Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2007. 11. 13. 19:47
A főszereplő a testvérem gépe, amiben jó ideje undorító hangon zúgott már valami. Mi úgy gondoltuk, hogy a táp az. Volt is otthon egy vadiúj táp, ezért szétszedtük a gépet, hogy kicseréljük arra. Ez a csere végül nem valósult meg, mert az új tápnak 24 tűs csatlakozója volt, az alaplapon meg csak 20-as, de szerelgetés közben tök véletlenül rájöttünk, hogy a hangot a videokártya ventilátora adja ki.
Videokártyacsere történt.
Innentől kezdődtek az X-akták jellegű problémák:
- bekapcsoláskor nem volt kép (működő ventilátorok mellett). Innen nyilvánvalóan azt hittük, hogy az új videokártya körül lehet valami gebasz, ezért átdugtuk a kábelt az alaplapi integrált kártya csatlakozójára. Nem történt semmi változás.
- kicsit piszkálgattuk (őszintén, SEMMIT nem csináltunk vele, csak újra kihúzkodtuk az összes megmozdított kábelt, és újra vissza, vmint visszadugtuk az egeret :), erre lett kép, viszont még bootolás közben szétfagyott, mindig máshol.
- fagyások után reseteltünk, és az egyik ilyen reset után kaptunk egy BIOS checksum errort.
- rögtön az ezutáni resetnél, a bootolás legelején kaptunk egy kernel panic-ot. (A gépen linux van; sajna a hibaüzenet
nem volt értelmezhető, nagyrészt hexa dumpból állt.)
- most megint nincs kép bekapcsoláskor, pedig nem nyúltunk semmihez :>
Jelenleg itt tartunk. Összefoglalóként mondom még egyszer, hogy csak a tápot és a videokártyát mozdítottuk. Ez persze nem zárja ki, hogy tök mással legyen a baj... :>
Ha valakinek van segítő tippje, kérem, ne tartsa magában!:)
üdv,
c.
Elküldve: 2007. 11. 14. 13:01

délelőtt még semminek semmi baja nem volt, csináltam egy restartot, azóta nem indul be a win normális módban

ahogy betöltené, elfehéredik a tálca és restart...most csökkentett módban megy :confused:
mi a franc lehet a baja?

illetve hol tudok utánnanézni a hibalehetőségeknek?
Elküldve: 2007. 11. 14. 15:55
normalis, h az alabbi configgal beszaggat a Half Life 2, Episode one?
Ha nem, akkor mi a keves, ill. mi lehet rosszul beallitva?
1024X768 felbontassal futtatom, megjelenitesben nem allitottam at semmit, hagytam mindent gyarin, azaz a legtobbje a max beallitason van.
A configom a kovetkezo:
-Asus P5KC alaplap
-Intel Core II Duo E4400, 2 GHz proci
-Asus EN8600GT 256 MB Silent videokartya
-1 GB Kingmax DDR2 , 1066 MHz memoria
-Windows Vista
-Minden mas program kilove, mikor a HL-t elinditom
Semmit nem tuningoltam, a procit sem huztam fel, minden a gyari beallitasokkal fut.
Elore is koszonom a valaszokat!
Elküldve: 2007. 11. 16. 16:28
Van 2 program.
1. World Series of Poker Tournament of Champions 2007
2. World Series Of Poker 2008
A probléma az, hogy elindul eme 2 program, de csak hang van, kép nincs. Több emberkének is ez a problémája. A gépem simán benne van az adott minimum konfigurációba és mindenből a legújabb van felrakva (driverek, directx).
Na erre varrjatok gombot!
Nagyon megköszönném, ha valaki adna ötleteket hogy mi lehet a gubanc.
Üdv.
Janes
Elküldve: 2007. 11. 16. 16:32
Elküldve: 2007. 11. 17. 02:04

olyan prolémám van, hogy mióta uj procim van (x2 4200+) játék installoknál szinte mindig crc hibát kapok

olvasgattam már fórumokat, panaszkodnak sokan ilyen prci esetén, de pontos megoldást nem találtam

írták h tegyem a vinyókat pio módba vezérlőpultban, megtörtént de ugysem jó

valakinek valami ötlete?

Elküldve: 2007. 11. 17. 09:35
Idézet: dani83 - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 3:04

olyan prolémám van, hogy mióta uj procim van (x2 4200+) játék installoknál szinte mindig crc hibát kapok

olvasgattam már fórumokat, panaszkodnak sokan ilyen prci esetén, de pontos megoldást nem találtam

írták h tegyem a vinyókat pio módba vezérlőpultban, megtörtént de ugysem jó

valakinek valami ötlete?

Ismerős mikor am64 em volt nekem is ez volt,a fene integralt memvezérlő.Minden nyavajára háklis,nem mindegy milyen memók vannak használatba a bankokba,arról nem is beszélve ha húzod a cuccot a memóriák órajeleire is ügyelni kell meg a ht-re de ezt ugyis tudod.Alapórajelen is crc-zik amúgy?
Hádédész..
Elküldve: 2007. 11. 17. 13:21
Idézet: djculture - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 9:35
igen, alapon is hibádzik, de ugyis néztem hogy egyesével a ramokat hogy ugy mit mondd a telepítő, de ugyanazt, tehát a ramokkal sincs baj

meg határozottan procicsere utántól kezdett el szarakodni a gép

win is még szinte szűz, meg a vinyó is ( vettem egy ujat, azon is hibádzik )

Elküldve: 2007. 11. 17. 13:39
Idézet: dani83 - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 14:21

meg határozottan procicsere utántól kezdett el szarakodni a gép

win is még szinte szűz, meg a vinyó is ( vettem egy ujat, azon is hibádzik )

Akár lehet a proci is rossz akkor mivel benne van a memóriavezérlő.A memók nem valami tunigramok amúgy?Mer ma divat az is hogy alapfeszen nem stabil a geil meg egyébb óriási agyas gyártók ramja..
Hádédész..
Elküldve: 2007. 11. 17. 13:54

visszarakom régi procit és megnézem hogy uj jó-e. Ha igen, akkor mit tudok tenni?

mert másik procival sincsen semmi baj, bír minden játékot, egyszer nem fagyott a gép, csak hát ugye installálni nem tudok, de az is érdekes még, hogy 1-2 játék azért felmegy, de van ami nem ( változó helyigénnyel)

Elküldve: 2007. 11. 17. 19:12
Van egy P3-as gép, volt benne egy 366-os cerka. A lap Via 693A chip-es.
Tökéletesen működött amíg nem vettem bele egy P3 500E-t. Azóta a gép össze-vissza kifagy, instabil lett.
Mitől lehet ez?
Elküldve: 2007. 11. 18. 11:19
Kicsit ideges lettem és szétkaptam a gépet, kiszedtem a házból minden mozgathatót és ekkor már tökéletesen elindult és most már működik rendesen. Van valakinek valamilyen ötlete erre az 1 hosszú 2 rövid pittyogásra?

Elküldve: 2007. 11. 18. 11:24
Idézet: Czmorek - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 20:12
Van egy P3-as gép, volt benne egy 366-os cerka. A lap Via 693A chip-es.
Tökéletesen működött amíg nem vettem bele egy P3 500E-t. Azóta a gép össze-vissza kifagy, instabil lett.
Mitől lehet ez?
Lehet ezer gond pl a memóid nem bírják azt az fsb-t mer ugye a 366 cerka 66fsb-s p3 meg minimum 100
Hádédész..
Elküldve: 2007. 11. 18. 11:25
Elküldve: 2007. 11. 18. 11:27
Idézet: dani83 - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 14:54

visszarakom régi procit és megnézem hogy uj jó-e. Ha igen, akkor mit tudok tenni?

mert másik procival sincsen semmi baj, bír minden játékot, egyszer nem fagyott a gép, csak hát ugye installálni nem tudok, de az is érdekes még, hogy 1-2 játék azért felmegy, de van ami nem ( változó helyigénnyel)

Ha a régi proci jó akkor az uj proci a hunyó de lehet akár proci inkompatibilitás is.Az uj proci minden tulajdonságát felismeri az alaplap/cache tipus stb?
Hádédész..
Elküldve: 2007. 11. 18. 11:30
Idézet: Lali85 - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 12:25
"Az érzékelő regiszterekre sajnos nincs szabványos kiosztás, emiatt az "Aux" hőmérséklet a CPU vagy az alaplap hőmérsékletét is mutathatja, vagy vonatkozhat az érzékelő chip egy nem bekötött vezetékére is, és így mutathat véletlenszerű, értelmezhetetlen értékeket is."
Forrás :Everest faq
De majd Fiery megirja

Szerkesztette: djculture 2007. 11. 18. 11:31 -kor
Hádédész..
Elküldve: 2007. 11. 18. 13:41
Miután ma eladtam a vga-mat, betuszkoltam a gépbe egy pci-os Voodoo Banshee-t (Diamond Monster Fusion). Az Opendrivers-ről leszedtem hozzá a meghajtót, melynek felrakása után szép "pizsamás" kép fogadott. Újraindítás (reset) után pedig a vindóz sikítozik, hogy szerinte az instabilitást a vga okozza.
5let?
Elküldve: 2007. 11. 18. 14:31
Idézet: djculture - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 12:27
Esetleg bijosz frissítés

Elküldve: 2007. 11. 18. 14:46
Idézet: daemon69 - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 13:41
Miután ma eladtam a vga-mat, betuszkoltam a gépbe egy pci-os Voodoo Banshee-t (Diamond Monster Fusion). Az Opendrivers-ről leszedtem hozzá a meghajtót, melynek felrakása után szép "pizsamás" kép fogadott. Újraindítás (reset) után pedig a vindóz sikítozik, hogy szerinte az instabilitást a vga okozza.
5let?
pls help, 16 színben baromi ronda a fórum