HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   KiQsz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 23. 22:32

Sziasztok!

A gépem: Asus P5B, Intel Core 2 Duo E6550 (2,33GHz-ről 3,08GHz-re húzva stabilan megy), 2*1 Gb 1066 Kingmax mem, Chieftec 450W táp.

Az lenne a gondom/kérdésem, hogy biosban állítgattam a procimat+memóriákat és mikor teszteltem ORTHOS-szal, alatta futott az Asus Probe II (hőfokmérő, fan speed, voltmérő), az Everest, a CPU-Z. A teszt futott 20 percet, mikor az Asus Probe szerint 140°C-ra (!!!) ugrott az alaplap hőmérséklete!  :confused:
Közben az Everest 34-36 fokot mutatott. Egy idő után viszont az Everest nem mutatta az alaplap hőjét!  :think: Most is megy az Asus probe, szinte 0 terhelésnél is 145°C-ot mutat! A hűtőbordát kézzel meg lehet fogni, szóval nem forró egyáltalán!
Lehet hibás az érzékelő? 2 program sem látja az alaplapi hőt. BIOS-ban is 32-33 fokot mutat (eddig is annyi volt) . Meg hát 140-nél minimum megfő vagy lekapcsol vagy valami...

#782 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 23. 23:24

Idézet: KiQsz - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 22:32

A teszt futott 20 percet, mikor az Asus Probe szerint 140°C-ra (!!!) ugrott az alaplap hőmérséklete!  :confused:
K

2hsz el előbb irtam az asus monitorozószoftvere semmit se ér...Akkora falsh adatokat mutat néha hogy az hihetetlen ;) 
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#783 Felhasználó inaktív   NickBeat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 23:53

Idézet: djculture - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 23:24

2hsz el előbb irtam az asus monitorozószoftvere semmit se ér...Akkora falsh adatokat mutat néha hogy az hihetetlen ;) 

Holnap én is felrakok valami más monitorozó cuccot... bár csak ennyi baja lenne :)
Desktop: DELL optiplex 755... és ami kell :)
----
PC helyett - Playstation 3 a játékhoz + LG 32LC51 LCD TV

#784 Felhasználó inaktív   KiQsz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 11:56

Végül is nem is nagyon érdekel hogy a asus alaplapi hőmérsékletjelző (pc probe) nem megbizható,hanem miért nem mutatja utána az everest az alaplapi hőfokot? Ugyanis ahogy elcsesződik a pc probe,utána már az everest sem mutatja a hőfokot (az alaplapit). Valami okosság,esetleg??  Előre is köszi!

#785 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 14:35

Idézet: KiQsz - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 11:56

Végül is nem is nagyon érdekel hogy a asus alaplapi hőmérsékletjelző (pc probe) nem megbizható,hanem miért nem mutatja utána az everest az alaplapi hőfokot? Ugyanis ahogy elcsesződik a pc probe,utána már az everest sem mutatja a hőfokot (az alaplapit). Valami okosság,esetleg??  Előre is köszi!

Ötlet:A PC-probe futása nélkül is nullázódik az Everest egy idő után?
Ha BIOS-ban monitorozol, és úgy is egy idő után nullázódik/fars értékeket ad, akkor hibás a hőszenzor, vagy a BIOS nem kiforrott.
Egyébként a hőm./fesz./fordsz. monitorozó programok sokszor abszurdan fars(nagy/kicsi) értékeket adanak, 0-t vagy negatív értéket mutatnak, vagy felcserélnek két értéket, ráadásul az egész teljesen lényegtelen és értelmetlen, és nem jelent valós hibát(ez esetben).
Tipp: a 18750-es hűtősebesség szerintem BIOS szerint 1875 fordulat(vagy 18750 a gyárilag/monitorozó program által mérhető maximum)... a 145°C a legnagyobb(valószínűleg), a 0°C pedig a legkisebb mérhető érték gyárilag/program által...az 55°C CPU hőmérséklet teljesen normális...

