HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3061 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 03. 18:09

Üzenet megtekintéseIdézet: adami15 - Dátum: 2011. 05. 03. 18:29

Sziasztok. Lenne 1 kis problémám :s Ma már vagy 4-5x volt kék halálom :( Újra raktam a rendszert lenyomtam pár tesztet(Memtest86+,Furmark 3D,Prime95) De most is volt már 2x kék halál .

Több infó kell:
- alaplap + CPU + memó + VGA ?
- Win7 milyen verzió ?
- Milyen programkörnyezetet installáltál ? (driver-ek, kodekek, egyéb bizbaszok)
- Mi futott akkor, amikor bedobja a gép a törölközőt ? (letöltések, böngésző, játékok, munkára használt progik stb.)

A Win7 (és egyéb oprendszerek sem) murdelnak meg véletlenül csak úgy.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3062 Felhasználó inaktív   adami15 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 04. 11:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 05. 03. 18:09

Több infó kell:
- alaplap + CPU + memó + VGA ?
- Win7 milyen verzió ?
- Milyen programkörnyezetet installáltál ? (driver-ek, kodekek, egyéb bizbaszok)
- Mi futott akkor, amikor bedobja a gép a törölközőt ? (letöltések, böngésző, játékok, munkára használt progik stb.)

A Win7 (és egyéb oprendszerek sem) murdelnak meg véletlenül csak úgy.

Szia.

Konfig:

Alaplap: ASrock 880GM-LE
Proci: AMD Phenom II X4 B50
Mem: 2 x 2 GB Corsair XMS3 1600 Mhz( 1333 Mhz-en megy)
Video kari: ASUS 8800 GTS 512 MB
Táp: Gigabyte SuperB 460w
Egyebek: 1db WDC Green 500 GB, 1db Maxtor 80 GB

Driverekből fent van az Nvidia legújabb drivere, az ASrock alaplap legújabb driverei(All in 1, Realtek HD Audio)
A hibát játék közben csinálja (Call of Duty 2) van hogy kék halállal, de most pl csak lefagyott a kép és izomból zúgott a hangszóró :s/háttérben még ment az Xfire meg esetleg Utorrent/

Szerk,: Win 7 Hikomat féle 32 bites Ultimate( Elötte volt fent teljes Win 7 ultimate minden szarjával együtt, de azzal is kék halál, lefagyások, ujdra indulgatások)

Szerkesztette: adami15 2011. 05. 04. 11:35 -kor

#3063 Felhasználó inaktív   öhöm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 14:13

Sziasztok! Problémám: a laptopom magától kikapcsol időnként (1-3 óránként). Az elmúlt pár napban kezdte, Linux és Win alatt, csak tápról megy, aksi nincs benne. Amit néztem:
- Win 7Ultimate x86 rendszernapló tiszta, egyszerűen csak kikapcsol
- Memtest+ ok, nem talál hibát, de memtest alatt is kikapcsol egy idő után
- merevlemez elmegy, HD Tuner Pro warningon van, de nem bad sectoros, lemez hőmérséklete 51-52˙C
- táp APC túlfeszvédőből jön, ami úgyszintén rendben van, csak egy egyszerű íróasztallámpa van még benne
ötletek? :( :( :( kössz
Intel Centrino Carmel, Pentium M 735 Dothan @ 1.7, CSX 2x1G DDR, 60GB PATA + WD 1TB USB, Ati Mobility Radeon 9700 128, 15,4" WXGA, Ubuntu 11.04 (ext4) ( + Win 7 Ultimate); iPhone 2G 3.1.2 16GB + 3GS 4.3.1 32GB

#3064 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 14:52

Üzenet megtekintéseIdézet: öhöm - Dátum: 2011. 05. 04. 15:13

Sziasztok! Problémám: a laptopom magától kikapcsol időnként (1-3 óránként). Az elmúlt pár napban kezdte, Linux és Win alatt, csak tápról megy, aksi nincs benne. Amit néztem:
- Win 7Ultimate x86 rendszernapló tiszta, egyszerűen csak kikapcsol
- Memtest+ ok, nem talál hibát, de memtest alatt is kikapcsol egy idő után
- merevlemez elmegy, HD Tuner Pro warningon van, de nem bad sectoros, lemez hőmérséklete 51-52˙C
- táp APC túlfeszvédőből jön, ami úgyszintén rendben van, csak egy egyszerű íróasztallámpa van még benne
ötletek? :( :( :( kössz

nem lehet, h túlmelegszik és emiatt kapcsol le?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#3065 Felhasználó inaktív   öhöm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 15:23

