HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#4021 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 08. 02. 08:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 08. 01. 02:47

[/size]
Hát igen, csak az a gond, hogy a tápok nem igazán ismerik az illemkódexet, Gyulám... Kép

Én a döglött CORSAIR-tápom 2010 okt. eslején vettem, és be méltóztatott dögledezendeni idén, május 31-én. Ez pl. mindenféleképpen jóval kevesebb, mint 3 év, ugye?

Nem cserélhető (mert már nem gyártják) és nem is javítható: ez a hivatalos, nakker által adott diagnózis. Most ott tartok a bolttal, hogy 'nézünk helyette másikat', csak mondtam nekik, hogy én be nem megyek Pestre ebben a kánikulában, ha már eddig annyira ráért.

Megesik :D, habár a 2009 közepe táján vásásrolt VX450-em még mindig hibamentesen fut :D és még gari is van rá szal no para :D

#4022 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 02. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 08. 02. 10:13

Megesik :D, habár a 2009 közepe táján vásásrolt VX450-em...

Véletlenül ez is VX450 (volt)... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#4023 Felhasználó inaktív   rpetra2013 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 08. 22. 15:43

Kedves Fórumozók!

A következő problémában szeretném a segítségeteket kérni:

Nem régiben vásároltam a következő alkatrészeket (illetve a régi gépemből bele került egy 1 TB winchester, a Táp egység ami 400 W-os):

- ASUS sFM2 F2A85-M alaplap

- AMD Athlon II X4 750K processzor

- Kingston 8GB/1600MHz DDR-3 HyperX (Kit! 2db 4GB) (KHX1600C9D3K2/8G) memória

Az összeszerelés után a következő jelenséget tapasztaltam: Az alaplapi vga-ra csatlakoztattam a monitort és amikor elindítottam a gépet akkor a következő síp kódot kaptam: 1 hosszú 3 rövid, és ezután semmi.

Ismerősökkel konzultálva arra a megoldásra jutottunk, hogy a régi gépemből megmaradt ASUS HD3600 PCIE-es videó kártyát szereljem be és arra kössem a monitort. Ennek a műveletnek köszönhetően a probléma megoldódni látszott hiszen elindult a gép.

Na gondoltam akkor meg nézem a BIOS-ban az alaplapi VGA beállításokat, hátha ott van valami beállítási probléma. Meglepődve tapasztaltam, hogy a BIOS menüben a kérdéses menüpont teljesen hiányzik. :(

Próbáltam BIOS frissítést, resetelést, de sajnos nem lett jobb a helyzet.

Kérdésem az lenne, hogy valaki tapasztalt-e már hasonlót? Esetleg gyári hiba lenne?

Segítségeteket előre is köszönöm!

#4024 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 22. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: rpetra2013 - Dátum: 2013. 08. 22. 16:43

Kedves Fórumozók!

A következő problémában szeretném a segítségeteket kérni:

Nem régiben vásároltam a következő alkatrészeket (illetve a régi gépemből bele került egy 1 TB winchester, a Táp egység ami 400 W-os):

- ASUS sFM2 F2A85-M alaplap

- AMD Athlon II X4 750K processzor

- Kingston 8GB/1600MHz DDR-3 HyperX (Kit! 2db 4GB) (KHX1600C9D3K2/8G) memória

Az összeszerelés után a következő jelenséget tapasztaltam: Az alaplapi vga-ra csatlakoztattam a monitort és amikor elindítottam a gépet akkor a következő síp kódot kaptam: 1 hosszú 3 rövid, és ezután semmi.

Ismerősökkel konzultálva arra a megoldásra jutottunk, hogy a régi gépemből megmaradt ASUS HD3600 PCIE-es videó kártyát szereljem be és arra kössem a monitort. Ennek a műveletnek köszönhetően a probléma megoldódni látszott hiszen elindult a gép.

Na gondoltam akkor meg nézem a BIOS-ban az alaplapi VGA beállításokat, hátha ott van valami beállítási probléma. Meglepődve tapasztaltam, hogy a BIOS menüben a kérdéses menüpont teljesen hiányzik. :(

Próbáltam BIOS frissítést, resetelést, de sajnos nem lett jobb a helyzet.

Kérdésem az lenne, hogy valaki tapasztalt-e már hasonlót? Esetleg gyári hiba lenne?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Az AMD Athlon II X4 750K-ban nincs VGA. Ez egy remek ár/teljesítményű, FM2-es processzor, de kell mellé rakni egy külön VGA-t, javaslok egyet a HD7750 - HD7770 - HD7790 közül.

Kép

Kép

Szerkesztette: StSanya 2013. 08. 22. 16:15 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#4025 Felhasználó inaktív   rpetra2013 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 08. 22. 17:20

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 08. 22. 17:10

Az AMD Athlon II X4 750K-ban nincs VGA. Ez egy remek ár/teljesítményű, FM2-es processzor, de kell mellé rakni egy külön VGA-t, javaslok egyet a HD7750 - HD7770 - HD7790 közül.

Kép

Kép

Köszönöm gyors válaszodat!

A kérdésem az lenne, hogy az alaplap specifikációja szerint magán az alaplapon van grafikus chip és az alaplapon van VGA port sőt DVI port is.

ASUS F2A85-M: "Integrated AMD Radeon HD 7000 Series Graphics in Trinity APU"

Bocsánat a kérdésért, de akkor nem értem miért kellett volna + VGA kártyát is vennem, ennyi erővel vehettem volna olyat amiben alapból nincs integrált VGA.

Vagy rosszul értelmezem az alaplapi leírást?

Válaszodat előre is köszönöm!

#4026 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 22. 17:29

Üzenet megtekintéseIdézet: rpetra2013 - Dátum: 2013. 08. 22. 19:20

A kérdésem az lenne, hogy az alaplap specifikációja szerint magán az alaplapon van grafikus chip és az alaplapon van VGA port sőt DVI port is.

Bocsánat a kérdésért, de akkor nem értem miért kellett volna + VGA kártyát is vennem, ennyi erővel vehettem volna olyat amiben alapból nincs integrált VGA.

Rosszul értelmezed!

Az alaplapon a VGA csatlakozó van és nem a VGA.

A Trinity APU-kban a CPU mellett a grafikus chip is ott van.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#4027 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 22. 19:42

Üzenet megtekintéseIdézet: rpetra2013 - Dátum: 2013. 08. 22. 18:20

Chabi már válaszolt ugyan, de: "...Graphics in Trinity APU" azaz kb. "...grafika a Trinity APU-ban". Fentebb belinkeltem a Trinity családot, a felső sorban, az A10, A8, A6 és A4 jelűekben van integrált grafika, míg az alsóban, az Athlon kódúakban nincs, ezért a "None" jelzés.

Két eset lehetséges, ahol vetted a gépet (megjegyzem segíthetett volna, hogy ne fuss lyukra), becseréled a 750K-t valamelyik A8-ra vagy A10-re ráfizetéssel, vagy, amit inkább javaslok, egy legalább HD7750-es, 1 GB DDR5 RAM-os VGA-t vásárolsz (a DDR5 fontos, DDR3 az vacak, s 1 GB RAM elég, ne dőlj be a 2 GB RAM-os VGA-knak). Második variációval egy jó kis géped lesz...

Szerk: Jah, és az FM2-es lapokra ráteszik a VGA csatlakozókat, felkészítve, hogy egyszer integrált VGA-s processzor kerül beléjük. Ez amúgy Intel-nél is így megy, nagyjából. Az alaplapra pedig már nem nagyon kerül VGA, kivéve, a régi chipseteket pl. AM3(+).

Szerkesztette: StSanya 2013. 08. 22. 19:48 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#4028 Felhasználó inaktív   rpetra2013 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 08. 23. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 08. 22. 20:42

Chabi már válaszolt ugyan, de: "...Graphics in Trinity APU" azaz kb. "...grafika a Trinity APU-ban". Fentebb belinkeltem a Trinity családot, a felső sorban, az A10, A8, A6 és A4 jelűekben van integrált grafika, míg az alsóban, az Athlon kódúakban nincs, ezért a "None" jelzés.

Két eset lehetséges, ahol vetted a gépet (megjegyzem segíthetett volna, hogy ne fuss lyukra), becseréled a 750K-t valamelyik A8-ra vagy A10-re ráfizetéssel, vagy, amit inkább javaslok, egy legalább HD7750-es, 1 GB DDR5 RAM-os VGA-t vásárolsz (a DDR5 fontos, DDR3 az vacak, s 1 GB RAM elég, ne dőlj be a 2 GB RAM-os VGA-knak). Második variációval egy jó kis géped lesz...

Szerk: Jah, és az FM2-es lapokra ráteszik a VGA csatlakozókat, felkészítve, hogy egyszer integrált VGA-s processzor kerül beléjük. Ez amúgy Intel-nél is így megy, nagyjából. Az alaplapra pedig már nem nagyon kerül VGA, kivéve, a régi chipseteket pl. AM3(+).

Köszönöm szépen a segítséget, így most már értem miért nem ment. Van pcie-es vga-m így gondot nem okoz a gép működtetése, és még nem is volt olyan program ami nem indult volna el, csak érdekelt, hogy miért nem megy. :)

#4029 Felhasználó inaktív   giraff 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 09. 26. 00:13

Sziasztok,

a következő hibával állok szemben: adott egy régi masina (AsRock P4i45GV alaplap), ami indítás után pár másodperccel lelövi magát. Az érdekes az, hogy nem mindig:

- Windows XP elején amikor csökkentett módot lehet választani, azt egy óráig is nézhetem, nincs gond
- amint valamilyen indítást választok, elkezdi a windoze-t betölteni, és pár másodperc múlva leáll (áram kikapcs)
- ubuntu rescue CD-ről bootolva szintén lelövi magát néhány másodperc alatt
- winXP telepítő CD-ről bootolva viszont a telepítőben el lehet bogarászni egy órát is, megy gond nélkül

Ötlet?

#4030 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 26. 00:17

Szia, az alaplapon lévő, a tápellátásért felelős kondik megadták magukat. Nézd meg őket, nagyrészük fel lesz púposodva. Ezeket cseréld ki, ha értesz az elektronikához, vagy cseréltesd ki valakivel, az anyagköltsége néhány száz forint.

#4031 Felhasználó inaktív   giraff 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 09. 26. 09:40

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2013. 09. 26. 01:17

Szia, az alaplapon lévő, a tápellátásért felelős kondik megadták magukat. Nézd meg őket, nagyrészük fel lesz púposodva. Ezeket cseréld ki, ha értesz az elektronikához, vagy cseréltesd ki valakivel, az anyagköltsége néhány száz forint.

Köszi, a diagnózis helytálló. Összesen 13 kondi van vizuálisan kinyiffanva, csoda hogy eddig ment.
Pont a héten vettem egy pákát, úgyhogy neki is esek. (Most örülök igazán annak, hogy a hatvani Bosch forrasztóiskoláját annak idején megcsináltam mikor ott dolgoztam. :cool2: )

#4032 Felhasználó inaktív   krokodilus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 09. 28. 15:35

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, hátha találkozott már valaki ilyennel:

Adott egy siemens laptop amilo pro v2035D azthiszem Phoenix bios van rajta, a síp jelzéseknek már utánanéztem interneten de nem találtam azt amit hallok.
Következő történik, bekapcsolom a gépet, felpörögnek a ventik képet nem ad, hallok 3 rövid sípolást aztán hosszabb szünet még 1 rövid.
tehát: 1-1-1---1
És innentöl kezdve nemtudok mitcsinálni. Kép

Előre is köszönöm, ha bárki tud bármit!

Üdvözlet!

#4033 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 29. 11:31

Üzenet megtekintéseIdézet: krokodilus - Dátum: 2013. 09. 28. 16:35

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, hátha találkozott már valaki ilyennel:

Adott egy siemens laptop amilo pro v2035D azthiszem Phoenix bios van rajta, a síp jelzéseknek már utánanéztem interneten de nem találtam azt amit hallok.
Következő történik, bekapcsolom a gépet, felpörögnek a ventik képet nem ad, hallok 3 rövid sípolást aztán hosszabb szünet még 1 rövid.
tehát: 1-1-1---1
És innentöl kezdve nemtudok mitcsinálni. Kép

Előre is köszönöm, ha bárki tud bármit!

Üdvözlet!

Nekem VGA hibának tűnik... ami nem igazán szokott javítható lenni, ha meghalt. Láttam már nem egy ilyet.

Azért nézd át a memóriákat, processzort meg úgy általában a gépet nem e csak kimozdult valami kábel vagy ilyesmi.

#4034 Felhasználó inaktív   krokodilus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 10. 08. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: ThomasS31 - Dátum: 2013. 09. 29. 11:31

Nekem VGA hibának tűnik... ami nem igazán szokott javítható lenni, ha meghalt. Láttam már nem egy ilyet.

Azért nézd át a memóriákat, processzort meg úgy általában a gépet nem e csak kimozdult valami kábel vagy ilyesmi.

Köszi a segítséget, úgynézki memória vezérlő chippet kellet cserélni.Kép

#4035 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 08. 13:35

Azt biztos nem. :-)
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#4036 Felhasználó inaktív   krokodilus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 10. 14. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 10. 08. 13:35

Azt biztos nem. :-)

Hát pedig valamilyen chippet kellet kicserélni, és újra forrasztani, haverom csinálta uh lehet hülyeségre emléxem.
Majd megkérdezem pontosan.

Viszont újabb probléma:

2 géppel is előfordult: Egy Siemens, és egy Hp is ezt csinálja.

Wifi rooter mellet ülök kb közvetlenül, egy TP-LINK WR 740-N röl van szó

WPA-PSK/WPA2-PSK -Ra állítva.
A gépeken XP van megadom a jelszót helyesen elkezd tölteni egy csík:
Várjon amíg a windows csatlakozik a következő hálózathoz(xy) várakozás a hálózatra...

A legtöbb gépen eddig észre se vettem ezt az ablakot mert olyan gyorsan csatlakazott, it viszont percekig megy aztán hiba üzenet nélkül eltünik, de kapcsolat nincs.
Esetleg valami ötlet bárki?

Előre s köszönöm! Kép
P-

Szerkesztette: krokodilus 2013. 10. 14. 21:00 -kor

#4037 Felhasználó inaktív   krokodilus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 10. 14. 23:06

Amit még megpróbáltam: megosztottam a netet telefonról, arra sikerül felcsatlakoznia a jel erősség is magas, viszont a böngészőben mégse tölt be semmit...Kép

#4038 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 15. 06:33

Üzenet megtekintéseIdézet: krokodilus - Dátum: 2013. 10. 14. 22:00

Hát pedig valamilyen chippet kellet kicserélni, és újra forrasztani, haverom csinálta uh lehet hülyeségre emléxem.
Majd megkérdezem pontosan.

Viszont újabb probléma:

2 géppel is előfordult: Egy Siemens, és egy Hp is ezt csinálja.

Wifi rooter mellet ülök kb közvetlenül, egy TP-LINK WR 740-N röl van szó

WPA-PSK/WPA2-PSK -Ra állítva.
A gépeken XP van megadom a jelszót helyesen elkezd tölteni egy csík:
Várjon amíg a windows csatlakozik a következő hálózathoz(xy) várakozás a hálózatra...

A legtöbb gépen eddig észre se vettem ezt az ablakot mert olyan gyorsan csatlakazott, it viszont percekig megy aztán hiba üzenet nélkül eltünik, de kapcsolat nincs.
Esetleg valami ötlet bárki?

Előre s köszönöm! Kép
P-

XP-(ke)n az SP3 és egyéb frissítések rajta vannak? Wifi adapterek driverei frissítve?

Szerkesztette: StSanya 2013. 10. 15. 06:34 -kor

"Mindörökké! Enter."

#4039 Felhasználó inaktív   krokodilus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 10. 15. 21:32

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 10. 15. 06:33

XP-(ke)n az SP3 és egyéb frissítések rajta vannak? Wifi adapterek driverei frissítve?

Win sp3-al van frissen telepítve,(+frissítéseket nemraktam rá) driver-t cserélgettem rajta everest után pontos tipusra is kerestem,
de a hiba marad ugyanaz...

#4040 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 16. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: krokodilus - Dátum: 2013. 10. 15. 22:32

Win sp3-al van frissen telepítve,(+frissítéseket nemraktam rá) driver-t cserélgettem rajta everest után pontos tipusra is kerestem,
de a hiba marad ugyanaz...

Akkor frissítsd naprakészre az XP-ket először is. (Offline gépeket is tudod, pl. WSUS Offline Update-al)

A driver cserebere sem biztos, hogy segít. Azt írod márkás gépek, ha a wifi vevők hozzájuk kapottak, akkor tőlük töltsd le a drivert, s ne a chip-ük gyártójától.
"Mindörökké! Enter."

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.