Szerkesztette: dababa 2008. 03. 24. 14:45 -kor

#786 Felhasználó inaktív   KiQsz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 14:52

Nem nekem mutatta 18ezres értéket, azt én is gondoltam h nem valós, mert nálam 1800-2000 körül pörögnek a ventik, és azt rendesen mutatja. A BIOS érzékelője stabilan 32-34 fokos alaplapi hőt mutat, annak hiszek  :)  A pc probe-ot letöröltem (megharagudtam rá :D ) Most úgy néz ki, az Everest mutatja az alaplapot... Azért akadtam ki, mert miután a probe 145°C-ot mutatott, az Everest egyáltalán nem mutatta a lap hőjét! És aggódtam hogy az érzékelő lett tropa :eek:
Remélem mostmár rendben lesz.. még sose hallottam hogy érzékelő tönkre ment volna!
és köszi az ötletet :)

#787 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 14:57

Idézet: KiQsz - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 14:52

Nem nekem mutatta 18ezres értéket, ...

Egy érzékelő, ha hibás, többnyire gyárilag.
Bocsánat, összevontam a válaszokat, azt hittem egyértelmű.

Szerkesztette: dababa 2008. 03. 24. 14:59 -kor

#788 Felhasználó inaktív   KiQsz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 16:48

Mióta leszedtem az Asus pc probe-ját, azóta tökéletesen mutat mindent az Everest!  :D
:respect:  :respect:

#789 Felhasználó inaktív   PorMacs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 13:35

Idézet: KiQsz - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 16:48

Mióta leszedtem az Asus pc probe-ját, azóta tökéletesen mutat mindent az Everest! 

... vagy azt mutatja, amit látni szeretnél !!  :Đ
How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
:::gigaByTe K8NSC 939-nForce3 250;AMD Athlon64 3500+ Venice;ThermalRight XP-90;Zalman MF-2;MSI AGP Nvidia 7600GT 256MB DDR2;KingMax 2x512MB DDR PC3200;Samsung 250GB(ide)+500GB(sata);LG GSA-4082B combo;Samsung SH-S203D SATA DVD-RW;Samsung 226BW 22" LCD; ChiefTec BG-02B-B-SL; D-Link Di-524; D-Link DWL-G510 etc:::

#790 Felhasználó inaktív   Penton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 12:44

Sziasztok!

Ha volt már ilyen téma (keresőben nem találtam) akkor bocsi.

Olyannal találkoztatok már, hogy egy processzor _hidegen_ nem indul?

Ha a szobában 19 celsius alatti a hőmérséklet, a gépet nem tudom elindítani.
Ha 3-4 másodpercet fújomom hajszárítóval, azonnal indul (gombnyomásra).

A hiba bármikor ismételhető, nem csak néha jön elő. Meleg szobában nam jelentkezik.

Mi a franc ez?

Amúgy a proci (Core 2 Duo) normálisan húzható alapfeszen, éjszakán át Orthos-t és Prime95-öt futtatva semmi hibát nem produkál.

100% kihasználtság mellett sosem megy a hőmérséklete 54 celsius fölé.

Tehát tökéletesen működik, csak télen nehezen indul... (mint egy öreg diesel)

#791 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 22:01

Idézet: Penton - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 12:44

Sziasztok!

A hiba bármikor ismételhető, nem csak néha jön elő. Meleg szobában nam jelentkezik.

Mi a franc ez?

Amúgy a proci (Core 2 Duo) normálisan húzható alapfeszen, éjszakán át Orthos-t és Prime95-öt futtatva semmi hibát nem produkál.

Egy erősen valószínű, hogy nem a processzor a ludas, már amennyiben a ventilátorok sem kapcsolnak be, valamint a bekapcsolást jelző led sem világít és hangot sem ad hidegen megnyomva a bekapcsológombot.
Amennyiben így van, akkor:
A táp, alaplap, és bekapcsológomb a kábeleivel lehet a ludas. Kontakthiba, rövidzárlat, por nincs? Kondenzátorok rendben?
A felsorolt három komponenst egyesével ki kellene próbálni(és esetleg a kábeleket).
:offtopic: Újabb elképesztő eset... :offtopic:

Szerkesztette: dababa 2008. 03. 28. 22:05 -kor

#792 Felhasználó inaktív   Penton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 23:43

A teljes konfig vadi új. Jelenleg be sincs rakva a gépházba, csak a nyers atx platformra van téve. (ami meg ott ül az íróasztalomon) Zárlat, stb: kizárt.
Másik 6 (igen hat) processzorral ugyanez a rendszer teljesen kifogástalan. Csak ezzel az egyel csinálja.
És elegendő kizárólag (célirányosan) a proci bordáját megmelegíteni, hogy beinduljon.
20 fok felett semmi gáz. Ha ez a CPU nyáron kerül hozzám, akkor észre sem veszem.

