HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3301 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 26. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: loogan - Dátum: 2011. 07. 26. 20:22

Na úgytűnik rájöttem... ramok kényszrítve voltak 1066mhz-re, átállítottam autóra, levette 800mhz-re, jelenség megszűnt.:D
Codegent persze kivettem .:blush:

Köszönöm mindenkinek az ötleteket!:blush:

Örülünk, ha segíthettünk...
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#3302 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 26. 20:15

Üzenet megtekintéseIdézet: loogan - Dátum: 2011. 07. 26. 19:22

Na úgytűnik rájöttem... ramok kényszrítve voltak 1066mhz-re, átállítottam autóra, levette 800mhz-re, jelenség megszűnt.:D
Codegent persze kivettem .:blush:

Köszönöm mindenkinek az ötleteket!:blush:

Motoszkált bennem valami a RAMmal kapcsolatban is, de hát van 1066-os DDR2-ben is DDR3-ban is, azt is feltételeztem, hogy "Auto" beállításon vannak a CMOS Setup-ban. Ezért nem is szóltam "rutinból". Én :lama: . :D

Megjegyzem, hogy senkinek sem jutott eszébe első körben egy CMOS RESET-et ajánlani. Az rögtön megoldotta volna ezt a problémát, igaz, nem derült volna ki, hogy mi volt a baj.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3303 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 27. 09:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 26. 22:15

Motoszkált bennem valami a RAMmal kapcsolatban is, de hát van 1066-os DDR2-ben is DDR3-ban is, azt is feltételeztem, hogy "Auto" beállításon vannak a CMOS Setup-ban. Ezért nem is szóltam "rutinból". Én :lama: . :D

Megjegyzem, hogy senkinek sem jutott eszébe első körben egy CMOS RESET-et ajánlani. Az rögtön megoldotta volna ezt a problémát, igaz, nem derült volna ki, hogy mi volt a baj.

Nna igen, minthogy én semmit se tuningolok (még azt se amit lehetne, lásd Tualatin-os kis gépem), ezért bennem ilyesmi fel se ötlött. Nos igen, a határtalan naívságom...

#3304 Felhasználó inaktív   loogan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 27. 09:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 07. 27. 10:27

Nna igen, minthogy én semmit se tuningolok (még azt se amit lehetne, lásd Tualatin-os kis gépem), ezért bennem ilyesmi fel se ötlött. Nos igen, a határtalan naívságom...

Érdekes, mert az előző giga alaplap kitiltotta ezt a funkciót, pedig mind a ramok, mind az 1066mhz támogatott volt.
Gondoltam, ha itt van rá lehetőség miért ne állítsam be, nem tartom tuningnak, ha egy 1066 mhz-es ramot 1066mhz-en használok.:blush:

#3305 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 27. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: loogan - Dátum: 2011. 07. 27. 11:37

Érdekes, mert az előző giga alaplap kitiltotta ezt a funkciót, pedig mind a ramok, mind az 1066mhz támogatott volt.
Gondoltam, ha itt van rá lehetőség miért ne állítsam be, nem tartom tuningnak, ha egy 1066 mhz-es ramot 1066mhz-en használok.:blush:

A mai, modern RAM-időzítések eléggé furmányos dolgok. Általában több feltételnek kell teljesülnie egyidejűleg, hogy minden rendben legyen. Több új alaplap manuáljában olvasom ezt (mert magam is új gép vásárlása előtt állok) és azt látom, hogy bizony elég sok a HA meg a DE -- de persze, a gyártó mindig a legkedvezőbb paramétereket nyomtatja a dobozra, 20-centis számokkal. Adott esetben, ahogyan én látom, bizony lehet "tuning" az 1066 -- ha nem is a RAM-nak magának, de mondjuk más komponensnek ami nem bírja a gyakorlatban, esetleg csak elméletben (pl. alaplapi chip-készlet).

