HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 16. 21:00

Nincs sipolas egyaltalan, egy pillanatra elindul a venti a procin, aztan azonnal leall az egesz.

#1402 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 13:00

van egy gondom.
MSI laptop free dossal, más oppal nincs ellátva.
Az XP nem tud rámenni, a vista probe felment, de az XP-t szeretném rajta.
Hogy lehetne alapba a particiót,az Xp telepitővel csinálni,
mert a Vistáéval lehet, de az XP-t akkor se engedi.
azt irja, hogy a telepitő nem talált a
PC-n telepített merevlemezes meghajtót,
de a Vista felmegy.
menű nincs csak a kikapcsolás.
intel 965-s a csippkészlete, szal érdekes .
Hogyan megy rá az XP?

#1403 Felhasználó inaktív   atis52 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 18:58

Ga-P35-DS3 deszka, Intel E2200 Core Duo, Sapphire HD2600XT, Geil 2x1G 800MHz, chieftec 400w-os táp

Bekapcsolás után semmi. Táp van, ledek égnek, ventillátorok mennek, de semmi több. Se Bios sípolás se semmi. Próbálgattam, hogy kiszedek alkatrészeket, de no effect. (Gondoltam a bios csak sípol hogy nincs memória, de semmi...)

A gáz, hogy nincs a környékemen olyan gép amibe cserélgethetném a dolgokat...

Valami ötlet ? CPU/deszka lehet ? Minden garanciális még.

#1404 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 08:12

Csak egy érdekesség:

Tegnap délután kis játék, gép normálisan kikapcsol. Este még egy kis játék..Persze valami nem jó, a win nem tölt be. Kicsit közelebb hajolva látom, hogy a monitor hangyázik, hasonlóan, mint a tv 'szokott'. Apró vízszintes pontok ugráltak. Win töltőképernyőnél megerősödtek, több reset után sem tölt be. Csökkenetett mód betült, közben mindenhol(pl BIOS!!!) hangyázik. Csökk. módban elindul, megpróbálok egy rendszer-visszaállítást, gondoltam veszteni valóm nincs - egyébként vga-behalásra gyanakodtam.

Rendszer-visszaállítás sikeres, azóta megy a gép... :think:  :think:  :confused: Ha Win hiba volt, BIOS-ban miért hangyázott?

#1405 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 20. 08:16

Idézet: jojoando - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 14:00

van egy gondom.
MSI laptop free dossal, más oppal nincs ellátva.
Az XP nem tud rámenni, a vista probe felment, de az XP-t szeretném rajta.
Hogy lehetne alapba a particiót,az Xp telepitővel csinálni,
mert a Vistáéval lehet, de az XP-t akkor se engedi.
azt irja, hogy a telepitő nem talált a
PC-n telepített merevlemezes meghajtót,
de a Vista felmegy.
menű nincs csak a kikapcsolás.
intel 965-s a csippkészlete, szal érdekes .
Hogyan megy rá az XP?

Ha a BIOS-ban nem lehet a SATA meghajtók kompatibilis/legacy módra állítani, akkor nlite-tal kell beleforgatni a telepítőbe a 965 sata-vezérlőjének TXT-mode illesztőprogramjait. A Vista hiába formáz-partícionál, az XP magát a vezérlőt nem látja.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1406 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 08:16

Idézet: =Oli= - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 9:12

Csak egy érdekesség:

Tegnap délután kis játék, gép normálisan kikapcsol. Este még egy kis játék..Persze valami nem jó, a win nem tölt be. Kicsit közelebb hajolva látom, hogy a monitor hangyázik, hasonlóan, mint a tv 'szokott'. Apró vízszintes pontok ugráltak. Win töltőképernyőnél megerősödtek, több reset után sem tölt be. Csökkenetett mód betült, közben mindenhol(pl BIOS!!!) hangyázik. Csökk. módban elindul, megpróbálok egy rendszer-visszaállítást, gondoltam veszteni valóm nincs - egyébként vga-behalásra gyanakodtam.

Rendszer-visszaállítás sikeres, azóta megy a gép... :think:  :think:  :confused: Ha Win hiba volt, BIOS-ban miért hangyázott?

Akkor csak hw-hiba lesz az.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1407 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 08:17

Idézet: atis52 - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 19:58

Ga-P35-DS3 deszka, Intel E2200 Core Duo, Sapphire HD2600XT, Geil 2x1G 800MHz, chieftec 400w-os táp

Bekapcsolás után semmi. Táp van, ledek égnek, ventillátorok mennek, de semmi több. Se Bios sípolás se semmi. Próbálgattam, hogy kiszedek alkatrészeket, de no effect. (Gondoltam a bios csak sípol hogy nincs memória, de semmi...)

A gáz, hogy nincs a környékemen olyan gép amibe cserélgethetném a dolgokat...

Valami ötlet ? CPU/deszka lehet ? Minden garanciális még.

BIOS reset volt?

