HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   canahari 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 13. 19:47

Nem pontosan tudom, hogy melyik témába való ez a kérdés, szerintem leginkább ide. Hardverguruk, segítsetek! :)

A főszereplő a testvérem gépe, amiben jó ideje undorító hangon zúgott már valami. Mi úgy gondoltuk, hogy a táp az. Volt is otthon egy vadiúj táp, ezért szétszedtük a gépet, hogy kicseréljük arra. Ez a csere végül nem valósult meg, mert az új tápnak 24 tűs csatlakozója volt, az alaplapon meg csak 20-as, de szerelgetés közben tök véletlenül rájöttünk, hogy a hangot a videokártya ventilátora adja ki.
Videokártyacsere történt.
Innentől kezdődtek az X-akták jellegű problémák:

- bekapcsoláskor nem volt kép (működő ventilátorok mellett). Innen nyilvánvalóan azt hittük, hogy az új videokártya körül lehet valami gebasz, ezért átdugtuk a kábelt az alaplapi integrált kártya csatlakozójára. Nem történt semmi változás.
- kicsit piszkálgattuk (őszintén, SEMMIT nem csináltunk vele, csak újra kihúzkodtuk az összes megmozdított kábelt, és újra vissza, vmint visszadugtuk az egeret :), erre lett kép, viszont még bootolás közben szétfagyott, mindig máshol.
- fagyások után reseteltünk, és az egyik ilyen reset után kaptunk egy BIOS checksum errort.
- rögtön az ezutáni resetnél, a bootolás legelején kaptunk egy kernel panic-ot. (A gépen linux van; sajna a hibaüzenet
nem volt értelmezhető, nagyrészt hexa dumpból állt.)
- most megint nincs kép bekapcsoláskor, pedig nem nyúltunk semmihez :>

Jelenleg itt tartunk. Összefoglalóként mondom még egyszer, hogy csak a tápot és a videokártyát mozdítottuk. Ez persze nem zárja ki, hogy tök mással legyen a baj... :>

Ha valakinek van segítő tippje, kérem, ne tartsa magában!:)

üdv,
c.

#362 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 14. 13:01

na, énis szívok most rendessen  :mad:
délelőtt még semminek semmi baja nem volt, csináltam egy restartot, azóta nem indul be a win normális módban  :omg:
ahogy betöltené, elfehéredik a tálca és restart...most csökkentett módban megy  :confused:
mi a franc lehet a baja?  :think:  :mad:
illetve hol tudok utánnanézni a hibalehetőségeknek?
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#363 Felhasználó inaktív   apoor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 15:55

Sziasztok,

normalis, h az alabbi configgal beszaggat a Half Life 2, Episode one?
Ha nem, akkor mi a keves, ill. mi lehet rosszul beallitva?

1024X768 felbontassal futtatom, megjelenitesben nem allitottam at semmit, hagytam mindent gyarin, azaz a legtobbje a max beallitason van.

A configom a kovetkezo:

-Asus P5KC alaplap
-Intel Core II Duo E4400, 2 GHz proci
-Asus EN8600GT 256 MB Silent videokartya
-1 GB Kingmax  DDR2 , 1066 MHz memoria
-Windows Vista
-Minden mas program kilove, mikor a HL-t elinditom

Semmit nem tuningoltam, a procit sem huztam fel, minden a gyari beallitasokkal fut.

Elore is koszonom a valaszokat!

#364 Felhasználó inaktív   Janes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 16:28

Sziasztok!

Van 2 program.

1. World Series of Poker Tournament of Champions 2007
2. World Series Of Poker 2008

A probléma az, hogy elindul eme 2 program, de csak hang van, kép nincs. Több emberkének is ez a problémája. A gépem simán benne van az adott minimum konfigurációba és mindenből a legújabb van felrakva (driverek, directx).

Na erre varrjatok gombot!

Nagyon megköszönném, ha valaki adna ötleteket hogy mi lehet a gubanc.