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2011. 05. 04. 15:52

nem lehet, h túlmelegszik és emiatt kapcsol le?

arról hogyan tudnék megbizonyosodni? milyen progi kellene hozzá? és ha ez a baj, mi a megoldás? sűrített levegővel kitakarítani? újrapasztázni a procit? vagy?
kössz :-s
Intel Centrino Carmel, Pentium M 735 Dothan @ 1.7, CSX 2x1G DDR, 60GB PATA + WD 1TB USB, Ati Mobility Radeon 9700 128, 15,4" WXGA, Ubuntu 11.04 (ext4) ( + Win 7 Ultimate); iPhone 2G 3.1.2 16GB + 3GS 4.3.1 32GB

#3066 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 15:35

Üzenet megtekintéseIdézet: öhöm - Dátum: 2011. 05. 04. 15:23

arról hogyan tudnék megbizonyosodni? milyen progi kellene hozzá? és ha ez a baj, mi a megoldás? sűrített levegővel kitakarítani? újrapasztázni a procit? vagy?
kössz :-s

Kibootol, vagy összeomlik?
Könnyen lehet, h a táp már nem százas, pillanatokra már valahol nincs meg a minimum feszültség.
Segíthet az akku visszarakása és a táp (alaplap) átkondenzátorozása.
Ha alapjáraton (is) kikapcsol, akkor a túlmelegedés kevésbé valószínű.

#3067 Felhasználó inaktív   öhöm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 15:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 05. 04. 16:35

Kibootol, vagy összeomlik?
Könnyen lehet, h a táp már nem százas, pillanatokra már valahol nincs meg a minimum feszültség.
Segíthet az akku visszarakása és a táp (alaplap) átkondenzátorozása.
Ha alapjáraton (is) kikapcsol, akkor a túlmelegedés kevésbé valószínű.

összeomlik, előjel és nyom nélkül (se kernelpanic, se kékhalál); igen, alapjáraton is
eh, félek, hogy átkondiztatni többe kerül mint egy új

#3068 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 16:08

Üzenet megtekintéseIdézet: adami15 - Dátum: 2011. 05. 04. 12:34

Szia.

Konfig:

Alaplap: ASrock 880GM-LE
Proci: AMD Phenom II X4 B50
Mem: 2 x 2 GB Corsair XMS3 1600 Mhz( 1333 Mhz-en megy)
Video kari: ASUS 8800 GTS 512 MB
Táp: Gigabyte SuperB 460w
Egyebek: 1db WDC Green 500 GB, 1db Maxtor 80 GB

Driverekből fent van az Nvidia legújabb drivere, az ASrock alaplap legújabb driverei(All in 1, Realtek HD Audio)
A hibát játék közben csinálja (Call of Duty 2) van hogy kék halállal, de most pl csak lefagyott a kép és izomból zúgott a hangszóró :s/háttérben még ment az Xfire meg esetleg Utorrent/

Szerk,: Win 7 Hikomat féle 32 bites Ultimate( Elötte volt fent teljes Win 7 ultimate minden szarjával együtt, de azzal is kék halál, lefagyások, ujdra indulgatások)

Gyanúim:

1., - "Proci: AMD Phenom II X4 B50" ez nem ilyen "+2 mag engedélyezett" Phenom II X2 véletlenül? Mert hibás mag is okozhat krehácsot. Ha igen, akkor a két + magot vissza kéne tiltani és csak kétmagos Phenomként tesztelni.

2., - "Alaplap: ASrock 880GM-LE és az ASrock alaplap legújabb driverei(All in 1, Realtek HD Audio) + Video kari: ASUS 8800 GTS 512 MB "
Ebben az esetben azon agyalok, hogy ezen a lapon van integrált ATI Radeon HDxxxx VGA és ha "All in 1" teszed fel az alaplapi drivereket, akkor ott lesz az ATI VGA driver + CCC, erre aztán jön az NVídiás 8800 + NV driver.
És itt a szoftveres/driveres összeveszéshez nagy valószínűséggel minden fennáll.
Ki kéne próbálni csak tisztán ATI Radeon felállással - ha az 1. tippem már kizárható - tiszta Win installal. Ha akkor nem bagzik, akkor ATI <--> NV háború.

No meg 1., + 2., bármely permutációja is fennállhat. :omg: :think:

Egyéb szoftveres összeveszésre én még nem gyanakodnék.