Másik alaplapban még nem néztem mit produkál. (De ami késik nem múlik)

#793 Felhasználó inaktív   Penton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 00:05

Idézet: Penton - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 23:43

A teljes konfig vadi új. Jelenleg be sincs rakva a gépházba, csak a nyers atx platformra van téve. (ami meg ott ül az íróasztalomon) Zárlat, stb: kizárt.
Másik 6 (igen hat) processzorral ugyanez a rendszer teljesen kifogástalan. Csak ezzel az egyel csinálja.
És elegendő kizárólag (célirányosan) a proci bordáját megmelegíteni, hogy beinduljon.
20 fok felett semmi gáz. Ha ez a CPU nyáron kerül hozzám, akkor észre sem veszem.

Másik alaplapban még nem néztem mit produkál. (De ami késik nem múlik)

Annyi kimaradt:
Gombot nyomva (vagy billentyűzetről indítva) egyet fordulnak a ventik és kész. Néma csend.
Újabb gomnyomás: újabb másfél fordulat... Semmi egyéb......

#794 Felhasználó inaktív   yeffy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 15:34

Érdekes probléma, még soha ilyet ne mláttam... :confused:  :think:
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Athlon64 X2 5000+ @3150 MHz alapfeszen, GEIL Ultra 4096 MB DDR2 800 CL4 KIT, Sapphire AMD Radeon HD4830 Dual Slot Fansink (700/1000), SonyNEC Optiarc AD7200S, Hitachi 320GB 16 MB SATA2, Gigabyte Superb 460W, Gigabyte GZ-X2 Black.

..:: Üdv néktek, fiaim! :D ::..

#795 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 18:11

Idézet: Penton - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 0:05

Annyi kimaradt:
Gombot nyomva (vagy billentyűzetről indítva) egyet fordulnak a ventik és kész. Néma csend.
Újabb gomnyomás: újabb másfél fordulat... Semmi egyéb......

Nem lehet, hogy a processzor hőszenzora 19°C alatt hibás értéket produkál, vagy az alaplap hibásan értelmezi, emiatt az alaplap lekapcsolja magát a hővédelem okán? Esetleg próbáld kikapcsolni a hővédelmi opciókat BIOS-ban, ha lehet(pl. lekapcsolás xx°C után, szüneteltetés yy°C után(persze angolul)).
BIOS frissítés nem segít?
Ha nem, és új a processzor is, és más lapban is csinálja, vissza kéne vinni.

#796 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 29. 22:30

Idézet: Penton - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 12:44

Sziasztok!

Mi a franc ez?

Az ATI R9700/R9800-ak típushibái között szerepel ez a jelenség. Oka minden más szervi bajtól független, tehát a GPU-ban leledzik: Hidegen indítva a kép csíkos, összeesett, kis melegedés után tökéletesen működnek..
A diffúzió ilyen dolog, a hőmérséklet pedig igen nagy ráhatással bír a félvezető működésére (de azt vedd figyelembe, hogy hajszárítóval nem tudsz csak koncentráltan melegíteni, mivel a bordáról a hő tovaszálll a környezet felé és a proci lábain keresztül az egész VRM-et melegíti). Ha másik lapban is csinálja, akkor garis ok lehet belőle, amennyiben valami papíron le van fektetve, hogy a CPU-nak mely hőmérséklettartományban kell üzemelnie (a felső határt ugye tudjuk, de a "szobahőmérséklet" kifejezés erősen relatív). Ha nem boldogulsz vele, vevő vagyok a CPU-ra :D .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#797 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 01:27

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 22:30

Az ATI R9700/R9800-ak típushibái között szerepel ez a jelenség. Oka minden más szervi bajtól független, tehát a GPU-ban leledzik: Hidegen indítva a kép csíkos, összeesett, kis melegedés után tökéletesen működnek..
A diffúzió ilyen dolog, a hőmérséklet pedig igen nagy ráhatással bír a félvezető működésére (de azt vedd figyelembe, hogy hajszárítóval nem tudsz csak koncentráltan melegíteni, mivel a bordáról a hő tovaszálll a környezet felé és a proci lábain keresztül az egész VRM-et melegíti). Ha másik lapban is csinálja, akkor garis ok lehet belőle, amennyiben valami papíron le van fektetve, hogy a CPU-nak mely hőmérséklettartományban kell üzemelnie (a felső határt ugye tudjuk, de a "szobahőmérséklet" kifejezés erősen relatív). Ha nem boldogulsz vele, vevő vagyok a CPU-ra :D .

