HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3841 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 08. 16:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 08. 17:37

A bug az alaplap és proci párosítást érinti, vagy játszik benne a VGA-is?
Bios up, vagy downgrade segíthet?

Processzor és vga párosítást érinti. Mivel a CPU-ban van a PCIE vezérlő és nem jelenik meg a biosban a hozzátartozó menü, miközben az alaplapi kézikönyvben szerepel. Bios újabbra frissítés nem lehetséges mert a legújabb van fent.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3842 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 08. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 01. 08. 16:45

Processzor és vga párosítást érinti. Mivel a CPU-ban van a PCIE vezérlő és nem jelenik meg a biosban a hozzátartozó menü, miközben az alaplapi kézikönyvben szerepel. Bios újabbra frissítés nem lehetséges mert a legújabb van fent.

Érdekes kérdés, mert a probléma rendszer újraindítás után jelentkezik.
Hideg indításnál teszt és jó érték beállítás van. Az valóban fogyatékosság, h nem lehet az automata beállítást kikapcsolni.
Kérdés, vajon mi állíthatja a busz sebességet alapértékre. És az is kérdés, h a biosban esetleg valamilyen (generál) beállítás bénítja-e ki a kézi beállítási lehetőséget.

#3843 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 08. 18:09

Egyébként rosszul emlékeztem és nem kapcosltam ki az iGUP-t mert nincs is rá opció.
BIOS ról pár kép:
Kép
Kép
Kép

Egyébként a Sapphirenál Rev C2 stepping 2 i3 540-es próbálták ki és azzal jó volt, nekem meg ismerősnek akinél szintén van ez a hiba K0 5 van ez számíthat?

Szerkesztette: Virus9AX 2013. 01. 08. 18:27 -kor

#3844 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 08. 19:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 08. 19:09

Egyébként a Sapphirenál Rev C2 stepping 2 i3 540-es próbálták ki és azzal jó volt, nekem meg ismerősnek akinél szintén van ez a hiba K0 5 van ez számíthat?

Igen, számíthat szvsz.

Ne észosztásnak vedd, de szerintem rosszul választottál lapot! Ezek az M-es minden egybe integrálva istenkirály mini-ATX csodadeszkák jellemzően irodai gépekbe gyártódtak és nem igazán tuningra, meg játékra. Először a legkézenfekvőbb tanácsot akartam írni (rakd át egy másik PCI-E slotba), aztán letöltöttem a manualt és láttam, hogy csak egy van, na jah! Arra vannak ezek, hogy Micike, Mancika, Gizike, stb. püfölje a Word-öt meg az Excel-t rajta, szvsz. Arra meg még az IGP is jó, Isten bocsássa meg!

Szerintem a lapot kéne gariztatnod/lecserélned valami normálisabb, NEM mini-ATX-es változatra.

Szerkesztette: Macikák 2013. 01. 08. 19:34 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#3845 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 08. 20:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 08. 20:33

Igen, számíthat szvsz.

Ne észosztásnak vedd, de szerintem rosszul választottál lapot! Ezek az M-es minden egybe integrálva istenkirály mini-ATX csodadeszkák jellemzően irodai gépekbe gyártódtak és nem igazán tuningra, meg játékra. Először a legkézenfekvőbb tanácsot akartam írni (rakd át egy másik PCI-E slotba), aztán letöltöttem a manualt és láttam, hogy csak egy van, na jah! Arra vannak ezek, hogy Micike, Mancika, Gizike, stb. püfölje a Word-öt meg az Excel-t rajta, szvsz. Arra meg még az IGP is jó, Isten bocsássa meg!

Szerintem a lapot kéne gariztatnod/lecserélned valami normálisabb, NEM mini-ATX-es változatra.

Elég rosszul tudod de végülis nem számít hogy 4.5Ghz-n is vinné a procit ha lennék olyan hülye hogy 1.32v on járatnám 24/7 be :D
Elmondom neked ebbe sincs több dolog integrálva mint egy általad normálisnak tartott lapba, kisebb az tény kevesebb a foglalatok helye de nincs is rájuk szükségem mert CF vagy SLI-t sose fogok összerakni inkább erősebb 1 db VGA-t veszek.
Szóval ha nem szóltál volna .... :)

#3846 Felhasználó inaktív   Csizi89 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 08. 21:03

Nos Jelenleg ott tartok, hogy másik lappal(Asus H61-M LX3 R2.0) ugyan az a konfig is csinálja a hibát. Tehát nem lap hiba okozza, és nem memória(QVL-ben szereplő memóriával is), a proci szintén támogatott. Sata kábelek is lettek már cserélve. Az új lappal még nem volt eddig kék halál, de a játékok telepítése közben a másolás még mindig megáll! :(

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: hiba.jpg

Szerkesztette: Csizi89 2013. 01. 08. 21:14 -kor

#3847 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 08. 21:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 08. 21:56

Szóval ha nem szóltál volna .... :)

Például az IGP is bekavarhat (ahogy azt már mások is írták), de jól van. Részemről ehhez a témához befejeztem a hozzászólást. Igazad van, tényleg felesleges volt: már én is látom.

