HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 29. 07:39

Nos, hogy is van ez a TCO?

HWSW cikk

Halkan teszem hozzá, hogy (nem-mindig-)szerény tudatlanságom szerint a TCO-t is oda kozmetikázzák, ahova csak akarják.

Amikor kijött a vista, az ms oldalán 100 olyan cikk jelent meg, ahol arról írnak kampányszerűen, hogy rengeteg vista fogy, ebból fogy a legtöbb. Utána később, másik cikkben érdekes, de mintha mégsen úgy lenne. Aztán érdekes, még rosszabb. Ha bennem felmegy a pumpa (nem melléüléstől), szimplán azt mondom: mindegyik hazudik - a kapmánynak épp ez a lényege, kegyesen hazudni. :smoker:

Komolyra fordítva a szót: szerintem egyszerűen egyetlen ilyen jellegű statisztikából sem kell levonni semmi következtetést, ugyanis mindkét rendszernek kétségkívül megvannak a maga előnyei-hátrányai a másikkal szemben - nincs egyetemes operációs rendszer, s hála az égnek, meg talán a szabad közösségnek, nem is lesz soha.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1482 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 09:38

Én is hadd! Hadd flémeljek egyet  :D

Az a helyzet állt elő a Vistával, hogy az M$ kezdi minden előnyét elveszteni. A windowst ma már telepíteni és rendesen beállítani már legalább ugyan olyan nehéz, mint egy akármelyik user friendly linuxot. Sőt. Elnézve a mostani Ubuntut, annyira felhasználóbarát (főleg ha új merevlemeznél a partícionálást is rábízzuk vagy már partícionálva van), hogy hihetelen. Meg linuxnál nincs ez a szerzői HDMI védelmes, medialejátszós-védelmes, mediatartalmat védő, mindent beleintegrálunk faxság. Ez már eleve akkora előny, hogy az ingyenesség eltörpül mellette.

Már csak a játékfejlesztőknek kéne jobban rákapni a linuxra, és szabványosítani egy DirectX-hez hasonló univerzális megoldást.

Ebben a blogban egész érdekes dolgok kerülnek még elő, de az indokok nagy része mondvacsinált: költséges átállás, heterogenitás. De azért érdemes elolvasni.

Szerkesztette: N0zer0 2008. 07. 29. 09:42 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1483 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 09:41

"szabványosítani egy DirectX-hez hasonló univerzális megoldást."?

tudtommal az openGL mar regesreg szabvanyositva van. ment is a quake linuxokon rendesen..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1484 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 09:44

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 10:41

"szabványosítani egy DirectX-hez hasonló univerzális megoldást."?

tudtommal az openGL mar regesreg szabvanyositva van. ment is a quake linuxokon rendesen..

Igen, de az OpenGL id Software "találmány". Emiatt nem terjedt el úgy és csak a grafikára vonatkozik. Irányításra, hangkezelésre, stb-re nem.

Szerkesztette: N0zer0 2008. 07. 29. 09:51 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1485 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 10:54

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 10:44

Igen, de az OpenGL id Software "találmány". Emiatt nem terjedt el úgy és csak a grafikára vonatkozik. Irányításra, hangkezelésre, stb-re nem.

Én asszem az id csak kihasználta, de SGI találmány (Silicon).

Wiki - OpenGL

Hozzáteszem, hogy az id-nek egyéb, optimalizálási eljárásai "forradalmasak", egy csomó feature-t ők találtak ki valóban, a 3d-s tér 2d-re való ábrázolásának, leképzésének, kezelésének technikájában.

Carmack egy állat, pozitív értelemben.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1486 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 13:02

Mostanaban fel tucat Linuxot kellett telepitenem VMwareben es nem mondanam, hogy barmelyiknel is komolyabb akadalyba utkoztem. Egyebkent valoban szemmel lathato a fejlodes es az is, hogy - nagyjabol - egysegesek kezdenek lenni (talan az LSB 3.x-4.x-nek is koszonhetoen). Tehat ha van pl. egy LSB 3.1 compliant programod, akkor az sanszos, hogy nem fog annyi fele hibat dobni, ahany disztribucion kiprobalod, hanem nagyjabol ugyanugy fog viselkedni mindegyiken. Es ez jo. Ez a kozos alap teremti meg a lehetoseget arra, hogy a cegek atportoljak a programjaikat Linuxra (nem csak egy adott disztribuciora).

#1487 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 29. 13:14

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 14:02

Mostanaban fel tucat Linuxot kellett telepitenem VMwareben es nem mondanam, hogy barmelyiknel is komolyabb akadalyba utkoztem.

Feltelepíteni már vagy 5 éve fel lehetett, akkori Zsuzsi, meg a Pirossapka már teljesen jó volt, most meg a sok Kubuntu, meg a többi az teljesen baráti, magyarul is pofáz. Wines kézzel azért el tudok rajt tévedni, de egyre használhatóbbak.

Időnként persze megy a szopolás, ha nem csak vmware, hanem valami eszközt használni is szeretnék, meg programot feltenni, szokásos dolgot, pld. GPS-t beállogatni, vagy csak egyszerű wlannal megküzdeni, de ezek jó darabig így maradnak, GPShez eleve nincsenek Linuxos proggik, akkor meg aztán ja.

Attól függetlenül, hogy az eeePC tetszik Linuxos kivitelben, lehet kipróbálom XP-vel.
Make love not Wor.

#1488 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 13:32

7"-on a Win nem nyujt nagy elvezeti erteket. Szerintem.

#1489 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 29. 13:38

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 14:32

7"-on a Win nem nyujt nagy elvezeti erteket. Szerintem.

Firefox ablak ugyanakkora marad nem? Linuxosból is kilógnak dolgok, meg scrollozni kell :-)
Make love not Wor.

#1490 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 06:43

Viszont az asztal felbontása eltérhet a képernyő felbontásától - lehet attól jóval nagyobb is, s lehet gördíteni, minden irányban. Windows alatt ezt nem minden driver támogatja.

ps.: vagy erre gondoltál? :confused:

Szerkesztette: Warrior 2008. 07. 30. 06:48 -kor

#1491 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 08:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 14:14

Időnként persze megy a szopolás, ha nem csak vmware, hanem valami eszközt használni is szeretnék, meg programot feltenni, szokásos dolgot, pld. GPS-t beállogatni, vagy csak egyszerű wlannal megküzdeni, de ezek jó darabig így maradnak, GPShez eleve nincsenek Linuxos proggik, akkor meg aztán ja.

GPS-hez vannak linuxos programok. A Garmin etrex Vista készüléket simán felismeri, be lehet olvasni a trackeket, megjeleníteni, miegymás. Viking a program neve, az Ubuntu disztribúcióban benne van, apt-gettel simán telepíthető. A Garmin térképeit sajnos nem kezeli, de ez inkább a Garmin sara a zárt formátumával meg a védelmével - ami valahol érthető, de gondolhatana a linuxosokra is. Viszont arra teljesen jó volt, hogy a tracket áttöltsem a gps-ből, hozzá letölti a Google mapet, és rárakja a tracket, szintdiagramot készít a bejárt útvonalról és hasonlók.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1492 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 09:23

Idézet: Friczy - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 9:11

GPS-hez vannak linuxos programok. A Garmin etrex Vista készüléket simán felismeri, be lehet olvasni a trackeket, megjeleníteni, miegymás. Viking a program neve, az Ubuntu disztribúcióban benne van, apt-gettel simán telepíthető. A Garmin térképeit sajnos nem kezeli, de ez inkább a Garmin sara a zárt formátumával meg a védelmével - ami valahol érthető, de gondolhatana a linuxosokra is. Viszont arra teljesen jó volt, hogy a tracket áttöltsem a gps-ből, hozzá letölti a Google mapet, és rárakja a tracket, szintdiagramot készít a bejárt útvonalról és hasonlók.

No, remek, ki is próbáltam gyorsan, Garmin .gdb file-jait meg is nyitja, de...  hogy a francba lehet ezt rávenni arra, hogy bármit is megmutasson?  Egy tracket, vagy waypointot, de első körben akár egy tök üres térkép is elég lenne (;

#1493 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 12:53

Idézet: szeder - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 10:23

Garmin .gdb file-jait meg is nyitja

:omg:
Ami azt illeti, egy .exe-t vagy egy .tar.gz-t is megnyit hiba nélkül...

szerk.:  Aha, szóval Google változtatott valamit a térkép tile-ok URL-jének sémáján, ezért nem működött, forgatni kellett forrásból, hivatalos release hamarosan.  Viszont az imént sikerült vele egyszerre lefoglaltatni majd 2.5G memóriát (;

Szerkesztette: szeder 2008. 07. 30. 13:44 -kor

#1494 Felhasználó inaktív   valaszol 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 03. 16:16

ott van még a gpsdrive is akár google map is mehet bele domborzattal együtt...
aztán gpsbabel és társai segítség lehet az adatok feldolgozásában

#1495 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 12:47

Lehet, hogy nem éppen ide tartozik, de azért feltenném a kérdésemet...

Szóval, van nekem egy pár partíció a HDD-ken. Rendszereket tekintve van egy XP-s és egy Fedora Linuxos. Mivel már elég régi az XP és mostanság rendszertelenül, időnként újraindítja magát, ezért gondoltam újratelepítem. Az a gond, hogy ezzel elveszlik a GRUB is, ami az MBR-ben van és így csak az XP-t tud majd bootolni. Hogyan tudnám az MBR-be visszatelepíteni a GRUB-ot, hogy a Fedora is elinduljon? Előre is köszönöm!

#1496 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 14:05

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 13:47

Szóval, van nekem egy pár partíció a HDD-ken. Rendszereket tekintve van egy XP-s és egy Fedora Linuxos. Mivel már elég régi az XP és mostanság rendszertelenül, időnként újraindítja magát, ezért gondoltam újratelepítem. Az a gond, hogy ezzel elveszlik a GRUB is, ami az MBR-ben van és így csak az XP-t tud majd bootolni. Hogyan tudnám az MBR-be visszatelepíteni a GRUB-ot, hogy a Fedora is elinduljon? Előre is köszönöm!

http://apcmag.com/how_to_dual_boot_linux_a...alled_first.htm
"Légy szerény mint én..."

#1497 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 18:14

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 13:47

Ide, legy szives: https://forum.hwsw.h...howtopic=134001

#1498 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 20:06

http://www-03.ibm.co...lease/24825.wss
"Légy szerény mint én..."

#1499 Felhasználó inaktív   valaszol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:55

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 12:47

Ha ennyire nem vagy képben a Linux-os dolgokban akkor miért nem használsz Windozból kezelhető loadert ?? A grub-ot meg rakjad át a Linux-os particióra és kész.

#1500 Felhasználó inaktív   valaszol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:58

Idézet: rthomas - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 9:41

Használnám, hátha az asszonyt ezzel rá tudnám beszélni, hogy dobjuk ki a win-t, az Ubuntu nem tetszik neki.................

LiveCD-n nézegettem, de túlságosan win-es volt az első benyomás, ezért döntöttem a Gnome-os verziónál  wink_2.gif

Talán pont ez a baj? A gnome elég csúf a nejed szemének meg win-like felület kell, nem a ronda barna. Mutasd meg neki a blackPanther OS-t azt biztos komázza majd..

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.