HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3041 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 16. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: hornel - Dátum: 2011. 04. 16. 10:18

Átalakító? A tápon 20-as csatlakozó van csak, átalakítót nem látok. Ennyi is van a lapba csatlakoztatva. Az utolsó 4db pedig szabadon...

Átalakítót külön lehet kapni, nem táp tartozék.
Annó 1x próbálkoztam ezzel, mikor az átállás volt, de óva intettek, mert a 24 pinesnek több ágon jön a megawatt', és ha 20-ast osztjuk 24-re, akkor túlságosan leterhelheti a tápot. Mivel azon 1 ágon jön az 5-12 stb V.
Csak jó minőségű 20pinest ajánlottak annó 24re való átalakításhoz.

Amúgy nem tudom 24 működik e normálisan 20 pinnel..ugyanaz a kiosztás színben vajon?

Szerkesztette: havri1 2011. 04. 16. 09:58 -kor

Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#3042 Felhasználó inaktív   hornel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 16. 10:33

Üzenet megtekintéseIdézet: havri1 - Dátum: 2011. 04. 16. 10:58

Annó 1x próbálkoztam ezzel, mikor az átállás volt, de óva intettek, mert a 24 pinesnek több ágon jön a megawatt', és ha 20-ast osztjuk 24-re, akkor túlságosan leterhelheti a tápot. Mivel azon 1 ágon jön az 5-12 stb V.

Amúgy nem tudom 24 működik e normálisan 20 pinnel..ugyanaz a kiosztás színben vajon?

Passzolok, de ezt a házcserét még kipróbálom, ha marad a jelenség kicseréltetem a lapot.:closedeyes:

#3043 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 13:07

Üzenet megtekintéseIdézet: hornel - Dátum: 2011. 04. 16. 10:03

Igaz az alaplap 24 tűs (+4 különálló nemtommi nincs is a lapon) az én tápom pedig csak 20 tűs, de ez előtt ebben a házban egy régebbi Intel Atom lap volt (ő 20 tűs volt +a 4 különálló) és tökéletesen üzemelt... Csak az a fura, hogy ezek a dolgok csak a napi első indításkor jönnek elő, és tényleg nagyon gyors és stabil a rendszer...:(

Na megkérdeztem a kollégától rengeteg szar lap van ebböl a sorozatból,fele nem indul más fele hasonlóan kinlódik mint atied.Update:UEFI frissítése megoldja a hibát.

Szerkesztette: byebye hwsw 2011. 04. 16. 13:12 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3044 Felhasználó inaktív   hornel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 04. 16. 14:07

Na megkérdeztem a kollégától rengeteg szar lap van ebböl a sorozatból,fele nem indul más fele hasonlóan kinlódik mint atied.Update:UEFI frissítése megoldja a hibát.

Igen UEFI (grafikus, csicsás) biosa van neki (egyszer le is fagyott ez a grafikus bios), de te pontosan mire gondolsz? Mert magát a biost updateltem, ezután ismerte föl az 1333Mhz ramokat is, előtte csak 1066-nak látta őket, de te azt mondod, hogy magát az UEFI-t frissítsem? :blush:

#3045 Felhasználó inaktív   hornel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 19:25

Üzenet megtekintéseIdézet: hornel - Dátum: 2011. 04. 16. 20:08

Igen UEFI (grafikus, csicsás) biosa van neki (egyszer le is fagyott ez a grafikus bios), de te pontosan mire gondolsz? Mert magát a biost updateltem, ezután ismerte föl az 1333Mhz ramokat is, előtte csak 1066-nak látta őket, de te azt mondod, hogy magát az UEFI-t frissítsem? :blush:

Csak ez van hozzá, ebből a legfrissebbet fölraktam...

