HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 06. 15:22

Idézet: HSM - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 23:38

Helo!
Az én problémám az lenne, hogy vettem egy új gépet, és azt csinálja, hogy időnként 3-4 óra játék után egyszer csak minden hibaüzenet nélkül az asztalra dob. Ezt a poénját csinálja Test drive unlimited és CnC3 Tiberium Wars alatt is. A gépet teszteltem memtest86-tal, 16 órán keresztül hibátlanul ment, valamint orthos-sal is, azt is csinálta fél napig minden gond nélkül. A videókártya hőmérséklete max 72 fok, a ram-sütik kézzel érinthetők (terhelés alatt.) A feszültségek terhelés alatt (látszólag) rendben vannak. A gép semmi más hibajelenséget nem produkál. Ötlet, miért lehet?  :think:

A konfig: Gigabyte p35-ds3r, c2d e4500 proci, 2*1024mb corsair Xms2 ram, Gigabyte Radeon HD3870 referencia, gddr4 verzió, BIOS frissített, garantáltan kompatibilis, gyári Visiontek bios-ra, chieftec 450W táp, seagate 250gb sata winyó.

Nekem ez úgy tűnik, hogy egy addig háttérben futó program adott időnként átveszi az elsődlegességet a játéktól, de programablakkal nem rendelkezik, így nem is láthatod.
Ezt bizonyos játékok tűrik, bizonyosak kilépnek(mármint, hogy a tálcára tegyék őket(ki lehet próbáni a program működése közben megnyomni pl. az Alt+Tab-ot, ha ugyanaz történik, akkor ez a hiba).
Az irányításátvevős programot a Sysinternals Process Explorerrel lehet kideríteni(Melyik van a következő kilépés idejére ütemezve, kilépéskor melyiknek nőtt meg a CPU-használata?).
Jellemző bűnös a ZoneAlarm és egyéb rossz minőségű vírus/adware keresők, melyek a háttérben futnak.

#822 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 15:47

Idézet: bucika1 - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 0:45

Üdvözlet a fórum minden tagjának!

Segítségeteket szeretném kérni.
Nemrégiben vettem egy vadi új vincsit a gépembe sata csatlakozóval.
Az XP telepítése folyamán az első ujraidításra lefagy.
Visszavittem a boltba a gépet ahol kipróbálták IDE csatlakozású vinyára Telepíteni az XP-t de fájdalom
az egyszerű júzernek ez is ugyan abban a pillanatban megdermed mint a SATA-s vinya.
Az eladó hanyagul közli,hogy a foxconn alaplap valószínű elromlott.
Van valakinek hasznos tanácsa hol kezdjem a hibakeresést?
Várom az ötleteket.
Köszi minden segítőkész fórumozónak :respect:

A biosból a SATA vezérlőt és minden SATA opciót kikapcsolva, a SATA HDD-t kikötve is lefagy IDE HDD-ről telepítve?

Picit többet kellene írni a fagyás jellegéről, körülményeiről, pontosan mit csinál amikor lefagy(pl: épp újraindul?), a HDD ledek világítanak-e, de a legfontosabb a hibaüzenet(ha van(akár kék képernyőn)), hogy a lefagyáskor mit ír ki(ha túl gyorsan újraindul, a boot alatt tartsd lenyomva a Controlt, a megjelenő boot menüből választd az automatikus újraindítás kikapcsolását, így indítva nem indul újra automatikusan), továbbá a konfiguráció leírása sem lenne utolsó.

----------------------------------------

GoodSpeed:
BIOS-ügyileg nem tudok többet, de szerintem az 1014 Beta sem segítene, úgyhogy felesleges frissíteni, szerintem itt semmi sem segít.
Több alaplapgyártó, sok alaplappal Bétával fejezi be a BIOS-ok kiadását, sajnos.

Szerkesztette: dababa 2008. 04. 06. 15:58 -kor

#823 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 06. 15:54

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 2:12

Köszi, nos leírom hogy hogyan is sikerült updatelni a BIOS-t (mivel már hajnal 2 óra is elmúlt, ezért úgy mondom, hogy tegnap).