Szerkesztette: Macikák 2011. 07. 27. 10:13 -kor

#3306 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 27. 17:27

Üzenet megtekintéseIdézet: loogan - Dátum: 2011. 07. 27. 10:37

Tapasztalatom szerint - és a fórumon olvasottak alapján is - ha a RAM-ot a BIOS "by SPD" alacsonyabb órajelűnek fogadja el (pl. 1066 helyett 800) akkor az eredeti órajelre való erőltetés mindig gondot fog okozni vagy az időzítések vagy a feszültség vagy mindkettő miatt. Szomorú tény, de ez van.
Az erőltetés csak hosszas kisérletezés után járhat a kívánt eredménnyel, de nem mindig.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3307 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 21:30

sziasztok

Adott az alábbi konfig, minden Auto-ra állítva a Biosban, minden a gyári értéken fut, és váratlanul újraindulgat a gép. :blink:
Win 7 Professional, olyan kék halálokat dob, hogy csak na :)
A memória fesz 1.5V ról próbáltam emelni 0.025V-al, de nem lett stabilabb.
Érdekes, hogy miközben telepítettem a drivereket, általában a telepítési folyamatok végénél halt meg kék halállal.
De pl. felraktam a CPU-Z-t az alatt is újraindult.
Az alaplahoz adott Easytune6 használata közben, miközben lejjebb vettem a proci hűtő fordulatszámát, akkor is meghalt. :blink:
A proci hőmérséklete nem haladta meg a 46 Celsius fokot, persze a gyári venti alapból 4700-5000-et pörög :wtf:

Esetleg egy tippem van, hogy a Win7 gyorsformázással hozza létre magának a partíciót, és az okozza a hibákat.

Valakinek ötlete?

Proci: AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition
Táp: CORSAIR Enthusiast Series TX650W v2
Alaplap: GIGABYTE GA-870A-USB3L
VGA: GIGABYTE GV-R675OC-1GI HD6750 1GB GDDR5 PCIE
Mem: KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1333MHz CL9 KIT KHX1333C9D3B1K2/4G
DVD ÍRÓ: NEC AD-7263S-0B Fekete
HDD: SAMSUNG 1500GB F2 EcoGreen 5400rpm 32MB SATA2 HD154UI
AMD forever

#3308 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: AMDPower - Dátum: 2011. 08. 11. 23:30

Igen, ez az ötletem: a SAMSUNG Green, szerintem jól lekapcsolgat a történések közben.

#3309 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 22:26

Üzenet megtekintéseIdézet: AMDPower - Dátum: 2011. 08. 11. 22:30

sziasztok

Adott az alábbi konfig, minden Auto-ra állítva a Biosban, minden a gyári értéken fut, és váratlanul újraindulgat a gép. :blink:
Win 7 Professional, olyan kék halálokat dob, hogy csak na :)
A memória fesz 1.5V ról próbáltam emelni 0.025V-al, de nem lett stabilabb.
Érdekes, hogy miközben telepítettem a drivereket, általában a telepítési folyamatok végénél halt meg kék halállal.
De pl. felraktam a CPU-Z-t az alatt is újraindult.
Az alaplahoz adott Easytune6 használata közben, miközben lejjebb vettem a proci hűtő fordulatszámát, akkor is meghalt. :blink:
A proci hőmérséklete nem haladta meg a 46 Celsius fokot, persze a gyári venti alapból 4700-5000-et pörög :wtf:

Esetleg egy tippem van, hogy a Win7 gyorsformázással hozza létre magának a partíciót, és az okozza a hibákat.

Valakinek ötlete?

Proci: AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition
Táp: CORSAIR Enthusiast Series TX650W v2
Alaplap: GIGABYTE GA-870A-USB3L
VGA: GIGABYTE GV-R675OC-1GI HD6750 1GB GDDR5 PCIE
Mem: KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1333MHz CL9 KIT KHX1333C9D3B1K2/4G
DVD ÍRÓ: NEC AD-7263S-0B Fekete

1. Processzorhűtés.
2. Gány a win telepítő, a telepített win a gány miatt alapértelmezésben instabil lesz
3. táp, adatkábel csatlakozási hibák
4. USB3 mizéria is lehet, vezérlő + driver hiba, és az USB3-on ül valami fizikailag, pendrájv, kutyatöke, nem biztos tipp, de ellenőrizendő
5. esetleges RAM hiba
6. esetleges vinyó hiba, olcsó sámsong büdöset és hígat fosik

Ízityúnt, egéb automatikus szoftveres tuningszarokt kinyírni a vizsgálat idejére. Win7-et másik telepítővel újrahúzni. Vinyókat BIOSban natív IDE-e állítani, AHCI drájver megléte/hiánya ne kavarjon be.
Szétszedni apróra, újra összeszerelni, procihűtőt újra pasztázni aztán ellenőrizni újból.

