Elküldve: 2012. 07. 24. 19:03
128mb sideport van a lapon, ez az integált vga-nak fenntartott memória, ezt ki lehet egészíteni a rendszermemóriával ami lehet automatikus méretű(alapbeállítás) vagy meghatározott. A GPU-Z render tesztje folyamatosan produkálta a képeltűnést, alapbeállításon(Auto), aztán beállítottam 256mb-ot a képeltűnés nem szűnt meg, majd 512-t és úgy tűnik hogy megszűnt a képeltűnés a teszt alatt. Egyébként azért hagytam automatán a vga memória beállítást mert azt akartam hogy minél több rendszermemória maradjon, be lehet állítani azt is hogy csak a sideportot használja a vga, de ekkor is viszonylag sűrűek a képeltűnések. Azt hiszem volt már 512-re állítva a vga memória régebben, de a képeltűnések akkor is jelentkeztek, mindegy de 512-nél többet nem adok neki, 4GB van a gépben ebből most 3.5 használtható. A GPU-Z-t azért néztem meg hogy meglessem a vga memória méretét, aztán a render teszt szépen reprodukálta a képeltűnéseket, amik eddig csak random jelentkeztek. Kösz hogy felhívtad a figyelmem a vga memória méretére, most az 512-es beállítással remélhetőleg ritkábban tűnik el a kép.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S