Tehát, átvittem a szomszédba a billentyűzetet, és megnéztük az ottani gépen is, ami egy 64 bites AGP-s gép, úgy vettem észre, hogy valószínűleg ASUS, de elfelejtettem jobban megnézni, a tapasztalat pedig az, hogy semmi gond nem volt ott a Revoltec-el. Tehát 3 alaplapból kettővel minden gond nélkül müködik. Kaptam onnan pár régi floppy lemezt,  és bekapcsoltam a gépem, hogy a tegnapelőtti az ASUS oldaláról lementett 1013-as BIOS-t a floppyra téve, updateljem, ekkor vettem észre, hogy a floppy-t régen nem kötöttem vissza, ezért ez a művelet, mivel a házban nagy volt a rumi, és a floppy kábelt is külön keresnem kell a dobozokban így cirka 30-45 percbe telt, ezután gépet vissza, vagy harmadjára sikerült is beindítani, és mielőtt még ránéztem volna a fórumra, ALT+F2 BIOS 1012-ről BIOS 1013-ra. Megjegyzem, hogy a BIOS update óta, ugyanúgy gondja van a Revoltec-el.

Na most az gyártó oldalán van egy 1014-es 2005-ös Beta BIOS is, de a 1013.-assal ellentétben csak annyit írnak, hogy Latest Beta BIOS.

Amikor elolvastam a hozzászólásodat megisörültem, hogy ezt is lehet updatelni Windowson keresztül, amúgy ekkor már floppyról ugye update volt.

A 1014-es BIOS-ról nem tudsz, tudtok, esetleg valami információt ? Nem nagyon rajongok a BETA BIOS-ért, mert anyukám gépén is BETA BIOS van, semmi gond vele hónapok óta, de két gép BETA BIOS-al, az olyan mint egy kísérleti labor nem ? :)

Amúgy ez így szokás a gyártónál, hogy minden alaplapjának a BIOS fejlesztését egy BETA-val tudja le? :)

A bétás BIOS amolyan lutri. De általában nem hagyják kinnt, amivel sok gond van...
Windows alól én semmiesetre sem frissítenék, annyi rizikófaktora van és annyi dolog tud beleszólni, hogy inkább ne. Kínos dolog az elcsszett BIOS, ha forrasztva van az alaplapra, ha foglalatos, akkoris macera, utánajárás, tökvakarás :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#824 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 15:57

Idézet: HSM - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 0:38

Ötlet, miért lehet?  :think:

Eseménynaplót lesd meg, hogy ír-e valamit erről.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#825 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 15:59

Idézet: bucika1 - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 1:45

Üdvözlet a fórum minden tagjának!

Segítségeteket szeretném kérni.
Nemrégiben vettem egy vadi új vincsit a gépembe sata csatlakozóval.
Az XP telepítése folyamán az első ujraidításra lefagy.
Visszavittem a boltba a gépet ahol kipróbálták IDE csatlakozású vinyára Telepíteni az XP-t de fájdalom
az egyszerű júzernek ez is ugyan abban a pillanatban megdermed mint a SATA-s vinya.
Az eladó hanyagul közli,hogy a foxconn alaplap valószínű elromlott.
Van valakinek hasznos tanácsa hol kezdjem a hibakeresést?
Várom az ötleteket.
Köszi minden segítőkész fórumozónak :respect:

Milyen verziójú XP-vel van megáldva az a telepítőlemez? Másikkal volt próba? Pontosan mibe fagy bele, hol akad el, mit ír ki?

#826 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 17:42

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 15:57

Eseménynaplót lesd meg, hogy ír-e valamit erről.

Ez a legfurcsább, nem ír az se semmit.
Eladó hardvereim link:[LINK]

#827 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 17:52

Idézet: dababa - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 15:22

Nekem ez úgy tűnik, hogy egy addig háttérben futó program adott időnként átveszi az elsődlegességet a játéktól, de programablakkal nem rendelkezik, így nem is láthatod.
Ezt bizonyos játékok tűrik, bizonyosak kilépnek(mármint, hogy a tálcára tegyék őket(ki lehet próbáni a program működése közben megnyomni pl. az Alt+Tab-ot, ha ugyanaz történik, akkor ez a hiba).
Az irányításátvevős programot a Sysinternals Process Explorerrel lehet kideríteni(Melyik van a következő kilépés idejére ütemezve, kilépéskor melyiknek nőtt meg a CPU-használata?).
Jellemző bűnös a ZoneAlarm és egyéb rossz minőségű vírus/adware keresők, melyek a háttérben futnak.

