Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2014. 03. 08. 21:04
viszont a tcc4-esek azok meg jók, tehát megint csak nem adott gyártó miatt szar
a szervezése természetesen 8x8-as mint írtam, hogy 16 db chip (2 bankban)
van egy 256 megás is ami egyáltalán nem indul kifüttyenti (talán az epromja szar), na arról lehetnének a donor chipek.
A marék szotyit nem tudom, legutóbb nagyon vadászni kellett az 512 megásokat és drágán mentek, azokból még jó gép (volt) építhető, 2-3-4-et összerak az amber. Ezt a szar 512-set gyakorlatilag ingyen szereztem megint, ha leszámítjuk a sok óra vergődést, mire kézbekaptam.
Na majd legközelebb megnézem újra, de emlékeim szerint az van vele, hogy már a nemgyors bios ramtest is kiakad ?256? megánál - viszont akkor már meg is lehet a hiba: az ellenoldali bank nem megy.
Elküldve: 2014. 03. 08. 21:24
Valahogy emlékeztem én, tehát 64 megánál röffen meg. Persze hogy ez pontosan 65536-e (mármint kilóbájt) azt nem látni, de gondolom igen. Tehát az megy, hogy 64 megáig pörög, utána rögtön 512-re ugrik, mint aki jól végezte dolgát. Pedig ugye vagy 3x kéne 512-re pörgetnie. 100Mhz-en 3-3-3-8-as időzítéssel is, vagyis ez se számít semmit, amúgy maga a modul 200MHz-es (ddr400/pc3200). A chip pedig: K4H560838F-TCCC és továbbra is samsung. Meg 8 darab egy oldalon (egy bankban).
Memtestet se ártana tolni, de most este van. Valamikor régebben próbálkoztam vele, de valamiért nem ment.
Most ez a ram van bent, elvileg az alsó 64 megában lehet dolgozni, emlékeim szerint felsőbb területekre történő dolgozásokkor jönnek a kékhalálok meg szabálytalan műveletek.
Elküldve: 2014. 03. 09. 09:34
Idézet: Samuraj - Dátum: 2014. 03. 08. 21:04
Ingyen kaptad (ha a sok óra vergődés az utazást jelent, akkor mégse ingyen: az időd ráment), de nem is ér semmit.
Vaterán egy ezresért már válogathatsz, most épp 9-et látok, de ha még hozzáteszel 300 ft-ot, akkro már 20 közül választhatsz.
És ez csak a fix áras, amit azonnal elvihetsz, nem kell licittel szórakozni, ha van kedved, akkor a licitesekkel még több volna, csak az nem azonnal van, meg lehet más többet ajánl érte, mint amiért Neked megéri.
Elküldve: 2014. 03. 09. 11:02
Az lenne a problémám, hogy mostanság a gépem nem akar bekapcsolni. Vagyis megnyomom a gombot, 10-et csippan a BIOS(American megatrends, erre azt írja egy program hogy CMOS, alaplapi elem rossz lehet), majd utánna még egy normál csippanás, de se kép, se hang. Megnyomom a gombot azonnal lekapcsol a gép. Megint újra bekapcsolom, akkor se csippanás, se kép, se hang. Megint kinyomom. És a harmadik bekapcsolásra mindig egy csippanás ami jót jelent, és már bootol is rendesen és be is lép a rendszerbe.
És ezt minden egyes bekapcsoláskor így 3x el kell játszani. Bár mostmár van hogy elsőre sem csippan.
De eddig 3x-ra mindig rendesen elindult. Lehet hogy tényleg az alaplapi elem a gond??
És egy másik probléma, hogy a procem ventijén alul a kisseb venti sokszor beragadt bekapcsoláskor, és olyankor mindig gyors kinyomtam a gépet nehogy baja legyen a ventinek. Viszont ilyenkor már általában windows-ban volt a gép. Sztem talán megsérülhetett valami fájl a windowsban, mert sokszor van hogy csak úgy magától leáll a gép. Mármint tök random elindítok egy filmet, hirtelen elfeketedik a kép, a hang még megy egy 3 másodpercig, majd bejön a bekapcsoláskor lévő boot logó, és újra elindítja a windowst. És amikor belépek azt írja hogy a rendszer egy váratlan leállás után helyre állt. Nemhiszem hogy a táppal lehet gond, mert nem úgy kapcsol le, mintha elmenne az áram. Tehát a venti, ledek, minden megy. Csak elmegy a kép, és újra betölti a wint.
Terhelésre sincs gond. Néztem 3Dmark-ot, ami a procit és videókártyát is terheli, ott sem kapcsolt le. Random hogy mikor csinálja meg. Túlmelegedés sincs. Tehát max a win-el tudom magyarázni, de az viszont nem ír ki semmilyen hibakódot. Se kékhalál, se semmi.(Win 7)
Nagy valószínűséggel ez a gond?
Elküldve: 2014. 03. 09. 11:10