Üdv.
Janes
Janes

#365 Felhasználó inaktív   Janes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 16:32

Azt is megköszönném, ha valaki olyan emberkéhez irányítanátok, aki tudna nekem segíteni, mert már mindent megpróbáltam!
Janes

#366 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 02:04

sziasztok :hello:

olyan prolémám van, hogy mióta uj procim van (x2 4200+) játék installoknál szinte mindig crc hibát kapok  :think:
olvasgattam már fórumokat, panaszkodnak sokan ilyen prci esetén, de pontos megoldást nem találtam  :think:
írták h tegyem a vinyókat pio módba vezérlőpultban, megtörtént de ugysem jó  :(

valakinek valami ötlete?  :respect:
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#367 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 09:35

Idézet: dani83 - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 3:04

sziasztok :hello:

olyan prolémám van, hogy mióta uj procim van (x2 4200+) játék installoknál szinte mindig crc hibát kapok  :think:
olvasgattam már fórumokat, panaszkodnak sokan ilyen prci esetén, de pontos megoldást nem találtam  :think:
írták h tegyem a vinyókat pio módba vezérlőpultban, megtörtént de ugysem jó  :(

valakinek valami ötlete?  :respect:

Ismerős mikor am64 em volt nekem is ez volt,a fene integralt memvezérlő.Minden nyavajára háklis,nem mindegy milyen memók vannak használatba a bankokba,arról nem is beszélve ha húzod a cuccot a memóriák órajeleire is ügyelni kell meg a ht-re de ezt ugyis tudod.Alapórajelen is crc-zik amúgy?
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#368 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 13:21

Idézet: djculture - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 9:35

Ismerős mikor am64 em volt nekem is ez volt,a fene integralt memvezérlő.Minden nyavajára háklis,nem mindegy milyen memók vannak használatba a bankokba,arról nem is beszélve ha húzod a cuccot a memóriák órajeleire is ügyelni kell meg a ht-re de ezt ugyis tudod.Alapórajelen is crc-zik amúgy?

igen, alapon is hibádzik, de ugyis néztem hogy egyesével a ramokat hogy ugy mit mondd a telepítő, de ugyanazt, tehát a ramokkal sincs baj  :think:  ( legalábbis remélem h nem rossz mind a 3  :omg:  :Đ )
meg határozottan procicsere utántól kezdett el szarakodni a gép  :(
win is még szinte szűz, meg a vinyó is ( vettem egy ujat, azon is hibádzik )

:smoker:

#369 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 13:39

Idézet: dani83 - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 14:21

igen, alapon is hibádzik, de ugyis néztem hogy egyesével a ramokat hogy ugy mit mondd a telepítő, de ugyanazt, tehát a ramokkal sincs baj  :think:  ( legalábbis remélem h nem rossz mind a 3  :omg:  :Đ )
meg határozottan procicsere utántól kezdett el szarakodni a gép  :(
win is még szinte szűz, meg a vinyó is ( vettem egy ujat, azon is hibádzik )

:smoker:

Akár lehet a proci is rossz akkor mivel benne van a memóriavezérlő.A memók nem valami tunigramok amúgy?Mer ma divat az is hogy alapfeszen nem stabil a geil meg egyébb óriási agyas gyártók ramja..
Hádédész..

#370 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 13:54

két kingmax van benne, meg egy pqi, mind 400-as, és eddig nem volt gond velük  :think:
visszarakom régi procit és megnézem hogy uj jó-e. Ha igen, akkor mit tudok tenni?  :think:  :Đ
mert másik procival sincsen semmi baj, bír minden játékot, egyszer nem fagyott a gép, csak hát ugye installálni nem tudok, de az is érdekes még, hogy 1-2 játék azért felmegy, de van ami nem ( változó helyigénnyel)  :think:

#371 Felhasználó inaktív   Czmorek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 19:12

Hali!
Van egy P3-as gép, volt benne egy 366-os cerka. A lap Via 693A chip-es.
Tökéletesen működött amíg nem vettem bele egy P3 500E-t. Azóta a gép össze-vissza kifagy, instabil lett.
Mitől lehet ez?

#372 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 11:19

Vettem egy ASUS A8N-E alaplapot, mert gondoltam második gépnek jó lesz, meg aztán volt egy csomó alkatrészem hozzá. Beszereltem egy házba (táp: Chieftec 420W), rátettem a procit, hűtőt, ramot, vinyókat, x700-as vga-t stb. Amikor rányomtam a 220V-ra az alaplapi led kigyulladt, amikor bekapcsoltam a ventik felzúgtak és látszólag minden jó lett volna, de nem adott jelet a monitor felé. Helyette csöngetett: 1 hosszú, 2 rövid. Award bios van rajta. A csöngetési táblázat szerint az videókártya hiba, de a vgaval semmi gond nincs, mert a másik gépben tökéletesen működött. Körülnéztem az interneten és másnak is volt ilyen problémája ezzel az alaplappal, de megoldást senki sem mondott. A VGA-t többször kihúztam visszadugtam, eredmény nélkül.