Zonealarmom van, de eddig semmi hasonló hibát nem produkált, és annak a logjában sincs semmi, ami galibára utalna (amugy a ZA a régi gépemen sem csinál hasonlót). Amúgy mind2 játék kitűnően tűri menet közben a taskváltást, nem az a probléma. Megnéztem a gépet az említett progival, semmi szükségtelen program nem fut a háttérben, csak a perifériák programjai (logi g9, catalyst control center, realtek HD audio, msn, zonealarm)

#828 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 18:12

Idézet: HSM - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 17:52

Zonealarmom van, de eddig semmi hasonló hibát nem produkált, és annak a logjában sincs semmi, ami galibára utalna (amugy a ZA a régi gépemen sem csinál hasonlót). Amúgy mind2 játék kitűnően tűri menet közben a taskváltást, nem az a probléma. Megnéztem a gépet az említett progival, semmi szükségtelen program nem fut a háttérben, csak a perifériák programjai (logi g9, catalyst control center, realtek HD audio, msn, zonealarm)

A ZoneAlarm logjában miért lenne valami, amikor a keresőmotor hiba nélkül(de félreprogramozás eredményeként) veszi át teljesen a vezérlést időnként.
Nem szűkségtelen programra, hanem így, hibásan megírt háttérben futó alkalmazásra gondoltam(azt kellet volna nézni, hogy a problémás kéretlen kilépéskor melyik program CPU használata ugrik meg).
Lehet, hogy a régi gépen nem volt probléma, mert esetleg más verzió volt rajta.
Ha a játék tűri a taskváltást, akkor nem ez lehet a hiba valószínűleg, bocsánat (bár a ZoneAlarm próbakénti eltávolítása nekem akkor is megérne egy próbát).

Szerkesztette: dababa 2008. 04. 06. 18:16 -kor

#829 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 20:13

Idézet: HSM - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 18:42

Ez a legfurcsább, nem ír az se semmit.

ATItool-od van? Azzal próbálj valami tesztelésfélét. Szintetikus programok, mint 3dmark, aquamark (D3D és OGL is legyen) mit reagálnak? Az a 72 fok mérési bizonytalansággal és játékközbeni csúcsokkal együtt azért elég meredeknek tűnik nekem, hűtés rendben van, venti nem akar megállni, nem porosak a lamellák, felfekszik a borda, van alatta paszta?

#830 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 00:00

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 20:13

ATItool-od van? Azzal próbálj valami tesztelésfélét. Szintetikus programok, mint 3dmark, aquamark (D3D és OGL is legyen) mit reagálnak? Az a 72 fok mérési bizonytalansággal és játékközbeni csúcsokkal együtt azért elég meredeknek tűnik nekem, hűtés rendben van, venti nem akar megállni, nem porosak a lamellák, felfekszik a borda, van alatta paszta?

A videokártyámat valószinüleg nem támogatja az atitool, nem ismerte fel az órajeleket, be se hozta az ablakát... A 3dmark06-tal próbáltam, többször is hibátlanul lefut, akár a gyári 775/1125Mhz (gpu/mem) ről 840/1200-ra emelve is... Amivel mértem: Video Card Stability Test. Ez a kis progi elég rendesen elszórakoztatja a videókarit, a hőmérsékletet a catalyst control centerben, valamint az everesttel is figyeltem közben. A 72fok ennél a kártyánál baráti érték, gyári BIOS-szal 85-90 fokosak ezek a kártyák. (Rivatunerrel fel lehet húzni a ventit, ekkor eszméletlen hangos lesz, de ekkor nem megy 55fok fölé, szóval a hűtő jól működik...) A kártyán a lamellák is renben vannak, paszta nem tudom van-e alatta, de a ram-sütik alatt van valami kis párnácska, tehát elvileg azok is hűlnek.

Szerkesztette: HSM 2008. 04. 07. 00:01 -kor

#831 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 00:04

Idézet: dababa - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 18:12

A ZoneAlarm logjában miért lenne valami, amikor a keresőmotor hiba nélkül(de félreprogramozás eredményeként) veszi át teljesen a vezérlést időnként.
Ha a játék tűri a taskváltást, akkor nem ez lehet a hiba valószínűleg, bocsánat (bár a ZoneAlarm próbakénti eltávolítása nekem akkor is megérne egy próbát).

Ohh... erre nem gondoltam volna hogy ilyen létezik.... :eek:  :eek:  :eek:
Ki fogom próbálni, mi történik nélküle. Köszi a segítséget. Sajnos nem tudom ellenőrizni, melyik program processzorterhelése ugrik meg, mivel teljesen kiszámíthatatlanul, ritkán, és 3-4 óra játék után csinálja...

Szerkesztette: HSM 2008. 04. 07. 00:05 -kor

#832 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 00:11

Még valószínüleg a kártya mellé be fogok tenni egy 12cm-s házhűtőventit, mivel a ramsütik zárt házban igen melegnek tűnnek, sőt tűz forróak kb fél óra terhelés után! Ez vajon normális? (Bár nem halottam még olyat, hogy ilyen kártyának memóriahibája legyen...  :confused:  Meg fogom kérdezni a megfelelő videokártya topikban is...)