#1408 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 08:24

Idézet: chungee - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 17:59

Az a bizonyos f6, amikor elindul a telepítő lemez :confused: Hát kérem szépen pont hogy az a bajom, hogy nem boot-ol. Felpörög mind az optikau, mind a HDD. De nem boot-olnak. Kétség kizárva, mert próbáltam mind2 cumót másik gépnél és működnek. Itt meg állandóan ezt írja:

reboot and select proper boot device

Na ez szopóka lesz. Legegyszerűbb, ha szerzel egy sata-ide átalakítót és az ODD-t ezzel eteted meg. Van az Intel déli hidaknak IDE-vezérlője egyébként azóta, a jmicron-os marhaság csak egy átmeneti időszak volt :D . A helyzet az, hogy engedni kell ezt a jmicron vezérlőt, meg a boot other devices opciót, és a bootsorrendben ezt a jmicron-t talán scsi-ként ki lehet választani, nem tudom. De először telepítés. Szóval a jmicron-t nem ismeri az XP telepítő. Az emulált bootmeghajtó működni fog, a telepítő betölti a fájlokat, aztán jönne a txtsetup, na ott hasal bele, mert ott átvenné a vezérlést és a jmicron-t nem fogja tudni lekezelni, aztán kalapkabát. Ezért vagy nlite-tal belerakod a jmicron vezérlőt a telepítőbe, vagy sata-ide adapterre kötöd a cd-t és sima flopilemezzel adod oda neki, mert a hdd-hez mégiscsak kelleni fog. Én egyébként inkább adapterezném a dolgot, az a jmicron egy egy hulladék.

#1409 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 11:46

Volt-e már valakinek errefelé olyan, hogy a gép IDLE-ben fagy? Haver mesélte ezt, amikor a CnQ engedélyezve volt (A64 X2 6000+, M2N32SLI Deluxe, 2*2 GB OCZ Reaper HPC DDR2-800 Kit), 2d-s tevékenység során a gép kékhalálozott neki. Először nem hittem el neki, de elmesélte, hogy terhelés alatt semmi gond, bármilyen 3d-s, prociigényes alkalmazás során csontstabil a gép, amint kilép ezekből, elindít egy Firefoxot, nyekk, annyi. Most ki van neki kapcsolva a CnQ, és semmi probléma vele.

Csak azért érdekes ez, mert nálam is előjött. Igaz én felnyomtam az FSB-t 220-ra, így a proc 2850-en szakított, a vga is fel van húzva, meg én is fel lettem húzva, amikor kb. másfél órányi R6 Vegas 2 után a desktopra kilépve az első egérmozdításra kifagyott, 0X0000008E BSOD-t dobva... Ergó a proci elment felezőbe, én meg tollkeresőbe, hogy reset-elni tudjam a gépet...

Van-e valami ezzel a CnQ-val, valammi spéci, ami mittodomén egyes lapokkal, procikkal nem kompatibilis, vagy lehet valami win problem is, driver, tökömtudja (azért az érdekes, hogy a procidriverem dátuma: 2006.05.27., ver.:1.3.2.0, és azóta nem történt valami újítás meghajtó fronton :think: )
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1410 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 11:51

Idézet: bigsee - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 12:46

Van-e valami ezzel a CnQ-val, valammi spéci, ami mittodomén egyes lapokkal, procikkal nem kompatibilis, vagy lehet valami win problem is, driver, tökömtudja (azért az érdekes, hogy a procidriverem dátuma: 2006.05.27., ver.:1.3.2.0, és azóta nem történt valami újítás meghajtó fronton :think: )

Nálam nincs gond. :) Használom a CnQ-t, de nem tuningolok és semmi gond. Dual-Core és AMD Processor Driver feltéve. Ja, a proci driver 2007 szeptemberi (utolsó előtti a linken), KATT!

Szerkesztette: Csokis 2008. 07. 20. 11:51 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1411 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 11:55

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 12:51

Nálam nincs gond. :) Használom a CnQ-t, de nem tuningolok és semmi gond. Dual-Core és AMD Processor Driver feltéve. Ja, a proci driver 2007 szeptemberi (utolsó előtti a linken), KATT!

Megnézzük, köszi!

szerk.: a diver dátuma u.a., 2006.05.27. :confused:

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1216551891.jpg

Szerkesztette: bigsee 2008. 07. 20. 12:04 -kor

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1412 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 18:29

Kiderült, nem a drive a gond a wincsinél,
hanem a AHCI-t kellett kikapcsolni a 
BIOS-ban.
Utánna az XP telepités elindult,
csak alőtte a freedost is töröltetni kellett.

#1413 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 21:34

Idézet: bigsee - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 12:55

szerk.: a diver dátuma u.a., 2006.05.27. :confused:

Valóban. :blink: Ellenben nálam így semmi gond. :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1414 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 13:30

Idézet: didyman - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 9:16

Akkor csak hw-hiba lesz az.

