HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3801 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 12. 09. 06:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Qtya123 - Dátum: 2012. 12. 08. 18:52

Sziasztok!
Számomra kicsit nagy fába vágtam a fejszét. Van egy MSI K9A2 CF alaplapom, amin BIOST frissítettem.
Van hozzá egy LiveUpdate program, amivel a frissítést elvégeztem. Igen ám, mindenhez odakerült a "done" felirat, csak mikor újraindítottam kiírta a gép, hogy CMOS SETTINGS WRONG és F1-el lehetett folytatni, vagy F2-vel visszaállítani a beállításokat.
Többet is csipogott egyel a gép induláskor, mindhárom csipogás más hangmagasságú volt.

Egyiknél sem csinált semmit. További újraindításra már fel sem ajánlotta ezeket, de nem indult. Biosba végig be tudtam lépni, az élt.
Aztán kiszedtem az elemet és a jumperrel is csináltam egy CMOS resetet.
Ezek után újra választhattam F1 vagy F2. F2-vel újra a helyreállításra mentem, várt vagy két percig aztán egy kék képernyő jelent meg, elolvasni nem tudtam mit csinált, mert hamar eltűnt és elindult a gép.

Azóta indul és nagy meglepetésemre az Aida a friss bios verziót írja ki, magában a biosban is a friss verzió száma és dátuma van, ha ott megnézem.

Ja és a kérdésem: Most ezek alapján elvileg jó minden? Vagy rosszul sikerült, csak nem tudok róla?

Bocs a hosszú írásért.
Köszi!
Üdv.

Elemet nem kell kivenni CMOS resethez, azért van a jumper.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3802 Felhasználó inaktív   Qtya123 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 09. 08:53

Értem, köszönöm!
Kép
Kép

#3803 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 11. 15:51

Athlon XP 1,6Ghz, MSI KT4V alaplap (VIA chipsetes), 1 GB RAM, RTL8139 PCI-os kártya, NV FX5200 VGA (128MB VRAM). Frissen telepített XP SP3 Prof HUN (hátha megoldja a problémát, de nem oldotta meg). Zerofillel töröltem a vinyát, hogy vírus ne szóljon közbe, adat úgyse volt rajta, újrapartícionáltam, XP-t telepítettem.

Gép egy ideje azt játssza, hogy csontra fagy (főleg bizonyos weboldalak meglátogatása közben). Ilyenkor még kikapcsolni sem lehet, csak ha 5mp-ig nyomom a kikapcs. gombját. Viszont ilyen kikapcsolás után felpörögnek a ventik, villognak az ODD-k, de nincs kép! Áramtalanítani kell a tápot, majd újra beröffenteni, hogy bootoljon a gép.

Billentyűzet (csere), egér (csere), memória (Memtest86+) hibáját kizártam, de még nem szedtem szét a gépet, azt majd legfeljebb következő alkalomkor, de 4 hónapja rakta össze, porolta ki a szerviz. Kiöregedő alaplapra, zárlatos hálókártyára, videokártyára gyanakszok. Táphiba szerintem nem valószínű, nem indulgat újra. Szerintetek mi lesz itt a ludas? Főleg a VGA valószínű, mert akkor fagy le leginkább, ha mozgás van a képernyőn, vagy webről dolgozik FF-szal (legfrissebb, 17.0.1), IE6 alatt nem játssza (frissítés majd csak a hw-hiba elhárítás után fog rá felkúszni). Driverekből a legfrissebbek van fent és amúgy ezt leszámítva nincs baj a géppel.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3804 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 11. 16:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 12. 11. 15:51

Athlon XP 1,6Ghz, MSI KT4V alaplap (VIA chipsetes), 1 GB RAM, RTL8139 PCI-os kártya, NV FX5200 VGA (128MB VRAM). Frissen telepített XP SP3 Prof HUN (hátha megoldja a problémát, de nem oldotta meg). Zerofillel töröltem a vinyát, hogy vírus ne szóljon közbe, adat úgyse volt rajta, újrapartícionáltam, XP-t telepítettem.

Gép egy ideje azt játssza, hogy csontra fagy (főleg bizonyos weboldalak meglátogatása közben). Ilyenkor még kikapcsolni sem lehet, csak ha 5mp-ig nyomom a kikapcs. gombját. Viszont ilyen kikapcsolás után felpörögnek a ventik, villognak az ODD-k, de nincs kép! Áramtalanítani kell a tápot, majd újra beröffenteni, hogy bootoljon a gép.

