery Low
CMOS Memory Size Wrong
ezeket még mindíg kiírja,de a bios beállítása után ezek se láthatók, csak bios resetnél.
a Willamette magos P4 nem nagyon szereti ha tunungolják,de majd beszerzek egy Northwood-osat és rántás t neki:)
mindenkinek mindent köszönök és a kondi cseréket még elvégzem a lapon

nagyarcz

#1372 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 10:44

hej

a keret gond megoldódott egy ideje, apám mivel ilyesmikkel dolgozik csinált nekem egyet aluminiumból, persze azokat a hülye csicsázásokat és csavar közeli gyengító lyukasztásokat kihagyva. Szépen alá 4 3mm-es műanyag alátét, és voila :D

de szórakáztam kicsit crystalcpuiddel, azért írom ide, mert ez az egyetlen aktív topig itt :D szal van a 4400+-os (2,3ghz) x2-m, brisbane magos.

1,3v-n megy alapon. Egy tippet kapva, a crystalcpu-t 2,3ghz@1,3v; 1,6ghz@ 0,925v; 1ghz@0,85v-ra állíottam, hogy terheléstől függően szabályozza.
semmi gond nem volt vele, 1,5 hónap alatt.

ma kicsit szórakoztam vele még. Az eredmény 2,3ghz@1v(eddig próbáltam); 1,6ghz@0,85v; 1ghz@0,8v(ennél kisebbet nem lehet adnin :( )

prime95-el volt tesztelve, egyszerre mind2 mag egyszerre, pár percig, egyiknél se volt hiba. De valami fura. 1,3v-n ment alapon, és ugyanazon az órajelen simán megy 1v-n is? Ez rohadt nagy különbség.

Na meg az mennyire egészséges, hogy minél kisebb feszültségen hajtom 2,3ghz-n, annál hangosabban csicsereg valami(sztem vmelyik tekercs a lapon) full terhelésen?

Persze ezekkel a beállításokkal igen kellemesek a hőmérsékletek, még 2,3ghz-n full terhelhelésen se nagyon megy közepes fordulatszámnál gyorsabban a hűtőventi.

Szerkesztette: Sanyix 2008. 07. 06. 10:46 -kor

ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1373 Felhasználó inaktív   ahab001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 16:58

Hali!

Olyan gondom van, hogy időnként lefagy a gép. Teljesen, még az egeret sem tudom mozgatni.
-Játék alatt csak ezzel fordult elő. (Assassin's Creed).
-Videó lejátszás indításakor. Megjelenik a lejátszó (BSplayer) "megnyitás" , látható a tálcán a media splitter és még mielőtt a videó megjelenne totál lefagy. Időnként, nem mindig. Ha elindult a videó utánna nem volt gond. Egyenlőre csak a HD felbontásban készült filmekkel csinálta. Codec: CoreAVC. Érdekes, hogy ez a codec kihasználja a kétmagos procit és az említett játék is. Arra gondolok, hogy esetleg összefüggés van a kétmagot használó progik és a fagyások között.
-bootolás közben is. Az xp bootlogója mozog ahogy szokott aztán egszerűen úgymarad.

Gép:
-ga-m57sli-s4 rev2.0 (utolsó bios már fent van.)
-X2 5400+
-8600 GTS
-2gb DDR2 800 ram
-Audigy 2
-Sata 2 HDD-k
-Win XP 32 SP3

A gép nem 'kimondottan' instabil. Órákon át tudok vele játsazni gond nélkül. Crysis megy rendesen pl.
Meg a lejátszás is ha egyszer elindult akkor végig is megy.

Vannak fent ilyenek is:
AMD_Dual-Core_Optimizer_113
AMD_Processor_Driver_1320053
Valamelyik kellett az Assassin-hoz különben túl gyorsan ment.

Az alaplapi driverek is fent vannak. A hálókártya használatban van az integrált hangkártya ki van kapcsolva a biosban.
Nem pont ide tartozik, de érdekes, hogyha Biosban bekapcsolom az IEEE 1394 dolgot akkor két ilyen HW is jelen van két külön IRQ-val két külön típus.
Ha kikapcsolom akkor is marad egy a saját kis IRQ-jával. Miért van ez?

Ha tudtok kérlek segítsetek!