Egy normális játékgépben sincsen M-ATX-es lap -- legalábbis, én még nem láttam. Marad a Rákóczi úti forgalom vs. 3-ik emelet, mint alternatíva... :)

Szerkesztette: Macikák 2013. 01. 08. 21:39 -kor

#3848 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 08. 22:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 08. 22:27

Például az IGP is bekavarhat (ahogy azt már mások is írták), de jól van. Részemről ehhez a témához befejeztem a hozzászólást. Igazad van, tényleg felesleges volt: már én is látom.

Egy normális játékgépben sincsen M-ATX-es lap -- legalábbis, én még nem láttam. Marad a Rákóczi úti forgalom vs. 3-ik emelet, mint alternatíva... :)

Gondolom akkor még nem láttál komplett LAN BOX-okat.
Alap ugyanaz csak a méret változik ennyi a különbség de mind1 látom nehéz felfogni.

#3849 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 08. 23:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Csizi89 - Dátum: 2013. 01. 08. 21:03

Nos Jelenleg ott tartok, hogy másik lappal(Asus H61-M LX3 R2.0) ugyan az a konfig is csinálja a hibát. Tehát nem lap hiba okozza, és nem memória(QVL-ben szereplő memóriával is), a proci szintén támogatott. Sata kábelek is lettek már cserélve. Az új lappal még nem volt eddig kék halál, de a játékok telepítése közben a másolás még mindig megáll! :(

NEM MÁSOLÁS WAZZE!!!! Kicsomagolás!!!!

- A., file hiba (CRC)
- B., kicsomagolás CRC hibával leáll

B., --->
- a proci valami olyan utasítást nem támogat, ami a kicsomagolást végző utasítássorozatban van --- letiltott utasításkészlet
- memória hiba
- memóriavezérlő hiba
...
- Rézfaszú bagó!

Kipróbáltad i3-mal? Nem azzal a szarrá herélt celeronnal... ????

--------------------------------------

Olvasd már el, hogy mi van az általad készített screenshot-on: "The source file is corrupted." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A becsomagolt cucc CRC hibás a tömörített telepítőkészletben.

Ne szopass már minket egy CRC hibás játéktelepítő varez szar döglete miatt!

Szerkesztette: Zsivaagoo 2013. 01. 09. 00:04 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3850 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 09. 00:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 01. 09. 00:53

NEM MÁSOLÁS WAZZE!!!! Kicsomagolás!!!!

Így VAN! :up:

Amikor másolást ÍR, kitömörítést "GONDOL" ált. minden telepítő (egyebekben ugye, "kézzel" át lehetne másolni a dolgokat a jó öreg floppyról, DOS 6.2 alatt és működne minden: épp, mint tegnap előtt, ugye? Minek kéne akkor telepítő program?).

És ez csak EGY iszonyatos hülyítés, a sok közül... :omg:

#3851 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 09. 00:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 01. 09. 00:53

Ne szopass már minket egy CRC hibás játéktelepítő varez szar döglete miatt!

Oh, normális warezben pedig van SFV, amit azért tettek bele, hogy vérpistike le tudja csekkolni, hogy jó lett-e a letöltés? :laugh:

Sorry, de ez már... :offtopic:

#3852 Felhasználó inaktív   Csizi89 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 09. 14:41

Jó igen, kicsomagolás, valóban, de minden játéknál csinálta, és olyan telepítőknél is, ami másik gépen gond nélkül ment.
Végül, memória csere megoldani látszik a problémát, bár továbbra sem értem hogy a Memtest miért nem hozott semmit. Valószínű nem egészen támogatta a lap a memóriát. Kösz mindenkinek!

#3853 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 10. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 08. 15:17

Van IGP de azzal kezdtem hogy letiltottam

off: egyébként nincs baj azzal hogy bizonyos kategóriában mindenki más terméket preferál, speciel én is erősen gondolkozok hogy ha cserére adom a fejem akkor mit érné meg jobban venni egy 1155 ös normális alaplapot bele egy i3 3220 -ast és majd később cserélni egy hasweles i5-re vagy váltani és FM2 alapokon építkezni mert ebből az árból ahogy nézem az i3 ellenfele az A105800K, csak ne mtudom teljesítménybe hogy viszonyulnka egymáshoz.

Másik fórumon írta HookR, a cucca: Gigabyte H55N-USB3, I3-530 (LG1156 Clarkdale; Revision: C2, Stepping: 2)

Idézet

A Catalyst v12.11 beta11 telepítése óta (13 nap) tünetmentes a HD7750-esem. Noha nálam H55-ös az alaplapi chipset, a changelog alapján úgy vélem, gyógyírt az alábbi hibajavítás hozott a problémámra:
"Resolves a sporadic system hang encountered with a single AMD Radeon HD 7000 Series GPU seen on X58 and X79 chipsets."
Gondolom nem érint sokakat, azért leírom, hogy nyoma legyen. Hátha segít valakinek.
...

"Ha újraindítod a gépet nem lesz 1x-es a PCI-E busz?"

Hmm, most hogy mondod... x1 1.1 alapból, és terhelés esetén is (Furmark és GPU-Z Render Test) csak x1 2.0-t ír a GPU-Z.
...
Igen, újraindítással rendre x1-es módban váltogatja 1.1/2.0 között, míg ki/bekapcsolásnál ugyan javul a helyzet, de nálam 'csak' x8-ra rakja.
A 12.10-es driverrel emlékszem, hogy ment rendesen x16 módban, de ott meg véletlenszerűen fagyott ki a rendszer, terheléstől függetlenül. Ha így nézzük, ez a sávszélességet érintő bug már igazán semmiség... ehhe

Ugyanaz lesz, mint nálad, szvsz.

http://prohardver.hu..._6604-6604.html
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3854 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 10. 19:11

Csesszék meg azt a rendszert amelyben (szinte) bármi, észrevehetetlenül és (szinte) visszafejthetetlenül bármibe beleturkálhat.
Azt méginkább, amelynél még a visszafejtési kísérlet is tiltva van (mi és hogyan csinálja).

#3855 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 10. 21:23

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 01. 10. 19:51

Másik fórumon írta HookR, a cucca: Gigabyte H55N-USB3, I3-530 (LG1156 Clarkdale; Revision: C2, Stepping: 2)

Ugyanaz lesz, mint nálad, szvsz.

http://prohardver.hu..._6604-6604.html

Tudom ott Lacccccccccca néven vagyok :) sanyi felhasználónak is ugyanez vele sikerült kideríteni hogy tkp a restart bassza el meg ha sima on off meg nem. Volt egyébként 2012 elején asszem a 78XX szériával hasonló gond csak ott a monitor kikapcsolásával függöt össze a dolog meg a zero core -al azóta azt javították.

#3856 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 10. 21:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 10. 21:23

Tudom ott Lacccccccccca néven vagyok :) sanyi felhasználónak is ugyanez vele sikerült kideríteni hogy tkp a restart bassza el meg ha sima on off meg nem. Volt egyébként 2012 elején asszem a 78XX szériával hasonló gond csak ott a monitor kikapcsolásával függöt össze a dolog meg a zero core -al azóta azt javították.

Jah, OK! :laugh:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3857 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 10. 21:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 10. 22:23

Rákérdezhetnél, hogy neki sincs meg minden PCIE menü a biosban mint neked ?
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#3858 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 11. 08:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 01. 10. 22:55

Rákérdezhetnél, hogy neki sincs meg minden PCIE menü a biosban mint neked ?

Más a gyártó típusa meg így asszem a BIOS fajtája is. De rákérdek mind1 ilyen jellegű problémával küzdőnél.

#3859 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 11. 15:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 01. 11. 09:27

Más a gyártó típusa meg így asszem a BIOS fajtája is. De rákérdek mind1 ilyen jellegű problémával küzdőnél.

Még annyit körül kérdezhetnél pár embernél ha van rá lehetőséged, hogy más LGA1156-os procival és ugyanúgy H55 chipsettel meg van-e a hiányzó PCIE menü a bios-ban. A gyártó lényegében tökmindegy, mert ez mindegyik biosban benne kéne legyen. A tiedben is, a kézikönyv szerint. Esetleg ezt is megírhatnád a support-nak, hogy ez hiányzik nálad.

#3860 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 11. 16:30

Megnéztem. Az Asus M-2 lapomnál az auto mellett a 4 és 8 szoros AGP sebesség választható.
Én a beépített VGA-t használom. Film nézéshez elég.
A beépített hangot voltam kénytelen leváltani egy USB-s kütyüre (még a másutt jól működő kártya is vartyogott).

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.