HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#2881 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 13. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Gurgula - Dátum: 2011. 01. 12. 12:18

Alplap abit kt7a-raid

proci: athlon xp 2000+ (1600 mhz) 10*133-on hajtva Régebben évekig 7,5*133 tehát kb 1ghz 1,25v-al

Biosban minden turbón van, ezeken nem változtattam, mivel a procifesz hatással volt a problémára, gondolom nem máshol van a gond.

Tettem bele közben + 1 giga ramot is, de ez nem változtatott a jelenségen.

Van valami ötletetek?

Procit állítsd alapórajelre + alapfeszre. A BIOSban a "turrbókokat" vedd vissza normalra.
Procihűtő levétele, letisztítása (WD 40 vagy finom műszerolaj leodja a régi pasztát) és új/friss hővezető pasztával ellátva vissza a procira.
Ekkor meglátod, hogy normál üzemmenetben mit produkál a cucc.

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 01. 12. 15:46
Én legelőször egy alapos kitakarítás mellett szétszedném, összeraknám (vagy legalábbis átmozgatnék mnden csatlakozást. És átpasztáznám a processzort (biztos, ami biztos alapon).

Ezek jöhetnek majd később:

Ha ez nem segített, akkor átkondenzátoroznám az alaplapot (saccolom, öregebb, mint öt éves és a kondik szemmel látható elváltozás nélkül is öregednek (megnövekedő zajfeszültség a tápfeszültségen)).
Ha ez sem gyógyította meg, akkor még megpróbálkoznék egy próbatáppal (vagy a táp átkondenzátorozásával (ekkor a következő géphez is jó lesz)).
Ha ez sem gyógyított, akkor jön a próbaproci.

Megoldás lehet még a rendszersebesség lecsökkentése. Felesleges, no meg a jelenleginél is jobban ?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2882 Felhasználó inaktív   Kirby 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 13. 22:56

External exception C000001D hibaüzenet egy régi P3-asnál milyen hibára utalhat (mem, lap, proci?)
előre is köszönöm!

#2883 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 01. 14. 08:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Kirby - Dátum: 2011. 01. 13. 22:56

External exception C000001D hibaüzenet egy régi P3-asnál milyen hibára utalhat (mem, lap, proci?)
előre is köszönöm!

Mem, lap, proci. Ennyi sok információból nhéz ezt leszűrni. :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2884 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 08:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Gurgula - Dátum: 2011. 01. 12. 12:18

Van valami ötletetek?

Azért öreg az a HK. A nagyobb terhelés nem mindig lehet igaz, ha csak a terhelési viszonyok borulnak meg és mászik el kismértékben a táp, amit a védelem észrevesz és leállít.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2885 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 09:37

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 01. 14. 09:06

Azért öreg az a HK. A nagyobb terhelés nem mindig lehet igaz, ha csak a terhelési viszonyok borulnak meg és mászik el kismértékben a táp, amit a védelem észrevesz és leállít.

De ugyanolyan körülmények között (ugyanannál a programnál ment ki mindig, nem raktam közben be cd-t, másik vinyót vagy bármit ami megváltoztathatná a terhelést) ennek az "elmászásnak" is előbb kéne bekövetkezni nagyobb tápfeszen nem? Amúgy mi az a HK ? :)

Érdekes dolog történt viszont: Visszavettem a procit 1,325-re (Nem mernék rá megesküdni hogy nem 1,35 volt e a kiindulópont) Viszont a hűtőventit meghagytam magasabb fordulatszámon. Eredetileg ugyanis, jóval lassabban ment, aztán amikor már közeledtem az 50 c -hoz csavartam egyet rajta, és megnöveltem a fordulatszámot. Így 39-41 fokos a proci a kiindulási 40-44-hoz képest. És mintha stabil lenne. Most nem néztem meg egy egész filmet, mert nem volt rá időm, de eredetileg max 1-2 perc teljes terhelésnél egyből újraindult, most meg ennek semmi jele.
Lehet hogy valami alaplapi procikörnyéki dolog melegedik? Vagy valamelyik feszültségstabilizáló áramkör magán a procin?

Ha visszajöttem megpróbálom úgy felvinni a hűtőpasztát hogy a procicuccokra a mag mellett is jusson valami. Érdemes ezt esetleg gumiámpasztával megcsinálni, ami nem csordogál le az idő folyamán? Elvileg 300 fokig hőálló.