Szerkesztette: Macikák 2014. 03. 09. 11:10 -kor
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.
KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))
Elküldve: 2014. 03. 09. 13:52
Idézet: Samuraj - Dátum: 2014. 03. 08. 21:04
viszont a tcc4-esek azok meg jók, tehát megint csak nem adott gyártó miatt szar
Olvassál már RAMos topikot, 10 éve nagy keletje volt és tudomány. Ráadásul egyre nehezebb szar RAMokba futni, no meg már senkit nem érdekel, ha az "egyéb" nyákos 100 forinttal olcsóbb. Akkor ezt miért kell a Samu nevével párhuzamba vonni, ha még a gyártót sem tudjuk?
Elküldve: 2014. 03. 09. 14:46
Idézet: Jarvis - Dátum: 2014. 03. 09. 11:02
Az lenne a problémám, hogy mostanság a gépem nem akar bekapcsolni. Vagyis megnyomom a gombot, 10-et csippan a BIOS(American megatrends, erre azt írja egy program hogy CMOS, alaplapi elem rossz lehet), majd utánna még egy normál csippanás, de se kép, se hang. Megnyomom a gombot azonnal lekapcsol a gép. Megint újra bekapcsolom, akkor se csippanás, se kép, se hang. Megint kinyomom. És a harmadik bekapcsolásra mindig egy csippanás ami jót jelent, és már bootol is rendesen és be is lép a rendszerbe.
És ezt minden egyes bekapcsoláskor így 3x el kell játszani. Bár mostmár van hogy elsőre sem csippan.
De eddig 3x-ra mindig rendesen elindult. Lehet hogy tényleg az alaplapi elem a gond??
És egy másik probléma, hogy a procem ventijén alul a kisseb venti sokszor beragadt bekapcsoláskor, és olyankor mindig gyors kinyomtam a gépet nehogy baja legyen a ventinek. Viszont ilyenkor már általában windows-ban volt a gép. Sztem talán megsérülhetett valami fájl a windowsban, mert sokszor van hogy csak úgy magától leáll a gép. Mármint tök random elindítok egy filmet, hirtelen elfeketedik a kép, a hang még megy egy 3 másodpercig, majd bejön a bekapcsoláskor lévő boot logó, és újra elindítja a windowst. És amikor belépek azt írja hogy a rendszer egy váratlan leállás után helyre állt. Nemhiszem hogy a táppal lehet gond, mert nem úgy kapcsol le, mintha elmenne az áram. Tehát a venti, ledek, minden megy. Csak elmegy a kép, és újra betölti a wint.
Terhelésre sincs gond. Néztem 3Dmark-ot, ami a procit és videókártyát is terheli, ott sem kapcsolt le. Random hogy mikor csinálja meg. Túlmelegedés sincs. Tehát max a win-el tudom magyarázni, de az viszont nem ír ki semmilyen hibakódot. Se kékhalál, se semmi.(Win 7)
Nagy valószínűséggel ez a gond?
Elsőre kipróbálnám egy másik tápegységgel.
Ha már a bekapcsolás nehézkes, akkor mindig az az első.
Aztán esetleg púpos kondi az alapalap 5v stand by körében. Egy időben divat volt, de mostanában ritkán futni bele.
Oszt' lehet tényleg az elem merült le. Némelyik lapot meg tudta hülyíteni, de a legtöbb elindul elem nélkül is default beállításokkal. Az óra nem szokott elálllítódni?
Elküldve: 2014. 03. 09. 14:54
Viszont valami elcsesződött mert a böngészőben a dolgok nem mennek rendesen. Nem tölt be képeket, a youtube-on a lejátszó négyzetéből kilóg a videó, a facebook olyan mint az ingyenes mobil verzió. 3 böngészőben is. Újratelepítésük nem segít.
Mivel lehetne ezt megoldani?
Elküldve: 2014. 03. 09. 16:56
Idézet: Jarvis - Dátum: 2014. 03. 09. 15:54
Ne is mondd! Az enyém úgy megy reggel óta (a 20-ik indítás után), hogy azóta ON...

Lekapcsolni nem igazán merem.. Elemcsere nálam már 1 hete megvolt: semmit se ért, jah! És micsoda véletlen: ez is AMI Bios-os...

Megoldás? Rendeltem másik deszkát, ez már kiszolgálta az idejét.
Szerkesztette: Macikák 2014. 03. 09. 16:57 -kor
Elküldve: 2014. 03. 09. 19:33
Idézet: Macikák - Dátum: 2014. 03. 09. 16:56

Lekapcsolni nem igazán merem.. Elemcsere nálam már 1 hete megvolt: semmit se ért, jah! És micsoda véletlen: ez is AMI Bios-os...

Megoldás? Rendeltem másik deszkát, ez már kiszolgálta az idejét.
Hát az fasza lesz, hogyha az enyém is elbaszódott. Nem akartam még egy jó ideig venni bele semmit sem. Úgy voltam vele hogy bírjon ki még egy 1-2 évet, azt ha akkor tönkremegy már lesz pénzem i7-es procit bíró lapra. Most ennek a tokozása csak LGA775, és nem szivesen veszek másikat, 1-2 év kedvéért.
Elküldve: 2014. 03. 09. 20:13
Idézet: Jarvis - Dátum: 2014. 03. 09. 20:33
Haha, ez meg Socket478...