Szerinted is vga? Ez esetben ez lesz az első és utolsó Inno kártyám ami baxarik :D

Szerkesztette: =Oli= 2008. 07. 21. 14:18 -kor

#1415 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 18:28

Nagy gondom van mostanába a meghajtóimmal, a dvd-íróm nem akar lemezt olvasni, a hdd-pedig néha nem bootol, azaz bebútol és elkezdi a win.-t betölteni, de aztán újraindul és van amikor nem csinálja ezt.
Na gondoltam eggyet és megnéztem az esemény_naplót:
Ezekkel volt/van tele:
Hibás blokk az eszközön (\Device\Harddisk0\D).
Hiba történt az eszközön (\Device\CdRom0) a lapozási művelet közben.
Hibás blokk az eszközön (\Device\CdRom0).

Ezekkel a 3 bejegyzéssel, kb. 3napja jelentkezett a gond, tuning volt, de visszavettem és ugyanaz, mi lehet a gond? :think:  :respect:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Ilyenekkel van tele.

A nero-pedig ezt írta lemezírás után:
Kép
:think:
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1416 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 22:56

Nos, nemtudom mi lehet a gond, azóta kikötöttem a dvd-írót úgyse jó, néha bebútol, néha nem a gép.
A hdd egy tipikus-hangnál-mikor búútol a win. egy bizonyos pontjánál, mindig ugyanott csinálja és ugyanakkor, amikor sz.tem a 2.partriciót akarná olvasni, de az érdekes, hogy ha betölt a win., akkor utána már jó lesz.(nincs gond a hdd-vel, még 50fokon se utána).

A biosban van olyan, hogy SMART, és mindig kiirja, hogy ezt támogatja a hdd, csak le van tiltva -ezt kapcsoljam be?

A hdd: 'Eklestor'-80GB, egy 20 és egy 60Gb-os partrició van, az előbbin vannak a programok+a win. az utóbbin pedig csak játékok és letöltött cuccok, zenék, képek, videók, filmek stb.stb egyéb cumók.

Vagy rakhatom újra a win.-t, vagy szerintetek egy tápcsere segítene majd?
:reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:
:think:
Aki tud segíteni, annak kössz. :up:
:respect:
.-= Vasak =-.

#1417 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 23:09

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 22:56

Vagy rakhatom újra a win.-t, vagy szerintetek egy tápcsere segítene majd?

Ha jól értettem, akkor a tuningolás után jelentek meg a hibák.
Ha szerencséd van, akkor csak a partíció sérült meg. Első közelítésben nézd meg mondjuk egy PQ magiccel a partíciók állapotát. Aztán próbálj lefuttatni egy scandriweet.
Ha rendbentalált mindent, akkor jöhet egy frissítőtelepítés.
Megér egy misét a Bios alapbeállításrahozása, hátha bennmaradt valami a tuningkísérletből.

#1418 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 16:58

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 0:09

Ha jól értettem, akkor a tuningolás után jelentek meg a hibák.
Ha szerencséd van, akkor csak a partíció sérült meg. Első közelítésben nézd meg mondjuk egy PQ magiccel a partíciók állapotát. Aztán próbálj lefuttatni egy scandriweet.
Ha rendbentalált mindent, akkor jöhet egy frissítőtelepítés.
Megér egy misét a Bios alapbeállításrahozása, hátha bennmaradt valami a tuningkísérletből.

Hát ugynézki, hogy a cmos_clear, azaz az elem kévétele segített, most már minden rendben a boot is ,de a hibaüzeneteket kreál ugyanazt még mindig. :think:
Vagy lehet táp gond is, mert a speedfan v.mi 9, xxx voltot ír ki a +12V-ra.
De feszemelés a tuning során nem volt.

És még v.mi, ha resetelem -elöl- a gépet, akkor bebootol meg minden jól működik a winben, de ezt az üzenetet kapom(nem mindig):

"A rendszer súlyos hiba után állt helyre"
Az összes meghajtóra ilyen üzeneteket ír ki, mint amit az előző hsz.-ben írtam berektam egy cd-olvasót- olvassa a lemezt még az agyonkarcoltat is, de az everestben pedig látom, hogy már ahhoz is beírt ilyet :think:.

képek:
Kép
Kép
:respect:
.-= Vasak =-.

#1419 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 22:25

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 16:58

Hát ugynézki, hogy a cmos_clear, azaz az elem kévétele segített, most már minden rendben a boot is ,de a

A 12V-ot mérd meg feszültségmérővel. Ha nem stimmel, akkor a tápban csere a pofferkondija (tudood :) )
Úgy tűnik, a rendszeredet szétcseszte a sok fagyás. Ha pár újraindítás vagy egy időpontvisszaállítás nem gyógyít, jó eséllyel nem úszod meg az áttelepítést.

#1420 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 00:20

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 23:25

A 12V-ot mérd meg feszültségmérővel. Ha nem stimmel, akkor a tápban csere a pofferkondija (tudood :) )
Úgy tűnik, a rendszeredet szétcseszte a sok fagyás. Ha pár újraindítás vagy egy időpontvisszaállítás nem gyógyít, jó eséllyel nem úszod meg az áttelepítést.

ez meg lesz holnap, mármint a méricskézés,de milyen áttetelepítést nemúszok meg, az új táp- vásárlást?

De neeeem: A boot jó, elindul és minden oké(mostmár persze), csak azok az 'üzenetek' idegesítenek az everestben.
.-= Vasak =-.

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.