Kékhalálok miről énekelnek?

#3310 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 07:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 11. 23:26

1. Processzorhűtés.
2. Gány a win telepítő, a telepített win a gány miatt alapértelmezésben instabil lesz
3. táp, adatkábel csatlakozási hibák
4. USB3 mizéria is lehet, vezérlő + driver hiba, és az USB3-on ül valami fizikailag, pendrájv, kutyatöke, nem biztos tipp, de ellenőrizendő
5. esetleges RAM hiba
6. esetleges vinyó hiba, olcsó sámsong büdöset és hígat fosik

Ízityúnt, egéb automatikus szoftveres tuningszarokt kinyírni a vizsgálat idejére. Win7-et másik telepítővel újrahúzni. Vinyókat BIOSban natív IDE-e állítani, AHCI drájver megléte/hiánya ne kavarjon be.
Szétszedni apróra, újra összeszerelni, procihűtőt újra pasztázni aztán ellenőrizni újból.

Kékhalálok miről énekelnek?

Szóval bármi lehet :) fasza
AMD forever

#3311 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 07:31

Üzenet megtekintéseIdézet: AMDPower - Dátum: 2011. 08. 12. 08:17

Bármi, de a memóriahiba a legsanszosabb, csak aztán a táp, végül a sw-driver kérdéskör.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3312 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 07:50

Üzenet megtekintéseIdézet: AMDPower - Dátum: 2011. 08. 12. 08:17

Ha esetleg te magad raktad össze mániákusan figyelve mindenre, akkor a win telepítő és/vagy a sámsong a kurva gyanús. Meg kéne nézni, hogy a SMART mit mond. Ha sok a "reallocated sectors count" visszavinni, csere, de ha az üzlet belemegy, akkor inkább WD Caviar Black/Blue legyen.

A többi alkatrész ellen abszolút semmi kifogásom, esetleges RAM hiba még a Kingstonnál is előfordulhat, bár személyesen még soha nem tapasztaltam.

Esetleg: letiltott mag aktiválásával nem próbálkoztál? Mert a kollégák a fórumon írták, hogy az aktivált, de hibás mag a legváratlanabb hibákat a legváratlanabb alkalmakkor produkálja.

#3313 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 07:59

Elmondom, miért is gyanítom a SAMSUNG-vinyót, mielőtt bárki azt mondja, flémelek. Egyik júzer nemrég vett egy ilyen SAMSUNG Green-csodát -- igaz, külsőt, USB-set. Elmondanám, hogy a kütyü annyira "green", hogy még egy meleg, szoftveres újraindítást sem bír ki. A LED-je lekapcs, és jó éjszakát, ennyi! Újraindulás után újra kihúz-bedug, akkor a Win nagy boldogan felismeri újra, vicc! A fiának a szintén külső WD-je (igaz, az még régebbi és nem green) nem csinál ilyet -- ki lett próbálva! Ha ilyen viccek vannak a külső  green SAMSUNG-nál, mi lehet egy belsőnél... ;o Oké, háttérnél még elmegy, maximum kényelmetlen. Az viszont általános tanács, hogy ilyen green-valamiket (tökmindegy, hogy milyen márka), ugye nem ajánlatos rendszer-vinyónak betenni -- pontosan az ilyenek miatt... Én mondjuk teljesen hanyagoltam az új gépembe is: környezetvédelem ide vagy oda, de még háttérnek se vettem semmiféle green-t.

