HWSW Informatikai Kerekasztal: NVIDIA G9x - találgatások és tények - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NVIDIA G9x - találgatások és tények a 9. GeForce generáció... Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 08. 18:39

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 18:29

Hát de azé lesz limitált darabszámban, mert valamivel le kell fedniük azt a piaci szegmenst, még ha csak 3-4 hónapra is.

errol van szo - az nv a g92t szvsz atmeneti megoldasnak szanta, hogy addig is tartsa a frontot.

#1062 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 18:40

Idézet: arn - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 19:26

ezt te honnan tudod? :)

Az nV 10 dolláros árcsökkentési kérelemre mondott nemet a gyártóknak, tehát alig van haszna a G92-ből.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#1063 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 18:42

Idézet: Abu85 - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 18:40

Az nV 10 dolláros árcsökkentési kérelemre mondott nemet a gyártóknak, tehát alig van haszna a G92-ből.

Vagy gyúrnak az első negyedéves rekord bevételre.  :Đ
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1064 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 18:58

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 19:29

Hát de azé lesz limitált darabszámban, mert valamivel le kell fedniük azt a piaci szegmenst, még ha csak 3-4 hónapra is.

100e-res darabszám limitálva a középkategóriában és azzal pénzt csinálni, ezt te sem gondolod komolyan :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1065 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 19:02

Idézet: arn - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 15:57

ha az egesz palettat atnyomjak g92be, akkor igen - de  csak a 9600gt es a gx2rol tudjuk hogy g92 szarmazek lesz. meg kerdeses, hogy a tobbi 9800ba mi kerul - a gx2 sebesseget illetoen valoszinu, hogy g92.

Szerinted mi kerül?

Nincs ott semmilyen új csodafegyver :D

És szerintem pont a 9600-be nem fog G92 kerülni. Nagyon úgy tűnik a 256os gt és a limitált gs alapján, hogy abban a szegmensben nem lehet értelmes áron árulni a g92 herélteket, oda kell valami. Ideje a G84 buktát beismerni és tenni oda valamit, szerintem...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#1066 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 19:04

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 18:58

100e-res darabszám limitálva a középkategóriában és azzal pénzt csinálni, ezt te sem gondolod komolyan :D

Arra jó hogy a selejt ne a raktárakban álljon, semmi többre. Ideiglenes megoldás, nem ezen akarnak meggazdagodni azt már megtették tavaly a G80-nal.
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
Twittegylet

#1067 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 19:15

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 20:04

Arra jó hogy a selejt ne a raktárakban álljon, semmi többre. Ideiglenes megoldás, nem ezen akarnak meggazdagodni azt már megtették tavaly a G80-nal.

Rövid távon jó megoldás, de hosszún marhára nem. Később kell oda valami és valszeg ez lesz a 9600GT :D

Igazából arnnak akartam beszólni nem neked :Đ

Szerkesztette: BoGab 2008. 01. 08. 19:16 -kor

#1068 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 19:22

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 19:15

Rövid távon jó megoldás, de hosszún marhára nem. Később kell oda valami és valszeg ez lesz a 9600GT :D

:p
Twittegylet

#1069 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 22:05

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 19:02

Szerinted mi kerül?

Nincs ott semmilyen új csodafegyver :D

És szerintem pont a 9600-be nem fog G92 kerülni. Nagyon úgy tűnik a 256os gt és a limitált gs alapján, hogy abban a szegmensben nem lehet értelmes áron árulni a g92 herélteket, oda kell valami. Ideje a G84 buktát beismerni és tenni oda valamit, szerintem...

azert irtam, hogy szarmazek.
de akkor mi a d9e?  :think:

#1070 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 22:06

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 19:15

nah fel ev mulva meglatjuk, ki mennyire volt ugyes

ps: ne szojja mar be  :Đ

Szerkesztette: arn 2008. 01. 08. 22:07 -kor

#1071 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 00:19

:offtopic:
DX10 téma: ha jól emléxem az NV fél évvel az ATI előtt adott ki DX10-es hardvert. Abu85 úgy látja, hogy az NV mekkora köcsög, mert most hirtelen nem kukázza az architektúráját, de vmit elfelejt.
Az FX-NV40 váltásnál egyszer már bekövetkezett, amitől sokan féltek. Az FX DX9-ben egy ratyi volt, emiatt a játékokban alig volt shader. Megjött az NV40, a séderpóver megugrott, a fejlesztők nekiálthattak a DX9-es játékok fejlesztésének, ezzel egyidőben a játékosok kukázhatták az FX-et, mert azon nem ment normálisan egyetlen új játék sem. Ezeket a szempontokat is mérlegelni kell, mielőtt egy vadiúj cuccal jelentkezik egy ekkora piaci befolyással bíró cég. Én azt mondom, hogy elismerésem, hogy az ATI-é a korszerűbb, de nincs mit tenni, ha lassabb, akkor lassabb, csináljanak olyat, ami a JELEN játékaiban gyors. Én megértem őket (mármint az NV-t), mert hát ugye amíg a JELEN játékaiban a konkurencia képtelen felnőni a feladathoz, addig minek erőltessék az új funkciókat, nekik is jobb, meg azoknak is, akiknek NV kártyájuk van, az ATI-val nem az ő dolguk foglalkozni.

