HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 17. 18:55

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 16:53

Linux kerül rá, így innen kezdve elérhetetlen az XP számára és ezt írja is az install.bat. ha induláskor anyázik, regisztereket felsorolva egymás alatt, akkor eleve hibás flopit etettél meg vele.

Nem voltam eleg vilagos! :o
Inditom az install.bat fajlt,erre beker az A meghajtoba egy floppyt/ a megjeleno DOS ablakban/elkezd valamit /asszem format/ majd leall,eltunik a DOS ablak,es a windoz kiirja az A meghajtora,hogy ilyen meghajto nincs!
En is lemezhibara gyanakodtam,de a masodik lemeznel is ugyanezt csinalta. Erre /a biztonsag okaert,mielott elkezdtem az installt a lemezre/ elotte leformaztam!Szabalyosan leformazta /a win!/tehat jo volt a lemez!...es ez is ugyanugy be*szt. :reklamacio:
Arra gondoltam,hogy nem winbol kellene inditani az installt,hanem siman felmasolni egy floppyra a memtestet,es azzal bebootoltatni a gepet? :think:

Szerkesztette: esztyopa 2008. 04. 17. 18:56 -kor

#882 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 20:19

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 18:55

Inditom az install.bat fajlt,erre beker az A meghajtoba egy floppyt/ a megjeleno DOS ablakban/elkezd valamit /asszem format/ majd leall,eltunik a DOS ablak,es a windoz kiirja az A meghajtora,hogy ilyen meghajto nincs!
En is lemezhibara gyanakodtam,de a masodik lemeznel is ugyanezt csinalta. Erre /a biztonsag okaert,mielott elkezdtem az installt a lemezre/ elotte leformaztam!Szabalyosan leformazta /a win!/tehat jo volt a lemez!...es ez is ugyanugy be*szt. :reklamacio:
Arra gondoltam,hogy nem winbol kellene inditani az installt,hanem siman felmasolni egy floppyra a memtestet,es azzal bebootoltatni a gepet? :think:

Nem érted?
Ez természetes a linuxos fájlrendszer miatt, a Windows nem látja!
Próbálj bootolni róla, meglátod, ennek ellenére működni fog(ha legutóljára nem szakítottad félbe ezzel a floppyval a műveletet)!

#883 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 22:00

Idézet: chungee - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 12:22

HELP!!!
Nem kapcsol ki a gépem, mert a "Beállítások mentése" ablaknál lefagy :((((

Erre tippelek. Ha vki tudna angolul, mert sztem oda van írva. Csak nem éertem.

Userenv/1517:

Windows saved user X registry while an application or service was still
using the registry during log off. The memory used by the user's registry
has not been freed. The registry will be unloaded when it is no longer in use.

This is often caused by services running as a user account, try configuring the
services to run in either the LocalService or NetworkService account.

Szerintem semmi köze hozzá(nekem majdnem minden újraindításnál/leállításnál bejegyzi ezt(igaz, magyarul) az eseménynaplóba.
ACPI, vagy "BIOS buhera" nem lehet az oka, mert akkor a "Windows leáll..." feliratnál lenne a hiba, de itt már a "Beállítások mentése..."-nél lefagy.
Próbálj rendszervisszaállítást, ha tudsz a hiba előtti időpontba!
Ha telepítettél a hiba első jelentkezése előtt közvelenül programot, vagy driver-t, azt probáld eltávolítani!
Ha csökkentett módban működik a leállítás(feltételezem), akkor:
Az MSCONFIG-gal(Start menü->futtatás->msconfig-ot beírni) kiszedni a pipákat egyesével az automatikusan induló programok elől(majd a szolgáltatások elől) egyenként, majd újraindítgatni, majd visszatenni,  amíg meg nem szűnik(nem csak egyesével lehet, persze). A javuláskor be nem pipált program/szolgáltatás volt a hibás.
Ha ezzel sem javul meg, akkor valamit nagyon elállítottál(vagy egy program állított).

Szerkesztette: dababa 2008. 04. 17. 22:09 -kor

#884 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 04:35

Idézet: dababa - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 22:00

Szerintem ...Az MSCONFIG-gal(Start menü->futtatás->msconfig-ot beírni) kiszedni a pipákat egyesével az automatikusan induló programok elől(majd a szolgáltatások elől) egyenként, majd újraindítgatni, majd visszatenni,  amíg meg nem szűnik(nem csak egyesével lehet, persze).

Kifelejtettem, ha a szolgátatásoknál tartasz, a Microsoft szolgáltatásokat rejtsd el, csak a többiből vedd ki a pipát!

#885 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 06:08

Kipróbálom.
Fákjúál!!

#886 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 13:40

Idézet: dababa - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 22:00

Az MSCONFIG-gal(Start menü->futtatás->msconfig-ot beírni) kiszedni a pipákat egyesével az automatikusan induló programok elől(majd a szolgáltatások elől) egyenként, majd újraindítgatni, majd visszatenni,  amíg meg nem szűnik(nem csak egyesével lehet, persze). A javuláskor be nem pipált program/szolgáltatás volt a hibás.

Még egy butaságot felfedeztem(bocsánat), mivel a pipa kiszedése az első újraindításkor lép hatályba, és az azutáni leállítaskor jelentkezik a hatás, emiatt az utolsó előtti be nem pipált(mert leállítás előtt újra egyből kiszeded a pipát, az előzőt meg visszateszed) a hibás(így), továbbá az utolsó kiszedése, majd újraindítás után újabb leállítás/újraindítás szűkséges a hatása megmutatkozásához.

#887 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 18. 19:55

Idézet: dababa - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 23:00

ACPI, vagy "BIOS buhera" nem lehet az oka, mert akkor a "Windows leáll..." feliratnál lenne a hiba, de itt már a "Beállítások mentése..."-nél lefagy.

Beállítások mentése során a regisztrációs adatbázis toszogatása mellett egyes eszközök leállítása is megtörténik (kijelentkeztetés során már). Ezek pedig összefüggenek az ACPI és így a BIOS működésével is.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#888 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 20:35

Idézet: jojoando - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 19:03

...

Memóriahiba lehetséges, ennyit találtam, de a hexa itt nem tartalmaz semmi többet. A minidump-ot lehetne elemezgetni, de egy memtest86 egyszerábbnek tűnik, fél éjszakás lefutással :)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#889 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 20:39

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 19:55

A rawrite a képfájl szerint linux fájlrendszert ír a lemezre, törli/felülírja az eredeti bootszektort és a FAT-ot. az XP ezt nem tudja olvasni, így az aktus után azonnal elérhetetlen lesz a lemez tartalma.

#890 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 21:45

Idézet: dababa - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 13:40

Még egy butaságot felfedeztem(bocsánat), mivel a pipa kiszedése az első újraindításkor lép hatályba, és az azutáni leállítaskor jelentkezik a hatás, emiatt az utolsó előtti be nem pipált(mert leállítás előtt újra egyből kiszeded a pipát, az előzőt meg visszateszed) a hibás(így), továbbá az utolsó kiszedése, majd újraindítás után újabb leállítás/újraindítás szűkséges a hatása megmutatkozásához.

Mind1. Win Reinstall lesz ebből, mert már felhúzott ez az egész. Köszi mindenkinek a segítséget.

Szerkesztette: chungee 2008. 04. 18. 21:46 -kor

Fákjúál!!

#891 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 22:47

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 19:55

Beállítások mentése során a regisztrációs adatbázis toszogatása mellett egyes eszközök leállítása is megtörténik (kijelentkeztetés során már). Ezek pedig összefüggenek az ACPI és így a BIOS működésével is.

Az eszközök leállítása tálán összefügghetne a BIOS-sal, de, hogy itt a hiba, az igen valószínűtlen(indításkor, működés közben is használatban vannak a BIOS rutinok, amelyeket így elállítani szerintem nem lehet(ha látott már ilyen BIOS elállításból fakadó leállítási hibát(ACPI-n kívűl), legyenszíves, írja meg PÜ-ben!), az ACPI-hez pedig semmi köze, az csak a legvégén kapcsolja le az alaplapot, és a tápegységet(előbb nyilván nem kapcsolhat le semmit, vagyis nincs aktív használatban a leállítás során a procedúra végéig), már pedig itt messze nem a legvégén van a hiba(ha ilyet látott(hogy nem a leállítás legvégén van az esetleges hiba(és persze nem is boot/eszközfelismerés közben) ACPI miatt), azt is írja legyenszíves meg!).

Szerkesztette: dababa 2008. 04. 18. 22:49 -kor

#892 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 08:03

Idézet: dababa - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 23:47

az ACPI-hez pedig semmi köze

Az ACPI nem csak energiagazdálkodásról szól, a gép működését alapvetően befolyásolja (DSDT, ezen keresztül az APIC is érintett, csak hogy a leginkább kapcsolódót említsem). Többet erről nem szeretnék beszélni, mert felesleges időtöltés a probléma szempontjából, egyszerűen nem látom értelmét olyasmin vitatkozni, amit először meg kéne nézni/ki kéne próbálni, mert egyszerűbb és célravezetőbb. Sehol sem állítottam, hogy itt van az eb elhantolva, kérdésként tettem fel.. Távgyógyítani nagyon nehéz dolog.

Az eredeti kérdéshez visszakanyarodva, SP előtti időkben volt ez jellemzője az XP-nek-csakhogy a verzióról sem sokat tudni, HW-ről meg semmit, itt taglalja az MS: http://support.microsoft.com/default.aspx?...b;EN-US;q307274

És ha már itt voltam, az eseménynaplóban emlegetett hiba megoldására szolgáló UPHC szolgáltatás: http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=en

#893 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 08:12

Idézet: chungee - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 22:45

Mind1. Win Reinstall lesz ebből, mert már felhúzott ez az egész. Köszi mindenkinek a segítséget.