Szerintem a GPU hibát Penton következő két hozzászólása kizárja, miszerint 6 másik processzorral ugyanez a konfiguráció tökéletesen működik, valamint:
"Gombot nyomva (vagy billentyűzetről indítva) egyet fordulnak a ventik és kész. Néma csend.
Újabb gomnyomás: újabb másfél fordulat... Semmi egyéb...... "
Azaz a gép nem marad bekapcsolt állapotban a másodperc tört részénél tovább(egyet fordulnak csak a ventilátorok), már pedig VGA hibánál bekapcsolva marad és hibát jelez füttyögéssel(ha az alaplapi hangszóró nincs bekötve, attól még bekapcsolva marad).
Nem írta Penton, hogy a "kép csíkos, összeesett", vagyis valószínűleg ilyet nem tapasztalt(képhibát mármint).

Szerkesztette: dababa 2008. 03. 30. 01:35 -kor

#798 Felhasználó inaktív   Penton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 03:08

Sztem didyman csak némi analógiát vélt felfedezni egy grafikus processzor szériahibája és az én CPU-m közt.
Amúgy a GPU-m most valami integrált NVidia (Nem érdekel, nem játszom)

Valóban. a prociról továbbkerül a hő az alaplap felé....
Ma kipróbálom majd egy másik lapban. Bár tegnap pont indult jól. (22 fok volt a szobában)

didyman: a Proci eladó! (Sőt másik 5 is, ami teljesen tökéletes minden körülmény közt)

E6600
(Core 2 Duo  2.40GHz / 1066 MHz. L2: 4MByte.)

#799 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 04. 03. 16:31

Helló!

A következő a gond:

Tegnap előtt vettem észre előszőr, hogy a gép a képen is látható módon, a két HDD ledet folyamatos áram alatt tartás

mellett nem igazán jutott el a bootolásig, akkor pont csak bekapcsoltam a gépet, és gondoltam mire megint

odafordulok már bootol, ehelyett a monitort energiatakarékos módba vágta, és várt a Resetre. Ezután azonban

elindult, most annyi a változás, hogy lecseréltem a PS2-es Billt egy USB-sre, és azóta elakad a RAM számolás utáni

következő lépésnél, azonban bármilyen gomb megnyomására tovább lép és bebootol.

A Gép adatai:

ASUS A7V8X-X alaplap
AMD Athlon XP 2200+ (1800Mhz) Thunderbird 32 bites CPU
Abit Siluro Geforce 4 MX 440 64 MB RAM
1 GB RAM = 512MB Hynix PC3200, 256 MB Elixir, 256MB RAM-BO
Seagate 120 GB
Seagete 120 GB

Kép

Beavatkozás nélkül eddig jut, és innen nem lép tovább...

Kép

Alul pedig a ledek ebben a helyzetben...

Azt gondoltam, hogyha Hardware-es hiba, akkor talán jobb lenne ha MEM, vagy HDD, mert az alaplap kényesebb lenne, ugyanis akkor az egész gép cseréjével járna mivel már fél évtizedes is elmúlt a gép, az alaplap pedig már nem garaciális.

Az OpenSuSE Linux 10.3 Memtestjét kb 1 óráig futattam, és mintahogyan az látható ,nem hozott semmilyen negatív eredményt:

KépKépKépKép

Szerintetek mi lehet a gond vele ?

#800 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 17:36

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 16:31

Helló!

A következő a gond:

Tegnap előtt vettem észre előszőr, ...

Jól értem, hogy a billentyűzet USB-sre cserélése után jelentkezett?
PS2-sel működik?
Ebben az esetben esetleg próbáld állítgatni a BIOS USB legacy support opcióját(lehet, hogy a visszaállításhoz szűkség lesz PS2-es billentyűzetre)
Mivel hardverinicializáláskor történik, gyakorlatilag bármilyen hardver lehet, nem csak merevlemez, eldönteni hogy USB bill. probléma-e, a billentyűzet visszacserélésével lehet(nyilvánvalóan a hw.-teszt alatt égnek a ledek a HDD-ken is)

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.