HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3621 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 29. 22:10

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 05. 29. 20:50

Megnézheted fixen PWM állásban mit csinál, de szerintem jól kezeli azt.. Az van, hogy hidegindításkor a még nagy hűvösség miatt levezérli 0 RPM-re a ventit, s a BIOS meg nem kellően kényeztet el beállításokkal, hogy ezt a helyzetet kezeld. Csak emiatt én a venti cserét sem látom indokoltnak, pláne, hogy lehet azzal is ugyanez lenne...

Ott a pont. Ugyanezt érzem. Marad a venti és a vészjelző beállítás tiltása a BIOS-ban. (CPU FAN Fail Warning „Disebled”)

Szerkesztette: BigWhite 2012. 05. 29. 22:11 -kor

#3622 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 08. 09:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 05. 28. 16:02

Az már eleve bajos ha leáll a cpu hűtő. Azért is jelez a lap. Cseréld le a ventillátort.

Igazad lett. :up:
Le lett cserélve egy ARCTIC COOLING Alpine 64 GT-re (kiváló teljesítmény/ár arányú, érezhetően halkabb - az előzőhöz képest szinte alig hallani -, és jóval jobban hűt a gyárinál) és csodák csodájára bekapcsolt CPU FAN Fail Warning mellet sincs jelző hang, és valóban, indulásnál nem áll meg a ventilátor.
A régi gyári betegeskedett, mert indulásnál kisebb gerjesztésnél nem tudott elindulni, és ezt jelezte a hiba hang.

Sikerült Scully, ezt az X-aktát lezárhatjuk. :)

#3623 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 08. 23:53

Sziasztok.Vettem egy új gépet,alaplap az most lényegtelen.Van egy Intel Pentium Dual Core 3 Ghz-es proci benne (E5700) a Biosban 3Ghz-et mutat,de több teszt proginál 1.2Ghz-et ir.Ez normális vagy minek higyjek? Elöre is köszi.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#3624 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 09. 07:13

Üzenet megtekintéseIdézet: DjPremier - Dátum: 2012. 06. 09. 00:53

Sziasztok.Vettem egy új gépet,alaplap az most lényegtelen.Van egy Intel Pentium Dual Core 3 Ghz-es proci benne (E5700) a Biosban 3Ghz-et mutat,de több teszt proginál 1.2Ghz-et ir.Ez normális vagy minek higyjek? Elöre is köszi.

A processzor automatikusan csökkenti az órajelét, ha nincs terhelés. Ha elindítasz valami CPU-intenzív folyamatot (játék, video-kódolás, stb.) rögtön vissza fog ugrani 3 GHz-re.
http://en.wikipedia.org/wiki/SpeedStep

#3625 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 09. 13:56

Üzenet megtekintéseIdézet: FLaszlo - Dátum: 2012. 06. 09. 08:13

A processzor automatikusan csökkenti az órajelét, ha nincs terhelés. Ha elindítasz valami CPU-intenzív folyamatot (játék, video-kódolás, stb.) rögtön vissza fog ugrani 3 GHz-re.
http://en.wikipedia.org/wiki/SpeedStep

Lehet ez a normális,azért köszi.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#3626 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 09. 14:15

Üzenet megtekintéseIdézet: DjPremier - Dátum: 2012. 06. 09. 15:56

Lehet ez a normális,azért köszi.

Végső esetben létezik egy hihetetlenül unortodox módszer: kikapcsolod a gépet, leszeded a hűtőt meg a pasztát a CPU-ról és nagyítóval megnézed a feliratot rajta! Aztán újrakened és visszarakod... :laugh:

Legalábbis, a használt gépeimnél én ezt követtem: összeszerelés előtt mindig megnéztem a CPU-t nagyítóval, aztán később (mikor már lett kamerás mobil) le is fotóztam. Így biztosan tudod, hogy mit vettél/mi is van benne, ha esetleg kételkednél... :)

Szerkesztette: Macikák 2012. 06. 09. 14:22 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#3627 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 09. 19:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 06. 09. 15:15

Végső esetben létezik egy hihetetlenül unortodox módszer: kikapcsolod a gépet, leszeded a hűtőt meg a pasztát a CPU-ról és nagyítóval megnézed a feliratot rajta! Aztán újrakened és visszarakod... :laugh:

Legalábbis, a használt gépeimnél én ezt követtem: összeszerelés előtt mindig megnéztem a CPU-t nagyítóval, aztán később (mikor már lett kamerás mobil) le is fotóztam. Így biztosan tudod, hogy mit vettél/mi is van benne, ha esetleg kételkednél... :)

De ha a vendor sztringeket (cpuid) kiolvasod, pl. ott a CPUZ, akkor nem kell szétszedni sem, nemigen tudják hamisítani.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3628 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 09. 21:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 06. 09. 20:52

De ha a vendor sztringeket (cpuid) kiolvasod, pl. ott a CPUZ, akkor nem kell szétszedni sem, nemigen tudják hamisítani.