Tessék. Ennyit az utánanézés értelméről :D . Mindegy, UPHC jól jön másnak is, bár szerintem az automatkius frissítésekben benne van, SP3-ban meg biztosan :think:

#894 Felhasználó inaktív   josh007 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 19. 11:52

Sziasztok!Segítségre lenne szükségem.
configom:
MB:ASUS M2N32 WS Professional
CPU:AMD AM2 Athlon 64 6400+ X2 black edition
VGA: PCIE ASUS EN8600GT MG 512MB
RAM: DDR 2GB (2X1 GB) KINGSTON
HDD: SATA2 SAMSUNG 250GB
AUDIO: SB CREATIVE AUDIGY SE

Most sikerült kicseréltetnem az alaplapot mert garanciális volt és bedöglött.Nah, viszont most összeraktam az új alaplappal és azt irja ki mielőtt töltené be az xp-t hogy WARNING: HAVE OPTION ROM CAN NOT BE INVOKE (Vendor: ID10DEh, Device ID:0373h) !
Ha belépek a bios-ba akkor leszokott fagyni, valamint az újratelepítést is próbáltam de megfagy közben...:(
Nem tudom mi lehet a gond, és nagyon idegesít mert 1 hónapba telt amíg kicserélték a hibás alaplapot és ezzel sem akar működni...
Ha vki tudna segíteni a kérdésben az nagyon jó lenne!
Köszi

#895 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 17:00

Idézet: dababa - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 20:19

Nem érted?
Ez természetes a linuxos fájlrendszer miatt, a Windows nem látja!
Próbálj bootolni róla, meglátod, ennek ellenére működni fog(ha legutóljára nem szakítottad félbe ezzel a floppyval a műveletet)!

Teljesen felreertettem volna? :omg:
Nem *elrontotta* a lemezt,hanem ez volt a memtest *felmasolasa* a floppyra?
Es ezzel a *rontott*? lemezzel kell bebootoltatni a gepet? :confused:
Jol ertettem?

#896 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 17:15

Idézet: josh007 - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 11:52

configom:

Most sikerült kicseréltetnem az alaplapot mert garanciális volt és bedöglött.Nah, viszont most összeraktam az új alaplappal és azt irja ki mielőtt töltené be az xp-t hogy WARNING: HAVE OPTION ROM CAN NOT BE INVOKE (Vendor: ID10DEh, Device ID:0373h) !
Ha belépek a bios-ba akkor leszokott fagyni, valamint az újratelepítést is próbáltam de megfagy közben...:(
Nem tudom mi lehet a gond, és nagyon idegesít mert 1 hónapba telt amíg kicserélték a hibás alaplapot és ezzel sem akar működni...
Köszi

Próbáld ki 1db ram modullal...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#897 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 17:43

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 8:03

Az eredeti kérdéshez visszakanyarodva, SP előtti időkben volt ez jellemzője az XP-nek-csakhogy a verzióról sem sokat tudni, HW-ről meg semmit, itt taglalja az MS: http://support.microsoft.com/default.aspx?...b;EN-US;q307274

"This problem may occur if all the following conditions are true:
• You have East Asian Language support installed on your Windows XP-based computer and the Input Method Editor (IME) selected as your default input language.
• You have the Welcome screen turned on. "
Kelet-Ázsiai nyelvtámogatás esetén(a link oda mutat)?

#898 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 17:44

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 17:00

Teljesen felreertettem volna? :omg:
Nem *elrontotta* a lemezt,hanem ez volt a memtest *felmasolasa* a floppyra?
Es ezzel a *rontott*? lemezzel kell bebootoltatni a gepet? :confused:
Jol ertettem?

Valószínű.

#899 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 17:59

Idézet: josh007 - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 11:52

configom:

Köszi

BIOS frissítés nem segít?
Láttam, a legfrissebb BIOS nagyon sok fagyásos hibát javít, bár lehet, hogy ilyen instabil géppel(BIOS-ba belépéskor fagy) túl veszélyes lenne megkísérelni.
Az interneten nvidia chipsetnél található meg a probléma, és RAID-dal kapcsolják össze, neked nem az van(mármint RAID)?

Szerkesztette: dababa 2008. 04. 19. 17:59 -kor

#900 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 10:56

Idézet: dababa - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 17:44

Valószínű.

Igy is tortent! :D
Bebootoltattam a floppyt,es lass csodat /en,nem Te! :Đ /elindult a memtest! :p
Lefuttattam 1,5 orat,es nem talalt hibat. Eleg lesz a 1,5 ora?
Most mar ezt a Linuxos fajlrencert a floppyrol nem is lehet levakarni?

Szerkesztette: esztyopa 2008. 04. 20. 10:58 -kor

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.