Eredetileg amúgy tettem pasztát mindenhova, de 1-2 hónap alatt szépen lecsöpögött.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#2886 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 10:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Gurgula - Dátum: 2011. 01. 14. 09:37

Ha visszajöttem megpróbálom úgy felvinni a hűtőpasztát hogy a procicuccokra a mag mellett is jusson valami. Érdemes ezt esetleg gumiámpasztával megcsinálni, ami nem csordogál le az idő folyamán? Elvileg 300 fokig hőálló.

Eredetileg amúgy tettem pasztát mindenhova, de 1-2 hónap alatt szépen lecsöpögött.

NEEEEEEEEE.... Csak a processzormagra jusson, nem kell túl sok csak egyenletes, vékony réteg legyen. Más dolgokat meg minek összetrutymákolni?

Gumiámpaszta? Nehogy!
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2887 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 17. 21:25

Erről az alaplapról nem tud valaki bővebb információt, esetleg linket:
Foxconn 915A04-G-BKS
Egy manual elég lenne :rolleyes:

Egyik rokonom megkért, hogy segítsek a munkatársának új vga-t venni(a gépet nem láttam és nem is fogom :unsure: ), de a mobot se igazán sikerül beazonosítani..........
Üdv:Arsene

#2888 Felhasználó inaktív   zotya82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 19. 15:51

Sziasztok!
Remélem jó topikban próbálkozom. Problémám akadt egy DELL PE 1400-as szerverrel. Eddig jól működött, de mostanában olyat kezdett el csinálni, hogy nem minden esetben indul el elsőre, és/vagy nem áll meg. Az OS az MS2003 server, 32 bites, 2Gb ECC SDRAM, 1db 1130Mhz körüli CPU, 1db 18Gb Seagate SCSI HDD, 1db 73Gb-os Seagate SCSI HDD, 1db 160Gb-os Samsung ATA HDD, 1db 200Gb Maxtor ATA HDD, 1db ATA LG DVD-RAM. A vinyók 100%-osak. Legalábbis a HD Sentinel szerint. Az alaplapot és a tápegységet átnéztem, gyanús ELKO-t nem találtam sehol sem. 2db hálókártya van a gépben az integrálton kívül, az egyik egy 32 bites 3Com 10/100-as, a másik egy DELL/Broadcom 64 bites 10/100/1000-es. Ha a gép elindul, akkor semmi baj nincsen vele, nem fagy meg. Minden szükséges biztonsági frissítés adott a rendszeren. A leállás addig lezajlik, hogy a Windows kijelentkezik, és jelen esetben a szürke képernyőnél meg is áll. Képes lenne akár napokat is ebben az állapotban lenni ha hagynám. :-) Az indulási lefagyás a Windows boot logojánál történik. Ha eztuán a gépet kikapcsolom, és áramtalanítom, ezután újra elindítom, akkor szinte mindig elindul. A rendszer a 18Gb-os vinyón van, a másik SCSI vinyóval közös kábelen, 0- és 1-es eszközként, aktív terminátorral a kábel végén. A hosszú SCSI kábelből csináltam rövidebbet, mert nem nagyon fogok elférni a házban ha megveszem a többi vinyót és SATA kártyákat is amit akarok. Ez lehet gond? Mert vannak eleve kevés csatlakozós kábelek is. Az ATA eszközök a SCSI vezérlőről mennek? Ezért lehet az hogy csak UDMA2-es módban 33MBps sebességgel mennek? Találkoztatok már ilyen hibával? Hardveres vagy szoftveres hiba lehet? Esetleg BIOS frissítés? Bár a jelenleginél nincsen újabb. A gép sorozatszáma a következő, ha szükséges lenne: GD26D0J. Ha szükséges még valami infó szóljatok. Köszönöm a segítséget! Üdv!

#2889 Felhasználó inaktív   Flayer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 24. 09:52

Sziasztok!

Egy haverom nekem adta ASUS M2N-E alaplapját!
Konkrétan az,hogy bekapcsolom a gépet vinyó,proci felpörög monitor sötét marad és a gép olyan 3-4 mp múlva leáll!:(
Ha megismétlem olyan 7-8 alkalommal van,hogy elindul!Ha belépek a biosba elmenti a beállításokat de újrainditásnál nem mindig indul újra és kezdődik a ki-be kapcsolgatás megint!
Az lenne a kérdésem mi lehet a baj és a bios frissítés estleg segítene rajta esetleg?
Kérdeztem a régi tulajt nem csinált rajta még bios frissítést!