Szerkesztette: HSM 2008. 04. 07. 00:13 -kor

#833 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 19:04

Didyman!
Nemtom emlekezel -e a *vinyo sorozatgyilkos alaplap?* bejegyzesemre...
Vettem egy uj 400W-os Chieftec-tapot,de mielott berakom,megneztem a biosba a feszkokat
  3,3V...3,36  5V..5,02  +12...11,73  -12V...-11,98 5vsb...4,91 
Egyaltalan...elfogadhatok ezek az ertekek? :confused: 

#834 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 19:21

Ugy is elmondja ő is majd ,de az ingadozás számit hogy stabilan tartja e az értékeket.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#835 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 19:42

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 19:04

Didyman!
Nemtom emlekezel -e a *vinyo sorozatgyilkos alaplap?* bejegyzesemre...
Vettem egy uj 400W-os Chieftec-tapot,de mielott berakom,megneztem a biosba a feszkokat
  3,3V...3,36  5V..5,02  +12...11,73  -12V...-11,98 5vsb...4,91 
Egyaltalan...elfogadhatok ezek az ertekek? :confused:

Ezek ttökéletesen elfogadható értékek! :respect:

#836 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 19:44

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 20:13

Valószinüleg meglett a hiba forrása... memóriája a vidkarinak valószínű túlmelegedett.... :s Betettem egy 12cm ventit, azóta minden OK.... Ha mégis visszatérne a bibi, még írok..  :cool:

#837 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 19:59

Idézet: djculture - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 19:21

Ugy is elmondja ő is majd ,de az ingadozás számit hogy stabilan tartja e az értékeket.

Hat igen! ...Az ingadozas...
Sajna nem tudok bent lenni a biosba,amikor beut a krach! :omg:
Igy szarvizba is hiaba vinnem.Bekapcsolnak,futtatnak 24 orat,es ha nem jon ki a hiba...akkor annyi!
A gep jo...Es itt tessek alairni a szamlat!... :reklamacio:

Szerkesztette: esztyopa 2008. 04. 07. 19:59 -kor

#838 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 20:23

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 20:59

Igy szarvizba is hiaba vinnem.Bekapcsolnak,futtatnak 24 orat,es ha nem jon ki a hiba...akkor annyi!

Ezeknek a tápoknak a túlfeszvédelme egy IC, amiben fixen és gyártástechnológiáűból adódóan minimális szórással rögzített értékek vannak: Ha a kimenet ezt akár tüskeszerűen is túllépi, azonnal leállítják a tápot. A vinyóhalál az logikai, vagy fizikai? Formázással, chkdsk-val javíthatóak voltak, vagy totál agyhalál?
Az értékekkel nincs semmi gond, de BIOS-nak hinni nem szabad :) .

#839 Felhasználó inaktív   bucika1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 08. 12:46

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 15:59

Milyen verziójú XP-vel van megáldva az a telepítőlemez? Másikkal volt próba? Pontosan mibe fagy bele, hol akad el, mit ír ki?

xp sp2 van megáldva a telepítő. Másikkal még nem próbáltam. Szép lassan beleőrülök mert megcsinál a telepítő mindent , töröl particionál,file-t másol, amikor is kéri az első restartot.
El is indul a drága windows a kék színű folyamatcsík szépen fut a logo alatt egyszercsak a csík megáll és úgy megdermed a windows, hogy csak a reset gomb segít más nem. Úgy beáll a gép minta gerely.
Kínomban telepítetem egy ubuntu nevű linuxos op rendszert és az aljas ezzel az oprendszerrel feltápászkodott. Foxconn alaplap penti 4 2,8 ghz proci samsung 200gb hdd.  :think:  :think:
Ha kell még további infó nagyon szivesen csak segítene már valaki rájönni a nyűgére.  :mad:  :mad:
Minden segítséget köszönettel veszek.
Baráti üdvözletel bucika1

#840 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 13:07

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 19:59

Most irjam azt heti több tíz gép megy át a kezemen de életembe nem láttam még hogy egy alaplap kinyirt volna egy vinyót.Más baj lesz ott.Vinyók teljesen kukák télleg?Bios se ismeri fel őket vagy mi?
Igen mikor szervizbe dolgoztam én se értem rá tökölni ennyit a gépekkel.Most ha hoznak és mondja az illető hogy ezt produkálta ugy is addig nyúzom mig előjön a hiba.De ezt szervizbe mikor hegyekbe állnak a rossz cuccok képtelenség elvárni a műszerésztől.

Szerkesztette: djculture 2008. 04. 08. 13:10 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44