#3046 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 19:25

Üzenet megtekintéseIdézet: hornel - Dátum: 2011. 04. 16. 20:08

Ja magát az uefit kell,de gondolom amit te frissitettél az is az uefi volt:"UEFI frissítése nagyon egyszerű. Hasonlóan a BIOS-hoz, Windows, Dos verziók és USB/CD/HDD-re a megfelelő állományt felrakni, bootoláskor F6 és már keresi is a friss fájlt. Windows alatt meg csak a letöltött exét kell futtatni majd a végén reboot."1.20 a legutolsó.

Szerkesztette: byebye hwsw 2011. 04. 16. 19:29 -kor

Hádédész..

#3047 Felhasználó inaktív   hornel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 04. 16. 20:25

Ja magát az uefit kell,de gondolom amit te frissitettél az is az uefi volt:"UEFI frissítése nagyon egyszerű. Hasonlóan a BIOS-hoz, Windows, Dos verziók és USB/CD/HDD-re a megfelelő állományt felrakni, bootoláskor F6 és már keresi is a friss fájlt. Windows alatt meg csak a letöltött exét kell futtatni majd a végén reboot."1.20 a legutolsó.

Igen, pendrivera fölmásoltam, majd ahogy írtad F6. Így elvileg ez a legfrissebb.

#3048 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 07:32

Üzenet megtekintéseIdézet: hornel - Dátum: 2011. 04. 16. 20:31

Igen, pendrivera fölmásoltam, majd ahogy írtad F6. Így elvileg ez a legfrissebb.

A hibajelenség adódhat táphibából is.
Nem kell kicserélni. Párszáz forintból meg lehet venni egy táp kondenzátorkészletét, majd a polaritásra vigyázva szépen kicserélgetni.

#3049 Felhasználó inaktív   hornel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 09:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 04. 17. 08:32

A hibajelenség adódhat táphibából is.
Nem kell kicserélni. Párszáz forintból meg lehet venni egy táp kondenzátorkészletét, majd a polaritásra vigyázva szépen kicserélgetni.

Minden tiszteletem a szakembereké, de én nem vagyok az, ezért soha nem nyúlnék ilyen módon bele + az alaplap 2 hetes szóval bőven garis...szerintetek van rá mód, hogy kicseréltessem, de egy Asrock Intel Atom+Ion megoldásra? Nem vagyok egyik tábornak sem a tagja, kész érvekkel hagytam magam meggyőzni ez mellett, de ha a technológia háttér nincs meg akkor nincs, teljesítmény - szolgáltatások ide vagy oda... Az Intel megoldása kiforrott dolog, hiába "lassabb", de legalább megbízható...

Szerkesztette: hornel 2011. 04. 17. 09:19 -kor

#3050 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 09:34

Üzenet megtekintéseIdézet: hornel - Dátum: 2011. 04. 17. 10:19

Minden tiszteletem a szakembereké, de én nem vagyok az, ezért soha nem nyúlnék ilyen módon bele + az alaplap 2 hetes szóval bőven garis...szerintetek van rá mód, hogy kicseréltessem, de egy Asrock Intel Atom+Ion megoldásra? Nem vagyok egyik tábornak sem a tagja, kész érvekkel hagytam magam meggyőzni ez mellett, de ha a technológia háttér nincs meg akkor nincs, teljesítmény - szolgáltatások ide vagy oda... Az Intel megoldása kiforrott dolog, hiába "lassabb", de legalább megbízható...

Inkább vegyél egy olcsó integrált vga-s asrock lapot plusz a legolcsóbb athlon2-t.Atomal még a netezés is kínlódás.

Szerkesztette: djculture 2011. 04. 17. 09:35 -kor

Hádédész..

#3051 Felhasználó inaktív   hornel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 09:37

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 04. 17. 10:34

Inkább vegyél egy olcsó asrock lapot plusz a legolcsóbb athlon2-t.Atomal még a netezés is kínlódás.