Billentyűzet (csere), egér (csere), memória (Memtest86+) hibáját kizártam, de még nem szedtem szét a gépet, azt majd legfeljebb következő alkalomkor, de 4 hónapja rakta össze, porolta ki a szerviz. Kiöregedő alaplapra, zárlatos hálókártyára, videokártyára gyanakszok. Táphiba szerintem nem valószínű, nem indulgat újra. Szerintetek mi lesz itt a ludas? Főleg a VGA valószínű, mert akkor fagy le leginkább, ha mozgás van a képernyőn, vagy webről dolgozik FF-szal (legfrissebb, 17.0.1), IE6 alatt nem játssza (frissítés majd csak a hw-hiba elhárítás után fog rá felkúszni). Driverekből a legfrissebbek van fent és amúgy ezt leszámítva nincs baj a géppel.

Ha van valahol elfekvőben egy ATI Radeon 9550-es VGA, akkor én kipróbálnám azzal. Hálókártya csere is mutathat valamit.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3805 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 29. 15:31

Van valami megbízható memótesztelő Windows alá? Vagy olyan esetleg amit pendrive ról is lehet futtatni?

#3806 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 29. 17:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 12. 29. 16:31

Van valami megbízható memótesztelő Windows alá? Vagy olyan esetleg amit pendrive ról is lehet futtatni?

Win7-ben van beépített memória tesztelő ami nem fut pendrive-ról. :laugh:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3807 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 29. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 12. 29. 18:12

Win7-ben van beépített memória tesztelő ami nem fut pendrive-ról. :laugh:

Az hol van? Hogy lehet elővarázsolni?

#3808 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 29. 18:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 12. 29. 18:45

Telepítő CD.

Download - Auto-installer for USB Key (Win 9x/2k/xp/7) Memtest86+ V4.20 (25/01/2011)
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3809 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 29. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 12. 29. 19:45

Satrtmenü --> keresés programokban és a fájlokban --> memóriadiagnosztika
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#3810 Felhasználó inaktív   Csizi89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 01. 06. 11:07

Sziasztok!

Egy felettébb rejtélyes ügy érdekében fordulok hozzátok. Rendszergazda vagyok és karácsonyra összeraktam egy gépet az egyik ismerősömnek. Teljesen új belsőt kapott a gép, a telepítés is rendben volt(Win7), programokat felraktam és végeztem is, de a bármilyen játék telepítése közben valami másolási hiba jelentkezik, illetve napi 4-5 alkalommal MEMORY_MANAGEMENT kékhalál jelentkezik. Memtest semmi hibát nem ír, a SMART-ban a winyónak sincs semmi baja.
Ezután lekezdtem cserélgetni az alkatrészeket hogy mi hibázhat, de leszűrtem a hibát az alaplapra, mivel msik lappal uygan ez a konfig hibátlanul megy. Az eredeti alaplap egy Asus P8 H61-M LX3 Plus R2.0 a RAM pedig Samsung 1333Mhz-es DDR3-as. BIOS-t is frissítettem, és ez után felment pár játék, de amint nagyobb játékokat tennék fel rá, a másolási hiba ismét jelentkezik! Hogy tudnám a szervíz felé bebizonyítani, hogy nem én szúrom el a dolgot. Illetve lehet e inkompatibilitási hiba a lap és a memória között?
Minden ötletet szivesen várok, mert már tanácstalan vagyok!

Üdv!

#3811 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 06. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Csizi89 - Dátum: 2013. 01. 06. 11:07

Sziasztok!

Egy felettébb rejtélyes ügy érdekében fordulok hozzátok. Rendszergazda vagyok és karácsonyra összeraktam egy gépet az egyik ismerősömnek. Teljesen új belsőt kapott a gép, a telepítés is rendben volt(Win7), programokat felraktam és végeztem is, de a bármilyen játék telepítése közben valami másolási hiba jelentkezik, illetve napi 4-5 alkalommal MEMORY_MANAGEMENT kékhalál jelentkezik. Memtest semmi hibát nem ír, a SMART-ban a winyónak sincs semmi baja.
Ezután lekezdtem cserélgetni az alkatrészeket hogy mi hibázhat, de leszűrtem a hibát az alaplapra, mivel msik lappal uygan ez a konfig hibátlanul megy. Az eredeti alaplap egy Asus P8 H61-M LX3 Plus R2.0 a RAM pedig Samsung 1333Mhz-es DDR3-as. BIOS-t is frissítettem, és ez után felment pár játék, de amint nagyobb játékokat tennék fel rá, a másolási hiba ismét jelentkezik! Hogy tudnám a szervíz felé bebizonyítani, hogy nem én szúrom el a dolgot. Illetve lehet e inkompatibilitási hiba a lap és a memória között?
Minden ötletet szivesen várok, mert már tanácstalan vagyok!

Üdv!

Részletesebb konfig leírás kéne, de a memória az gyanús. Magam csak Kingston ill. Kingmax RAMokat veszek, azokból is már csak 1600 MHz-s DDR3-kat.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3812 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 06. 13:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 01. 06. 12:08

Részletesebb konfig leírás kéne, de a memória az gyanús. Magam csak Kingston ill. Kingmax RAMokat veszek, azokból is már csak 1600 MHz-s DDR3-kat.