#2890 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 24. 11:46

Előbb esetleg nem ártana egy elemet frissíteni benne… aztán megnézni az érintkezőket, csatlakozókat… a hűtőborda alatti trutymák helyét… és a kondenzátorokat.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2891 Felhasználó inaktív   Flayer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 24. 12:20

Szia!

Köszönöm válaszod!
Elemcsere már megvolt sőt az alaplap nincs is a házban mellé van téve úgy volt tesztelve!Trútykák kitakarítva és havernál is ez produkálta a házban azért adta nekem kínlódjak vele én ha akarok!

#2892 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 24. 13:22

Rendületlenül tápellátás környéke…

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2893 Felhasználó inaktív   nyunyo19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 30. 22:17

.....

Szerkesztette: nyunyo19 2011. 01. 30. 22:19 -kor

#2894 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 06. 08:24

Üzenet megtekintéseIdézet: zotya82 - Dátum: 2011. 01. 19. 15:51

Sziasztok!
Remélem jó topikban próbálkozom. Problémám akadt egy DELL PE 1400-as szerverrel. Eddig jól működött, de mostanában olyat kezdett el csinálni, hogy nem minden esetben indul el elsőre, és/vagy nem áll meg. Az OS az MS2003 server, 32 bites, 2Gb ECC SDRAM, 1db 1130Mhz körüli CPU, 1db 18Gb Seagate SCSI HDD, 1db 73Gb-os Seagate SCSI HDD, 1db 160Gb-os Samsung ATA HDD, 1db 200Gb Maxtor ATA HDD, 1db ATA LG DVD-RAM. A vinyók 100%-osak. Legalábbis a HD Sentinel szerint. Az alaplapot és a tápegységet átnéztem, gyanús ELKO-t nem találtam sehol sem. 2db hálókártya van a gépben az integrálton kívül, az egyik egy 32 bites 3Com 10/100-as, a másik egy DELL/Broadcom 64 bites 10/100/1000-es. Ha a gép elindul, akkor semmi baj nincsen vele, nem fagy meg. Minden szükséges biztonsági frissítés adott a rendszeren. A leállás addig lezajlik, hogy a Windows kijelentkezik, és jelen esetben a szürke képernyőnél meg is áll. Képes lenne akár napokat is ebben az állapotban lenni ha hagynám. :-) Az indulási lefagyás a Windows boot logojánál történik. Ha eztuán a gépet kikapcsolom, és áramtalanítom, ezután újra elindítom, akkor szinte mindig elindul. A rendszer a 18Gb-os vinyón van, a másik SCSI vinyóval közös kábelen, 0- és 1-es eszközként, aktív terminátorral a kábel végén. A hosszú SCSI kábelből csináltam rövidebbet, mert nem nagyon fogok elférni a házban ha megveszem a többi vinyót és SATA kártyákat is amit akarok. Ez lehet gond? Mert vannak eleve kevés csatlakozós kábelek is. Az ATA eszközök a SCSI vezérlőről mennek? Ezért lehet az hogy csak UDMA2-es módban 33MBps sebességgel mennek? Találkoztatok már ilyen hibával? Hardveres vagy szoftveres hiba lehet? Esetleg BIOS frissítés? Bár a jelenleginél nincsen újabb. A gép sorozatszáma a következő, ha szükséges lenne: GD26D0J. Ha szükséges még valami infó szóljatok. Köszönöm a segítséget! Üdv!

Kondi pedig lehet a készenléti körben főleg, a CMOS elem szintén gyanús ilyen bajokra, és egy BIOS reset+újrakonfigolás is lehet igénye, talán az ACPI területen van valami gubanc. A kábelt miként rövidítetted? Mert megfelelő szerszám nélkül könnyű kontakthibát gyártani a lezárás elé. Az ATA eszközök nem a SCSI-ról fognak menni, ezt a kérdést nem is igazán értem, hiszen veszel nekik kártyát.

#2895 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 06. 14:37

Szeretnék segítséget kérni... X-akta:

A rendszer Win 7 ultimate 64bit. A konfig egy core i7-920, X58 lap.
Ma reggel azt kezdte játszani, hogy a "windows indítása" képernyő után jópár perc telt el fekete képernyővel, amíg nagy nehezen megjelent az "üdvözöljük!". Ezután további 5-10 perc (!!!) amíg betölti az asztalt, de ezt már nem tudja rendesen megtenni... nem áll fel a rendszer. Csökkentett módban kicsit tovább jut, de abba is belefagy.
Tegnapig semmi gond nem volt, simán kikapcsolt este a gép. Új hardvert/szoftvert nem telepítettem.
Amiket próbáltam-eredménytelenül:
-indítási hibajavítás
-rendszer visszaállítás
-memória ellenőrzés

Van valakinek ötlete? Reinstall?

köszönöm...

