HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 20. 22:21

SFIJ kolléga másfelé próbálja tolni a bringát, de pl a fentebb vázolt dependency szopásra is megoldás lehetne az amit "fényezni" szeretnék...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1422 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 22:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 22:20

kroozo de itt nem shared lib függőségekről van szó, hanem a debian nemkicsit elbaszott installcsomag függőségeiről...

Direkt ezert irtam, hogy nem sok koze van ahhoz, amirol beszeltek :)

(Egyebkent a fenti szarok onmagukban szarok, elcseszett explicit perl modul subverziofuggosegekkel, a debian meg meg mindig egeszen istenes ;) )
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1423 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 22:26

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 22:21

SFIJ kolléga másfelé próbálja tolni a bringát, de pl a fentebb vázolt dependency szopásra is megoldás lehetne az amit "fényezni" szeretnék...

megjegyeznem, hogyha az ugyfel nem ragaszkodott volna ahhoz, hogy ne hasznaljak chrootot, mert fazik tole, fingom sincs miert, akkor ugyanezt pont ugy, ahogyan a sajat rendszerunkon, kb 15 perc pluszmunkaval meg lehet csinalni, es tenyleg nem problema.

Egyebkent tenyleg olyan dolgot kersz szamon, ami van, csak nem csomagban jon, igazuk van nekik abban ;)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1424 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 22:34

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 22:26

Egyebkent tenyleg olyan dolgot kersz szamon, ami van, csak nem csomagban jon, igazuk van nekik abban ;)

Rendben, nem hiszem hogy tovább kell ragozni a dolgot (lassan úgyis milliárdos leszek ;) ), meggyőzhető vagyok, csak nem SFIJ kartárs módszereivel.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1425 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 22:45

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 22:21

nem az. kroozo kollega problémája ugyanis windows nyelvre lefordítva kb így hangzik: telepíts fel *fizikailag, működőképesre* windows 2000-re egy IE7-et. és a kuncsaftot nem tudod meghatni azzal, hogy van ám alakalmazás virtualizáció. nem, nem érdekli hogy van és nemis használhatod, mert csak :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 20. 22:46 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1426 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 23:10

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 21:56

Ez itt soksok rizsa, persze van benne hasznos dolog is amit köszönök, de magyrészének semmi köze a linuxos alkalmazásvirtualizációhoz.

kulon irtam meg a legelejen, hogy nem kivanok flame-elni. es nem tudok egyeterteni SFIJ hangnemevel ezek utan.

azt viszont neked kene megerteni, hogy mit probalunk magyarazni. elmondom logikai oldalrol. felvetettel egy varazskifejezest (en peldaul eletemben nem hallottam ilyenrol), amire termeszetesen az ember elso kerdese, hogy jo-jo, de mire is jo ez? jon a valasz (wiki, egyeb, sot Toled), ami jogosultsagokat, kozponti managementet es hasonlokat tartalmaz. tenyleg ugyanazt mondtad el, amit en is kiolvastam a wiki-bol! erre viszont trivialis a valasz: hogy dehat ezekre a kerdesekre van mas megoldas is, nem csak az altalad felvetett varazsszoval jellemzett!

hogy annak a mas megoldasnak koze nincs a varazsszohoz? PERSZE! miert lenne? az egy teljesen mas megkozelites, DE funkcionalisan ugyanazokra a problemakra ad valaszt. ennyi, nincs mit csodalkozni ezen.

(ettol meg lehetne az alkalmazasvirtualizacionak olyan vetulete is, amire nem ez adna valaszt a unix vilagbol, hanem esetleg mas, sot akar olyan is lehetne, amire nincs valasz. de ilyen -- egyenlore -- nem jott. en nem latok ebben semmi katasztrofalisat. meg csak annyit sem mondanek, hogy az otlet elvetelt. valoban letezett egy problema, amire ez egy jo megoldas. hogy mas filozofiaju rendszerekben a problema nem is letezik? hat evvan! ;))
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1427 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 23:18

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 16:33

Akkor állj meg egy Unicredit fiók előtt és nyomd a dudát hogy fussatok bolondok...  :Đ
Korábban belinkelt case studies közül az egyik: https://www.microsoft.com/casestudies/cases...dyid=4000000030

Nana gyarto cegtol elegge onajnarozast varok, es ez most nem csak az MSre ertem, hanem minden masra cegre is.
Amugy meg eleggel beszukult a tapasztalati korom bankokra es biztositokra, na ott nem talalkoztam ilyen megoldassal, bar amilyen IBM buizk lettek manapsag a bankok nem is csodalom
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1428 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 23:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 0:35

ha a hüjeséget abbafejezed, az állítás úgy hangzott: "remekbe szabott". amúgy soroljál még pár alternatívát a SAP-ra, decsak olyat amit tényleg használnak is :)

Pl. Exact...