Jaja, én is másik RAM-al nézném meg azt a lapot, Corsair is jó gyártó még... Esetleg kézzel kéne a RAM időzítéseket a BIOS/UEFI-ben kicsit megrendszabályozni...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3813 Felhasználó inaktív   oooooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 06. 14:44

ABIT NF7-S v.2.0 alaplapú számítógépem sok év zavartalan működés után a következő hibajelenséget produkálja: az operációs rendszer leállítása után nem kapcsol ki a számítógép, hanem újraindul. Először azt hittem, hogy a WindowsXP vacakol, s bebootoltam egy linux live lemezről. Azt az operációs rendszert leállítva is restartol a gép. Mintha resetet nyomnék, ahhoz tudnám hasonlítani. A bekapcsoló nyomvatartása esetén se lehet leállítani, hiába nyomom 6 másodpercig, akkor se áll le, hanem a 6 mp eltelltével újraindul. Az egyetlen megoldás ha a tápkábelt kihúzom, de ez elég macerás, meg nem hiszem, hogy jót tesz a gépben lévő alkatrészeknek (pl. HDD). Találkozott már valaki hasonló jelenséggel?

#3814 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 06. 18:06

Nekem akkor indult így újra (hasonlóan régi gépnél), amikor beporosodtak a RAM-ok érintkezői. Levegővel kifújtam őket, meg kontaktspréztem és megjavult... egy időre. Ezek a régi alaplapok, hw-ek kiöregednek pár év után, mindenféle furcsaságokat művelnek. Az az NF7 már majdnem 10 éves alaplap, az a csoda, hogy eddig normálisan ment.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3815 Felhasználó inaktív   Csizi89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 01. 06. 19:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 01. 06. 12:08

A konfig ez:
-ASUS P8H61-M LX3 Plus alaplap
-4GB 1333MHz DDR3 RAM Samsung
-Sapphire Radeon HD6570 1GB DDR3 PCIExpress LP
-500GB Hitachi De skstar 7200rpm SATAII 16MB cache winchester
-Intel Celeron G550 2.6GHz dobozos Socket 1155

Próbáltam Kingstone RAM-al is, de ugyan ez a hiba jelentkezett. Mindkét RAM-ot csak 1066MHz-en futott csak. A BIOS-UEFI-ben mit állítsak esetleg?

Szerkesztette: Csizi89 2013. 01. 06. 19:18 -kor

#3816 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 06. 20:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Csizi89 - Dátum: 2013. 01. 06. 19:14

A konfig ez:
-ASUS P8H61-M LX3 Plus alaplap
-4GB 1333MHz DDR3 RAM Samsung
-Sapphire Radeon HD6570 1GB DDR3 PCIExpress LP
-500GB Hitachi De skstar 7200rpm SATAII 16MB cache winchester
-Intel Celeron G550 2.6GHz dobozos Socket 1155

Próbáltam Kingstone RAM-al is, de ugyan ez a hiba jelentkezett. Mindkét RAM-ot csak 1066MHz-en futott csak. A BIOS-UEFI-ben mit állítsak esetleg?

Hmmm... Esetleg egy i3-as procival ki tudnád próbálni, hogy megy-e a konfig egyébként.

Szarrá herélt 2 magos celeronban nem bízok. Intel üzletpolitika... Fost viszonylag olcsón, nagy tételben eladni.
Mondjuk Asus rajongó sem vagyok...

#3817 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 07. 13:02

Teszt hez alanyt keresnék.

Bp-n, én vinném a VGA-mat(HD7770) kipróbálásra .(rövid teszt, beszerelés feltelepítés után csak 1 kikapcs majd restart és közbe gpu-z vel pcie-x bus sávot néznék meg hogy min fut. max 5-10 perc)
Kicsit leadtam az igényt a lap nem számít milyen csak első generációs i3-as proci (5XX) legyen a gépbe, esetleg kellemetlenségek elkerülése végett előnyös ha az illetőne szintén ATI/AMD VGA csücsül a gépben.

Aki szeretne segíteni az Pü ben jelezze szándékát.

Előre is köszönöm.

Üdv

#3818 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 07. 13:17

Ennyire sűrűn jön elő ?

#3819 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 07. 13:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 01. 07. 14:17

Ennyire sűrűn jön elő ?

Minden Win restartnál. De ha kikapcsolom és be akkor nem.

#3820 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 07. 17:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 07. 14:36

Minden Win restartnál. De ha kikapcsolom és be akkor nem.

Egész pontosan milyen alaplapod van ?

Már annyi topikban írtál róla, hogy nem lehet nyomonkövetni rendesen.

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.