Kiváncsi vagyok mások véleményére is.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3069 Felhasználó inaktív   adami15 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 17:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 05. 04. 16:08

Gyanúim:

1., - "Proci: AMD Phenom II X4 B50" ez nem ilyen "+2 mag engedélyezett" Phenom II X2 véletlenül? Mert hibás mag is okozhat krehácsot. Ha igen, akkor a két + magot vissza kéne tiltani és csak kétmagos Phenomként tesztelni.

2., - "Alaplap: ASrock 880GM-LE és az ASrock alaplap legújabb driverei(All in 1, Realtek HD Audio) + Video kari: ASUS 8800 GTS 512 MB "
Ebben az esetben azon agyalok, hogy ezen a lapon van integrált ATI Radeon HDxxxx VGA és ha "All in 1" teszed fel az alaplapi drivereket, akkor ott lesz az ATI VGA driver + CCC, erre aztán jön az NVídiás 8800 + NV driver.
És itt a szoftveres/driveres összeveszéshez nagy valószínűséggel minden fennáll.
Ki kéne próbálni csak tisztán ATI Radeon felállással - ha az 1. tippem már kizárható - tiszta Win installal. Ha akkor nem bagzik, akkor ATI <--> NV háború.

No meg 1., + 2., bármely permutációja is fennállhat. :omg: :think:

Egyéb szoftveres összeveszésre én még nem gyanakodnék.

Kiváncsi vagyok mások véleményére is.

Szia. Közben elvileg kiderült hogy a proci a rossz 4 maggal(PH-n vettem 4 magosíthatóként árulták 22k ért :() Egy dolog viszont elég érdekes a proci 4 maggal Prime95 STABIL 2 óra blend+2 óra SMALL FFT, csak és kizárólag játékok alatt kék halálozik. Esetleg alaplap probléma lehet? Vagy Táp?

#3070 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 20:11

Üzenet megtekintéseIdézet: adami15 - Dátum: 2011. 05. 05. 18:36

Szia. Közben elvileg kiderült hogy a proci a rossz 4 maggal(PH-n vettem 4 magosíthatóként árulták 22k ért :() Egy dolog viszont elég érdekes a proci 4 maggal Prime95 STABIL 2 óra blend+2 óra SMALL FFT, csak és kizárólag játékok alatt kék halálozik. Esetleg alaplap probléma lehet? Vagy Táp?

Nem hiába tiltják le,néha a memória vezérlője szar pl 4 maggal néha meg más.Probáld meg 3 maggal ,vagy visszáb venni a memóriát plusz feszültséget adni stb.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3071 Felhasználó inaktív   adami15 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 06. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 05. 05. 20:11

Nem hiába tiltják le,néha a memória vezérlője szar pl 4 maggal néha meg más.Probáld meg 3 maggal ,vagy visszáb venni a memóriát plusz feszültséget adni stb.

Szia. Tudom hogy nem hiába tiltják le... csakhogy én ezt úgy vettem hardveraprón hogy pretested , de úgy tűnik átvertek. Most megpróbálok akk adni neki 1 kis feszt

#3072 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 06. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: adami15 - Dátum: 2011. 05. 06. 13:16

Szia. Tudom hogy nem hiába tiltják le... csakhogy én ezt úgy vettem hardveraprón hogy pretested , de úgy tűnik átvertek. Most megpróbálok akk adni neki 1 kis feszt

Nem biztos hogy átvertek pont ezt magyarázom hogy adott lap+memória előfordul hogy megy más mellett meg nem.Aztán lehet hogy atiedbe is lehet némi próbálgatás mellett ugy beállitani hogy esetleg nagyob fesz vagy kisebb memória frekó illetve ht vagy sb mellett megy.
Milyen lapod van amugy ?Mert az se mindegy max mekkora tdp-s procit képes kezelni,4 maggal simán duplázóthat a proci fogyasztása.

Szerkesztette: djculture 2011. 05. 06. 13:16 -kor

Hádédész..

#3073 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 06. 16:44

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 05. 06. 14:14

Nem biztos hogy átvertek pont ezt magyarázom hogy adott lap+memória előfordul hogy megy más mellett meg nem.Aztán lehet hogy atiedbe is lehet némi próbálgatás mellett ugy beállitani hogy esetleg nagyob fesz vagy kisebb memória frekó illetve ht vagy sb mellett megy.
Milyen lapod van amugy ?Mert az se mindegy max mekkora tdp-s procit képes kezelni,4 maggal simán duplázóthat a proci fogyasztása.