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 12. 08:20 -kor

#3314 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 08:30

köszi mindenkinek a tippeket

Egyébként minden vadi új, tehát a vinyó is, persze nem kizárt, hogy hibás legyen, de azért miközben másolja a fileokat, nem hiszem, hogy leáll, mert eco Green :)
Első körben kicserélem a memóriát, ami az én gépemben jól megy, azután egy másik vinyóval próbálkozok.
Az egyik kollégám is a Win telepítő hibájára gondol, ezért ez lesz a harmadik amit cserélek.
AMD forever

#3315 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 08:39

Üzenet megtekintéseIdézet: AMDPower - Dátum: 2011. 08. 12. 10:30

köszi mindenkinek a tippeket

Egyébként minden vadi új, tehát a vinyó is, persze nem kizárt, hogy hibás legyen, de azért miközben másolja a fileokat, nem hiszem, hogy leáll, mert eco Green :)
Első körben kicserélem a memóriát, ami az én gépemben jól megy, azután egy másik vinyóval próbálkozok.
Az egyik kollégám is a Win telepítő hibájára gondol, ezért ez lesz a harmadik amit cserélek.

Ne legyél csak ebben annyira biztos: itt olvastam a HWSW-n egy másik topikban azt hiszem, hogy fájl-másolás közben bealudt a green, a Total Commander meg közölte, nyűgje van -- pedig az csak háttérnek volt, hogyha jól emlékszem. Az is igaz, hogy már a Vista is gyors formázással telepít, de én még ebből fakadó hibával nem találkoztam. A többi cuccod pedig tényleg minőségi, megnéztem a listát persze, mielőtt írtam. Szerintem kicsi az esélye, hogy azok közül halódna valami -- de persze, nem lehetetlen, mert az ördög sose alszik, ugye... ;o)))

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 12. 08:46 -kor

#3316 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 09:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 08. 12. 09:39

Ne legyél csak ebben annyira biztos: itt olvastam a HWSW-n egy másik topikban azt hiszem, hogy fájl-másolás közben bealudt a green, a Total Commander meg közölte, nyűgje van

Ok, a vinyóval kezdek, átrakom egy másik gépbe és megnézem mint mond a S.M.A.R.T.
AMD forever

#3317 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 09:08

Üzenet megtekintéseIdézet: AMDPower - Dátum: 2011. 08. 12. 09:30

Egyébként minden vadi új

Akkor simán lehet, hogy az alaplap nem szereti azt a memóriát, ami benne van.

A gyorsformázás viszont biztos nem okozhatja. A gyorsformázás abban különbözik a normáltól, hogy nem hajt végre a HDD-n felülettesztet hibás szektorok után kutatva.

Szerkesztette: Raynes 2011. 08. 12. 09:11 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3318 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 09:18

Én ellenőriznem a CPU hűtőt, továbbá a BIOS-ban a RAM beállításokat, nem auto-n hagynám, hanem kézzel kicsit lassabbra venném az iramot.

Alaplapi BIOS verzió?

Jah, és a lapon lévő chipset hűtést is megvizslatnám... Két új giga lapnál, ami járt nálam az elmúlt időszakban, billegett és lóf@szt se hűtött a chipseten, sőt, ahogy be lett szerelve, a műanyaglábai még feljebb is emelték a bordát... :banghead: :bolond:

Szerkesztette: StSanya 2011. 08. 12. 09:22 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3319 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 09:46

giga lap és az ő jó memória supportja lesz.Kézzel próbáld beállitani a gyári időzéseit.Ha nem sikerül próbád meg egy normál 1333 as kingmaxal avval szokott menni stabilan.

Szerkesztette: djculture 2011. 08. 12. 09:48 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3320 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 10:16

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 12. 11:46

giga lap és az ő jó memória supportja lesz.Kézzel próbáld beállitani a gyári időzéseit.Ha nem sikerül próbád meg egy normál 1333 as kingmaxal avval szokott menni stabilan.

Lehet, mert ezt a RAM-ot nem látom a QVL-jén. http://www.gigabyte....0support%20list

Szerkesztette: Macikák 2011. 08. 12. 10:16 -kor

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.