#2896 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 06. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: begbie - Dátum: 2011. 02. 06. 14:37

Szeretnék segítséget kérni... X-akta:

A rendszer Win 7 ultimate 64bit. A konfig egy core i7-920, X58 lap.
Ma reggel azt kezdte játszani, hogy a "windows indítása" képernyő után jópár perc telt el fekete képernyővel, amíg nagy nehezen megjelent az "üdvözöljük!". Ezután további 5-10 perc (!!!) amíg betölti az asztalt, de ezt már nem tudja rendesen megtenni... nem áll fel a rendszer. Csökkentett módban kicsit tovább jut, de abba is belefagy.
Tegnapig semmi gond nem volt, simán kikapcsolt este a gép. Új hardvert/szoftvert nem telepítettem.
Amiket próbáltam-eredménytelenül:
-indítási hibajavítás
-rendszer visszaállítás
-memória ellenőrzés

Van valakinek ötlete? Reinstall?

köszönöm...

Első körbe a lap beállitásainak alapálapotba állitása/cmos reset/ aztán ha úgy se jön össze a win7 be van memóriadiagnosztika és lehet még a vinyó is a hunyó.Ez a legutolsó a legsanszosabb.Win7 nem nagyon szokott ilyeneneket művelni hardveres hiba nélkül,legalábbis ha működött rajta a rendszerfileok védelme és nem volt leállitva kiló szolgáltatási folyamata.

Szerkesztette: byebye hwsw 2011. 02. 06. 14:47 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2897 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 06. 14:52

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 02. 06. 14:46

Első körbe a lap beállitásainak alapálapotba állitása/cmos reset/ aztán ha úgy se jön össze a win7 be van memóriadiagnosztika és lehet még a vinyó is a hunyó.Ez a legutolsó a legsanszosabb.Win7 nem nagyon szokott ilyeneneket művelni hardveres hiba nélkül,legalábbis ha működött rajta a rendszerfileok védelme és nem volt leállitva kiló szolgáltatási folyamata.

memória diagnosztika megvolt... a Biosban semmi buhera nem volt, tehát most is alapállapoton van. Sajnos én is a vinyóra tippelnék. Bár folyamatosan ment a Hard Disk Sentinel, legutóbb épp tegnap néztem rá és tökéletes állapotúnak mutatta a lemezt.

#2898 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 06. 15:00

Üzenet megtekintéseIdézet: begbie - Dátum: 2011. 02. 06. 14:52

memória diagnosztika megvolt... a Biosban semmi buhera nem volt, tehát most is alapállapoton van. Sajnos én is a vinyóra tippelnék. Bár folyamatosan ment a Hard Disk Sentinel, legutóbb épp tegnap néztem rá és tökéletes állapotúnak mutatta a lemezt.

Hard disc sentinel nem sokat ér az a helyzet épp tegnap tapasztaltam én is.Tökéletesnek mutatott egy régi 80 as vinyót csak épp a smart adatokat megnézve feltünt a nagyszámú seek error meg egy kiló raw read error/write error.
Hádédész..

#2899 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 06. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 02. 06. 15:00

Hard disc sentinel nem sokat ér az a helyzet épp tegnap tapasztaltam én is.Tökéletesnek mutatott egy régi 80 as vinyót csak épp a smart adatokat megnézve feltünt a nagyszámú seek error meg egy kiló raw read error/write error.

Na igen, az lehet... fingom sincs mit csináljak. Ha neki állok újrapakolni a rendszert és tényleg kiderül, hogy a vinyó a szar akkor felesleges az egész... :blink:

#2900 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 06. 15:10

Üzenet megtekintéseIdézet: begbie - Dátum: 2011. 02. 06. 15:08

Na igen, az lehet... fingom sincs mit csináljak. Ha neki állok újrapakolni a rendszert és tényleg kiderül, hogy a vinyó a szar akkor felesleges az egész... :blink:

csinálj egy felületellenörzést /error scan/ a hdtune progival

Szerkesztette: byebye hwsw 2011. 02. 06. 15:11 -kor

Hádédész..

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146