Alaplap: ASrock 880GM-LE. Nekem Gigába van ilyen csipszetü az meg Phenom II X6 ready. Megnéztem és szintén zenész.

(Feljebb ott vannak a tippjeim, nomeg tesztsorrend.)

#3074 Felhasználó inaktív   adami15 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 06. 23:39

Probléma megoldódott :) NB voltage-t növeltem 0.028V-al és már nincs kék halál, meg lemennek a tesztek is. Amúgy ez az NB voltage mit takar? :D

#3075 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 07. 01:04

Üzenet megtekintéseIdézet: adami15 - Dátum: 2011. 05. 07. 00:39

Probléma megoldódott :) NB voltage-t növeltem 0.028V-al és már nincs kék halál, meg lemennek a tesztek is. Amúgy ez az NB voltage mit takar? :D

North Bridge
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#3076 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 07. 10:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jakuza - Dátum: 2011. 05. 07. 02:04

North Bridge

North Bridge feszültség. Norfbridzss voltidzs.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3077 Felhasználó inaktív   adami15 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 07. 14:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 05. 07. 10:21

North Bridge feszültség. Norfbridzss voltidzs.

De hogy lehet hogy a North bridge Fesz emelésével stabilizálódott a proci 4 magon??

#3078 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 07. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: adami15 - Dátum: 2011. 05. 07. 15:57

De hogy lehet hogy a North bridge Fesz emelésével stabilizálódott a proci 4 magon??

Ez ilyen erröl irtam,azon rész ami kivan kapcsolva nem száz 100% os.Van olyan is hogy bekapcsolja az ember és bármilyen integrált vagy külön pci os hangkártya elkezd lagolni szaggatni a zene.Meg van olyan is hogy hibát csinál adott kód futtatásakor amit vagy tud korigálni vagy nem.Nagyon lutri az egész.A hibának egy részét meg letesztelni cakk pakk nem lehet,hanem szépen rájön az ember hogy ebbe a programba ilyenkor hibát okoz,2 maggal meg semmi hiba:)

Szerkesztette: djculture 2011. 05. 07. 15:11 -kor

Hádédész..

#3079 Felhasználó inaktív   adami15 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 07. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 05. 07. 15:08

Ez ilyen erröl irtam,azon rész ami kivan kapcsolva nem száz 100% os.Van olyan is hogy bekapcsolja az ember és bármilyen integrált vagy külön pci os hangkártya elkezd lagolni szaggatni a zene.Meg van olyan is hogy hibát csinál adott kód futtatásakor amit vagy tud korigálni vagy nem.Nagyon lutri az egész.A hibának egy részét meg letesztelni cakk pakk nem lehet,hanem szépen rájön az ember hogy ebbe a programba ilyenkor hibát okoz,2 maggal meg semmi hiba:)

Értem :) Mondjuk ha már úgy árulták hogy 100%-os 4 maggal akkor nem szabadott volna hibáznia :D Az a lényeg hogy megoldódott... kösz mindenkinek a segítséget

#3080 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 13. 22:32

Őseim gépe úgy néz ki, bedobta a törülközőt. Jelenség: használat közben WindowsXP csontrafagyott, resetet követően POST után nem bootol a rendszer, sötét képernyő, nincs hdd aktivitás. Alaplapról mindent lehúzva (csak proci és memória maradt, videó alaplapi integrált) POST után bootolható médiát keres. Billentyűre nem reagál, se USB-s se PS2-es nem akarja az igazat, ergo a BIOS-ba sem tudok belépni (USB és PS2 portok elvileg jók, legalábbis feszt kap róla a billencs).

CMOS clear megvolt, eredmény: semmi változás. Mi a tüdő lehet ez? Cserebere alkatrészem nemigen van, így kizárni nem tudok semmit.
Gyanúsítottak: alaplap, psu (?), cpu (????)...

Pontos konfig nehéz lesz fejből, valami low-end Asrock Alive alaplap, kétmagos szintén alsókategóriás AMD prockó, 1 GB RAM, csodás ISO "márkájú" tápegység (házzal jött). Proci hűtése jónak tűnik, POST alatt nem melegszik.
Furcsaság: utolsó Windows használatkor a Speedfan nem tudott az alaplapról semmit lekérdezni, hőmérséklet, SMART info stb. nem volt elérhető. Amit lehetett megmozgattam, cpu ki-be, ramokat másik slotba tettem stb., ugyanúgy nem jó.

Ötlet?

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.