#1374 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 14:20

Idézet: Killerwolf91 - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 8:02

1.Elsőnek én is a tápot nézném meg, majd utánna esetleg kitakarítanám a memória foglalatot, ugyanis ott is lehetnek bajok. Én még azért megnézném az összes memória foglalatban a memóriát tesztelve, ugyanis fennálhat az előzőleg leírt probléma is (bár vannak olyan alaplapok, melyek csak akkor bootolnak/működnek jól, ha a memória az 1. slotban van).
2.Ha már minden kötél szakad, akkor esetleg megnézném a procit is (az AMD procikban nem nagyon szokott lenni hővédelem, uhogy könnyen lehet, hogy 1x felforrt, most pedig hibázik, bár akkor véletlenszerűen kéne neki)
3. Kérnék kölcsönbe 1 videokártyát, ugyanis ha jól tudom, nem mai darab, és könnyen lehet, hogy az okoz gondokat<====bár akkor memtesten nem kéne hibát hoznia(de mint tudjuk, az informatikában bármi megtörténhet).

sziasztok újra!

Sorry, csak közben leutaztam, most sem onnan írok, ahol van a gépem :)

Szóval: szétszedtem a tápot, kifújtam a pormacsekokat, volt néhány :), megnéztem a kondikat, de nem voltak felpuffadva, egyéb égésnyomokat sem láttam a tápban. Egyedül egy alkatrészt láttam vhol középen, aminek a bőre felül köralakban nyitott volt és kilátszott egy rézkábel, ami fel van csavarodva erre a gyűrűre. De ezen a bőrön nem láttam olvadásnyomokat, aminek gondolom lennie kellene, ha már az megolvadt.

Táp vissza a gépbe. Memóriafoglalatot és végülis az egész gépet megtakarítottam: videókarit és proci hűtőbordát is. (a gép amúgy nem volt nagyon poros).

Összeraktam újra a gépet, közben ugye ki is hűlt, majd megnéztem a feszültségértékeket és pár századdal közelebb voltak a standardhoz (vagy nemtominekhívjákhoz :) ). Gondolom ez a takarítás akkor csak jót tett :)

Memória- és egyebek próbája: hát ja, tényleg ez kellene, csak a gond az,h az ismerettségi körben már nincs ilyen öreg gép senkinek sem. A memóriát valszeg meg fogom tudni nézni, de mást... hajajj :(. Néztem a speedfun-ban és úgy vettem észre,h amikor visszatettem a ház oldalát, akkor csak gyorsabban melegedett. A táp ventije és a procié van csak bent. A ház elején hiányzik egy DVD meghajtó felül, ott be tud menni a levegő, hátul viszont elég "lyukacsos".

Továbbra is úgy gondolom, h a forróság nem az alapja ennek a hülyeségnek, amit a gépem művel. Én a memóriára gyanakszok, uh. elsőnek azt fogom tesztelni, ha lesz idő, akkor veszep ventit a videókarihoz is, nehogy felforrjon nekem! :)

Esetleg ha van még ötletetek csak bátran... :)

#1375 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 21:21

Idézet: ahab001 - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 17:58

Hali!

Olyan gondom van, hogy időnként lefagy a gép. Teljesen, még az egeret sem tudom mozgatni.
-Játék alatt csak ezzel fordult elő. (Assassin's Creed).
-Videó lejátszás indításakor. Megjelenik a lejátszó (BSplayer) "megnyitás" , látható a tálcán a media splitter és még mielőtt a videó megjelenne totál lefagy. Időnként, nem mindig. Ha elindult a videó utánna nem volt gond. Egyenlőre csak a HD felbontásban készült filmekkel csinálta. Codec: CoreAVC. Érdekes, hogy ez a codec kihasználja a kétmagos procit és az említett játék is. Arra gondolok, hogy esetleg összefüggés van a kétmagot használó progik és a fagyások között.
-bootolás közben is. Az xp bootlogója mozog ahogy szokott aztán egszerűen úgymarad.

Gép:
-ga-m57sli-s4 rev2.0 (utolsó bios már fent van.)
-X2 5400+
-8600 GTS
-2gb DDR2 800 ram
-Audigy 2
-Sata 2 HDD-k
-Win XP 32 SP3

A gép nem 'kimondottan' instabil. Órákon át tudok vele játsazni gond nélkül. Crysis megy rendesen pl.
Meg a lejátszás is ha egyszer elindult akkor végig is megy.

Vannak fent ilyenek is:
AMD_Dual-Core_Optimizer_113
AMD_Processor_Driver_1320053
Valamelyik kellett az Assassin-hoz különben túl gyorsan ment.

