Idézet: Samuraj - Dátum: 2015. 02. 26. 18:02
Na most nézzük az enyémet, bár túl nagy élet nincs már itt.
Ilyen hibám még nem volt, nagyon durva! Előző nap még semmi, remekül működik naphosszat. Amúgy a lap már korábbról is bibis, tápkapcsoló mechanizmus bajos, többnyire azonnal bekapcsol ha tápot kap és nem kapcsolja le a tápot, bár a nyomógombot érzékeli és maga a lap le is áll, de a táp nem kapcsol ki. Talán valami zárlat gnd-PSon között.
Na szóval másnap bekapcsolom, de vadul sípul (elvileg a ram). Megmozgatom, elindul. Winxp nehezen indul, elsőre talán nem is, csak kékhalas kivétellel megáll (memória hibára utal). Reset eccerkéccer, majd a vindóz is beindul. Megy-megy, de egyszer csak megint ki dob egy kékhalált. Újraindít, de már betöltéskor megadja magát egy eddig új hibával: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\system olvashatatlan vagy sérült, javítsam meg cd-ről. Ez az a 3-4 megás kiterjesztés nélküli fájl, gondolom ebben van a konfig lelke. Telepítő cd-ről meg rejtélyes módon hiányzik a "javítás" funkció. Na mindegy, szereztem másik system-et egy kb hasonló konfigból (legalábbis chipset családon belüli), bemásoltam eme helyére. El is indul, már GUI-ban de még asztal,tálca és ikonok nélkül ad egy kis ablakot, hogy valami password nem egyezik meg akármi - amúgy mindkét gép közvetlen admin-os belépéses, szóval egyik sem jelszavas. De alig lehet elolvasni és értelmezni, pár másodperc múlva magától újraindul a gép. Próbáltam F8-al mindenféle módban indítani, ugyanaz, még a hibára ne induljon újrával is.
Nyílván nem menthető a dolog, csak reinstall és társai, úgyhogy nem is kérdés, de hátha valakinek van valami ötlete, vagy a miértre válasza.
Ez jó kis hiba, s először is azt javaslom, hogy (tápcsere után) nézz rá azért először a HDD-re! Én úgy csinálnám, hogy
Hirens.BootCD.10.6.zip letölt, s ezen van a Hard Disk Tools szekción belül egyszer DOS-os HDSentinel, ami már mond véleményt a merevlemezről, másrészt van HDD Regenerator is (ezt a v.11-től kivették), amivel a HDD-t kicsit rendbe lehet kapni.
Aztán ahogy elhangzott, ez a "system" ez maga a regisztrációs adatbázis egyik állománya, kizárt, hogy más gépével menjen a te windowsod. A helyreállításáról itt egy cikk:
Windows - Ha a sérült regisztrációs adatbázis miatt nem indul a Windows XP...
Ha ez sem segít, marad a javító telepítés. Ennek az a szabálya, hogy megfelelő, prof vagy home, és
_érintetlen, eredeti, SP3-as OEM verzió_ kell, tehát tákolt, Pistike edition féle az nem jó. Ilyenről indulva először sima telepítést kell választani, majd észleli, hogy a C:\windows-ban van egy windows, és lehet választani egy javító telepítést. Ha nem így jelzi, akkor nem jó CD-d van, vigyázz, mert akkor C:\windows.001 néven zsír új, s persze üres rendszert telepít, a javítósban viszont minden meglesz, asztal, doksik, progik, csak rögtön frissíteni kell.