Ez nem igaz 1-1,5 évig volt a régi - de már 2 magos - Atom gépem, azon még csak GMA950 volt, de a 720p .mkv filmeket lazán tudtam nézni... Aero meg lazán ment, netezésről nem is szólva. AMD kösz, de soha többet... Soha nem voltam elfogult, de ez a mostani killódás azzá tett... :huh:

#3052 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 09:40

Üzenet megtekintéseIdézet: hornel - Dátum: 2011. 04. 17. 10:37

Ez nem igaz 1-1,5 évig volt a régi - de már 2 magos - Atom gépem, azon még csak GMA950 volt, de a 720p .mkv filmeket lazán tudtam nézni... Aero meg lazán ment, netezésről nem is szólva. AMD kösz, de soha többet... Soha nem voltam elfogult, de ez a mostani killódás azzá tett... :huh:

720p-s videok már egy amd bartonon is elmentek vagy egy régi p4 esen,nem mutat semmit.Ami mutat hogy egy flashel teli oldalt betöltesz és az atomos gép csak dolgozik,havernál egy két helyen már az egér mozgása is darabos ilyenkor.Szerintem nagyon haramtos egy cucc az az atom.Dehát te tudod.Azért azt ne magyarázd meg hogy az intel vga-ja mindent gyorsít mert az még a sandy bridgébe lévőre se igaz teljesen.:) Amúgy szerintem ez a téma úgyis megfog oldódni mert adnak helyette egy másik ilyen asrockot vagy javitatják nem igen fogják másra cserélgetni.

Szerkesztette: djculture 2011. 04. 17. 09:44 -kor

Hádédész..

#3053 Felhasználó inaktív   hornel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 04. 17. 10:40

720p-s videok már egy amd bartonon is elmentek vagy egy régi p4 esen,nem mutat semmit.Ami mutat hogy egy flashel teli oldalt betöltesz és az atomos gép csak dolgozik,havernál egy két helyen már az egér mozgása is darabos ilyenkor.Szerintem nagyon haramtos egy cucc az az atom.Dehát te tudod.Azért azt ne magyarázd meg hogy az intel vga-ja mindent gyorsít mert az még a sandy bridgébe lévőre se igaz teljesen.:) Amúgy szerintem ez a téma úgyis megfog oldódni mert adnak helyette egy másik ilyen asrockot vagy javitatják nem igen fogják másra cserélgetni.

Hát ha nekem elkezdik forrasztgatni tuti fogyasztóvédelemhez fordulok! 3 munkanapon belül jeleztem nekik, hogy valami nem kóser, akkor írták a tippeket, hogy ezt meg azt meg amazt csináljam, majd ha nem oldódik meg ezt jelezzem.

Egyébként brutál jó lenne a cucc, ha működne, bár ez a hiba csak indításnál jelentjezik. Itt már se a flashekkel, sem mással sincs gond. Crysis kicsi felbontáson tűrhetően fut, régebbi FPS-ek meg lazán (bár nem játékgépnek vettem, csak érdekelt), 1080p full hd meg úgy megy, hogy a proci 30%-on megy, persze ez az integrált AMD Radeon HD 6310-nek köszönhető, ezért is vettem 4giga ramot, hogy tudjak neki "enni" adni... :laugh: A vinyóm is sata3-as, amit támogat a lap és meg kell mondjam brutál gyors... MIndez max. terhelésen 30Wattért cserébe és szinte teljesen hangtalanul, ha nagyon jáccani szeretnék majd veszek egy Xboxot.

szerk: meg nekem fontos, hogy nagyon pici helyen elfér mindez... (később esetleg nappaliba (ha lesz majd nappalim :p) tervezem, hogy média lejátszó lesz akár)

Szerkesztette: hornel 2011. 04. 17. 10:05 -kor

#3054 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 10:24

új fejlemény: megszűnt magától. erre ötlet?
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#3055 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: hornel - Dátum: 2011. 04. 17. 10:01

Hát ha nekem elkezdik forrasztgatni tuti fogyasztóvédelemhez fordulok! 3 munkanapon belül jeleztem nekik, hogy valami nem kóser, akkor írták a tippeket, hogy ezt meg azt meg amazt csináljam, majd ha nem oldódik meg ezt jelezzem.

