Elküldve: 2014. 04. 02. 07:13
Sziasztok!
Lenne egy nagyon érdekes kérdésem. Tegnap jött meg egy pár alkatrész, amiből egy gépet rakok össze. Az alkatrészek tökéletesen illeszkednek egymáshoz, mind foglalat, mind specifikáció tekintetében. Tehát értem ezt úgy, hogy memória DDR3, az órajel 1333, amit elvár... a proci FM2-es, az alaplap is, de ezen kívül támogatott a chipset is... tehát minden teljesen jónak kellene, hogy legyen. Összeraktam a gépet, ahogy a másik 40-50-et már január óta. Na most a jelenség az, hogy a képernyőn nem jelenik meg semmi indítás után. A venti felpörög, csippanni nem csippan, tehát memória hiba elvileg nem lehet. Viszont ami problémás, hogy úgy tudom, hogy csippannia kellene akkor is, ha memória nélkül indítom... na most ez sem történik meg... Ilyenkor az alaplappal lehet gond? Tehát, hogy el sem jut a memória ellenőrzésig... Vagy okozhat más is ilyen problémát?
Elég sürgős lenne, mert 10-kor nyit a bolt, és minél előbb fel akarom hívni őket, hogy intézzem a cserét. Alkatrészeim nincsenek otthon raktáron, így nem tudok próbálkozni más memóriával, más alaplappal, más processzorral... Ennyiből kellene megmondani, hogy mi a baja. Volt egy olyan tipp, hogy zárlatos a házon a reset gomb... ezt még nem próbáltam lehúzni, mert el kellett jönnöm dolgozni, így ez délutánra marad meg, ezért jó lenne, ha ezt is ki lehetne zárni, ha ez nem okozhatja ezt a hibát. Én arra gondolok, hogy resetnél látnom kellene a power led villanását... viszont ez folyamatosan világít... nem tűnik úgy, mintha resetelne.
Vélemény?