Ezt egy ideje a BIOS állítja be a CPU-ban, az oprendszer is át tudja állítani. Legalábbis AMD oldalon már sok éve is így volt.
Persze ehhez egy hack-elt BIOS vagy oprendszer kell, nem életszerű a dolog, de elméletileg megoldható.

#3629 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 09. 22:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 06. 09. 23:15

Ezt egy ideje a BIOS állítja be a CPU-ban, az oprendszer is át tudja állítani. Legalábbis AMD oldalon már sok éve is így volt.
Persze ehhez egy hack-elt BIOS vagy oprendszer kell, nem életszerű a dolog, de elméletileg megoldható.

Nem szükséges hackelt bios. A Central Brain Identifier progival régebben sokat szórakoztam ezzel.

Idézet

Quick CPU name string modification

http://majorgeeks.co...fier_d3538.html
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3630 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 10. 09:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 06. 09. 23:04

Nem szükséges hackelt bios. A Central Brain Identifier progival régebben sokat szórakoztam ezzel.

http://majorgeeks.co...fier_d3538.html

Nem szükséges sem hackelt BIOS sem oprendszer, viszont nem is arról volt szó, hogy saját magad kézzel átírod, hanem hogy a tudomásod nélkül valaki más ... különben semmi értelme, csak saját magadat vágod át ...

A BIOS csak azért jött be a képbe, mert a CPU nevét tipikusan a BIOS állítja be, az oprendszer nem piszkálja (bár bármikor átállítható menet közben is, ha jól emlékszem 0. CPL-ben futva).
Meg ugye, ha már a BIOS-ba belépve a kamu név van kiírva, akkor egész hihető. Ellenkező esetben belépsz a BIOS-ba, oszt': nahát, ez nem az.

#3631 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 10. 11:49

Na, ja. Ennek is van értelme (gyártói oldalon).
Van gyártási szórás, ebből adódóan, különféle képességű példányok.
A gyárban tesztelés, minősítés után korrektül be tudják írni, az adott példány melyik osztályba tartozik.

#3632 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 10. 15:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 06. 10. 12:49

Na, ja. Ennek is van értelme (gyártói oldalon).
Van gyártási szórás, ebből adódóan, különféle képességű példányok.
A gyárban tesztelés, minősítés után korrektül be tudják írni, az adott példány melyik osztályba tartozik.

Ez az információ (vendor string) kikapcsoláskor, vagy reset-kor elveszik.

Bekapcsoláskor a BIOS megvizsgálja a CPU különböző gyárban beállított tulajdonságait (pl. CPUID-ből, hogy milyen family, milyen stepping, mekkora cache van benne, aztán azt is, hogy mekkora az órajele, szorzója, stb), és ezek alapján állítja be a nevet. Ha jól emlékszem az MSR regiszterekbe vagy valami spéci regiszterekbe kell betölteni a szöveget.

#3633 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 06. 23:59

itt a vihar, villámlik rendesen. előbb közelben csapott be, neon villant egyet, és egy hangos pukkanást hallottam. korábban durrantottam már el pár kondit szivargyújtóval, és ez teljesen ugyanaz a hang volt, sípolt is a fülem rendesen.

rosszat sejtve levettem gép oldalát, és ott figyelt sarokban egy kondenzátor maradványa szétnyílva... lámpa elő, megtaláltam a hiányzót :

Kép
közvellenül a +12v csatlakozó alatti szűnt meg létezni. viszont érdekes módon mintha mi se történt volna, gép megy tovább.

lap adott, táp egy 4 éves 450es Chieftec.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#3634 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 20:23

biztos, ami biztos pótoltam. többi kondi között nincs egyetlen púpos sem, de következő vihar közben majd kiderül...
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#3635 Felhasználó inaktív   toderik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 14. 15:51

Sziasztok!

Van egy problemam ami maximalisan passzol a topic cimehez. Mult heten vettem uj gepet, es ha jatszom, kb 10-30 perc utan kifagy, de ugy hogy csak reset segit. A fagyasnal nincs kekhalal, csak fekete kepernyo es furcsa bugas a hangfalakbol. Probaltam Battlefield 3-mal, Starcraft 2-vel es Metro 2033-mal, mindegyiknel ugyanez a jelenseg. Altalanos hasznalat kozben viszont egyaltalan nem jelentkezik.

A gep: Core I5 3570K, 8GB Kingstone DDR1600 memoria, Gigabyte 7850 gyarilag emelt orajelu videokartya, ASUS P8Z77-V LE alaplap. A tap egy 525 wattos modularis Enermax. Az oprendszer 64 bites enterprise win7.

Persze probaltam mar tesztelni en is, hogy mi lehet a hibas, de eddig semmit nem talaltam. Az alabbi tesztek futottak le, hibat egyik sem jelzett:
  • 30 perc Prime95
  • 30 perc Furmark
  • Ubuntu telepito CD mellett levo Memtest is lefutott ketszer

Igyekztem minden driverbol es szoftverbol a legrissebbet felrakni:
  • BIOS
  • Intel chipset
  • Realtek LAN es AUDIO
  • DirectX
  • Catalyst

Valakinek van esetleg tippje hogy hogyan tovabb? Elore is koszonok minden segitseget!

#3636 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 15. 12:25

Srácok az mitől lehet hogy a gép elidun majd a BIOS kép után van a tábláztatos és az utána jövő win betöltőkép helyett csak H betűket irkál majd kis idő múlva ujraindul a gép.

#3637 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 15. 15:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 07. 15. 12:25

Srácok az mitől lehet hogy a gép elidun majd a BIOS kép után van a tábláztatos és az utána jövő win betöltőkép helyett csak H betűket irkál majd kis idő múlva ujraindul a gép.

Ez első blikkre valószínűleg egy jópofa boot vírus.
Én először (első próbaként) lerántanám a HDD-t és megpróbálkoznék egy másik boot eszközzel.
Ha így elindul, akkor egy adatmentés, majd helyreállítás.

#3638 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 15. 15:55

Üzenet megtekintéseIdézet: toderik - Dátum: 2012. 07. 14. 15:51

Sziasztok!
Valakinek van esetleg tippje hogy hogyan tovabb? Elore is koszonok minden segitseget!

Itt én a videokártya terhelésben látom a különbséget. Ebből adódóan, videokártya túlmelegedéses hibára vagy tápellátási gondra tippelek.

#3639 Felhasználó inaktív   toderik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 15. 19:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 07. 15. 16:55

Itt én a videokártya terhelésben látom a különbséget. Ebből adódóan, videokártya túlmelegedéses hibára vagy tápellátási gondra tippelek.

De nem a Furmark adja a videokartyanak a legnagyobb terhelest? Azzal semmi baja, siman bir fel orat, jatek kozben meg sose ment addig. Furmark meri is kozben a homersekletet, es nem volt veszes: 77 fok korul mozgott. A legnagyobb melegben volt 81, de azt is birta. Azota teszteltem 3D Mark-kal is, es azzal is hajlando volt fagyni, de volt hogy 5 tesztet is birt egymas utan.
Egyebkent egy vinyo meg DVD iro van a tapra kotve, szerintem siman birnia kene. Korabban nem volt baja egy GTX290-nel sem, az azert tobbet fogyasztott mint ez.
Most meg azt fogom csinalni, hogy leveszem a gyari emelt orajelet es ugy tesztelem, ill. megnezem hogy az integralt GPU-val mi tortenik.
A kartya garis, csak nem tudom visszavihetem-e ugy, hogy jatek kozben fagy, mikozben semmilyen tesztprogrammal nem fagyaszthato ki stabilan. Raadasul a fentiek miatt en sem vagyok rola teljesen meggyozodve hogy az a rossz....

Annak lehet ertelme, hogy egy kombinalt Prime95 Furmark teszt fusson egyutt?

#3640 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 15. 19:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 07. 15. 13:25

A vga szokott ilyen ASCII code-kat kiírni ha döglödik. Ha alaplapi vga akkor viszont hibázhat a memória modulok egyike is.

Szerkesztette: djculture 2012. 07. 15. 19:57 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184