Kicsit ideges lettem és szétkaptam a gépet, kiszedtem a házból minden mozgathatót és ekkor már tökéletesen elindult és most már működik rendesen. Van valakinek valamilyen ötlete erre az 1 hosszú 2 rövid pittyogásra? :think:

#373 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 11:24

Idézet: Czmorek - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 20:12

Hali!
Van egy P3-as gép, volt benne egy 366-os cerka. A lap Via 693A chip-es.
Tökéletesen működött amíg nem vettem bele egy P3 500E-t. Azóta a gép össze-vissza kifagy, instabil lett.
Mitől lehet ez?

Lehet ezer gond pl a memóid nem bírják azt az fsb-t mer ugye a 366 cerka 66fsb-s p3 meg minimum 100
Hádédész..

#374 Felhasználó inaktív   Lali85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 11:25

Hi. nemtom ebbe a topicba jo e a kérdésem....problémám az lenne hogy: Az everest home editiont bizonyára mindenki ismeri.  Ahol a hőmérséklet eredmények vannak a programban nekem ott az "aux" 96 c - ot mutat, ez az érték már akkor annyi mikor a gépet bekapcsolom. Én ugy gondolom ez nem hiteles érték lehet..vagy nemtom....vki esetleg megerősíthetne ebben hogy mi is annak az aux nak a pontos jelentése,ill hogy baj e hogy 96 c mutat.

#375 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 11:27

Idézet: dani83 - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 14:54

két kingmax van benne, meg egy pqi, mind 400-as, és eddig nem volt gond velük  :think:
visszarakom régi procit és megnézem hogy uj jó-e. Ha igen, akkor mit tudok tenni?  :think:  :Đ
mert másik procival sincsen semmi baj, bír minden játékot, egyszer nem fagyott a gép, csak hát ugye installálni nem tudok, de az is érdekes még, hogy 1-2 játék azért felmegy, de van ami nem ( változó helyigénnyel)  :think:

Ha a régi proci jó akkor az uj proci a hunyó de lehet akár proci inkompatibilitás is.Az uj proci minden tulajdonságát felismeri az alaplap/cache tipus stb?
Hádédész..

#376 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 11:30

Idézet: Lali85 - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 12:25

Hi. nemtom ebbe a topicba jo e a kérdésem....problémám az lenne hogy: Az everest home editiont bizonyára mindenki ismeri.  Ahol a hőmérséklet eredmények vannak a programban nekem ott az "aux" 96 c - ot mutat, ez az érték már akkor annyi mikor a gépet bekapcsolom. Én ugy gondolom ez nem hiteles érték lehet..vagy nemtom....vki esetleg megerősíthetne ebben hogy mi is annak az aux nak a pontos jelentése,ill hogy baj e hogy 96 c mutat.

"Az érzékelő regiszterekre sajnos nincs szabványos kiosztás, emiatt az "Aux" hőmérséklet a CPU vagy az alaplap hőmérsékletét is mutathatja, vagy vonatkozhat az érzékelő chip egy nem bekötött vezetékére is, és így mutathat véletlenszerű, értelmezhetetlen értékeket is."
Forrás :Everest faq
De majd Fiery megirja :)

Szerkesztette: djculture 2007. 11. 18. 11:31 -kor

Hádédész..

#377 Felhasználó inaktív   Lali85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 11:32

értem. köszi a segítséget!

#378 Felhasználó inaktív   daemon69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 13:41

Hali!

Miután ma eladtam a vga-mat, betuszkoltam a gépbe egy pci-os Voodoo Banshee-t (Diamond Monster Fusion). Az Opendrivers-ről leszedtem hozzá a meghajtót, melynek felrakása után szép "pizsamás" kép fogadott. Újraindítás (reset) után pedig a vindóz sikítozik, hogy szerinte az instabilitást a vga okozza.

5let?

#379 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 14:31

Idézet: djculture - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 12:27

Ha a régi proci jó akkor az uj proci a hunyó de lehet akár proci inkompatibilitás is.Az uj proci minden tulajdonságát felismeri az alaplap/cache tipus stb?

Esetleg bijosz frissítés :idea:

#380 Felhasználó inaktív   daemon69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 14:46

Idézet: daemon69 - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 13:41

Hali!

Miután ma eladtam a vga-mat, betuszkoltam a gépbe egy pci-os Voodoo Banshee-t (Diamond Monster Fusion). Az Opendrivers-ről leszedtem hozzá a meghajtót, melynek felrakása után szép "pizsamás" kép fogadott. Újraindítás (reset) után pedig a vindóz sikítozik, hogy szerinte az instabilitást a vga okozza.

5let?

pls help, 16 színben baromi ronda a fórum  :omg:

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »