Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2008. 07. 16. 21:00
Elküldve: 2008. 07. 18. 13:00
MSI laptop free dossal, más oppal nincs ellátva.
Az XP nem tud rámenni, a vista probe felment, de az XP-t szeretném rajta.
Hogy lehetne alapba a particiót,az Xp telepitővel csinálni,
mert a Vistáéval lehet, de az XP-t akkor se engedi.
azt irja, hogy a telepitő nem talált a
PC-n telepített merevlemezes meghajtót,
de a Vista felmegy.
menű nincs csak a kikapcsolás.
intel 965-s a csippkészlete, szal érdekes .
Hogyan megy rá az XP?
Elküldve: 2008. 07. 18. 18:58
Bekapcsolás után semmi. Táp van, ledek égnek, ventillátorok mennek, de semmi több. Se Bios sípolás se semmi. Próbálgattam, hogy kiszedek alkatrészeket, de no effect. (Gondoltam a bios csak sípol hogy nincs memória, de semmi...)
A gáz, hogy nincs a környékemen olyan gép amibe cserélgethetném a dolgokat...
Valami ötlet ? CPU/deszka lehet ? Minden garanciális még.
Elküldve: 2008. 07. 20. 08:12
Tegnap délután kis játék, gép normálisan kikapcsol. Este még egy kis játék..Persze valami nem jó, a win nem tölt be. Kicsit közelebb hajolva látom, hogy a monitor hangyázik, hasonlóan, mint a tv 'szokott'. Apró vízszintes pontok ugráltak. Win töltőképernyőnél megerősödtek, több reset után sem tölt be. Csökkenetett mód betült, közben mindenhol(pl BIOS!!!) hangyázik. Csökk. módban elindul, megpróbálok egy rendszer-visszaállítást, gondoltam veszteni valóm nincs - egyébként vga-behalásra gyanakodtam.
Rendszer-visszaállítás sikeres, azóta megy a gép...
Elküldve: 2008. 07. 20. 08:16
Idézet: jojoando - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 14:00
MSI laptop free dossal, más oppal nincs ellátva.
Az XP nem tud rámenni, a vista probe felment, de az XP-t szeretném rajta.
Hogy lehetne alapba a particiót,az Xp telepitővel csinálni,
mert a Vistáéval lehet, de az XP-t akkor se engedi.
azt irja, hogy a telepitő nem talált a
PC-n telepített merevlemezes meghajtót,
de a Vista felmegy.
menű nincs csak a kikapcsolás.
intel 965-s a csippkészlete, szal érdekes .
Hogyan megy rá az XP?
Ha a BIOS-ban nem lehet a SATA meghajtók kompatibilis/legacy módra állítani, akkor nlite-tal kell beleforgatni a telepítőbe a 965 sata-vezérlőjének TXT-mode illesztőprogramjait. A Vista hiába formáz-partícionál, az XP magát a vezérlőt nem látja.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 07. 20. 08:16
Idézet: =Oli= - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 9:12
Tegnap délután kis játék, gép normálisan kikapcsol. Este még egy kis játék..Persze valami nem jó, a win nem tölt be. Kicsit közelebb hajolva látom, hogy a monitor hangyázik, hasonlóan, mint a tv 'szokott'. Apró vízszintes pontok ugráltak. Win töltőképernyőnél megerősödtek, több reset után sem tölt be. Csökkenetett mód betült, közben mindenhol(pl BIOS!!!) hangyázik. Csökk. módban elindul, megpróbálok egy rendszer-visszaállítást, gondoltam veszteni valóm nincs - egyébként vga-behalásra gyanakodtam.
Rendszer-visszaállítás sikeres, azóta megy a gép...
Akkor csak hw-hiba lesz az.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 07. 20. 08:17
Idézet: atis52 - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 19:58
Bekapcsolás után semmi. Táp van, ledek égnek, ventillátorok mennek, de semmi több. Se Bios sípolás se semmi. Próbálgattam, hogy kiszedek alkatrészeket, de no effect. (Gondoltam a bios csak sípol hogy nincs memória, de semmi...)
A gáz, hogy nincs a környékemen olyan gép amibe cserélgethetném a dolgokat...
Valami ötlet ? CPU/deszka lehet ? Minden garanciális még.
BIOS reset volt?
Elküldve: 2008. 07. 20. 08:24
Idézet: chungee - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 17:59
reboot and select proper boot device
Na ez szopóka lesz. Legegyszerűbb, ha szerzel egy sata-ide átalakítót és az ODD-t ezzel eteted meg. Van az Intel déli hidaknak IDE-vezérlője egyébként azóta, a jmicron-os marhaság csak egy átmeneti időszak volt
Elküldve: 2008. 07. 20. 11:46
Csak azért érdekes ez, mert nálam is előjött. Igaz én felnyomtam az FSB-t 220-ra, így a proc 2850-en szakított, a vga is fel van húzva, meg én is fel lettem húzva, amikor kb. másfél órányi R6 Vegas 2 után a desktopra kilépve az első egérmozdításra kifagyott, 0X0000008E BSOD-t dobva... Ergó a proci elment felezőbe, én meg tollkeresőbe, hogy reset-elni tudjam a gépet...
Van-e valami ezzel a CnQ-val, valammi spéci, ami mittodomén egyes lapokkal, procikkal nem kompatibilis, vagy lehet valami win problem is, driver, tökömtudja (azért az érdekes, hogy a procidriverem dátuma: 2006.05.27., ver.:1.3.2.0, és azóta nem történt valami újítás meghajtó fronton
Elküldve: 2008. 07. 20. 11:51
Idézet: bigsee - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 12:46
Nálam nincs gond.
Szerkesztette: Csokis 2008. 07. 20. 11:51 -kor
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2008. 07. 20. 11:55
Idézet: Csokis - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 12:51
Megnézzük, köszi!
szerk.: a diver dátuma u.a., 2006.05.27. :confused:
Csatolt képek:
Szerkesztette: bigsee 2008. 07. 20. 12:04 -kor
Elküldve: 2008. 07. 20. 18:29
hanem a AHCI-t kellett kikapcsolni a
BIOS-ban.
Utánna az XP telepités elindult,
csak alőtte a freedost is töröltetni kellett.
Elküldve: 2008. 07. 20. 21:34
Idézet: bigsee - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 12:55
Valóban.
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2008. 07. 21. 13:30
Idézet: didyman - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 9:16
Szerinted is vga? Ez esetben ez lesz az első és utolsó Inno kártyám ami baxarik
Szerkesztette: =Oli= 2008. 07. 21. 14:18 -kor
Elküldve: 2008. 07. 28. 18:28
Na gondoltam eggyet és megnéztem az esemény_naplót:
Ezekkel volt/van tele:
Hibás blokk az eszközön (\Device\Harddisk0\D).
Hiba történt az eszközön (\Device\CdRom0) a lapozási művelet közben.
Hibás blokk az eszközön (\Device\CdRom0).
Ezekkel a 3 bejegyzéssel, kb. 3napja jelentkezett a gond, tuning volt, de visszavettem és ugyanaz, mi lehet a gond?

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Ilyenekkel van tele.
A nero-pedig ezt írta lemezírás után:

Elküldve: 2008. 07. 28. 22:56
A hdd egy tipikus-hangnál-mikor búútol a win. egy bizonyos pontjánál, mindig ugyanott csinálja és ugyanakkor, amikor sz.tem a 2.partriciót akarná olvasni, de az érdekes, hogy ha betölt a win., akkor utána már jó lesz.(nincs gond a hdd-vel, még 50fokon se utána).
A biosban van olyan, hogy SMART, és mindig kiirja, hogy ezt támogatja a hdd, csak le van tiltva -ezt kapcsoljam be?
A hdd: 'Eklestor'-80GB, egy 20 és egy 60Gb-os partrició van, az előbbin vannak a programok+a win. az utóbbin pedig csak játékok és letöltött cuccok, zenék, képek, videók, filmek stb.stb egyéb cumók.
Vagy rakhatom újra a win.-t, vagy szerintetek egy tápcsere segítene majd?
Aki tud segíteni, annak kössz.
Elküldve: 2008. 07. 28. 23:09
Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 22:56
Ha jól értettem, akkor a tuningolás után jelentek meg a hibák.
Ha szerencséd van, akkor csak a partíció sérült meg. Első közelítésben nézd meg mondjuk egy PQ magiccel a partíciók állapotát. Aztán próbálj lefuttatni egy scandriweet.
Ha rendbentalált mindent, akkor jöhet egy frissítőtelepítés.
Megér egy misét a Bios alapbeállításrahozása, hátha bennmaradt valami a tuningkísérletből.
Elküldve: 2008. 07. 29. 16:58
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 0:09
Ha szerencséd van, akkor csak a partíció sérült meg. Első közelítésben nézd meg mondjuk egy PQ magiccel a partíciók állapotát. Aztán próbálj lefuttatni egy scandriweet.
Ha rendbentalált mindent, akkor jöhet egy frissítőtelepítés.
Megér egy misét a Bios alapbeállításrahozása, hátha bennmaradt valami a tuningkísérletből.
Hát ugynézki, hogy a cmos_clear, azaz az elem kévétele segített, most már minden rendben a boot is ,de a hibaüzeneteket kreál ugyanazt még mindig.
Vagy lehet táp gond is, mert a speedfan v.mi 9, xxx voltot ír ki a +12V-ra.
De feszemelés a tuning során nem volt.
És még v.mi, ha resetelem -elöl- a gépet, akkor bebootol meg minden jól működik a winben, de ezt az üzenetet kapom(nem mindig):
"A rendszer súlyos hiba után állt helyre"
Az összes meghajtóra ilyen üzeneteket ír ki, mint amit az előző hsz.-ben írtam berektam egy cd-olvasót- olvassa a lemezt még az agyonkarcoltat is, de az everestben pedig látom, hogy már ahhoz is beírt ilyet
képek:

Elküldve: 2008. 07. 29. 22:25
Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 16:58
A 12V-ot mérd meg feszültségmérővel. Ha nem stimmel, akkor a tápban csere a pofferkondija (tudood
Úgy tűnik, a rendszeredet szétcseszte a sok fagyás. Ha pár újraindítás vagy egy időpontvisszaállítás nem gyógyít, jó eséllyel nem úszod meg az áttelepítést.
Elküldve: 2008. 07. 30. 00:20
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 23:25
Úgy tűnik, a rendszeredet szétcseszte a sok fagyás. Ha pár újraindítás vagy egy időpontvisszaállítás nem gyógyít, jó eséllyel nem úszod meg az áttelepítést.
ez meg lesz holnap, mármint a méricskézés,de milyen áttetelepítést nemúszok meg, az új táp- vásárlást?
De neeeem: A boot jó, elindul és minden oké(mostmár persze), csak azok az 'üzenetek' idegesítenek az everestben.

Súgó
A téma zárva.