Idézet: rpetra2013 - Dátum: 2013. 08. 22. 18:20
Köszönöm gyors válaszodat!
A kérdésem az lenne, hogy az alaplap specifikációja szerint magán az alaplapon van grafikus chip és az alaplapon van VGA port sőt DVI port is.
ASUS F2A85-M: "Integrated AMD Radeon HD 7000 Series Graphics in Trinity APU"
Bocsánat a kérdésért, de akkor nem értem miért kellett volna + VGA kártyát is vennem, ennyi erővel vehettem volna olyat amiben alapból nincs integrált VGA.
Vagy rosszul értelmezem az alaplapi leírást?
Válaszodat előre is köszönöm!
Chabi már válaszolt ugyan, de: "...Graphics
in Trinity APU" azaz kb. "...grafika a Trinity APU
-ban". Fentebb belinkeltem a Trinity családot, a felső sorban, az A10, A8, A6 és A4 jelűekben van integrált grafika, míg az alsóban, az Athlon kódúakban nincs, ezért a "None" jelzés.
Két eset lehetséges, ahol vetted a gépet (megjegyzem segíthetett volna, hogy ne fuss lyukra), becseréled a 750K-t valamelyik A8-ra vagy A10-re ráfizetéssel, vagy, amit inkább javaslok, egy legalább HD7750-es, 1 GB DDR
5 RAM-os VGA-t vásárolsz (a DDR5 fontos, DDR3 az vacak, s 1 GB RAM elég, ne dőlj be a 2 GB RAM-os VGA-knak). Második variációval egy jó kis géped lesz...
Szerk: Jah, és az FM2-es lapokra ráteszik a VGA csatlakozókat, felkészítve, hogy egyszer integrált VGA-s processzor kerül beléjük. Ez amúgy Intel-nél is így megy, nagyjából. Az alaplapra pedig már nem nagyon kerül VGA, kivéve, a régi chipseteket pl. AM3(+).
Szerkesztette: StSanya 2013. 08. 22. 19:48 -kor