Nem az SAPval van bajom, hanem a nagykepuskodessel, hogy remek(be szabott) SAP rendszer mukodik valahol idehaza... Ez harom esetben lehetseges, ha az ugyfel igenytelen (vagy penz hianyaban inkabb lemond igenyeirol), vagy aki ilyet allit az a ceg PR-osanak a csaladtagja. :), vagy nincs teljekoru ismerete az ugyfeltol.

Inkabb soroljal fel magyarorszagi fejlesztesi es support arakat, amelyek alapjan mondjuk az SAP kivalthato lehetne egy <1000 foglalkoztato cegnel a helyi takolmanyok.

Szerkesztette: mocsi 2008. 02. 20. 23:30 -kor

Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1429 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 00:26

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 23:10

(ettol meg lehetne az alkalmazasvirtualizacionak olyan vetulete is, amire nem ez adna valaszt a unix vilagbol, hanem esetleg mas, sot akar olyan is lehetne, amire nincs valasz. de ilyen -- egyenlore -- nem jott. en nem latok ebben semmi katasztrofalisat. meg csak annyit sem mondanek, hogy az otlet elvetelt. valoban letezett egy problema, amire ez egy jo megoldas. hogy mas filozofiaju rendszerekben a problema nem is letezik? hat evvan! ;))

a kollega úr a windows 2000-rel debütált delay load libraryk köré építhető technológiai homokozók számrára megtapasztalt előnyét kéri számon a linuxon. hozza pédának a thinstallt, meg a többit, meg a 'virtualizációóót'.
Leírtam akollega úrnak, hogy ugyan ez a technológiai lehetőség megvan a unix rendszerek linkerében is, ott LD_PRELOAD technikának hívják - vagyis hogy virtualizálható egy program környezete. a unix világ struktúrája olyan, meg tán a gondolkodás módja is, hogy nem tartott igényt ilyesmire, a unix világában kevésbé jellemző ez a fajta spóradikusság, vagyishogy többféle java, apache, mysql, OoO, firefox vagy mi kéne, vagy mittudom én. az emberek inkább a verziók követését az upgrade-elést szokták választani, ami tipikusan zökkenőmentesebb mint windows esetében. (nehezen tudom azt a láncolatot elképzelni ami win95osr2-ről indiul, vistával végződik és eredményül működőképes operációs rendszert ad. egy komolyabb unix rendszernél ilyesmire simán van precedens)

mondjuk a windows arénában arról már kevesebb szó esik, hogy a virtualizációval jár egy nagy átok is - rosszindualtú rootkitek el tudják rabolni az operációs rendszer funkcióit, rejtőzködni tudnak, különféle kellemetlen, nagyon nehezen elkapható kémprogramok írhatóak ilyen módon és nem 1 esetben a gyanút csak hosszadalmas és fáradságos offine analaízissel lehet igazolni és akártevőt eltakarítani.

lexebb emlékeim szerint a unix világ ezt a problémát felismerve döntött úgy hogy nem épít várat erre a nagyon futó homokra

#1430 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 07:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 0:45

...
amúgy asszem 1 kezemen meg tudom számolni azokat a magyar szoftverházakat akik valóban láttak/csináltak/fejleszettek már valódi elosztott klaszter alkalmazást.

:offtopic: Az is flém, ha azt mondom, hogy a szuperszámítógépeken még nagyon ritka a windows? AZ MS-nek könnyű a dolga, elvégre is nem kell semmit feltalálnia, mert már megcsinálták. Ő meg leszabadalmaztathatja. Szerintem a mainframe-grid-ben jóval nehezebben érvényesül, mint a simple desktop-on, utóbbiból ugyanis kicsivel több van.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1431 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 08:29

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 21:34

Óbazmeg, így nyerjek a lottón!
A számlaszámomat PM-ben kérd...

http://www.thinstall...net_virtual.php

PS: Mivel nem vagyok uriember (ráadásul ilyen alkalmazásokat is fejlesztünk) fogadhatunk... :)

Nem nyernél. Tehát mégis csak felkerül a kód a varázslatot ígérő duma ellenére, csak nem teljes terjedelmében. Ez a csoda sem jött létre.

#1432 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 08:44

Idézet: debianforever - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 20:38

Ez egy kicsit logikátlan és a lehetetlen kategória.  .NET alkalmazást futtatni olyan gépen, ahol a keretrendszer nincs telepítve ? Nem fog menni. Te is érzed, hogy ez olyan, mint repülni egy repülőgéppel, aminek nincs szárnya és motorja. De ne indítsunk erről flame-et, mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled !  :D

Ha elfelejtetted volna, mit is állítottál. :)
Amit én írtam az pedig továbbra is áll, azaz a fenti megoldás  .NET alkalmazás futtatását teszi lehetővé olyan gépen ahol nincs telepítve a keretrendszer.
Tudom hogy lassan hóvége, ezért gondolkozhatunk részletfizetési konstrukcióban is. :)

#1433 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 13:05

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 8:44

Amit én írtam az pedig továbbra is áll, azaz a fenti megoldás  .NET alkalmazás futtatását teszi lehetővé olyan gépen ahol nincs telepítve a keretrendszer.
Tudom hogy lassan hóvége, ezért gondolkozhatunk részletfizetési konstrukcióban is. :)

Idézet

Reducing download and installation time. Thinstall packages all of the .NET framework or only the components that the program needs into a single, compressed EXE. This not only reduces the size of the components that need to be installed (and downloaded), but also makes ‘installation’ significantly faster.

Ezt valaki fordítsa le nekem magyarra pls !

#1434 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 13:12

Meg ezeket is, ugyanonnan. :)

"Deploy and run .NET applications - with out installing the .NET framework. Run applications that require different versions of .NET, concurrently, without conflicts and protect code from dissassembly."

"Not requiring the .NET Framework to be installed.  By packaging the application and linking the .NET framework with Thinstall, no installation of the .NET framework is required. The application runs without modifying the host computer."

#1435 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 13:14

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 9:44

Amit én írtam az pedig továbbra is áll, azaz a fenti megoldás  .NET alkalmazás futtatását teszi lehetővé olyan gépen ahol nincs telepítve a keretrendszer. ...

1. Nincs mindenkinek szüksége .net environment-re, mert bizony van olyan applikáció, amihez nem kell.
2. .net-et miből tart felrakni?

Virtualizációban még gyerekcipő van, sok veszéllyel, egyébként meg ott a vmware - szintén sok veszéllyel.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1436 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 14:33

vigyazz Warrior, Szabcsinak itt lokalisan igaza van:
a vita valoban arrol szolt, hogy telepul-e a .net egy ilyen megoldassal, es ugy tunik, hogy nem, mert bele van linkelve az applikacioba! (az, hogy .net-et meddig tart felrakni, az nem biztoas, hogy jogos felvetes: lasd kulonfele verziok, stb..)

hogy mindez mikeppen erinti a vita fo szallat, az mar egy masik kerdes.. ;)

Szerkesztette: bogdan 2008. 02. 21. 14:35 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1437 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 14:43

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 14:33

hogy mindez mikeppen erinti a vita fo szallat, az mar egy masik kerdes.. ;)

A fő szálat semmiképpen, csak példának dobtam be (amikor Mocsi kolléga kijelentette, rendes win alapú cluster megoldás márpedig nincs, pedig csak nem hallott róla) hogy émmeg linuxos alkalmazás virtualizációról nem tudok, mégsem mondom hogy nincs... :) Erre jól kiműveltetek hogy igazából nincs is szükség rá, ez, és ennek egyébb zöngéi terebélyesedtek ekkorává...

#1438 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 15:17

Idézet: debianforever - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 8:29

Nem nyernél. Tehát mégis csak felkerül a kód a varázslatot ígérő duma ellenére, csak nem teljes terjedelmében. Ez a csoda sem jött létre.

csodak nincsenek. a lenyeg az, hogy a futtato os intakt marad. ezt amugy minden pletformon el lehet jatszani, technikailag sehol sem lehetetlen.

#1439 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 15:20

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 7:38

:offtopic: Az is flém, ha azt mondom, hogy a szuperszámítógépeken még nagyon ritka a windows? AZ MS-nek könnyű a dolga, elvégre is nem kell semmit feltalálnia, mert már megcsinálták. Ő meg leszabadalmaztathatja. Szerintem a mainframe-grid-ben jóval nehezebben érvényesül, mint a simple desktop-on, utóbbiból ugyanis kicsivel több van.

nem mondanam hogy ritka, a szuperszamitogep egy eseti cucc. az m$ ebbe a bandaba az Itaniumon es az AMD64-en at lepett be, uj versenyzo tehat, ebbol kifolyolag alacsonyabb install base-zel. de mint irtam windowsra ismar megvan az MPI, es az iden jon ki a grid termekuk is.

#1440 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 15:23

Idézet: debianforever - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 13:05

Ezt valaki fordítsa le nekem magyarra pls !

ez egy nagyon regi moka, javaval is elo lehet adni hogy kicsmegezed az rt.jar-bol azt a calll kuapacot ami neked kell es belegyakod a sajat appod jar-jaba...
ennek persze vannak elonyei is, de a hatranya ugyanaz mint static linknig eseteben.

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »