Idézet: HSM - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 23:38
Az én problémám az lenne, hogy vettem egy új gépet, és azt csinálja, hogy időnként 3-4 óra játék után egyszer csak minden hibaüzenet nélkül az asztalra dob. Ezt a poénját csinálja Test drive unlimited és CnC3 Tiberium Wars alatt is. A gépet teszteltem memtest86-tal, 16 órán keresztül hibátlanul ment, valamint orthos-sal is, azt is csinálta fél napig minden gond nélkül. A videókártya hőmérséklete max 72 fok, a ram-sütik kézzel érinthetők (terhelés alatt.) A feszültségek terhelés alatt (látszólag) rendben vannak. A gép semmi más hibajelenséget nem produkál. Ötlet, miért lehet?
A konfig: Gigabyte p35-ds3r, c2d e4500 proci, 2*1024mb corsair Xms2 ram, Gigabyte Radeon HD3870 referencia, gddr4 verzió, BIOS frissített, garantáltan kompatibilis, gyári Visiontek bios-ra, chieftec 450W táp, seagate 250gb sata winyó.
Nekem ez úgy tűnik, hogy egy addig háttérben futó program adott időnként átveszi az elsődlegességet a játéktól, de programablakkal nem rendelkezik, így nem is láthatod.
Ezt bizonyos játékok tűrik, bizonyosak kilépnek(mármint, hogy a tálcára tegyék őket(ki lehet próbáni a program működése közben megnyomni pl. az Alt+Tab-ot, ha ugyanaz történik, akkor ez a hiba).
Az irányításátvevős programot a Sysinternals Process Explorerrel lehet kideríteni(Melyik van a következő kilépés idejére ütemezve, kilépéskor melyiknek nőtt meg a CPU-használata?).
Jellemző bűnös a ZoneAlarm és egyéb rossz minőségű vírus/adware keresők, melyek a háttérben futnak.

Súgó
A téma zárva.