Idézet: Gurgula - Dátum: 2011. 01. 12. 12:18
proci: athlon xp 2000+ (1600 mhz) 10*133-on hajtva Régebben évekig 7,5*133 tehát kb 1ghz 1,25v-al
Biosban minden turbón van, ezeken nem változtattam, mivel a procifesz hatással volt a problémára, gondolom nem máshol van a gond.
Tettem bele közben + 1 giga ramot is, de ez nem változtatott a jelenségen.
Van valami ötletetek?
Procit állítsd alapórajelre + alapfeszre. A BIOSban a "turrbókokat" vedd vissza normalra.
Procihűtő levétele, letisztítása (WD 40 vagy finom műszerolaj leodja a régi pasztát) és új/friss hővezető pasztával ellátva vissza a procira.
Ekkor meglátod, hogy normál üzemmenetben mit produkál a cucc.
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 01. 12. 15:46
Én legelőször egy alapos kitakarítás mellett szétszedném, összeraknám (vagy legalábbis átmozgatnék mnden csatlakozást. És átpasztáznám a processzort (biztos, ami biztos alapon).
Ezek jöhetnek majd később:
Ha ez nem segített, akkor átkondenzátoroznám az alaplapot (saccolom, öregebb, mint öt éves és a kondik szemmel látható elváltozás nélkül is öregednek (megnövekedő zajfeszültség a tápfeszültségen)).
Ha ez sem gyógyította meg, akkor még megpróbálkoznék egy próbatáppal (vagy a táp átkondenzátorozásával (ekkor a következő géphez is jó lesz)).
Ha ez sem gyógyított, akkor jön a próbaproci.
Megoldás lehet még a rendszersebesség lecsökkentése. Felesleges, no meg a jelenleginél is jobban ?

Súgó
A téma zárva.