Kicsit visszább tettem be képeket. Ez kérlek, ahányszor indítod, annyifélét alkot, jelenleg...

Elküldve: 2014. 03. 09. 20:56
Idézet: Jarvis - Dátum: 2014. 03. 09. 20:33
Azért szvsz nem biztos, hogy kuka. (Ha jól értem, a géped működik, csak a megjelenítés zizi néha.) Videodriver rendben? Ha alaplapi, akkor sok esetben a chipset drivert is lehet nézni. Normálisan felismeri a VGA-t?
Esetleg másik videó kártyával is megpróbálhatod. Az hogy három böngésző is megjelenítési kihívásokkal küzd, attól még lehet SW gond is. Más progi nem zilálja össze a képet? Esetleg Win reinstall?
Elküldve: 2014. 03. 09. 21:07
Idézet: Tibsó - Dátum: 2014. 03. 09. 21:56
Én se azt állítottam, hogy a kérdező lapja feltétlenül kuka -- én az enyémet viszont már arra itéltem! Most gereblyézek össze alkatrészeket...

Nálam mondjuk az elem-csere totál felesleges volt, hm! Túl szép is lett volna...

Szerkesztette: Macikák 2014. 03. 09. 21:10 -kor
Elküldve: 2014. 03. 09. 21:25
Idézet: Macikák - Dátum: 2014. 03. 09. 22:07

Nálam mondjuk az elem-csere totál felesleges volt, hm! Túl szép is lett volna...

Hát... egy 300Ft-os próbálkozás. De most van egy jó elemed.

Mondjuk egy 775-ös lap még azért nem olyan gagyi, (főleg, ha az embernek nincs túl sok zsozsója).
Elküldve: 2014. 03. 09. 21:40
Idézet: Tibsó - Dátum: 2014. 03. 09. 22:25

Mondjuk egy 775-ös lap még azért nem olyan gagyi, (főleg, ha az embernek nincs túl sok zsozsója).
Ahogy mondod, pontosan...

Igen, én is azt halásztam, így egyben:
http://szamitastechn...1865810402.html
Elküldve: 2014. 03. 09. 22:21
Benne egy Intel Core2 Quad 3.0Ghz-s proci. (kb 5 éves) (3.15-re felhúzva, amióta visszaraktam 3.0-ra nem állt le a windows. Ellenben nemtudom hogy a hibát ez okozta-e).
8GB DDR3 1600-as ram(sajna a proci miatt csak 1333-on megy)(kb 3 éves)
nVidia GTX660Ti 2GB videókártya. (KB 2 éves)
Chieftec 650W-os táppal(kb 4 éves, 1x javított, első év után behalt).
A gépem ha bekapcsol tökéletesen működik. Vagyis elem csere óta itt, ott furcsaságok vannak. A facebook, és a youtube azóta magától megjavult, oldalt viszont az óra mellett a hangerő állító és egyéb nem működik, hiába kattintok nem csinál semmit. A programok telepítése és törlése menüpontban pedig bármit akarok törölni, kiírja hogy várjam meg amíg az előző program törlődik, pedig nem töröltem semmit. Úgyhogy ilyen furcsaságok. Lehet hogy majd megjavulnak.
Egyelőre nem akarok wint újrarakni, bár kb 2,5 éve van már rajta. Természetesen ha muszáj lesz persze újra felmegy.
Bekapcsolásnál meg nem csak a kép a gond, hanem semmi sincs. Még csak nem is olyan hogy próbálkozik a gép. Nem is kell letartanom a kikapcsoló gombot hogy leálljon a gép. Elég ha egyszer megnyomom azonnal le is lövi magát.
Elküldve: 2014. 03. 09. 22:30
Idézet: Jarvis - Dátum: 2014. 03. 09. 23:21
A többi még akár szoftveres probléma is lehetne -- ez a vége viszont nem tűnik túl bíztatónak...

Elküldve: 2014. 03. 09. 22:54
https://forum.hwsw.h...g-topic-%23-ii/
https://forum.hwsw.h...tuning-topic-i/
https://forum.hwsw.h...ek-vagy-orajel/
nem tudom van-e még más vagy ezekre gondoltál-e
igen, valóban nem az ár itt a kényes, inkább csak játszás végett szórakozok. Tény, hogy nem éri meg chipeket cserélgetni ezresér.
TCCC-s példányt az akkori pc-world cikk nagyon lesajnálta, ebből fakadóan közelítem meg én is így. Bár nálam eddig jól muzsikáltak (amik mennek), régebb óta megy 2 dualos pár. Több gyártó is készít ezekkel modult azonos nyákra, emiatt mondtam, hogy az nem mérvadó - de lehetne, mert ha egy gagyibb nyákra rakják a jó chipeket és interferencia, zavar van a vonalak között abból lehet kalamajka. Most pl az is elindult, amire azt írtam korában, hogy rossz.