Úgy gondolom, némi tanácsért, tudásért fordultál hozzánk.
Más érdekünk nincs a válaszainkban, mint a jóérzésünk.
Ha meg tudod oldani, akkor kérj meg valakit, h egy próbatáppal állapítsa meg, az új alaplap, vagy a tápegység okozza-e a hibát.
Ha az alaplap, akkor az nyilván, garanciás.
Ha a táp, akkor nem kell miatta lecserélned a kedvenc házadat és feleslegesen nagy költségbe verned magadat (gyári új műszaki értékűre (bizonyos esetekben annál jobbra) fel tudják újítani).
Megbízhatóság szempontjából az Intel és az AMD platform egykutya.

#3056 Felhasználó inaktív   hornel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 04. 17. 11:41

Úgy gondolom, némi tanácsért, tudásért fordultál hozzánk.
Más érdekünk nincs a válaszainkban, mint a jóérzésünk.
Ha meg tudod oldani, akkor kérj meg valakit, h egy próbatáppal állapítsa meg, az új alaplap, vagy a tápegység okozza-e a hibát.
Ha az alaplap, akkor az nyilván, garanciás.
Ha a táp, akkor nem kell miatta lecserélned a kedvenc házadat és feleslegesen nagy költségbe verned magadat (gyári új műszaki értékűre (bizonyos esetekben annál jobbra) fel tudják újítani).
Megbízhatóság szempontjából az Intel és az AMD platform egykutya.

Igen ezért és sokat is segítettetek, mérlegelem a lehetőségeket és eldöntöm mi legyen. Rossz szándékú emberek pedig az élet minden területén - így minden fórumon is - vannak. Ezt föl sem veszem.
A segítségeket pedig nagyon köszönöm! :respect:

Szerkesztette: hornel 2011. 04. 17. 11:59 -kor

#3057 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 04. 17. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: havri1 - Dátum: 2011. 04. 16. 10:58

Hát, tök mindegy. Ha csak 20 kanócon jön a nafta, akkoris ugyanannyi áram fog befolyni, mintha 24 tüskén jönne, egyrészt mert az alaplapon senki sem tudja, hogy hány a kanóc, másrészt mert Ohm törvénye is úgy működik :-) . Az átalakító azért balgaság, mert akkor is lesz egy pont, amin 20 tüske fog csatlakozni, tehát jobban nem oszlik el az áram, és mert addig is ugyanúgy 20 vezetéken fog jönni a nafta, azon kívül beiktat egy plusz kontakthiba-lehetőséget.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3058 Felhasználó inaktív   hornel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 18. 10:54

Sikerült kölcsönkérnem egy igen új és modern tápegységet. A jelenség maradt, olyan bluescreenek kapok, hogy csak kapkodom a fejem... A tisztánlátás végett újrahúztam a rendszert is a teszt idejére, de a helyzet változatlan.

Szerkesztette: hornel 2011. 04. 18. 10:55 -kor

#3059 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 18. 11:34

Üzenet megtekintéseIdézet: hornel - Dátum: 2011. 04. 18. 11:54

Sikerült kölcsönkérnem egy igen új és modern tápegységet. A jelenség maradt, olyan bluescreenek kapok, hogy csak kapkodom a fejem... A tisztánlátás végett újrahúztam a rendszert is a teszt idejére, de a helyzet változatlan.

Vidd vissza ennyi.
Hádédész..

#3060 Felhasználó inaktív   adami15 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 17:29

Sziasztok. Lenne 1 kis problémám :s Ma már vagy 4-5x volt kék halálom :( Újra raktam a rendszert lenyomtam pár tesztet(Memtest86+,Furmark 3D,Prime95) De most is volt már 2x kék halál .

Blue Screen:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153