Az alaplapi driverek is fent vannak. A hálókártya használatban van az integrált hangkártya ki van kapcsolva a biosban.
Nem pont ide tartozik, de érdekes, hogyha Biosban bekapcsolom az IEEE 1394 dolgot akkor két ilyen HW is jelen van két külön IRQ-val két külön típus.
Ha kikapcsolom akkor is marad egy a saját kis IRQ-jával. Miért van ez?

Ha tudtok kérlek segítsetek!

TÁP??
A CnQ tiltása befolyásolja a hibát?
Au2-n van egy fw link, az működik akkoris, ha az alaplapi tiltott.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1376 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 21:24

Idézet: nagyarcz - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 11:27

üdv mindenkinek!
javulás történt, fagyások biosban megszűntek, hiteles értékeket mutogat ismét a bios. az ok az lehetett,hogy nem volt elegendő paszta a professzoron és 1csavar fogta a hűtőt (elméletileg 2vel fogattam fel, csak egyikről az anya eltűnt). biosban most 50 fok felé akkor ment, mikor a proci feszemeléssel 2,1GHz-en volt, ekkor 61fokott mutatott a bios, egyébként 44-48fok között mozog biosban. Windows-ban is 50 alatti értékeket mutogat végre. a másik 2 üzenet még nem tűnt el, de gondolom ezek nem okoznak problémát a működésben:
CMOS Battery Low
CMOS Memory Size Wrong
ezeket még mindíg kiírja,de a bios beállítása után ezek se láthatók, csak bios resetnél.
a Willamette magos P4 nem nagyon szereti ha tunungolják,de majd beszerzek egy Northwood-osat és rántás t neki:)
mindenkinek mindent köszönök és a kondi cseréket még elvégzem a lapon

nagyarcz

Ha willamette magos a cpu, akkor előbb nézd meg, hogy az alaplap támogatja-e. Ha az a CPQ masina, amire gondolok, az nem.

#1377 Felhasználó inaktív   ahab001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 07:43

Idézet: didyman - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 21:21

TÁP??
A CnQ tiltása befolyásolja a hibát?
Au2-n van egy fw link, az működik akkoris, ha az alaplapi tiltott.

Táp az egy 650W Chieftec.
Cool & Quit, ja máshol találtam róla infót, hogy az gondokat okozhat. Kikapcsoltam és azóta nem volt ilyen fagyás. Lehet ez volt a baj, majd kiderül.

Mi az az Au2? és miről is van szó pontosan?
Ha C&Q ki van nyomva akkor a processzor driver nem működik és van egy másik progi ami átveszi a szerepét? Vagy az a driver teljesen más dolog?

Szerkesztette: ahab001 2008. 07. 10. 07:44 -kor

#1378 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 07:51

Idézet: ahab001 - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 7:43

Mi az az Au2? és miről is van szó pontosan?

AUDIGY2 és van rajta firewire port
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1379 Felhasználó inaktív   ahab001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 09:24

Idézet: djculture - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 7:51

AUDIGY2 és van rajta firewire port

Aha, totál nem voltam képben.
és az , hogy lehet, hogy az előző alaplapommal (A8N-SLI-Se) nem volt jelen ez a HW?

#1380 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 12. 15:32

Erre senkinek nincs 5lete?

Idézet

Na szóval már 2. alakalommal jár nálam egy ismerősöm gépe javításra.
(AMD x4200+, Giga S3 lap AMD690 chipel, HD2600 PCI-E, 2*1Gb DDr2 Kingmax 800Mhz ram)

A probléma ugy alakult ki hogy jáccot valéamivel majd hirtelen restartolt a windows, és azutá mikor eltünne a windows Xp töltési képernyő szal közvetelen utána bedob egy kékhalálos ablakot amikben végülis a sbalon szövegen kívül ez a két infomáció jelenik meg:
Ez kb a 3-4 sorba egyedül van: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Ez meg a legutolsó sorban díszeleg: OP: 0x00000050 (0x89E00010, 0x00000000, 0x89821802, 0x00000000)

Abban a pillanatban megszűnik a probléma mikor újrarakom az XP-t és megy isszépen.

Namármost azt szereném tudni hogy mi okozhatja ezt? Én már tanácstalan vagyok, max anyit tudok csinálni hogy újrarrakom a gépet de ugyebár ez nem megoldás hosszútávra.
Először memória és egyéb hardware hibára gondoltam, de akkor miért javulnak meg ha újrarakom az XP-t? SZal inkább valami softwares hiba lehet, ,den em tudom hogy mi okozhatja(esteleg iylen psp meg PS emulátorok okozhatják? Láttam pár iylett a gépén)

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.