Idézet: Qtya123 - Dátum: 2012. 12. 08. 18:52
Számomra kicsit nagy fába vágtam a fejszét. Van egy MSI K9A2 CF alaplapom, amin BIOST frissítettem.
Van hozzá egy LiveUpdate program, amivel a frissítést elvégeztem. Igen ám, mindenhez odakerült a "done" felirat, csak mikor újraindítottam kiírta a gép, hogy CMOS SETTINGS WRONG és F1-el lehetett folytatni, vagy F2-vel visszaállítani a beállításokat.
Többet is csipogott egyel a gép induláskor, mindhárom csipogás más hangmagasságú volt.
Egyiknél sem csinált semmit. További újraindításra már fel sem ajánlotta ezeket, de nem indult. Biosba végig be tudtam lépni, az élt.
Aztán kiszedtem az elemet és a jumperrel is csináltam egy CMOS resetet.
Ezek után újra választhattam F1 vagy F2. F2-vel újra a helyreállításra mentem, várt vagy két percig aztán egy kék képernyő jelent meg, elolvasni nem tudtam mit csinált, mert hamar eltűnt és elindult a gép.
Azóta indul és nagy meglepetésemre az Aida a friss bios verziót írja ki, magában a biosban is a friss verzió száma és dátuma van, ha ott megnézem.
Ja és a kérdésem: Most ezek alapján elvileg jó minden? Vagy rosszul sikerült, csak nem tudok róla?
Bocs a hosszú írásért.
Köszi!
Üdv.
Elemet nem kell kivenni CMOS resethez, azért van a jumper.