Szerkesztette: fLeSs 2008. 01. 09. 00:20 -kor

#1072 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 07:42

Ha olyat csinál az Ati ami gyors a jelenben akkor ugyanúgy kiáll az nV elképzelései mellett. Nekem nem a G80-al van bajom, hanem annak elveivel, mert teljesen logikátlan a jelenben ez az elképzelés. A Crysis miatt vettem gépet, épp hogy csak fut a gama Very high-ban, pedig Crossfire rendszert pakoltam alá, és ez lesz a jövő. Kinek jó ez? Tudom az nV-nek, de a piac egyszer besokal.
A legnagyobb probléma meg ott kezdődik, hogy a legtöbb DX10-nek nevezett játékba (Bioshock, Lost planet) onnan van a GF8 előnye, hogy Int16-os textúraformátumot használnak, ami helyett bőven lehetne FP16-ot is használni. A GF8-nak nem jelentene semmit, de a Radeonoknak +25-30% minimum. ;)
A Hellgate London is elég vicces, teljesen NV optimalizált játék, az AMD-t ki is zárták a fejlesztésből. Erre az első Catalyst 8800GT szintre gyorsította a HD3870-et. Az Ati technikája nem korszerűbb, az a jövő.

#1073 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 09:10

Idézet: Abu85 - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 7:42

mert teljesen logikátlan a jelenben ez az elképzelés.

Ezt az NV vezetésének hogyan magyaráznád meg miközben ők a piacvezetők? :D
Az ő szempontjukból nem logikátlan.

#1074 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 09:36

Ez a technológiai ipar sajátossága, nem mindig a jobb győz... most lehetne sorolni, hány és mennyi hasonló eset van/volt. :)

Egy új dolognál mindig legalább két lehetőség van, vagy a nagyobb piaci szereplő rákényszeríti a piacra az akaratát, vagy a felhasználók visznek sikerre egy terméket. :)

#1075 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 09:57

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 10:10

Ezt az NV vezetésének hogyan magyaráznád meg miközben ők a piacvezetők? :D
Az ő szempontjukból nem logikátlan.

Az ő szempontjuk annyi, hogy mindenkinek eladják a technológiájukat, végre elérték, hogy van értelme az SLI-nek. De még mindig nem értem ez nekem mezei júzernek miért jó? :think:

#1076 Felhasználó inaktív   decibel86 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 13:02

Idézet: Abu85 - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 9:57

Az ő szempontjuk annyi, hogy mindenkinek eladják a technológiájukat, végre elérték, hogy van értelme az SLI-nek. De még mindig nem értem ez nekem mezei júzernek miért jó? :think:

Mi köze a g80-nak az sli elterjedéséhez?

#1077 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 13:09

Idézet: decibel86 - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 13:02

Mi köze a g80-nak az sli elterjedéséhez?

Abu85 "lázálma" :D, hogy az SLI el fog terjedni, mert a G80 lassú DX10 alatt, ezért két kártya kell ahhoz, hogy a játékok normálisan fussanak. Sztem egyértelmű, hogy nem fog bekövetkezni, nem fognak az emberek tömegesen két VGA-t venni, mert lassan fut a játék.

#1078 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 13:42

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 14:09

Abu85 "lázálma" :D, hogy az SLI el fog terjedni, mert a G80 lassú DX10 alatt, ezért két kártya kell ahhoz, hogy a játékok normálisan fussanak. Sztem egyértelmű, hogy nem fog bekövetkezni, nem fognak az emberek tömegesen két VGA-t venni, mert lassan fut a játék.

Én sem hiszem. Csak aztán nehogy igaza legyen :D

#1079 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 13:53

minden technikai fejlesztes akkor er vmit, ha alkalmazni is lehet.

a varosban egy suzukivan valszeg jobban el lehet boldogulni, mint egy f1es autoval. de ha van olyan ceg, aki abban lat piacot, hogy f1es autot gyart az utcara, raadasul meg abban sem akar reszt venni, hogy az autoi szamara megfelelo palyak epuljenek... mennyit er egy ilyen technikai foleny?

#1080 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 13:55

tuti elterjedtebbek lesznek a ketgpus megoldasok - mivel a gyartok jelenleg nem hagytak mas kiutat. a gyorsabb single kartyak is lecsusztak a korabbi kozepkategorias arszintre es egy magasabb kategoriaba igy lehet csak tovabblepni.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.